מעוניין בגידול כרכן תירס כנחש ראשון

jouka

New member
מעוניין בגידול כרכן תירס כנחש ראשון

אני מעוניין לדעת על מוכרים באיזור המרכז (עדיפות לראשל"צ-חולון-בת-ים) האם זני (או איך שזה לא נקרא) הבליזארד הקרימסון או ה"שלג" קיימים למכירה בארץ? מה עליי לרכוש יחד עם הנחש? ומה אצטרך אם ארצה ששטח המחייה שלו יהיה גדול במיוחד (משהו בסביבות ה- 2.5 מטר רוחב 0.5 מטר עומק, ו1.5 מטר גובה שהכל יצופה בזכוכית) האם בעתיד אוכל לגדל עוד זן/זני נחשים אחרים יחד עם נחש זה? עד כמה בעייתי לחמם שטח כזה? והאם יש עוד דברים ששכחתי לשאול? (זהו הנחש הראשוני שלי, כל מידע יעזור... העדפתי לקבל מידע ממכם לאחר שהבנתי שמספר מוכרים בחנויות אינם יודעים מידע הנחוץ לגידול נחש) תודה, קובי

naja

New member
אחלה בחירה.

הנחש הזה נחשב קל מאוד לגידול ומתאים למתחילים. בקשר למגדלים(בהנחה שתוותר על ה"תענוג" של קניה מחנות), אני ממליץ לך לחפש בלוחות את הטלפון של אלון. היו לו בקיעות השנה. בקשר למופעים שאתה מחפש- "שלג" יש לא מעט(אני חושב שליונתן יש אבל הוא גר בצפון), בליזרד ראיתי שהגיעו פעם אחת ואני בספק אם הם חיים היום וקרימסון אין לי מושג. בקשר לשטח המחיה- לנחש צעיר עדיף שטח לא יותר מדי גדול(חצי מטר יספיק) עם כלי מים ומקום מסתור. תעשה פה חיפוש בפורום-שמתי בעבר קישורים עם מאמר מצויין בנושא בחירת נחש(חפש שירשור על נחשי בירית). בהצלחה.

jouka

New member
שאלות נוספות...

מאיזה גיל עד איזה גיל רצוי לקנות נחש מהזן הזה? למה משמש כלי המים? רחצה? שתייה? האם יש קריטריונים שלפיהם אני בוחר נחש "בריא"? איך אני מגיע ללוחות של אלון? ומה המחירים של הנחש בגיל הרצוי? ושאלה אחרונה המופנית ליהונתן אם יש לך נחש מזן זה צור איתי קשר (אני מוכן ליסוע עד הצפון) :) כל אופן תודה לך נאג'ה על ההתייחסות. קובי שמשתוקק לגדל נחש

jouka

New member
אה... ועוד שאלה :)

האם נחשי ה"כרכן תירס" נושכים? אם כן עד כמה חמורה הנשיכה שלהם?

naja

New member
כל הנחשים נושכים..

בעיקרון נחשים מבויתים בד"כ לא נושכים אבל לפעמים קורות טעויות.... הנשיכה לא כ"כ נוראה. שוטפים ידים במים וסבון וזהו.

naja

New member
תשובות.

גיל- למגדל חסר נסיון עדיף להתחיל עם כרכן בגיל שנה ומעלה, למרות שרבים מתחילים עם תינוקות ומסתדרים מצויין. כלי מים-לשתיה ורחצה(עוזר בתקופת הנשל) ולכן מחליפים בכל מספר ימים את המים. בחירת נחש-כאן וגם פה. עוד מאמר חשוב. את כל המאמרים לקחתי ממרכז הזוחלים הישראלי. מחירים-100 ש"ח וצפונה לכרכן תירס במופע רגיל. את הטלפון של אלון ויונתן תמצא בלוחות.

jouka

New member
תשובה מספקת ../images/Emo13.gif

בקשר לנשיכות חשבתי שזה הרבה יותר גרוע, משהו עד העצם או משהו כזה (הוקל לי) בקשר לגיל, נראה לי שבכל זאת אקח נחש בגיל חצי שנה ככה, אני רוצה שהוא יתרגל אלי כמו שצריך (תקן אותי אם אני לא צודק) וגם בשביל תיעוד לגבי הכלי נראה לי שבסוף אני אלך על כלי סטנדרטי מזכוכית, באורך 80-100 ס"מ, מה לגבי עיצוב הפנים? יש דברים מסויימים לנחש הספציפי? אלרגיות וכדומה? מצטער שאני ככה נופל עליך עם מלא שאלות, אני פשוט חושש לבריאות הנחש (אני מתכוון להאכיל אותו אחת לשבוע... מקווה שזה בסדר) כל אופן אני אחפש עכשיו את הטלפון של יהונתן, נראה מה הוא אומר תודה על המידע שנתת לי

naja

New member
בקשר לגיל הנחש.

כל נחש שתקנה יהיה יליד שבי ולכן כולם יתרגלו אליך אותו הדבר. עדיף להתחיל עם נחש קטן כי ככה אתה מתרגל אליו...ז"א אתה לומד אותו ואת צרכיו ולא מקבל נחש בוגר שלעיתים יהיו לו בעיות אכילה והתנהגות. המינוס עם נחש קטן הוא שלרוב הם פחדנים ולכן טיפה נשכנים וברחנים וזה לא תמיד מתאים למגדל מתחיל אבל בסופו של דבר הם מתרגלים. לגבי הטרריום-טרריום בגודל שציינת זה מצויין ויתאים לנחש גם כשהו יגיע לבגרות. לגבי העיצוב-כל דבר מדבן\עץ\פלסטיק זה בסדר רק צריך לוודא שה"רהיט" מקובע טוב כדאי שלא יפול וימעך את הנחש. קראת את שלושת המאמרים?

jouka

New member
לגבי קריאת המאמרים...

זה בטיפול
דבר איתי באייסיק.

09

New member
מממ... לא כל כך..

אני יודע שזה ביציאה מראשון לכיוון רמלה, בצד ימין, ליד צומת גן הורדים...

jouka

New member
לגבי מחירים...

מישהו יכול לתת לי פחות או יותר מחירים לגבי ציוד? אקווריום אני מאמין בין 50-60 כבלי חימום/פלטת חימום נסורת או מה שזה לא יהיה כתחתית וכל מה שאני אצטרך... (מדובר על כרכן תירס ואני לא סגור על זה אבל כנראה שזה יהיה אלבינו).

YoNaTaNy

New member
ממש לא

אקווריום בין 50-60 שקל??? אם אתה רוצה 20*20*20 מפלסטיק... לפי הדרישות שלך לפחות 500 שקל. תקנו אותי אם אני טועה. יום נעים...

jouka

New member
אנחנו מתבלבלים פה שנינו ../images/Emo13.gif

כשאמרתי 50-60 דיברתי על אקווריום בגודל שבין 50-60 ס"מ, טעות שלי שלא ציינתי שזה גודל. לא דיברתי על מחירים מהסיבה הפשוטה, שאין לי מושג לגביהם (אבל אני זוכר שאחותי פעם קנתה אקווריום כזה לדגים שלה ועלה לה 250-300 אם אני לא טועה)

למעלה