מעוניין בהמלצות על חוט שזור לדייג

dag007

New member
מעוניין בהמלצות על חוט שזור לדייג

עבור דייג בחכה משובר הגלים. כרדע אני משתמש בחוט ניילון עבה 0.8 במקום זאת הוצע לי להשתמש בחוט שזור 0.4 או 0.5 שיעמוד בעומס של עד 40 ק"ג. כרגע על הרולר נכנסו 100 מטר בלבד, והבנתי שזה יחסית מעט. החוט מגיע באריזות של 200 מטר ומחירו 235 שח´ א. לבעלי הנסיון, האם שווה להשקיע? ב. מה קורה שנתפס החוט בסלע? האם החוט מתנהג כמו חוט נילון? ג. האם יש סוגים שונים? מי היצרן המומלץ ומה מחירו? ד. היכן לקנות באזור ת"א יפו? תודה על תשובתכם שבת שלום

rondadon

New member
אבל אני לא מבין....

למה אתה משתמש בחוטים של כרישים??? חוט של 40 קילו?!?!?! למה?????? אני דג עם חוט 0.40 של 11 קילו ,חוט 0.30 של 8 קילו וחוט 0.50 של 16 קילו ואני לא חושב שצריך מעל לזה.... בכל זאת....אם אתה רוצה חוט חזר אז תקנה גג 0.60 איכותי שיכול להחזיר 25 קילו בממוצע, אבל לא יותר....זה סתם..... וחוט שזור טוב כל עוד אין סלעים...אם המקום מסולע...תרד מהרעיון...

מורהדרך

New member
ואוו... איך בעלי חנויות אוהבים אותך

כל או רוב בעלי החניות מתים על דייגים כמוך.. לקנות חוט שזור או חוט דקרון למילוי רולר.. ?????????????? באזורי חופי הארץ שיש לנו יותר סלעים מדגים.. וחול וכד" בגלל היותינו האגן. של ים התיכון וסגירת הפתחים סכר אסואן וכד" ומבנה הרוחות באזור רוב החוטים יגיעו בצורה זו או אחרת לסלעים .. ידוע שחוט דקרון ,בד , שזור נשחקים מהר יותר בסביבה שכזו.. אז עכשו עשה חשבון.. מה רע להחליף אחת לשלושה חודשים חוט פשוט ברולר ואפילו 300 מטר ברמת מחיר של עד 15 שקל.. או חוט חזק וטוב יותר נגיד תוצרת גרמניה או איטליה או צרפת במחיר של כ20 שקל ל100 מטר והוא יחזיק מעמד כחתי שנה עד 8 חודשים על רולר.. במקום להוציא 235 שקל ל200 יארד. ( חוטי הבד או השזורים רשומים ביארדים) אבל תחליט לבד .. אני כדייג שנחשב ותיק כ45 שנה עם מקלות ביד ) לא מוכן להוציא סכום כזה על חוט שבעוד כמחצית השנה יתקלה.. ישתפשף.. יקרע בקצוות . וזה יחיב להוסיף חוט.. נ.ב באמת לא הבנתי למה לשים על רולר חוט של כ40 קילו.. עם זה היה רולר סירה עליון או רולר שוכב גדול והמקל הינו חוליה אחת מלאה של 160 או 180 או 2 מטר טבעות גלגלת????? נו מילה אבל למקל זריקה ורולר רגיל.... אבל שוב תקנה מה שאתה רוצה ושיהיה לך דייג מוצלח

evgk

New member
המלצה

כל ה עולם עבר להישתמש ב Fused lines ו אני ממליץ גםץ ה יצרנים ה מובילים הם: Berkley and Power Pro

אוריא

New member
חוטים חוטים חוטים ואין דגים.

שאלת שאלה ונראה לי שהתגובות שקיבלת היו לא בדיוק מה שציפית לקבל. נושא חוט שזור וחוטים עבים טופל פה בהרחבה וסביר שעוד יטופל (זה יכול להסביר את רוח התגובות). אני חושב שמה שברור מעבר לכל ספק הוא שמה שחשבנו עד היום לגבי הצורך שלנו בחוט עבה וחזק או בחוט שזור הוא לא מדוייק. כמו שכתבת אתה דג משובר גלים (מענין איזה). שזה ללא ספק איזור שיש בו המון סלעים ולכן בגלל הבלאי והמחיר של חוט שזור\fireline\spider זאת כנראה עיסקה לא משתלמת. טיפ קטן אם בכל זאת לא נשכנע אותך - אתה לא חייב למלא את כל הרולר. אתה יכול להשאיר את החוט הישן שיש לך ברולר (כגיבוי או מצע) ורק במאה מטרים האחרונים לשים חוט איכותי יותר. אותם ביצועים פחות כסף. עוד הבנתי שאתה שואף (כמו כולנו) לדוג דגים גדולים יותר מהמרמרים שתפסת עד היום. אני מניח שההתחלה תהיה משהו כמו קילו אחד עד שלושה והלוואי שיותר. הנקודה היא שחוט 0.3-0.4 יספיק למשיכה של 10-15 קילו שזה לפחות פי שלוש מהדגים שתתפוס. שימוש נכון בקלאץ´ יאפשר לך להביא כל דג מסדר הגודל הזה בהשקט ובביטחה. היתרונות של חוט דק הוא מרחק הטלה גבוה יותר מעצם היותו חוט קל, מחיר, והכי חשוב לדעתי, אתה פשוט תהנה מזה יותר בגלל שנדרשת טכניקה טובה יותר ושימוש בקלאץ´. אני מניח שתשמש בפתיון חי או בסבידות כפתיון, אני מניח גם שתשתמש בקרס גדולה מספר 1 לפחות (מומלץ עם גוף ארוך ככל שניתן, על מנת שהדגים לא יגיע לחוט). מה שאני לא מבין זה אם אתה דג משובר גלים (כמו רובנו) איך אתה מתכוון להעלות דג של יותר מקילו למעלה? בכל מקרה שתף אותנו מה שתחליט והכי חשוב ספר לנו על התפיסות שלך בפירוט.

evgk

New member
חוטים

אני אישית משתמש רק ב FIRELINE או ב POWER PRO החוטיפ האלא שוקלים פחות ורגישים הרבה יותר מחוט מונו רגיל כיוון ש הם כמעת ו לא נמטחים

helpmeplz

New member
רגע שאני יבין...

FIRELINE זה חוט שזור? מה עם IRONSINK (או מה שזה לא יהיה... לא טוב בשמות..)

evgk

New member
IronSilk (not IronThink

Fireline called Fused Line עם בעברית כוראים לז שזור ש יהיה כך IronSilk looks like a regular monoline i bought 200yd last month, the only plus of this line that it´s almost doesn´t have memory and giving good ratio of LB/Diameter

למעלה