מעוניין להשקיע בתעודת סל

djtourist

New member
מעוניין להשקיע בתעודת סל

שלום. אני חייל חובה אשר חושב קצת לכיוון העתיד הרחוק של אחרי הצבא כיום אני משקיע בקופת גמל המשקיעה כ50% במניות(מדובר בסכום שכרגע לא עולה את ה5 ספרות-כל חודש מוכנס 400 שקל) אני מעוניין להרחיב את השקעותיי לעוד אפיקים כגון תעודת סל תעודת סל שרציתי להשקיע בה היא בתחום מדד הנדל"ן יש לי מספר שאלות: האם ניתן להשקיע סכום של 2000 ש"ח ואם לא מאיזה סכום אפשר להתחיל להשקיע? איך אני יכול לדעת מה השובי של כל תעודה(איך נקרא השדה הזה בטבלאות של התעודות)??? והכי חשוב איזה טיפים,המלצות ומידע נוסף כדאי לי לדעת לפני שאני עושה צעד זה והאם קיים מקור מידע רציני בתחום זה שיכול להסביר לי במדיוק(לא רק מידע כללי) בכל מה שקשור לנושא מחכה לתשובה... המון תודה לכל העזורים :)

srp

New member
תפסיק מיד להשקיע בקופת גמל

בדרך הטבע תוכל להוציא את היתרה ללא חיוב במס בגיל 67!!! בחיוב במס על הרווחים הריאלים תוכל למשוך לאחר 15 שנה מיום הפקדה ראשונה אחרת תשלם מס גם על קרן החסכון.

djtourist

New member
תודה על העזרה אבל...

תודה על העזרה אבל אל דאגה בנושא זה ביקשתי עצות ועזרה לגבי תעודות סל ולא לגבי קופות גמל

פייפן

New member
מכיון ותעודות סל נסחרות בבורסה יש לך

עלויות יחסית גבוהות, אם אתה קונה בסכומים קטנים. אם תצליח להתמיד בהפקדה של 400 ש"ח לחודש (שזה לא מעט לצעיר בתחילת הדרך) בקופת הגמל אזי בגיל 67 (אם זו הכוונה) יהיה לך סכום נאה ביותר ואתה לא צריך לדאוג לעליות וירידות בבורסה אם הכוונה שלך לחיסכון קצר טווח אז עדיין כדאי לך להפנות כ 200 ש"ח לחיסכון ארוך ו ב200 ש"ח תקנה כל חודש קרן מנייתית באופן שוטף בלי פחד גם שיש "צניחות" בבורסה. אמן והייתי נוהג כך בצעירותי, הייתי חוסך לי הרבה צרות.

djtourist

New member
תשובה

אני כל חודש מפקיד לקופת גמל שלי 400 שקל את הקופה רשמתי על שם סבא שלי ככה שכאשר יעברו 5 שנים אני יוכל להוציא את הכסף בלי לשלם מס רווח של 20% שאלה לי אליך... מזה קרן מנייתית???

djtourist

New member
אה...

מדובר בקרן נאמנות שמשקיעה חלק מסוים במניות? 90-10 ו-80-20 מהסוג הזה אתה בטח מתכוון כן מסכים איתך שהיא יותר בטוחה אבל יש לה חסרנות לעומת התעודת סל דמי ניהול גבוהים יותר ולכן התשואה שהיא יחסית נמוכה לעומת התעודת סל,הופכת את התעודת סל ליותר כדאית מבחינת ריווחיות אבל כמובן בעלת סיכון יותר גבוה. אין לי בעיה עם הסיכון היחסית גבוה באפיק השקעה הנ"ל השאלה האם ניתן לקנות תעודת סל בסכום של כ2000 שקל???

Kayben

New member
כן - זה בערך הגבול התחתון

המינימום נע איפשהו בסכום הזה. זה כבר תלוי בתעודה עצמה. אתה צריך להתקשר ולשאול מה המינימום המדויק בהתאם לתעודה. מקסימום תחכה עוד חודש ויהיה לך כבר 2400 ותהיה מכוסה על בטוח.

למעלה