מעוניין בהכוונה ועזרה

מעוניין בהכוונה ועזרה

הלן אני חדש כאן ומעוניין לעבור ניתוח שרוול רציתי לקבל המלצות לגבי מקום לבצע בו?
ומה עושים עם המשפחה לא תומכת בניתוח (אני בן 19.7 אחרי 4 בנות), האם ניתן לבצע את הניתוח ללא חתימת האפוטרופוס?
תודה גדולה מראש'!!!

קוביd1

New member
שלום מתן

לפני שאתה מתעניין בניתוח אני מקווה שבדקתה שאתה מתאים מבחינת BMI 40 או 35 עם מחלות נלוות שקשורות בעודף המשקל ,לאישור הניתוח תצטרך לעבור ועדה שאלה הקריטריונים שלהם לאישור בנוסף לדברים אחרים אישור מפסיכיאטר ,ודברים נוספים.
יש אפשרות לעשות את הניתוח בבית חולים ציבורי ,או באופן פרטי בהשתתפות מסוימת באם יש לך את הביטוחים הנחוצים
אני לא בטוח שבגיל שלך צריך חתימת אפוטרופוס ,במידה וכן לא תוכל לעשות שום פעולה בלי חתימה .
הניתוח הוא כלי עזר בלבד לירידה במשקל ולא יעשה את העבודה בשבילך ,אפשר לשקר כל ניתוח .ולכן עזרת המשפחה חשובה ביותר ,בלי עזרה קשה להתמודד.
אני מבין את ההתנגדות של המשפחה פחד שמשהו יכול לקרות בניתוח ,שכבר בגיל כזה בניתוח שרוול כורתים 75 אחוז מהקיבה ,מה שאני מציע לנסות לעשות דיאטה בליווי דיאטנית אולי פסיכולוג ,במידה ותכשל תלך על האופציה הניתוחית .

תחשוב על זה

קובי

תודה רבה על המידע קובי (*_*)

לפני 3 שנים עשיתי שינוי אורח חיים וירדתי בו למעל מ40 ק"ג עד שהגעתי לסיבוכים בעקבות הירידה זה החזיק לי שנתיים ואז בשנה האחרונה התחילה עליה וכיום אני ב BMI 37.11 (גובה 185 משקל 127)
ובגלל שיש לי פריצת דיסק מתאונת דרכים אז הרופאת משפחה תמכה בצעד ואמרה שבעקבות הפריצה שלא ניראה לה שתהיה בעיה בועדה בגלל הפריצה,
אני לא לוקח את הניתוח כ"קסם" אלה כמשהו שיעזור לי בהכוונה,
כרגע יש לי תור שבוע הבא לכירוג (אני בקופ"ח כללית) לבדיקות, והייתי רוצה המלצות על מרפאות לניתוח? חלק אמרו לי מדיקל סנטר וחלק אמרו לי שאסותא או איכילוב?

קוביd1

New member
אהלן מתן

שמח לשמוע שאתה מודע לזה שהניתוח לא קסם ,וצריך להיזהר מאוד בירידה במשקל ,לאכול את כל אבות המזון שלא יהיו חוסרים .
אסותא ומדיקל סנטר בתי חולים חולים פרטיים ,איכילוב בית חלים ציבורי שהניתוח יעשה בחינם לאחר אישור הועדה יש שם את ד"ר סובחי מנתח מהדרגה הראשונה ,זמני ההמתנה באיכילוב ארוכים מאוד .
שאתה מנותח בבית חולים פרטי אתה בוחר את המנתח שעובד באותו בית חולים ,יש השתתפות לבעלי ביטוח מושלם או פלטיניום , או שיש לך ביטוח בחברת ביטוח פרטית .
במידה ולא תצטרך להינתח בבית חולים ציבורי כמו איכילוב או בתי חולים אחרים שעובדים עם הכללית
אני חושב שפריצת דיסק תעזור לך בקבלת אישור מהועדה ,
תבדוק איזה ביטוחים יש לך ולפי זה תתנהל ,

לכל שאלה אנחנו פה.

קובי

אופירA

New member
מנהל
בגיל 19 וחצי - מאיזו סיבה יש צורך באפוטרופוס?

אם אתה אדם בריא, נורמלי - למה אתה צריך אפוטרופוס? יש לך אפוטרופוס? מיהו?

תראה, אתה מתאר בחור צעיר מאוד, שלפני 3 שנים עשה שינוי אורח חיים וירד 40 קילו, ואחרי שנתיים התחילה עלייה.
כלומר עשית דיאטה פעם אחת בחיים, והיו בה טעויות שאינני יודעת מהן, והתחלת להשמין, אז אתה רוצה ניתוח.

הייתי חושבת על זה לרגע: הניתוח הוא כלי עזר, ואחרי כשנתיים מתחילים שוב להשמין.
מה ימנע ממך להשמין אחרי הניתוח, שלא מנע ממך להשמין אחרי הירידה של 40 ק"ג? האם אתה יודע בדיוק למה שמנת בשנה האחרונה?
האם אתה יודע למה היו סיבוכים בגלל הירידה? איזה סיבוכים היו? איזה שינוי עשית באורח החיים?

לא נראה לי שכדאי כל כך ללכת לניתוח לפני שבודקים את כל הפרמטרים האלה ומגיעים למסקנה שאין לך דרך אחרת, ובכלל, שאתה יודע מה הדרך הנכונה למנוע עלייה במשקל לאחר הניתוח!
אולי כדאי שתפרט את קורות ההשמנה שלך, את קורות השינוי והירידה והסיבוכים והעלייה?
אני מאמינה שאוכל לתת לך נקודות מחשבה וכיוון אם הצעד של הניתוח נכון ומוצדק כרגע, או לא. וגם אם כן - מהם הכלים לשמור על התוצאות בעוד שנתיים.

אפוטרופסות טבעית של הורים זה עד גיל 18

לכן בגיל 19 וחצי אתה אדון לעצמך...אם כי כדאי לשריין ולגייס את המשפחה לתמיכה ועידוד..
אתה חייל? כי אם כן אתה "רכוש של צהל "...
אני אחרי טבעת...לפני שבוע...במדיקל סנטר...חברה בכללית ביטוח פלטינום והשתתפות עצמית של 450 שח...זה הסדר גודל...בהצלחה....נגה.

וואווו איזה תמיכה וסיוע תודה רבה לכולכם!!!

אופיר עברתי לא דיאטה אחת אלה כמה וגם חיברתי משהו נחמד על זה:

אז רציתי לספר קצת על דיאטות מהניסיון שלי:

הדיאטה הראשונה בחיי הייתה פריכיות אורז.
זה נהדר זה אחלה וזה טוב אבל זה ניתקע לך בגרון
שתי אנשים צריכים להיות אחד אוכל והשני דופק לו בגרון להוריד את זה,

אחרכך טיילתי בסופר ועל לי רעיון:
דיאטת מנה חמה רק 120 קלוריות למנה מים חמים וזה מוכן,
איך שהכנסתי לפה כבר לא יכולתי לדבר, נתקעתי עם זה לא יכול לבלוע ולא להקיא עד שאמא שלי באה ואמרה לי "מותק אכלת את זה עם הקלקר"

ואז ראיתי פירסומת מדהימה באינטרנט, לדיאטה אינטרנטית ואינטראקטיבית.
ניכנסתי ראיתי תמונות מדהימות של לפני ואחרי, אתה רואה לפני בחורה רולה עם גופייה שחורה עומדת כמו קובה וחודש אחרי בחורה פצצה ממש כמו שרון סטון,
ישר צ'ק צק
אני כתבתי להם
הם כתבו לי
אני כתבתי להם
הם כתבו לי
אני כתבתי להם
הם כתבו לי
ובסוף ורזיתי באצבעות.

חבר אמר לי תנסה סחוג שורף את האוכל,
אתה לא יודע מתי זה יותר שורף שזה ניכנס או שזה יוצא
ואז הבנתי למה כל התמנים רוקדים בקפיצות (בטח שורף להם),

ורציתי רק לירזות.
אמרו לי רוץ תעשה שכיבות סמיכה:
כל יום אני רץ נישכב על השמיכה ונירדם.

בסוף אמרתי "מי שרוצה אושר שילך לחדר כושר"
ברגע שהגעתי ראיתי שהכל מראות, מזה??? מכפיל את הטרגדיה. מה?, לא

ניסיתי גם את דיאטת הספריי ריססתי את כל הבקבוק של הסנו הזה רזיתי 2 ק"ג בשבוע הראשון ועדיף שלא אספר כמה עליתי בשבוע השני

חחח אתה קרוע..!!

קוביd1

New member
שאלתו של מתן

מה אתם חושבים על הבעיה שהוא העלה ,אשמח לשמוע את דעתכם
ניתוח בגיל כזה צעיר או לנסות דרכים אחרות כמו דיאטה .בלווי אנשי מקצוע .והדרכה נכונה .

קובי

ניסתי המון שיטות

קובי, עשיתי את שומרי משקל במשך שנה עשיתי גם דיקורים סינים ונטורופתית, קניתי הליכון ואיתו עשיתי ריצות כל ערב בלי הפסקה, יורדים אבל עולים, אני לא אחד שמרים ידיים בקלות במקצועי אני מדריך במקום תעשוקתי לבעי מוגבלות שיכלית (תיסמונת דאון, פיגור, אוטיזם...) גילאי 18-87 ואני גם בעל עסק פרטי שבגילי זה נורא לא פשוט.

אופירA

New member
מנהל
עכשיו ברצינות

כשאתה אומר - יורדים אבל עולים, אני שואלת אותך ואת עצמי - איך לא תעלה כמה שנים אחרי השרוול.
בהנחה שאתה בעשור השני של חייך, ומתעתד לעבור עוד 8 עשורים בערך - 80 שנה זה לא צחוק. אתה פותר לך את הבעיה למכסימום 5-6 שנים, ומה עם שאר ה-75? תישאר בלי פיתרון?
אני רוצה לבדוק איתך את הבעיה שלך בשמירה על המשקל, כי זה חשוב בין אם תעשה שרוול ובין אם לאו.
ואתה לא מציג אותה, בעצם.
אתה כותב קצר, ולא מובן לי - למה אתה שואל על אפוטרופוס אם אתה בעל עסק פרטי. ומה לגבי שאר השאלות שהצעתי לך לענות עליהן. אתה לא רוצה לקבל עזרה אפקטיבית?
אתה רוצה שיחה בטלפון?
03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה עם מס' טלפון בתא הקולי (אחת השאירה לי הודעה, בלי מס' טלפון, והתקשרה ממספר חסוי... מה אני אעשה עם ההודעה שלה?)

דברים שרואים מכאן לא רואים משם...

קובי...בגילו של מתן ההשמנה לא היתה כזו חמורה אצלי...אבל...מאז שהיא
החמירה חשבתי שאתגבר שוב ושוב...והיום כשאני רק שבוע אחרי אני
כבר מצטערת שהמתנתי שנים וחוויתי בעיות ומפחי נפש והידרדרות
בריאותית...זמן שהלך וחבל...
אני חושבת שאין תשובה אחת... חשוב לבחון כל אחד לגופו
ומצבו וההסטוריה ואישיות...באופן כללי בהחלט מקבלת שגם צעירים
יכולים ויפה שעה אחת קודם......השאלה איזה ניתוח.. וגם פה זה מבחן משולב של חשבונות...אני בעד הטבעת לאור קלילות הניתוח ופחות סיכון ....

אני דווקא חשבתי על שרוול

כי ראיתי המון שעשו טבעת ואני יודע שהשיטה לא תתאים לי

מתן הכל פתוח..תבדוק היטב

באמת מה שחשוב הוא לקרא חומר ולקבל החלטה מתוך שיקול דעת והכרת ההבדלים.....ואגב למה כבר חשבת שרוול ומה לא מתאים לך בטבעת?

למעלה