מעוניין למצא עבודה בארצות הברית (היי טק)

• פותח הנושא inif
  • פורסם בתאריך

inif

New member
מעוניין למצא עבודה בארצות הברית (היי טק)

שלום לכם, אני מעוניין לעבור לארה"ב ולמצא שם עבודה. הנסיון שלי כולל שנה וחצי בחברה אמריקאית שיש לה שלוחות בישראל. נסיון ניהולי נוכחי של 2.5 שנים בחברה ישראלית שנסחרת בנאס"ק. אין לי מסמכים אבל אני בדרך להוצאת דרכון אירופאי בקרוב . אשמח במידה ולמישהו יש מידע נוסף , קשרים כלשהם או מכרים בארה"ב שיכולים לעזור תודה וחג שמח.

Cappuccino

New member
תשובות

הדרכון הארופי לא יוכל לעזור לעבודה כשכיר בארה"ב אולם שתי שאלות לי אלייך: 1. האם לחברה בה אתה עובד כעת, שלוחה בארה"ב? 2. האם יש אפשרות לחזור לחברה הקודמת, לצורך רילוקיישן?

inif

New member
../images/Emo6.gif אז ככה:

1) לא מעוניין דרך החברה שלי (מסיבותי האישיות) 2) אני בודק אפשרות דרך מקום העבודה הקודם. חוצמזה , מה לדעתך הסיכוי שאמצא מעסיק אמריקאי שיסכים לקחת אותי והאם בכלל מאפשרים זאת שם (או שמעסיקים חייבים להעסיק בעלי מקצוע מקומיים בלבד) ? תודה מראש

Cappuccino

New member
עכשיו התשובות

מבחינה מקצועית, בדרך כלל אין לאנשי הייטק ישראלים בעייה למצוא מעסיק בארה"ב. הבעיה העיקרית היא הוצאת ויזת עבודה. למעט במקרה של אדם עם יכולות יוצאות מן הכלל בתחומו, ויזת עבודה היא תהליך שהמעסיק חייב לבצע (מול שרות ההגירה) דבר הכרוך בעלויות והתעסקות בנושא, מה שלא כל מעסיק מוכן לקחת על עצמו. בנוסף קיימת לעיתים בעיה חמורה של מכסות. זו הסיבה שבמיקרים רבים, מעסיקים מפרסמים שהם לא מבצעים רילוקיישן או שהמשרה פנויה רק למי שכבר רשאי לעבוד בארה"ב (אזרחים, תושבע קבע ובעלי אישורי עבודה כלליים). החדשות הטובות עבורך הן שבמידה ועבדת/תעבוד לפחות שנה, בשלוש השנים האחרונות במקום העבודה הקודם, תוכל דרכם לקבל ויזת עבודה מסוג אשר אינו כפוף למכסות. במיקרים מסוימים ניתן אף לוותר על אותה שנה כתנאי מוקדם. בהצלחה ואם יהיו שאלות נוספות, לא להסס.

inif

New member
תודה רבה רבה על התשובות

בהחלט הערת את עיני בנושא. מקווה שייסתדר עם החברה הקודמת חג שמח

סןסן1

New member
עבודה בארה"ב

האם אותה ויזה שמוענקת דרך מקום העבודה ואינה תלויה במכסות, תהיה תקפה גם עבור מעסיק אחר?

למעלה