מעוניין לעבור לאילת

AKAKAK

New member
מעוניין לעבור לאילת

שלום לפורום אילת. חודש הבא אני חושב לעבור לאילת לצורכי עבודה ואף המשך לימודים לכמה שנים. קודם לאכסניה עד שאמצע מקום עם שכירות, דירה שכורה עם שותפים/ות. בעיקרון אני מעוניין לעזוב את איזור הצפון לגמרי. הבעיה... הייתי באילת פעם אחת בכל החיים שלי לפני 10 שנים נדמה לי וגם לכמה ימים בלבד בחופשה עם כל המשפחה. לא הייתי בטיול לאילת בי"ב, עקב פציעה רופאית שנמשכה כמה חודשיים רצופיים. בקיצור ועניין המרכזי של השאלה, רציתי לשאול אותכם/ן כמה שאלות. א, כמה דמי שכירות לשכר דירה עולה באילת? תלוי בכמה שותפים/ות יש לדירה ובאיזה איזור, אני לא מכיר את האיזור בכלל לכן השאלה. ב, הסיבה שאני מעוניין בדירה ולא באכסניה, כי יש לי כלבה זאב רואה גרמני, שאני מגדל אותה מאז שהיא גורה קטנה ומתוקה. אני לא מתכוון לנטוש אותה בגיל כזה ולא להשאיר אותה בבית של ההורים שלי. הם לא יתייחסו אליה בכלל ולכן אני לא סומך על ההורים שלי בעניין, כך שאני חייב דירה עם שותפים/ות, שאוכל להמשיך לדאוג לה. נכון אני לא יודע איזה חדר זה יהיה, אך זה עדיף על התנאים שיהיו לה בבית של ההורים שלי. ג, אני מעוניין להמשיך ללמוד, אך בערב וקראתי לאחורה בעיתון שאונברסיטת בן גוריון פתחה סניף בן באילת. בקיצור טיפה יותר מידע על הסניף שלהם באילת יכול לעזור לי מאוד. בעיקרון כל מקום בו אוכל להשכיר חדר סביר בדירה/מלון בשכר דירה לחדר שניתן להכניס בעלי חיים וקו אינטרנט פרטי יספיק לי די ויותר. (אני בחור צנוע ושקט מאוד, כפי שניתן להבין) אני לא מעוניין לבלות שם או להתהולל, אני רוצה לפתוח דף חדש בחיים שלי מחוץ לכימיקלים ולזיהום האויר של איזור חיפה וכמובן חברים חדשים. הייתי שואל בני משפחה שלי, אך אין לי קרובים מדרגה 2 באילת רק מדרגה רביעית,שלישית (דודנים ובני דודים של ההורים) ואין למשפחה שלי קשר עם אותם "קרובים". יש לי עוד שאלות, אך אני קודם אניט מעוניין לקבל תשובות על אלה. אשמח לקבל ממכם/ן עזרה בעניין.

AKAKAK

New member
פיסקה ראשונה, הכוונה שהייתי ילד

אז שהייתי באילת.

harhanegev

New member
שלום וברוך הבא !

לגבי גובה שכר הדירה: דירה צנועה וקטנטנה של 2-3 חדרונים בבניין ישן באחת מהשכונות הפחות מבוקשות עולה בערך 1200-1400 ש"ח לחודש, קח בחשבון שיש גם הוצאות נוספות כמו בכל מקום אחר בארץ (גז, ארנונה, טלפון, חשמל, וועד וכו'). ב-2000 ש"ח לחודש יש כבר דירות מצויינות של 100 מ"ר ו-4 חדרים בשכונות מבוקשות יותר. אם לחוץ לך לגור בבניין שבנו לפני פחות מ-10 שנים (למרות שאני לא רואה בשביל מה), ולא אכפת לך להיות רחוק ממרכז העיר, אז אנחנו כבר עוברים את ה-2000 שקל. עם שותפים, זה יכול לצאת כמה מאות שקלים לחודש, תלוי כמובן איזו דירה ולכמה שותפים. לגבי אוניברסיטת בן גוריון: לא כל מקצוע לימודים קיים כאן, אם תרצה לקבל מידע מדוייק על המקצועות הנלמדים בשלוחה באילת תוכל לבדוק באתר של אוניברסיטת בן גוריון, יש שם רשימה מפורטת. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, ואני שולח לך גם מסר אישי עם הטלפון והאייסיקיו שלי. בהצלחה !

AKAKAK

New member
בנוגע לשותפים/ות

הכוונה 1200/2000 ש"ח זה בלי או עם שותפים/ות? מספיקה דירה סבירה במצב תקין עם חדר סביר,מקלדת תקינה,מטבח קטן, מקרר ושותפים/ות שאין להם בעיה עם בעלי חיים. טלפון אני לא צריך, יש לי שני קווים סלולארים אחד דור שלישי ואחד דור שני. הדור השני יכול להיות המספר של הבית. טלויזיה לא תהיה, המחשב שלי הוא כבר טלויזיה ולכן אין צורך במכשיר טלויזיה ולכן תוריד את האגרה של רשות השידור.
כנ"ל אין לי הרבה דברים להביא, הרוב ישאר בבית של ההורים שלי סביר להניח. הדברים היחידים שיש לי להביא זה המחשב שלי, המסך שלו, מערכת סטריו בסוף דרכה (אקנה באילת אחרת שאוכל), בגדים והכלבה שלי זהו. פרטים נוספים שאהיה חייב לברר, זה כמה עולה הובלה לאילת מאיזור חיפה. יש לי עוד כמה שאלות, אך איתן אפשר לחכות, קודם אני צריך לדעת כמה יעלה לי לחודש לחיות דמי מחייה בסיסים/ממוצעים. כדי להכין מזומנים לחודש הראשון והקשה ביותר אני מניח.

harhanegev

New member
תשובות:

מה שכתבתי לגבי 1200-2000 ש"ח זה דמי שכירות לדירה, אם יש שותפים אז זה כמובן מתחלק בין השותפים ואז כל אחד משלם כמה מאות שקלים, כמו שכתבתי לך במפורש בהודעה שלי. אגב, ההערה שלך לגבי האגרה היא ממש ממש ממש לא נכונה, כי כל מצב בו אפשר לקלוט שידורי טלויזיה הוא חייב באגרה, כולל המצב שאתה מתאר. אם אתה מצהיר שאין לך טלויזיה (כמו שאני עשיתי, לי ולאישתי באמת אין טלויזיה וגם אין תוכניות לקנות טלויזיה) אז יכולים להגיע אליך לסריקות בהפתעה ממחלקת הגביה של רשות השידור בכל זמן שבא להם, ואם יגלו שיש לך טלויזיה אז זה אגרה+קנס גבוה+תיק פלילי (והם עושים את זה, הם לא רק מאיימים). אם יש לך כוח בידיים ואתה מוכן להתאמץ, אולי אתה יכול לחסוך את ההובלה ובכמה נסיעות באוטובוס להסתדר עם כל הדברים. בתא מטען של אוטובוס יש הרבה הרבה הרבה מקום. אבל על זה תחשוב אחרי שברר כמה עולה הובלה, ואז תחשוב אם שוה לך להתאמץ או לא שוה לך.

AKAKAK

New member
כמה שאלות נוספות:

א, יש ביתי חולים באילת או מרפאות חוץ? כי באיזור שלי כיום, אני שייך לאורטופד גב ממוחה ואורטופד כף רגל מומחה ורופא עיניים באופן פרטי עקב מחלה בעיניים. (אחת הסיבות שאני מעוניין לעזוב את האיזור, האויר באיזור מזוהם עם כל מה שרק תרצו פשוט.) רופא עיניים כנראה אהיה חייב לנסוע לחיפה כל שלושה חודשיים או מתי שיהיה צורך בכך, עקב מחלת העיניים שלי. ב, מכון כושר, יש מכוני כושר באילת? ג, מה כוונה בשכונות פחות מבוקשות? רשמת בהודעה הראשונה 1200 בשכונות פחות מבוקשות (לא ציטוט מדיוק), מה הכוונה בדיוק? בנוגע לשכר דירה זול, חשבתי שיהיה יותר יקר באיזור שאני כיום גר בו זה 600-900$, כי זה קרוב לטכניון ואונברסיטת חיפה והקירבה לחיפה. לא נורא השכר דירה דווקא, חשבתי שיצא יותר.

harhanegev

New member
בוקר טוב ומבורך !

יש ביתי חולים באילת או מרפאות חוץ? כן, ישנו בית החולים יוספטל, ויש בו גם מרפאות חוץ. בחלק מההתמחויות יש גם מרפאות עצמאיות ומרפאות פרטיות שאינן מרפאות חוץ. כי באיזור שלי כיום, אני שייך לאורטופד גב ממוחה ואורטופד כף רגל מומחה ורופא עיניים באופן פרטי עקב מחלה בעיניים. (אחת הסיבות שאני מעוניין לעזוב את האיזור, האויר באיזור מזוהם עם כל מה שרק תרצו פשוט.) רופא עיניים כנראה אהיה חייב לנסוע לחיפה כל שלושה חודשיים או מתי שיהיה צורך בכך, עקב מחלת העיניים שלי. יש באילת רופאי עיניים, אבל אם בכל זאת אתה מעוניין דווקא ברופא הקיים שלך, אז שיהיו לך נסיעות/טיסות נעימות. מכון כושר, יש מכוני כושר באילת? כן, בהחלט יש. קח בחשבון שלא בכל אזור יש מכוני כושר, אבל אם תגור רחוק ממכון כושר אז גם ללכת/לרוץ לשם ובחזרה זה יכול להיות כושר. מה כוונה בשכונות פחות מבוקשות? רשמת בהודעה הראשונה 1200 בשכונות פחות מבוקשות (לא ציטוט מדיוק), מה הכוונה בדיוק? שכונות פחות מבוקשות אלו שכונות ותיקות יותר שיש להן שם רע (כמו שכונה א/יעלים, שכונת הדקל, שכונת ערבה). אני אישית לא חושב שהסטיגמה כל כך מוצדקת, לא נראה לי שבאמת יש בשכונות האלה כל כך הרבה פשע כמו שחלק מהאנשים חושבים בטעות, אבל כל אחד לפי שיפוטו. מה שבכל זאת יש שם זה הרבה "בני דודים", אם זה טוב או רע או לא משנה תחליט לבד, אבל זה גם אחד מהדברים שהופכים אותם לפחות מבוקשות בעיני רבים. בנוגע לשכר דירה זול, חשבתי שיהיה יותר יקר באיזור שאני כיום גר בו זה 600-900$, כי זה קרוב לטכניון ואונברסיטת חיפה והקירבה לחיפה. לא נורא השכר דירה דווקא, חשבתי שיצא יותר. אכן, יש מקומות רבים בארץ שהם יקרים יותר מאילת, ויש גם מקומות רבים בארץ שהם זולים יותר מאילת, בנושא שכר דירה. אגב, למה אתה לא מאשר אותי באייסיקיו ??

AKAKAK

New member
אז ככה:

א, הבעיה שיש לי בעיניים לא ניתן לטפל בה, אצל כל רופא עיניים ממוצע. הקופה שאני שייך לה, אין לה ציוד או מרפאת חוץ שיכולה לטפל בבעיה שלי. אחת הסיבות, שאני אצל הרופא באופן פרטי. תאמין לי הייתי מעדיף עיניים תקינות ולא לשלם אלפי שקלים כל שנה על הבעיה הזאת מהכיס שלי. ב, יש שכונות פחות מבוקשות בלי הבעיות האלה? הכוונה שהביניים קיימים יותר מ 10 שנים ואין בעיות של שם רע. ג, האי סי שלי מנותק ואינו פעיל לפחות בזמן זה ולמען האמת מזמן לא היה פעיל, החתימה הזאת בת כמה שנים טובות אגב.

harhanegev

New member
צהרים טובים איש יקר.

[א] אני מאחל לך רפואה שלמה, ואם לא זה אז לפחות מצב כמה שיותר טוב במגבלות האפשרי. [ב] מה שאתה מחפש זה ממש תיאור של השכונה שלי והאזור הסמוך אליה: שכונת מערב 1 (במפות: שכונת צאלים) שכונת מערב 2 (במפות: שכונת אורים) ושכונת מערב 7 (במפות: שכונת מצפה ים). מדובר בשכונות בעלות מבנים ותיקים, עם די הרבה משפחות ואנשים נורמטיביים, ומחירי השכירות באזור 1700-2200 ש"ח לדירה של 3-4 חדרים (תלוי בעיקר בקומה, נוף, מצב הדירה ופחות במטרז'). אלו שכונות שנמצאות קרוב מאוד להרי אילת (כלומר אתה יוצא מהבית, הולך בין חצי דקה ל-5 דקות, ואתה בהרי אילת), בערך 20-30 דקות הליכה ממרכז העיר ומחוף הים, ויש תחבורה ציבורית (אגד) מחוף הים וממרכז העיר ובחזרה כל חצי שעה. [ג] חתימה אפשר לשנות בקלות רבה. חבל להטעות אנשים.

למעלה