מעוניין בתגובות בנושא מכעיס בעבודה

hag70

New member
מעוניין בתגובות בנושא מכעיס בעבודה

שלום, אני עובד במחלקה שעובדת באופן שוטף עם המון גורמים מחו"ל באופן מאד אינטנסיבי. אנחנו כ 15 אנשים במחלקה. כ 10 עובדים עם הגורמים מחו"ל והשאר לא (פקידות למיניה). הדואר כולו עובר דרך המזכירה באופן גורף וזאת בעיקר כדי להמנע ממצב בו דואר קריטי (חשבוניות ותכתובות בהן תאריך התגובה קריטי) ישכב אצל מישהו בדואר/משרדהמון זמן והדבר יפגע בעבודה. כל המכתבים והחבילות נפתחים ומוחתמת עליהם חותמת עם תאריך ומשם הם ממוינים לפי הנושא. עד כאן בסדר. לא ממש מקובל, אבל בכל זאת אנחנו עובדים בחברה עסקית ולא מקבלים דואר פרטי. הבעיה מתחילה כאשר מגיעות "חבילות שי" וברכות מחו"ל והן מיועדות לאנשים באופן פרטי (כל נציג מחו"ל שולח מספר מתנות לפי האנשים שהוא נקודתית עבד איתם השנה. יתכן מצב בו מישהו יקבל 10 מתנות ומישהו לא יקבל כלום. וכמובן יש הותיקים מאד שמקבלים מתנות על בסיס הכרות אישית עם האנשים בחו"ל). המצב בשבועיים האחרוניים הוא ממש "מכה" כיוון שלראת השנה החדשכה וחג המולד החברות שולחות המון מתנות שי: שוקולדים, ממתקים, יינות, ממרחים, בשר משומר, עוגות יחודיות ועוד ועוד. המצב כרגע הוא שהמזכירה פותחת את כל החבילות שמה אותן במטבחון לרווחת כולם או עושה "garage sale" למוצרים שאי אפשר לאכול בעבודה ובמקרה הטוב אנחנו מקבלים את הקופסאות ריקות, או פוגשים את הקופסא עם השם שלנו ליד הפח. הרבה אנשים מקבלים מתנות "יחודיות" בגלל יחסי העבודה האישיים שפיתחו במהלך השנים. ההרגשה היאר כמו בקיבוצים של שנות ה 40-50. הנושא מעולם לא עלה ולא ממש ברור מה גישת המנהל. ככה זה וזהו זה. מה דעתכם? תודה (וסילחה על האריכות).

rut2020

New member
מתנות בעבודה

אני חושבת שזה מאוד לא יפה ולא נאה לקבל מתנות אישיות בעבודה, נכון שבמשך השנים התפתחו יחסים אישיים אולם איזו צורה זו שמישהו מקבל 2, 3 מתנות ואילו מישהו אחר שעובד באותו מקום עבודה בערך אותה תקופה לא יקבל כלום רק מכיוון שיש לו תפקיד אחר בחברה. הרבה יותר נאה זה באמת לפתוח את הכיבודים לרווחת כולם. תאר לך שהמתנות היו מיועדות למישהו אחר לא לך, איך היית מרגיש?? אני בכלל לא מבינה את כל קטע המתנות האישיות, זה עושה רושם רע של אינטרסים שונים .... אם יש לך בעיה כלשהי עם זה אתה תמיד יכול לגשת למזכירה הזו ולבקש ממנה שאת המתנות שלך - לא תפתח . מה דעתם של יתר מקבלי המתנות???

לא ממש מובן

איך חלק מוצאים את האריזות עם שמם בפח, וחלק מקבל אותן אישית. אפ תראה אריזה עם השם שלך ריקה וזרוקה בפח, הייתי מציאה לפנות עם זה למנהל הישיר שלך. לאמר לו שיפתור את הבעיה מול המזכירה. אי אפשר לנהוג איפה ואיפה. אם נשלחה אליך מתנה אישית ששמך מצויין עליה. אין למזכירה שום רשות לעשות בה כראות עיניה. אלא אם כן זו התנהגות גורפת לגבי כל העובדים.

למעלה