מעוניין בהסבר ממצה על חיבור קדם מגב

שח_מט

New member
מעוניין בהסבר ממצה על חיבור קדם מגב

מגברים ורסיברים באופן משולב, אחד כקדם-מגבר, כולל האפשרויות השונות לצרכים של מוסיקה וקולנוע ביתי. האם לצורך תגבור מערכת קיימת (נאמר למוסיקה) קונים מגבר סטריאו איכותי והרסיבר הוא קדם מגבר. האם יכול לעבוד הפוך (נראה לי שאין הגיון...). אם רוצים לתגבר לקולנוע ביתי מה צריך לעשות. הנחות יסוד: יש רסיבר (בינוני ומעלה) עם פרה אאוט (למרות שלי אישית אין אבל אני מתעניין בשדרוגו), יש 5.1 רמקולים ומקור כגון DVD ו/או CD. תודה שחר

eyalpor

New member
רסיבר כקדם מגבר

קח בחשבון שקדם המגבר הנמצא ברסיבר ממוצע ואפילו הרבה מעל הממוצע הוא באיכות לא טובה. חיבור מגבר הספק סביר ישפר כל רסיבר, אבל פרה זה דבר חשוב מאוד מאוד - פרה סטריאו לא מאוד יקר (אבל טוב) יכול להפוך את המערכת על פניה - לטובה, כמובן.

היום לא מדברים על קדם מגבר אלא

על ממיר ה D/A. מכיוון שמקור האיכותי למוסיקה הוא דיגיטאלי (CD, DVD ) ה"מקור" שקובע את איכות הצליל הראשונית הוא ממיר הD/A. הוא יכול להיות של ה CD, ואז צריך קדם מגבר שיעביר את הצליל מבלי לפגום בו. וזה יכול להיות גם הממיר שנמצא ברסיבר. אם תשקיע יותר ברסיבר, תוכל להגיע לאיכות ממיר שמשתווה ואפילו עולה על איכות הממיר בנגן ה CD. ותרוויח "בונוס" חשוב: כל שאר המקורות הדיגיטאליים שלך (כמו סרטי ה DVD) ישמעו באותה רמה בדיוק. בתור בעל של רסיבר 3801 (משמש אותי כקדם מגבר בלבד עבור הרמקולים הקדמיים) אני יכול להעיד ממקור (תרתי משמע) ראשון, שאיכות הממיר בו מעולה, ואם שמעתי פה הצעות להשקיע בנגן CD איכותי ברמה של 5-6 אלף ש"ח הרי, שתוכל לבחור באלטרנטיבה הרבה יותר יעילה גם מהבחינה הכספית: ה3801 עולה כ 8500 ש"ח (ישנם כאלו שהוציאו אותו במכרזים בכ 7600 ש"ח). אם תוסיף לו נגן CD פשוט בחיבור דיגיטאלי ( מחייב יציאה דיגיטאלית מנגן ה CD), תקבל איכות לא פחותה מהאלטרנטיבות שהציאו ככאן חברים נכבדים אחרים, תוכל אפילו ל"חסוך"את ההשקעה בנגן CD אם ברשותך (או אתה מתכנן לרכוש גם) נגן DVD. יום טוב פיני

שח_מט

New member
שאלה - אם ה- 3801 הוא קדם מגבר עבור

הקדמיים, מה דוחף את האחרים? יש עוד מגבר? איזה ואיך הוא מחובר ומה תפקידו?

ל.יואב

New member
אני לא מכיר את קונפיגורצית

החיבור של פיני אבל סביר להניח שאת יתר הרמקולים הוא דוחף עם ה3801 , כלומר הוא משתמש ביציאת הפרה האווט בדנון עבור הקדמיים ומחבר אותם למגבר כח אחר. יואב

אז אצלי זה ככה

הרסיבר החליף מעבד קולנוע/קדם מגבר דיגיטאלי של סוני (כמו של מיכאל). וכל העסק היה מסודר עם הגברה לכל חמשת הרמקולים כך שהרסיבר חובר כקדם מגבר, גם עבור מצב קולנוע, אלא מה, נוכתי לדעת, שניתן ללא שום בעייה לנצל את הגברת הרסיבר עבור הרמקולים האחוריים (לא ניסית על הקדמיים) כך שהתפנה לי המגבר הספק של האחוריים. מקווה שההסבר מובן פיני

ש.פ.ד

New member
והנה הזדמנות למבחן

הייתי רוצה להשוות בין הממיר של דגם 3801 לממיר הפנימי של מכשיר CD ברמת המחירים של 5000-6000 ש"ח. אני חייב להודות שאני מאוד סקפטי לגבי הסיכוי שהרסיבר ישמע טוב יותר, אבל כמובן מוכן להפתעות. היית רוצה לנסות ולארגן מבחן כזה?

ברצון

אם תוכל להגיע לחיפה, בשעות הערב (רצוי אולי יום חמישי כל שהוא, כך שאין צורך לקום מוקדם למחרת לעבודה) אוכל לספק לך את כל התנאים האידיאלים לביצוע השוואה כזו. אתה מוזמן להתקשר 051920442 יום טוב פיני

ש.פ.ד

New member
אני תמיד מוכן להקפיץ הודעות ../images/Emo8.gif

מצטער - לא הייתי מחובר. אני אתקשר אליך כנראה מחר ונתאם. השאלה היא מאיפה משיגים CD ברמת המחירים האמורה. לי אין ואני לא בטוח שאני מכיר משהו שישאיל לי...

ל.יואב

New member
אפשר לארגן מבחן אצל פיני

עם הבל קאנטו שלך הקרי שלי והדנון שלו. ממממ.... יכול להיות מענין. אפשר להוסיף גם את הפוציני של stan יואב

מבחן האמת

כדי לנצל את הזמן בצורה אפקטיווית, מבחן צריך להיות ממוקד, ולהתבצע רק על נושא אחד (השוואת DAC) ורק עם מכשיר אחד (נגן CD יחיד בהשוואה לדנון) עד שמגיעים למסקנה סופית. אני חושש שמפאת קוצר הזמן, וגם משום שמבחנים כאלו מתישים, אין אפשרות מעשית לערוך מבחן אחד אחרי השני. לכן, אני מציע להחליט על מכשיר אחד שאותו נבדוק, אפשר להביא גם מכשיר CD נוסף, לגיבוי, במקרה והבדיקה הראשונה תסתיים מהר מהצפוי. אפשר גם לחבר אותו אחרי בדיקה ארוכה של הראשון, לצורך השוואה מהירה, אבל לא יהיה זמן לבצע השוואה של יותר ממכשיר אחד. צריך לזכור, שגם דרוש זמן מסוים לשחרר את האוזניים (והגוף) מהנסיעה, וגם להתרגל למערכת שאינה מוכרת לכם, ולכן צריך להקדיש קצת זמן ל"סתם האזנה". לגבי המבחן עצמו דוקא התהליך יהיה מאוד פשוט: המכשיר (CD) יחובר בצורה דיגיטאלית וגם אנלוגית. וההשוואה תתבצע תוך כדי העברה ממצב אחד לשני. רצוי להביא קצת דיסקים שאתם מכירים, אבל לא כמות גדולה, כדי שגם כאן, לא יווצר בלבול עקב ריבוי נתונים. דיסק מומלץ לבצוע ההשוואה הוא הדיסק שידידנו מיכאל טרח והכין לסמינר #2כי הוא נמצא אצל רובנו ואפשר כבר לבוא "מוכנים" למוסיקה שתושמע, ולחסוך פרק זמן של לימוד החומר. אשמח גם לשמוע המלצות אחרות, נשתדל לבחור כאלו שיש לי ולאחרים בבית גם כן. ועוד דבר: המערכת אצלי נמצאת בחדר האזנה שמוגבל בגודלו, ויכול לקלוט כמות של 2-3 אנשים בבת אחת, אז בבקשה, כולכם מוזמנים, אבל לצערי, לא בבת אחת.... אבל על זה נשוחח טלפונית.. יום טוב פיני

לגבי הדיסקים המוכרים

אתה לא יודע עם מי הסתבכת כשאמרת "דיסקים מוכרים" לש.פ.ד. ש.פ.ד כבר היה צריך לקנות מחדש את דיסקי המבחן הקבועים שלו שלוש פעמים, כי הם נשחקו כל כך שאי אפשר היה לנגן אותם
הוא שומע שם דברים שאריק קלפטון עצמו לא שמע כשהוא הקליט.... רק אהבה האפור

למעלה