מעוניין להתנדב, כמה שאלות.
שלום, אני מאור, בן 20, ויש לי פטור מצה"ל.
את הפטור קיבלתי עוד בצו הראשון לאחר שהיה לי ראיון אישי של 3 שעות, שלאחריו מיד זומנתי לקב"ן, אחר כך ועדה וקיבלתי פטור מאוד מהר. הפטור היה נפשי. ב-3 שנים הללו טופלתי אצל פסיכיאטר וכרגע אני מרגיש כשיר יותר לשירות, ואני מעוניין להתנדב בצה"ל.
אך יש שני דברים שמתנגשים לי עם ההתנדבות:
1. אני ספורטאי [הרמת משקולות].
2. העובדה שכרגע אני מרגיש כשיר, לא בהכרח אומרת שאמשיך להיות כשיר.
שתי הבעיות הללו מניבות את השאלות הבאות:
1. יתחשבו בעובדה שאני ספורטאי? [יתנו לי לצאת לתחרויות וכד'? שתי תחרויות בשנה]
2. במידה וארגיש שהמצב הנפשי שלי מחמיר שוב וארגיש שאני לא מסוגל להמשיך, ישחררו אותי או שאהיה כבול לצבא כמו כל חייל רגיל?
3. יש תפקידי ג'וב למתנדבים? כעיקרון, לא משנה לי אם זה תפקיד שבו אני נשאר בבסיס כל עוד יש לי מכון כושר טוב בבסיס [זו בעיה כי לספורט שלי צריך מתקן מיוחד שאין בהרבה חדרי כושר צבאיים], אך אם אין [כפי שציינתי], אני אצטרך תפקיד ג'וב כדי שאוכל לחזור כל יום הביתה להתאמן.
4. נגיד ואני לא מרוצה מהתפקיד שלי, זו בעיה להחליף תפקיד?
תודה רבה מראש.
שלום, אני מאור, בן 20, ויש לי פטור מצה"ל.
את הפטור קיבלתי עוד בצו הראשון לאחר שהיה לי ראיון אישי של 3 שעות, שלאחריו מיד זומנתי לקב"ן, אחר כך ועדה וקיבלתי פטור מאוד מהר. הפטור היה נפשי. ב-3 שנים הללו טופלתי אצל פסיכיאטר וכרגע אני מרגיש כשיר יותר לשירות, ואני מעוניין להתנדב בצה"ל.
אך יש שני דברים שמתנגשים לי עם ההתנדבות:
1. אני ספורטאי [הרמת משקולות].
2. העובדה שכרגע אני מרגיש כשיר, לא בהכרח אומרת שאמשיך להיות כשיר.
שתי הבעיות הללו מניבות את השאלות הבאות:
1. יתחשבו בעובדה שאני ספורטאי? [יתנו לי לצאת לתחרויות וכד'? שתי תחרויות בשנה]
2. במידה וארגיש שהמצב הנפשי שלי מחמיר שוב וארגיש שאני לא מסוגל להמשיך, ישחררו אותי או שאהיה כבול לצבא כמו כל חייל רגיל?
3. יש תפקידי ג'וב למתנדבים? כעיקרון, לא משנה לי אם זה תפקיד שבו אני נשאר בבסיס כל עוד יש לי מכון כושר טוב בבסיס [זו בעיה כי לספורט שלי צריך מתקן מיוחד שאין בהרבה חדרי כושר צבאיים], אך אם אין [כפי שציינתי], אני אצטרך תפקיד ג'וב כדי שאוכל לחזור כל יום הביתה להתאמן.
4. נגיד ואני לא מרוצה מהתפקיד שלי, זו בעיה להחליף תפקיד?
תודה רבה מראש.