מעוניין לאמץ כלב, אבל....

shurik7771

New member
מעוניין לאמץ כלב, אבל....

לחברי הפורום שלום, :)

יש לי רצון גדול לאמץ כלב, אבל רצון עוד יותר גדול שהכלב הזה לא יסבול.
אני גר לבד בדירה לא גדולה עם חצר מגודרת. הבעייה היא שבמשך רוב ימי השבוע (חוץ מסופ"ש) אני יוצא מהבית ב7 בבוקר וחוזר ב7 בערב. יש לי המון אהבה לתת לכלב אבל מעט מאוד זמן להגדיש לו אותה. אני בשום פנים ואופן לא רוצה שהכלב יסבול. ידוע לי שהכלביות מוצפות בכלבים לאימוץ שמחכים לבית, במיוחד בכלבים בוגרים (לא מעוניין בגור) ולכן אולי בכל זאת עדיף לכלב בוגר לקבל בית והמון אהבה (גם אם זה לכמה שעות ביום ול48 שעות של סופשים כפיים וכמובן חגים :) ) מאשר להישאר כלוא בתוך כלוב ויותר גרוע מזה לחכות להרדמה, או שלא??

בקיצור, השאלה שלי היא מה פחות רע. להיות כלוא בכלבייה בלי בית ובעלים או להיות "כלוא" בבית במשך 12 שעות עם בעלים (אולי זה לא פחות רע, אלא יותר טוב)??
כמו שאמרתי, טובתו של הכלב היא בראש סדר העדיפויות ואני לא רוצה שהכלב יסבול...

תעזרו לי בבקשה בדילמה הזאת...
תודה ושבת שלום.

רזזמבל

New member
יש לי כלב שהוא לא גור שאני מעוניין למסור

היי,
יש לי כלב בן שנתיים, אסקי סבירי מעורב, ואני מעוניין למסור אותו.
שמעתי על הבעיה שלך, אבל אני חושב שאם אתה באמת רוצה, אתה תמצא זמן פנוי. אחרי שאתה חוזר מהעבודה, תקדיש לכלב זמן ותצא איתו לטיול.

מקווה שעזרתי ותגיד עם אתה מעוניין!

רזזמבל

New member
אם אתה רוצה את הכלב אז תגיד :)

היי שוב,
במידה ואתה רוצה לאמץ את הכלב, תגיד לי ואני אשלח אליך פרטים, אבל אנחנו לא רוצים שיהיה לו רע ושהוא יסבול.

שלום

קודם כל, כל הכבוד שאתה לא נחפז למלא את הרצונות שלך אלא דואג לטובת הכלב לפני כן.
כל מה שציינת כאן הוא נכון, אך לשאלתך- מה יותר רע, להיות כלוא בכלביה או כלוא בבית? כמובן שבבית. בבית אין לך מועד המתה ובבית, גם אם אין מספיק חום ואהבה, התנאים הבסיסיים שלך מסופקים ברמה יותר גבוהה מאשר בכלביות והסגרים.
אבל עדיין, אין זה אומר שכל בית הוא עדיף מכלביה אחרת כולם היו לוקחים כלב ותוקעים אותו בחדר השירותים.
טוב מאוד שציינת שאם כבר אתה מעדיף כלב בוגר על פני גור מבפני שגור דורש פול תשומת לב וחינוך ועבודה, ובדילמה כמו שלך כמובן שאתה לא יכול לספק לו את זה.
באשר לכלב בוגר אני חושבת שזה אפשרי.
בכל עמותה שתלך יהיה מי שידריך אותך ויתאים לך כלב לפי הקריטריונים שאתה מחפש, שלפי הדרישות שלך הם- כלב בוגר, לא אנרגטי במיוחד, ללא בעיות התנהגות כלשהן ודברים נוספים שיותר מבינים ממני יוכלו לעזור.
במידה ולבסוף כן תביא כלב הביתה, יש דרך להתמודד. זה שאתה לא נמצא לא אומר שהוא יהיה כלוא בבית כל הזמן.
קודם כל, התנאים הבסיסיים של כל כלב אומרים שהוא מחויב ללפחות 3 טיולים ביום כאשר אחד מהם הוא ארוך (שעה + אם אינני טועה) והשניים הנותרים לצרכים.
את אחד מהטיולים האלו תוכל לספק בבוקר לפני שאתה יוצא מהבית, ואת הטיול השני יוכל לספק דוגווקר (התשלום הסמלי לפי מה שאני הבנתי הוא 20 ש"ח לשעה, ולא קשה למצוא דוגווקרים) ואת השלישי תוכל לספק אתה שוב כשתחזור הביתה.
בנוסף, יש דרכים לשעשע את הכלב ולעייף אותו פיזית ומנטלית כאשר אינך נמצא דרך משחקים (בניהם משחקי אכילה שמוציאים הרבה אנרגיה כמו למשל הקונג) ועוד (שמעתי שאפילו יס עשו ערוץ במיוחד לכלבים).
בכל אופן אני ממליצה לך לפנות עם השאלה הזו גם לפורום כלבים, שם יש אנשים שיוכלו לענות לך הרבה יותר טוב ממני.
מקווה שעזרתי, ואם תחליט בסוף כן לאמץ אתה מוזמן לחזור לכאן עם בקשת אימוץ ונעזור לך למצוא את מבוקשך :)
שבת שלום,
קארין

למעלה