והראנו בבניינו
New member
מעוניין להקטין את המרווחים בין האריחים ('פוגות')
שלום לכולם
אנחנו לקראת ריצוף. האריח המרכזי שלנו הוא 80x80, ובמרתף מתכננים דמוי פרקטי 30x130.
אני מוצא את עצמי מתווכח עם המפקח על עובי המרווחים בריצוף. בעיני- מרווחים גדולים יוצרים מראה מכוער. אני מבין שהתקן מחייב פוגות של 2-3 מ"מ, אך פשוט לא מבין למה.
לפי מה שהוסבר לי- המרווח הגדול יחסית נועד כדי לחפות על חיתוכים לא מדוייקים של האריחים ועל חוסר האחידות ביניהם. אבל בחנות הקרמיקה מתחייבים על כך שמדובר באריח החתוך בלייזר, אז מה הבעיה להפחית את המרווח ל 1 מ"מ ואף פחות מכך?
רק בחודש האחרון ראיתי שני מקומות עם ריצוף 80 במרווחים שנראו ממש צמודים, ולא היה נראה שזה גרם לבעיה כלשהי.
(בדמוי פרקט זה נראה לי עוד יותר קריטי, כי מרווחי 3 ממ פשוט הורגים את כל עניין ה"דמוי פרקט").
היום המפקח אמר שאם אתעקש על כך הם ירדו ל 1 ממ בשני תנאים:
1. בדיקת האריחים שיגיעו בפועל לשטח כדי לוודא שהם אכן ישרים כמובטח.
2. חתימה שלי שאני מודע לכך שפועלים בניגוד לתקן ושלא יהיו לי תלונות על כך בעתיד.
מה דעתכם? האם יש עוד סיבה לפתיחה של 2-3 מ"מ שאני לא מודע לה?
תודה מראש
שלום לכולם
אנחנו לקראת ריצוף. האריח המרכזי שלנו הוא 80x80, ובמרתף מתכננים דמוי פרקטי 30x130.
אני מוצא את עצמי מתווכח עם המפקח על עובי המרווחים בריצוף. בעיני- מרווחים גדולים יוצרים מראה מכוער. אני מבין שהתקן מחייב פוגות של 2-3 מ"מ, אך פשוט לא מבין למה.
לפי מה שהוסבר לי- המרווח הגדול יחסית נועד כדי לחפות על חיתוכים לא מדוייקים של האריחים ועל חוסר האחידות ביניהם. אבל בחנות הקרמיקה מתחייבים על כך שמדובר באריח החתוך בלייזר, אז מה הבעיה להפחית את המרווח ל 1 מ"מ ואף פחות מכך?
רק בחודש האחרון ראיתי שני מקומות עם ריצוף 80 במרווחים שנראו ממש צמודים, ולא היה נראה שזה גרם לבעיה כלשהי.
(בדמוי פרקט זה נראה לי עוד יותר קריטי, כי מרווחי 3 ממ פשוט הורגים את כל עניין ה"דמוי פרקט").
היום המפקח אמר שאם אתעקש על כך הם ירדו ל 1 ממ בשני תנאים:
1. בדיקת האריחים שיגיעו בפועל לשטח כדי לוודא שהם אכן ישרים כמובטח.
2. חתימה שלי שאני מודע לכך שפועלים בניגוד לתקן ושלא יהיו לי תלונות על כך בעתיד.
מה דעתכם? האם יש עוד סיבה לפתיחה של 2-3 מ"מ שאני לא מודע לה?
תודה מראש