מעוניין ללמוד טכניקת קשירה מסוימת -

מעוניין ללמוד טכניקת קשירה מסוימת -

אהלן חברים, אבקש ממי שיודע לבצע את הטכניקה הזו לענות: אני מעוניין לקשור 2 קרסים לדוגמא, אך על חוט תלאי אחד. כלומר, שקרס אחת תיקשר כרגיל בסוף החוט, אך קרס נוספת תיקשר ישירות על החוט, ללא צורך בחוט תלאי נוסף. ואני לא מתכוון לטכניקה של קשירת קרס אחת בסוף החוט ועוד קרס בקצה השני של החוט. ושוב, אני מתכוון לקרס אחת בקצה החוט וקרס נוספת באמצע החוט, ללא חוט תלאי נוסף. אשמח לקבל תשובות מפורטות כמה שניתן, ואולי גם איזה אתר שמראה זאת בציור או משהו כזה... היות וקשה ללמוד קשרים חדשים בתיאוריה.

אוריא

New member
קצת קשה פה אבל..

קצת קשה פה אבל אני אתן לך את העקרונות. אפשרות אחת: לקחת חוט כפול מהאורך שאתה רוצה. לקשור קרס אחת על כל קצה. לקשור את החוט על המוביל אבל לא באמצע. מתקבלים שני קרסים לא באותו הגובה. אפשרות שניה: אתה כנראה מתחיל הפוך. תתחיל מלקשור את הקרס העליון ואחריו התחתון. בצורה זו תוכל לקשור גם יותר מ2 קרסים. מקווה שעזרתי.

לא בטוח שלזו הכוונה

בשיטה של אורי בעצם מתקבל תלאי לקרס העליונה. ניר, האם התכוונת שהקרס העליונה תשב ממש על החוט של הקרס התחתונה? כלומר שמהקשירה של הקרס יצאו שני חוטים, אחד לכיוון החוט הראשי ואחד לכיוון הקרס התחתונה? מה יתן לך סידור כזה? נראה לי שאחד החוטים יגע בקרס או בפתיון ובכל מקרה יפריע לדג לגשת לקרס ולבלוע אותה. שיטה אחת שאני יכול לחשוב עליה היא הקשירה הרגילה. בדרך כלל קוצצים את קצה החוט התחתון (זה שנכנס ללולאה שמהדקים ע"י משיכת חוט התלאי). במקום לקצוץ אותו, אתה יכול מראש לעשות אותו ארוך ולחבר בקצהו את הקרס התחתונה. עוזר?

אוריא

New member
הבחור צריך לבחור.

זאת היתה הכוונה שלי בשיטה השניה. מה שקורה זה שאינטואיטיבית ישר מתחילים עם הקרס התחתונה ואז מסתבכים. צריך להתחיל מלמעלה. באותה שיטה קושרים קרסים (5-6) לפיתה צפה. ואתה צודק גם לדעתי זה לא יעיל, אם הוא משתמש בבוס. בשיטה הראשונה שרשמתי מנסיוני התוצאות יהיו יותר טובות. ניתן לבחור לבחור, ונשמע על התוצאות.

paluta

New member
די פשוט

אם הכרסים יש להם חור להשחלת החוט אין לך בעיה מיוחדת (גם עם משולשות לא עלינו) אם אלו קרסים ללא חור אז: 1) קשור את הקרס התחתונה באופן הרגיל שאתה מכיר ואת זו מעליה באופן זהה רק שהפעם החוט המתדלדל יהיה ארוך יותר אליו תקשור את הקרס התחתונה - תתחיל עם הקרס העליונה ורק בסוף קשור את התחתונה - בהנחה שהקשר הרגיל הוא של ליפוף וחשחלה ללולאה. 2) אם הקרסים הם מוכנות עם תלאי אז קצר את התלאי של אחת מהן (זו שרצונך לקשור מעל התחתונה) ואז בצע קשר לאסו של הקרס עם התלאי המקוצר לתלאי של התחתונה והדק את החוט עד לכדי מצב שהקרס הזו (העליונה) תהיה ממש משתלשלת בקצה שלה לחוט לגבי סעיף 1 ראה את הציור הרצ"ב רק שאתה מתחיל עם הקרס העליונה ולא גוזר את התלאי (לאחר שמשכת להידוק) על קצה תלאי זה חבר את הקרס התחתונה

אני חושב שאתה ומורה היחידים שהבנתם.

ואולי לא... אני בעצמי לא בטוח. שוב אסביר את כוונתי - 2 קרסים על אותו חוט תלאי, כאשר אחד קשור בקצה והשני באמצע חוט בתלאי, ולא בקצהו השני ! אני חושב שהתמונה שצירפת פילוטה, תעזור. נדמה לי גם שלייזר הראה לי ביום שבת איזו קשירה שתעזור גם במה שאני צריך... אבדוק איתו ביום שבת הזה, ואנסה את התמונה פילוטה. תודה לכולכם.

קרסים בשרשרת

ישנם כמה וכמה שיטות אחת.. קרסים עם חור.. ואז אתה יכול לקבוע כול קרס בכול מקום על החוט היכן שאתה מעונין.. שיטה שניה קרסים ללא חור..... חבר לך קרס על חוט אבל במקום בקצה החוט בצע את הפעולה כשאתה משאיר זנב תחתון ארוך יותר.. לאחר הקשירה של קרס ראשונה.. רד כמה ס"מ ובצע אותו הדבר על קרס שניה.. שוב רד כמה ס"מ ובצע זאת שלישית על קרס נוספת בצורה זו הנך יכול לקבוע גם את המרחק בין הקרסים וגם את אורך חוט הקרסים כולו.. צר לי שאין לי סקנר או מצלמה כך שנותר לי רק להסביר בצורה זו.. יתכן ואוכל לצייר את השיטה ולעביר אותה בצורת ציור

למעלה