מעוניין בהמלצה לטלפון חדש

BobboVilla

New member
אחרי שנתיים וחצי עם Honor V10, הוא קצת מתחיל לקרטע (ושל זוגתי בכלל בשלבי קריסה), אני צריך להתחיל להתארגן על טלפונים חדשים. אני לא התעניינתי בתחום כבר שנים, אז אין לי מושג מה טוב ומה לא.
אז אני לא מחפש מישהו שיקיא לי מפרטים, את זה אני יודע לקרוא לבד. אני צריך המלצות אמיתיות.
לא מעניין אותי עברית, לא מעניין אותי אם אפשר לקנות בארץ, לא רלוונטי אחריות, לא צריך מסכים מעוגלים (האמת שזה דווקא די חיסרון בעיני). כל עוד יש לזה מספיק אביזרים שאפשר לקנות בעלי אקספרס, זה בסדר.

דרישות:
  • אנדרואיד, גירסא עדכנית. אני אשמח גם שזו תהיה חברה שמעדכנת את המכשירים, כי נמאס לי להיות עם מכשירים לא מעודכנים.
  • מסך של לפחות 6 אינצ', אבל לא חייב להיות הרבה יותר גדול.
  • דואל-סים.
  • זיכרון RAM לפחות 6 ג'יגה.
  • זיכרון איחסון לפחות 128 ג'יגה.
  • NFC - אני חושב שאני יכול להסתדר בלי, אבל עדיין מעדיף עם.
כמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר זול, אבל אין לי בעיה גם אם זה יקר יחסית. אני מחפש טלפון שיחזיק לי לשנים, לא משהו שישבוק חיים תוך שנה או פחות.

תודה מראש.

Critical Thinking

Well-known member
אחרי שנתיים וחצי עם Honor V10, הוא קצת מתחיל לקרטע (ושל זוגתי בכלל בשלבי קריסה), אני צריך להתחיל להתארגן על טלפונים חדשים. אני לא התעניינתי בתחום כבר שנים, אז אין לי מושג מה טוב ומה לא.
אז אני לא מחפש מישהו שיקיא לי מפרטים, את זה אני יודע לקרוא לבד. אני צריך המלצות אמיתיות.
לא מעניין אותי עברית, לא מעניין אותי אם אפשר לקנות בארץ, לא רלוונטי אחריות, לא צריך מסכים מעוגלים (האמת שזה דווקא די חיסרון בעיני). כל עוד יש לזה מספיק אביזרים שאפשר לקנות בעלי אקספרס, זה בסדר.

דרישות:
  • אנדרואיד, גירסא עדכנית. אני אשמח גם שזו תהיה חברה שמעדכנת את המכשירים, כי נמאס לי להיות עם מכשירים לא מעודכנים.
  • מסך של לפחות 6 אינצ', אבל לא חייב להיות הרבה יותר גדול.
  • דואל-סים.
  • זיכרון RAM לפחות 6 ג'יגה.
  • זיכרון איחסון לפחות 128 ג'יגה.
  • NFC - אני חושב שאני יכול להסתדר בלי, אבל עדיין מעדיף עם.
כמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר זול, אבל אין לי בעיה גם אם זה יקר יחסית. אני מחפש טלפון שיחזיק לי לשנים, לא משהו שישבוק חיים תוך שנה או פחות.

תודה מראש.
בעוד המיקרואלקטרוניקה מתקדמת בקפיצות של ממש פעמיים בשנה, האלקטרוכימיה נותרה מהדסת ומשׂתרכת מאחור.
הבעיה היא סוללה.
כרגע, ארך חיי סוללה הוא כ- 400 מחזורי טעינה-פריקה, שלאחריהם מורגשת ירידה בבצועיה, ומכיוון שהסוללה אינה נתנת להחלפה בפשטות - מתחילים אז לנטות להחליף ולחפש מכשיר חדש.
המכשיר שלי הוא Xiaomi redmi Note 7, נרכש באפריל 2019, אך השמוש שלו תכליתי (עסקים בלבד) - שיחות תכליתיות בלבד. לא "חפירות".
משחקים, גלישה, קריאת דואר וכתיבתו, רשתות "חברתיות", זוּם - במחשב שולחני בלבד.
זה מביא לכך שטעינה נדרשת רק כל שלוש יממות והסוללה עדיין מרגישה כחדשה...

z1george

Member
מנהל
נעלמת יקירי.
הטלפון בשבילך הוא הואווי נובה 5T. מחירו סביר גם בארץ (סביב 1000 שח)
וכמובן יד2 יתן VFM הרבה יותר טוב
מצאתי כזה לחבר מחיפה באמצע אפריל, נסע עד חדרה,לקנות 5T ,
מצאתי מכשיר שנקנה בחברת פלאפון ומקבל ה"מתנה" בכלל רצה אפל.
הוא סגר איתו ב500 שח והמכשיר בן 3 שבועות והיה בשימוש רק כמה שעות.
יש מציאות - רק צריך לחפש
יתרונות ספציפיים של הדגם: גודל סביר, NFC, מצלמות טובות, הטענה, אנדואיד 10 עם גוגל מלא ורגיל

BobboVilla

New member
נעלמת יקירי.
הטלפון בשבילך הוא הואווי נובה 5T. מחירו סביר גם בארץ (סביב 1000 שח)
וכמובן יד2 יתן VFM הרבה יותר טוב
מצאתי כזה לחבר מחיפה באמצע אפריל, נסע עד חדרה,לקנות 5T ,
מצאתי מכשיר שנקנה בחברת פלאפון ומקבל ה"מתנה" בכלל רצה אפל.
הוא סגר איתו ב500 שח והמכשיר בן 3 שבועות והיה בשימוש רק כמה שעות.
יש מציאות - רק צריך לחפש
יתרונות ספציפיים של הדגם: גודל סביר, NFC, מצלמות טובות, הטענה, אנדואיד 10 עם גוגל מלא ורגיל
לגמרי נעלמתי, אבל עדיין נראה שלא מעט נשאר אותו דבר :).

וואווי הם קצת בעייתיים, כי הם לא מקבלים יותר עדכונים של אנדרואיד. באופן ספציפי אני רואה שהדגם הזה כבר כמעט בן שנתיים, ואני מעדיף משהו יותר חדש ועדכני.

הסתכלתי קצת על ה-Oppo Reno5 למיניהם - אתה מכיר? יכול לחוות דעה?
באופן כללי אני מוכן לשלם יותר, אבל שיהיה לי "שקט" לתקופה ארוכה. אני לא צריך את "הכי", אבל אני כן רוצה מכשיר שיחזיק מעמד לפחות שנתיים בלי שאני אצטרך להתעסק איתו. למשל ה-Honor הנוכחי אני אפילו לא מכבה או מפעיל מחדש, למעט במקרים חריגים מאוד.

frankthe2

Active member
לגמרי נעלמתי, אבל עדיין נראה שלא מעט נשאר אותו דבר :).

וואווי הם קצת בעייתיים, כי הם לא מקבלים יותר עדכונים של אנדרואיד. באופן ספציפי אני רואה שהדגם הזה כבר כמעט בן שנתיים, ואני מעדיף משהו יותר חדש ועדכני.

הסתכלתי קצת על ה-Oppo Reno5 למיניהם - אתה מכיר? יכול לחוות דעה?
באופן כללי אני מוכן לשלם יותר, אבל שיהיה לי "שקט" לתקופה ארוכה. אני לא צריך את "הכי", אבל אני כן רוצה מכשיר שיחזיק מעמד לפחות שנתיים בלי שאני אצטרך להתעסק איתו. למשל ה-Honor הנוכחי אני אפילו לא מכבה או מפעיל מחדש, למעט במקרים חריגים מאוד.
מבין מה שאני מכיר יש מספר דגמים שיעניינו אותך:
samsung a52 שצריך לבדוק אם יש לו nfc (בחלק מהמכשירים יש ובחלק אין), זה הדגם האחרון בסדרת a5x של סמסונג. עומד בכל הקריטריונים שלך - 6 גיגה, 128 אחסון, מסך 6.5, ציפסט סביר של snapdragon. מחיר יקר ביצועים סבירים.
שיאומי x3 nfc - אחד מהדגמים היותר חדשים של שיאומי. שוב 6 גיגה ראם, 128 גיגה אחסון, ציפסט snapdragon מסך 6.67' nfc,
שיאומי mi10 lite - מאפיינים כמו ה x3 של שיאומי רק מסך טיפלה יותר קטן 6.47,
כל המכשירים עם דואל סים, כל המכשירים מקבלים עדכונים. מחירים נעים סביב ה 1000-1400 ש"ח.
סמסונג מפרסמים את מדיניות העדכונים שלהם על שמאל ועל ימין - תוכל למצוא כאן בפורום מידע בנושא אם תחפש. לגבי שיאומי - לחברה שלי יש note 7 בן שנתיים וחצי, לפני חצי שנה לערך קיבלה עדכון פעם יחידה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
samsung a52 שצריך לבדוק אם יש לו nfc (בחלק מהמכשירים יש ובחלק אין), זה הדגם האחרון בסדרת a5x של סמסונג. עומד בכל הקריטריונים שלך - 6 גיגה, 128 אחסון, מסך 6.5, ציפסט סביר של snapdragon. מחיר יקר ביצועים סבירים. ציטוט של פרנק...

סמסונג התחייבו לשלוש שנות עידכוני גירסאת אנדרואיד ו 4 שנות עידכוני אבטחה. בעיקרון האמינות של החברה מוכחת המכשירים שורדים שנים ( בתנאי כמו בכל פון שמחליפים סוללה אחרי שנתיים נניח..עיניין כימי טכני של מחזורי טעינה וכו' כפי שאמרו )
יש גם יקרים קצת יותר A72 יצא חדש... מחיר בסביבות 1500 ש"ח. מפרט יותר טוב במעבד כמובן 8 גיגה זיכרון 128 איחסון ניתן להרחבה דואל סים NFC , עמידות מסויימת במים זה חשוב, רמקולים סטריאופוניים זה שידרוג גדול אנדרואיד מעודכן הכי חדש..קיצור תמורה טובה מאוד למחיר.

קישור למפרט יצרן

אישית אני קניתי ביותר כסף..יותר מפרט כולל 5G שיהיה מוכן לעתיד שארצה להתחבר לרשת ..עם מפרט יותר טוב וכו' שאמור לשרת אותי 4 שנים
https://www.dynamica.co.il/items/3268750-S20FE ( עמידות מים ואבק איכות מסך מעולה מספיק זיכרון ונפח איחסון דואל סים NFC סטריאו רשת סלולארית הכי מתקדמת, סולה טובה ביצועים מצויינים, בקיצור נבחר על ידי רבים לפון השנה 2020 )

התמורה למחיר מבחינתי טובה מאוד...אני מאוד מרוצה מהפון איכות של ספינת דגל במחיר נמוך משמעותית..

קיבלת שלושה מכשירים טובים תבחר..

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תיקון קט
samsung a52 שצריך לבדוק אם יש לו nfc (בחלק מהמכשירים יש ובחלק אין), זה הדגם האחרון בסדרת a5x של סמסונג. עומד בכל הקריטריונים שלך - 6 גיגה, 128 אחסון, מסך 6.5, ציפסט סביר של snapdragon. מחיר יקר ביצועים סבירים. ציטוט של פרנק...

סמסונג התחייבו לשלוש שנות עידכוני גירסאת אנדרואיד ו 4 שנות עידכוני אבטחה. בעיקרון האמינות של החברה מוכחת המכשירים שורדים שנים ( בתנאי כמו בכל פון שמחליפים סוללה אחרי שנתיים נניח..עיניין כימי טכני של מחזורי טעינה וכו' כפי שאמרו )
יש גם יקרים קצת יותר A72 יצא חדש... מחיר בסביבות 1500 ש"ח. מפרט יותר טוב במעבד כמובן 8 גיגה זיכרון 128 איחסון ניתן להרחבה דואל סים NFC , עמידות מסויימת במים זה חשוב, רמקולים סטריאופוניים זה שידרוג גדול אנדרואיד מעודכן הכי חדש..קיצור תמורה טובה מאוד למחיר.

קישור למפרט יצרן

אישית אני קניתי ביותר כסף..יותר מפרט כולל 5G שיהיה מוכן לעתיד שארצה להתחבר לרשת ..עם מפרט יותר טוב וכו' שאמור לשרת אותי 4 שנים
https://www.dynamica.co.il/items/3268750-S20FE ( עמידות מים ואבק איכות מסך מעולה מספיק זיכרון ונפח איחסון דואל סים NFC סטריאו רשת סלולארית הכי מתקדמת, סולה טובה ביצועים מצויינים, בקיצור נבחר על ידי רבים לפון השנה 2020 )

התמורה למחיר מבחינתי טובה מאוד...אני מאוד מרוצה מהפון איכות של ספינת דגל במחיר נמוך משמעותית..

קיבלת שלושה מכשירים טובים תבחר..
תיקון קטן רכשתי

Samsung Galaxy S20 FE בלי 5G לך אני ממליץ עם..שתהיה קליטה טובה בארץ של השירות זה ישנה את חווית הגלישה הסלולארית לגמרי לאיכות אחרת גבוהה הרבה יותר. בכלל כל פון שתקנה רצוי כבר 5G ( אני לא קניתי כי הגבילו אותי בסכום קניה בעיה אישית שלי , אחרת גם אני הייתי קונה 5G )​

z1george

Member
מנהל
שאלת על RENO של אופו. לא מכיר.
מכשירים טובים מאד אבל גם יקרים בהתאם. הFIND 7 אצלנו במשפחה המורחבת עובד כמו סוס אחרי יותר מ5 שנים אז היצרן איכותי.
וחבר קנה FIND X3 פרו השבוע ומאד מרוצה. אבל אני לא יכול להמליץ בלב שלם על מכשיר שעולה 4199 שח.
מכשירים מסין/אירופה של OPPO מגיעים ללא עברית מובנית ובארץ הם יקרים.
נ.ב. אני יודע שהעברית לא מטרידה אותך, רשמתי למקרה שמישהו יקרא כאן בעתיד

BobboVilla

New member
שאלת על RENO של אופו. לא מכיר.
מכשירים טובים מאד אבל גם יקרים בהתאם. הFIND 7 אצלנו במשפחה המורחבת עובד כמו סוס אחרי יותר מ5 שנים אז היצרן איכותי.
וחבר קנה FIND X3 פרו השבוע ומאד מרוצה. אבל אני לא יכול להמליץ בלב שלם על מכשיר שעולה 4199 שח.
מכשירים מסין/אירופה של OPPO מגיעים ללא עברית מובנית ובארץ הם יקרים.
נ.ב. אני יודע שהעברית לא מטרידה אותך, רשמתי למקרה שמישהו יקרא כאן בעתיד
לפי מה שראיתי, בהזמנה מסין הם לא הרבה יותר יקרים (ואולי אפילו יותר זולים) מהמכשיר הנוכחי שלי, כך שאם הם יחזיקו מעמד כמה שנים, זה שווה מבחינתי.
גם אני לא ארצה להוציא כל כך הרבה כסף על טלפון אחד, טוב ככל שיהיה.

איך ה-OPPO מבחינת הממשק וחווית המשתמש? או במילים אחרות - כמה זבל, רוגלות ופרסומות מובנות יש שם?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מצאתי עוד פון שנחשב מהטובים בקטגוריה מחיר של כ1000 ש"ח ויש כל מה שבקשת...

Poco X3 NFC​

לא יודע לגבי עידכונים...מה שהמלצתי מקודם על סמסונג שיש להם עידכונים לכמה שנים קדימה עדיין תפוס בעיקר S20 FE עם או בלי 5G
סקירה מסוקר ידוע ומוכר טוען שסזה פון מהטובים שיש ב2020

em28

Well-known member
בובוווילה זה געגועים לפורום הישן עם זאת שברח לי השם שלה שכיבסה את ה-רוקט-**קט שלה ......אח, היו זמנים.
בהנחה שלא בא לך להשקיע מחיר של מכשיר דגל שבשעת הקניה מחירו נחתך בחצי הייתי הולך על ה-X3/F3 של שיאומי או אחד מדגמי OP הקודמים.
או כמו שזאב המליץ על מכשיר דגל יד שניה בן שבוע (פיקסל, OP, או אפילו סמסונגשקרכלשהו מסדרת ה-S).

BobboVilla

New member
בובוווילה זה געגועים לפורום הישן עם זאת שברח לי השם שלה שכיבסה את ה-רוקט-**קט שלה ......אח, היו זמנים.
בהנחה שלא בא לך להשקיע מחיר של מכשיר דגל שבשעת הקניה מחירו נחתך בחצי הייתי הולך על ה-X3/F3 של שיאומי או אחד מדגמי OP הקודמים.
או כמו שזאב המליץ על מכשיר דגל יד שניה בן שבוע (פיקסל, OP, או אפילו סמסונגשקרכלשהו מסדרת ה-S).
קראו לה מור, אם אני לא טועה :).

z1george

Member
מנהל
נעמיד דברים על דיוקם, זה פוקט רוקט ולא רוקט פוקט
באמת העליתם זכרונות מפעם חחח.

BobboVilla

New member
רק מעדכן, שבסוף החלטתי ללכת על ה-Poco F3. הוא דומה מבחינת המפרט ל-Poco X3 NFC שהמליצו כאן, אבל הוא קצת יותר קל.
ראיתי שגם ה-Mi 11 Lite 5G טוב (על הנייר), אבל לא מצאתי אותו למכירה, אז וויתרתי. אולי אם הייתי יכול להרשות לעצמי כמה שבועות לחכות אז הייתי הולך עליו, כי הוא אפילו יותר קל מכל המכשירים האחרים שהתלבטתי ביניהם.

em28

Well-known member
רק מעדכן, שבסוף החלטתי ללכת על ה-Poco F3. הוא דומה מבחינת המפרט ל-Poco X3 NFC שהמליצו כאן, אבל הוא קצת יותר קל.
ראיתי שגם ה-Mi 11 Lite 5G טוב (על הנייר), אבל לא מצאתי אותו למכירה, אז וויתרתי. אולי אם הייתי יכול להרשות לעצמי כמה שבועות לחכות אז הייתי הולך עליו, כי הוא אפילו יותר קל מכל המכשירים האחרים שהתלבטתי ביניהם.

החזקתי ביד שתי דקות את ה-X3 בחנות - התחושה המיידית היא של מכשיר שמן וכבד, בטח יחסית ל-OP6 הדקיק.
מסתבר שהאורך זה לא הכל, חשוב גם העובי. ;)

BobboVilla

New member
מסכים לחלוטין. לחבר יש את ה-X3
משום מה המשך ההודעה לא מצליח להישמר, אז אני אנסה בהודעה אחרת.

לחבר יש את ה-X3 (לא יודע אם הרגיל, הפרו או ה-NFC), והוא באמת די שמן וכבד. ה-F3 אמור להיות דק וקל יותר באופן משמעותי. בערך 2-3 מילימטר בעובי ו-20-30 גרם פחות, תלוי האם זה הרגיל או לא.

למעלה