מעוניין להשתמש במתאם רשת מסוג AV200 או AV500 של TP-Link ...

shaquil

New member
מעוניין להשתמש במתאם רשת מסוג AV200 או AV500 של TP-Link ...

אין לי רקע טוב על התחום ואף אחד בסביבתי לא התנסה עם המתאמים האלה. המטרה לשמה אני מייעד את המתאמים האלה היא "הארכת" רשת התקשורת שלי מהמזנון בסלון
שם מונח ה- Router שלי (ה- Router הוא בעצם גם מודם והוא מכיל פורטים פיזיים וכמובן ערוץ WiFi) אל חדר השינה. הסיבה שאני בוחר בתשתית הקוית ולא האל-חוטית היא משום
ש: (א) תשתית זו פחות מתאימה לי, מהסיבה שהיא מיועדת בעבור סטרימר ו- (ב) עוצמת ה- WiFi בחדר השינה לא מספיק טובה ויש לי ניתוקים.

אני מעוניין לשמוע מבעלי הנסיון האם כדאי לי לקנות מתאמים מסוג זה והאם אלה שציינתי מתאימים למשימה, דרך אגב תשתית החשמל בביתי היא לשמחתי, במקרה הזה, חד-פאזית.
בנוסף אני מעוניין לדעת האם המתאמים האלה כבר התגברו, מבחינה טכנולוגית, על הבעיות שהיו להם עם מפצלי חשמל (רעשים וכו')
 

cheif

Member
מנהל
תשובה

באופן עקרוני - ההבדל במחיר בין שני הדגמים אינו גדול וכיוון שכך הייתי הולך על מתאמי ה-500. כיוון שיש לך חשמל חד-פאזי לא צפוייה שום בעיה. בכל מתאמי ה-HOMEPLUG, כולל באלה, רצוי מאוד לחבר ישירות לשקע - חיבור דרך אמבטית שקעים מגדיל את הרעש האלקטרומגנטי ופוגע במהירות.
 

shaquil

New member
במפרט של המתאמים האלה מציינים קצבים לא הגיוניים...

בהתחשב במהירות בה תומך הפורט. 10/100Mbps לא מסתדר לי של- AV200 מציינים קצב של 200Mbps ול- AV500 מצוין 500Mbps.

דרך אגב, זה נכון שבעת הצורך אני יכול להוסיף מתאם ולהאריך את נקודת התקשורת לחדר נוסף ? (יש מארזים של מתאם בודד)
 

cheif

Member
מנהל
הסבר

המהירות המצויינת על המתאמים היא המהירות שבה עובר המידע בין המתאמים עצמם והוא כולל את כל התקורות (OVERHEAD) הכרוכות בתקשורת. בפועל, המהירות האפקטיבית של מתאמי HOMEPLUG היא בין רבע לשליש מהמהירות הכתובה עליהם כך שמתאם של 500 יעבוד לא רע עם יציאת 100Mbps. זה מאוד דומה למה שקורה בתקשורת אלחוטית - למשל בתקן N עם שתי אנטנות המהירות התאורטית היא 300Mbps אבל בפועל הערוץ האלחוטי מגיע לכל היותר לכשליש מכך - שאר רוחב הפס הוא OVERHEAD.
 

shaquil

New member
מחיפוש קצר אני מסיק שהמתאמים האלה לא נפוצים בארצנו הקטנטונת

זה נכון ?
אני מתלבט אם לקנות בחו"ל. אין לי מקור לייחוס בנוגע למחיר מוצר שכזה
 

shaquil

New member
אני לא מוצא את המתאמים של TP-Link שמתאימים לשקע הישראלי

שלחתי שאלה לאחד המוכרים בנוגע לאופציות הזמנה. אבל בכל אופן אם תוכל להפנות אותי
אל אחת כזאת אני אשמח
 

cheif

Member
מנהל
מתאמים עם שקע ישראלי

גם אני לא מצאתי מתאמים של TP-LINK עם תקע ישראלי. בשלב הזה מתאמי HOMEPLUG התומכים ה-AV1200 עם תקע ישראלי יש בוודאות רק ל-ZYXEL וניתן להזמין אותם מאיטליה דרך EBAY.
 

NirvanaD

New member
האם מתאמי TP-LINK מאמזון איטליה

לא מתאימים לתקע ישראלי? כי בדיוק הזמנתי זוג היום בבוקר במחשבה שתקע איטלקי דומה לתקע ישראלי.
http://www.amazon.it/TL-PA8010P-KIT...TF8&qid=1430418707&sr=8-1&keywords=TL-PA8010P

אני עדיין יכול לבטל את ההזמנה ככה שאשמח לקבל תשובה.
במידה וזה לא מתאים יש לכם מושג האם תקע צרפתי כן מתאים כי ראיתי את המוצר גם באמאזון צרפת ביותר זול פשוט לא רציתי להמר.

תודה
 

eladts

New member
תקעים של שני פינים

זהים בישראל וברוב מדינות אירופה הקונטינטלית. ההבדל הוא בתקעים עם הארקה שהם הרבה יותר מגוונים.
&nbsp
http://en.wikipedia.org/wiki/Europlug
&nbsp
&nbsp
 
למעלה