מעוניין ללמוד את תחום הדבורנות

הקורס מומלץ ביותר

הי דרור, שמח לשמוע שחברה חדשים נכנסים לתחום המרתק הזה.
אני גם שמח שרקפת ענתה לפני, מהכרותי בהחלט מדובר בקורס רציני
נשמח לשמוע רשמים ותובנות מתוך הקורס
בהצלחה

dadi69

New member
כמה שאלות בבקשה

שלום רקפת
כמה שאלות בבקשה :
1. האם כדי להיות דבוראי נדרשת התעודה הזאת ?
2. האם כל אדם יכול לקנות כוורת / כוורות , לגדל דבורים ולמכור דבש או שצריך רשיון לצורך כך ויש חלוקה לאיזורים ?
3. שכחת לציין מה עלות הקורס .
4. האם ניתן להגיע לשיעור ניסיון ?
תודה
דרור

dadi69

New member
מעוניין ללמוד את תחום הדבורנות

שלום לדבורנים
אני בחור בין 40 פלוס - מנהל פרויקטים בתחום הבניין שוקל כרגע הסבה מקצועית ואחד האלטרנטיבות שמסקרנות אותי זה תחום הדבורנות .
האם מישהו כאן מוכן ללמד אותי / לשלב אותי בתחום , אולי אפילו לעבוד ביחד ?
תודה מראש
דרור

היי דרור בנוגע לשאלתך ולפניתך

אז ככה.. אכן אני בתוך עולם הדבוראות כבר מקטנות ממש מגל 12 אם אני זוכר טוב... לשלב אותך בעבודה או ללמד בשלב זה יהיה לי קשה-סדר יומי עמוס מאוד.. מה שכן אם תוכל לגבש קבוצה של אנשים שיהיו מעונינים ללמוד אוכל לפנות למענכם יום בשבוע כנראה יום שישי בו נלמד באופן עיוני והמעשי את הכוורנות הישראלית בשונה ממה שרקפת מציעה הייתי רוצה לפרוס את הלימודים העיוניים והמעשיים על יותר מ5 מפגשים-וכמובן בתשלום
ולגבי פנייתך בהסבה לתחום הכוורנות הייתי מציע לך לשקול זאת שוב... משום שהיום בשונה מלפני 20 30 שנה המועצה לא מחלקת נקודות מרעה למי שמבקש. נקודות המרעה בארץ נמצאות בתפוסה מלאה ואף מעבר... לדבריהם האופציה היחידה שלך להכנס לתחום הוא על ידי קניה של נקודות והכוורות מכוורנים מבוגרים שפורשים מהענף זה דורש סכום לא מבוטל של מזומנים שצריך לעמוד לרשותך בסביבות בין 1200 ל1500 שח לכוורת ובין 40 ל60 אלף שקל לנקודה פלוס הכוורות. מה גם שהביקוש לקניה של נקודות מרעה בקרב הכוורנים היא עצומה.. קח בחשבון שמשום מה נראית מגמה בשנים האחרונות של התחזקות ושליטה של סביבות הבין 10 ל20 הכוורנים המובילים בישראל כל אלו שבולעים את הכוורנים הקקיוניים שממילא פונים אליהם ראשונים בזמן שהם מעונינים למכור את כוורותיהם וכל זה רק בכדי להכנס לענף.... על ההתמודדויות היומיומיות בם מתמודדים חברי הענף יום יום וההוצאות הרבות אותם דורש הענףוהמלחמה בורואה על כל זה כלל לא דיברתי אני באופן אישי מחובר רגשית ומאוהב באופן לא מוסבר בעולם הדבורים כך שאני מוכן לקחת את כל הנל בחשבון
לסיכום- היום להכנס לענף באופן מסחרי או להשקיע בו צריך להיות אחרי מחשבה רבה להכנס לזה בתור תחביב זה יכוליות נחמד ומרתק ופחות מחייב קח בחשבון...

למעלה