מעוניין למכור נכס בסביוני דניה חיפה - התלבטות תיווך

seeker5

New member
מעוניין למכור נכס בסביוני דניה חיפה - התלבטות תיווך

שלום
אני מעוניין למכור נכס באזור סביוני דניה בחיפה. אני שומע סביבי קולות שאומרות ששוק הנדל"ן הואט, ושיש היצע דירות גדול מאוד באזור חיפה .
אני תוהה אם כך אם כדאי לי לצאת למכירה ישר דרך תיווך ולא עצמאית. ואם דרך תיווך , מי משרד התיווך הכי ידוע / טוב / תותח באזור של סביוני דניה בחיפה ? וכמו כן אם עדיין נהוג למכור דרך תיווך ללא תשלום של עמלה מצד המוכר ?
אני יודע שיש פה הרבה מתווכים אני מבקש לא לפנות אלי עם הצעות בהודעות פרטיות , אני רוצה לקיים פה דיון מלווה בהסברים שבסופו אדע מה הכי כדאי לי.
תודה רבה

לדעתי לא כדאי לתת בלעדיות למתווך

תן לשניים שלושה מתווכים לטפל בדירה כדי ליצור תחרות (מתווכים לא אוהבים את זה אבל לך זה עדיף). בכל מקרה, מציע לך להוציא את הדירה לשוק רק אחרי החגים. אם הדירה מוזנחת, הכן אותה למכירה. סידור, ניקיון, צבע. נשמע כמו שטויות אבל הפסיכולוגיה חזקה מאד בנדל"ן.

seeker5

New member
למה רק אחרי החגים?

תודה על הודעתך
תוהה למה כדאי לחכות לאחרי החגים ?

Fitch

New member
או יולי-אוגוסט או אחרי החגים או בפסח.

השוק באמת נחלש וכדאי להשתמש במתווך.

כמי שרוכש ומוכר נכסים דרך תיווך

אני בהחלט ממליץ למכור דרך מתווך, אך ורק בבלעדיות.

מי שמכיר אותי יודע שיש לי הרבה ביקורת על מתווכים ולכן אין לי שום אינטרס נסתר בכתיבת תגובה זו.

כמו-כן אם תכנס לקישור למטה אתה אפילו תראה מאמר שכתבתי לפני כמה שנים כנגד עבודה בבלעדיות....והנה הזמן עשה את שלו ואני השכלתי, למדתי והתנסתי ומצאתי שבהחלט יש יתרונות מאוד גדולים בעבודה עם מתווך בבלעדיות.

יש המון סיבות לעבוד עם מתווך בבלעדיות ואני לא אמנה את כולם, אבל מעבודתי בשני כובעים של רוכש/מוכר מתווך בבלעדיות שהוא מקצוען (זה סייג חשוב, חייב להיות מקצוען ועם המלצות), ימקסם עבורך את הרכישה.

אתה צריך להבין שרוכשים זקוקים למתווכים, כי מטבע הדברים יש יותר רוכשים בשוק מאשר נכסים, לכן הרבה רוכשים פונים דרך פרסומי המתווכים: בעיתונות, באינטרנט, באתרים, פייסבוק ועוד.
מתווך המחזיק נכס בבלדיות ידע למקסם עבורך את הערך המוסף ולהביא לך את ההצעות הכי טובות עבורך.

אפשר לקבל החלטה לעבוד עם כמה מתווכים, אבל אז מכיוון שאין להם מחוייבות, הם מתחרים אחד בשני (ערים לפרסומים שונים של הנכס שלך) ובכדי למשוך לקוחוץ חלקם מורידים מחיר בפרסום, ע"י כך שהם סומכים שבבוא הזמן יפעילו לחץ כדי להוריד אותך יותר ממה שחשבת במו"מ.

סיבה נוספת היא שאתה גם יכול לשרוף את הנכס שלך בשוק, עקב פרסום מרובה ולא ענייני.

חשוב מאוד:
לא לתת בלעדיות לכל מתווך, אלא לחפש רק את המקצוענים והטובים ביותר (משימה בפני עצמה), כי מתווך שחתמת בלעדיות אבל אינו ממוקצע רק יעשה נזק.
אגב, מתווך מקצוען (לפחות אלו שאני עובד עמם) עובדים על חצי שנה בלעדיות, ורשום אצלהם כי תוכל לבטל אותה בהתראה של שבועיים מראש. הסיבה היא שכיוון שהם מקצוענים, הם מאמינים שאין מה להחזיק אותך בכח.

מניסיוני המתווכים הביאו לי תמורה טובה על העיסקה, ניהול המו"מ היה מסודר ומקצועי ועם פילטרים ללא סנטימנטים, בסוף זה היה שווה והצדיק את עצמו.

לא יודע אם רלוונטי, אבל אשמח להמליץ לך על משרד בחיפה (סוכנים ספציפים) בהנחה ותרצה.

בכל מקרה המון הצלחה,

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM
המשרד שאני מוכר/רוכש דרכו

seeker5

New member
איזו תשובה אנפורמטיבית ומנומקת, תודה רבה. אשמח להמלצות

אשמח לשמוע מי לדעתך משרדי התיווך הטובים בחיפה
ולשמוע על הסוכנים הספציפים שאתה ממליץ עליהם

כבר התחלתי לדבר עם כמה מתווכים ועושה רושם שבאמת המשרדים הגדולים דורשים חצי שנה בלעדיות, ודמי תיווך של 2% שיורדים במיקוח ל1%. אני מבין אם כך שהמקצוענים לא רק דורשים בלעדיות אלא גם דמי תיווך מהמוכר .

בכיף....לגבי התיווך

אתה צריך להבין, שלמצוא מתווך טוב סזה בעיקר עניין של ניסיון והרבה אכזבות.
אני יכול להמליץ רק על מי שהיה לי ניסיון טוב עימו, בכל מקרה תלמד כלל לחיים: מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל.

תשלם פחות תקבל פחות....

אני לא יכול להמליץ כאן בפורום, כי אז הואשם בבגידה בערכי הפורום ופרסום.
לשלוח מסרים פרטיים אני גם לא יכול כתוצאה מהחלטה טיפשית מלפני כמה שנים של המערכת.

אבל אם תצרה שלח לי במסר אישי (או כאן אם אחן לך בעיה עם הפומביות) את
המייל ואוכל לשלוח לך לשם, ותוכלליצור עמם קשר.

ולראות אם מתאים לך או לא.

בהצלחה,

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

שלחתי לך, שיהיה בהצלחה

ספר על החוויה אם יצא לך משהו, שיהיה בהצלחה.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

למעלה