מעוניין בדעתכם על ההצעה שקיבלתי לרילוקיישין

redmond

New member
מעוניין בדעתכם על ההצעה שקיבלתי לרילוקיישין

קיבלתי עכשיו הצעה (לרדמונד מן הסתם :) ):
שכר: 130,000
בונוס: לא מובטח כלום, כן יש תוכנית espp (התנאים בדיוק כמו בארץ)
תהליך גרין קארד: לא כלול.
401k : עד 4% שנתי matching
חופשות: 10 ימי חג, 20pto , ימי מחלה:3
בגלל שאני רווק אין ביקור מקדים.
מעבר: מכולה 20ft או 5000$ במקום
זכאות לשלושים יום ראשונים מלון,\דירה מרוהטת + רכב ליסינג
נסיעה הביתה על חשבון החברה אחרי 24 חודשים

ויש נוסחה די לא סימפטית של איזה קנס אני אצטרך לשלם במקרה שאני מתפטר\עןזב לפני 3 שנים. (מניחים עלות מעבר 50000$ , אז הקנס הוא 50000/36 על כל חודש לפני השלוש שנים)
אני חייב לציין שמנקודת המבט שלי, החוזה הזה ממש לא נשמע מזמין.
מה אתם אומרים?

*זה בהמשך לנושא הזה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=456&MessageId=182944375

guy56782

New member
בהחלט לא

רק על עניין הגרין קארד הייתי פוסל את זה. גם אם תהיה מרוצה מהמעבר והתנאים, אתה בעצם תקוע על הויזה הזו לנצח.

KallaGLP

New member
התשובה לא השתנתה מהותית.

האם בתור רווק תוכל להתקיים בכבוד משכר כזה? התשובה היא כן, כי אתה רווק, צריך לדאוג רק לעצמך ויכול להסתפק בדירה קטנה באזור שאין בו בתי ספר טובים.
האם אובייקטיבית ההצעה היא שוס מבחינת שכר והתנאים הנלווים? התשובה היא לא.
במיוחד לאור העובדה שאין בונוס ואין אפילו RSU
קנס על עזיבה לאחר 3 שנים - דרקוני ביותר. המקובל הוא שנה.
אבל כמו שאמרו - החיסרון הגדול ביותר הוא גרין קארד. מעבר לאי הסדרת המעמד שלך בארה"ב, זה גם אומר שתהיה שבוי בידי החברה שלא יהיה לה שום אינטרס לבוא לקראתך ולשפר את תנאיך בהמשך. תהיה תלוי לגמרי ברצונו הטוב של המעסיק, בלי שום פרספקטיבה לקידום או מעבר למקום עבודה אחר, וזה בזמן שהאזור ממשיך להתפתח בקצב מטורף ויוקר המחיה ממשיך לטפס משנה לשנה.

Kender00

New member
כפי שגיא כתב, הגרין קארד הוא מגבלה גדולה

היות ואתה תלוי בחברה, וזה יכול גם לחשוף אותך למיסוי בארץ, היות ואני מניח שהחברה לא תמשיך יותר מ 3 שנים או שאתה תרגיש כבול...
&nbsp
דבר שני הקנס הוא גבוה יותר מעלות המעבר שלך לחברה (גם אם מכניסים את עלות עו״ד לויזה לפי דעתי)
&nbsp
השכר לפי דעתי יהיה בסדר לרווק (אף על פי שאני לא מאיזור), היות ואני לא יודע מה הנסיון שלך אז קשה להעריך האם הוא שכר ממוצע לאיזור או נמוך.
&nbsp
ה matching על 4% אבל השאלה מה גובה ה matching והאם יש vesting עליו?
אם ה matching הוא 100% (כלומר על כל דולר המעסיק נותן דולר ואין vesting, זה סיפור אחד אבל אם זה 50% עם vesting של 4 שנים זה סיפור אחר…
וכמובן שיכולים להיות עוד קומבינציות
&nbsp
השאלה מי זה שיזם את המהלך, אם המעסיק וזאת ההצעה שלו אני אישית הייתי עוזב אותו אתמול בבוקר... אבל אם היוזמה היא שלך זה סיפור אחר ואז השאלה מה אתה רוצה להשיג
&nbsp
&nbsp

oligomerization

New member
צריך יותר פרטים לגבי הגרין קארד

אני גם עברתי בזמנו לניו יורק ללא שום הבטחה לגבי הגרין קארד... כמובן שזה טעות - HAVING SAID THAT - היום אחרי סאגה ארוכה (לא באשמת מקום העבודה שלי) יש לי גרין קארד.

כלומר - צריך להבין מה זה אומר גרין קארד לא כלול... האם זה אומר שהם אומרים שהם לא יעשו לך ספונסר לגרין קארד? האם זה אומר שהם לא מבטיחים אבל ידוע לך מאנשים שעברו שתוך שנה הם מתחילים את התהליך? האם זה אומר שהם מצפים ממך לשלם על חלק מתהליך? מה זה אומר בדיוק...

ilanvag

New member
מה שאמרו מעליי:

* קנס היציאה הוא דרקוני בגובהו ומטורף לגבי 3 שנים
* חוסר בגרין קארד
* לא ברור מה קורה לאחר 3 שנים (אם אתה צריך לחזור לישראל -- אכלת אותה...)
* ה-"אין בונוס" מאוד לא ברור ולא אופייני לחברת הייטק
* 401K - לא ברורים התנאים (וסטינג, מאטשינג - מה שכתבו לך)
&nbsp
לגבי המשכורת - אין לנו מושג מי אתה, מה התפקיד, כמה ותק יש לך בתחום ההיי-טק, ולכן אי אפשר להגיב. אתה צריך לבדוק (גלאסדור וכדומה) מהו השכר המקובל לתפקיד שלך.
&nbsp
כל השאר נשמע סביר -- אבל זה לא הרבה... הדברים המשמעותיים הם בעייתיים.

redmond

New member
תודה לכולם

תודה לכל על לכל מי שהגיב, זה עזר לי מעוד ובהחלט חיזק את ההרגשה
שכבר הייתה לי שזה לא שווה את זה, תודה!

TrigATUSA

New member
השאלה מה המטרה שלך

רוב הדברים כאן סטנדרטים:
כנעט אף חברה, בייחוד לא חברה גדולה לא תתחייב בכתב לגרין קארד מראש, כי זה סיכון עבורם
גם לא ייתחייבו לבונוס מסויים
&nbsp
מה כן תוכל לקבל מזה
חוויה מקצועית משמעותית עם הרבה לימוד והתפתחות אישית בחברה בינלאומית בחול (זה לא אותו דבר כמו לעבוד בסניף שלהם בישראל)
הזדמנות לעבור להשתלב בשוק העבודה האמריקאי. אם הם מציעים לך H1 תוכל לעבור לחברה אחרת וכשאתה כבר בארהב וחברה לא לוקחת עליך סיכון ענקי תוכל לקבל הצעות עבודה טובות בהרבה בסופו של דבר
לגבי קנס העבודה זה די חסר משמעות בעיני - הקנס הוא רק אם אתה מתפטר. במקרה הקיצוני שאם תחליט שלא מתאים לך באיזה שלב פשוט תגרום לזה שיעזיבו אותך
או אם אתה טוב יהיו הרבה חברות שתמורה המעבר שלך ישלמו עבורך את קנס העזיבה. זה לא כסף גדול
&nbsp
אם כל מה שאתה רוצה זה בוחטה ענקית ביד עכשיו זה באמת לא יהיה זה

למעלה