מעוניין לעשות גוש בשר על הגריל גז...

מעוניין לעשות גוש בשר על הגריל גז...

שלום לכולם בידי -- גריל גז(מעולה דרך אגב...)של חברת WEBER: http://www.hakol-lagan.co.il/Product.asp?productid=82 אני מעוניין להכין על גריל משובח זה איזה גוש בשר(אנטריקוט),לווא דווקא גוש אסאדו... 1. בהתחשב שבאנטרקוט אין עצם ואני מעוניין להכינו בתצורת גוש - איך מכינים? נותנים צלייה מהירה קרוב למרכז החום מה שיוצר כביכול אטימה - האם זה נכון לגבי צליית גוש? 2. ואז אני צריך להנמיך את החום ואיכשהו להרחיק את הרשת(להגביה)ממרכז החום? אם אני אכן צריך להרחיק את הגוש ממרכז החום על מנת שיצלה לאט וטוב,יש לכם רעיון כיצה להגביהה את הרשת בגריל מסוג זה? 3.אשמח לקבל הוראות בסיס להכנת גוש...על איזו טמפרטורה לצלות לאחר שאני אוטם את הגוש?(כשאני אוטם דרושה טמפרטורה גבוהה נכון?) תודה רבה!

אחשל

New member
תן לו את הכבוד המגיע לו ../images/Emo13.gif...

נתח, לא גוש. מעבר לזה, כל ההשערות בשאלותיך נכונות - כדאי למרוח את הנתח בשמן זית, פש"ג, בלי מלח. לצלות על החום הכי גבוה, עד שהנתח תרוב טוב מכל צדדיו. מכיוון שאתה עובד עם גריל גז, נראה ליש אין צורך בהגבהה - פשוט הנמך את עוצמת החום והמשך בצלייה. נתח של 2.5 ק"ג ידרוש צליה איטית בחום נמוך-בינוני למשך כשעה וחצי עד לדרגת M. אם אתה חושש מייבוש הנתח, צלה פחות זמן, תמיד אפשר אח"כ להנחי את הפרוסות על הגריל להשלמת הצלייה למידה הרצויה. בהצלחה, נשמח לראות תוצאות.

המשך...המשך בפנים

שלום "אחשל"! צודק ! מהיום -> נתח ולא גוש... מה זה "פש"ג" - פלפל שחור גבישי? פלפל+שום ו...? אם תוכל בבקשה...דבר איתי בטמפרטורות,משום שלפחות בהתחלה אני יעבוד עם מד חום ייעודי...אז כשאתה אומר "על החום הכי גבוה" אתה מתכוון ממש עד הסוף??? איזה טמפ'? אז בהתחלה: לצלות בחום הכי גבוה צד אחד -> להפוך את הגוש ולצלות שוב עד לקבלת "אטימה"? ? ? לאחר מכן: להנמיך את האש - לאיזו טמפ' בערך??? ולצלות...כמה זמן רצוי? להפוך את הגוש מידי פעם? תודה רבה!!!

bigjack

New member
אני אנסה להשלים

את הנתח מניחים על הגריל כשהוא אחרי השריה במרינדה הגריל צריך להיות בהתחלה במקסימום חום הופכים את הנתח מספר פעמים עד שהוא צרוב יפה מכל הצדדים (אטום) מנמיכים את הלהבה למינימום ואזה צולים כחצי שעה עד שעה כאשר כל 10 דקות נותנים לו סיבוב קטן. בסוף התהליך פורסים את הנתח וצולים כל פרוסה כדקה נוספת מכל צד. בהצלחה

MMM....

היי bigjack הבנתי...אך האם נתח אסאדו(נתח אנטריקוט)דורש השרייה מסויימת? 1. לצרוב בטמפרטורה הכי גובהה את הנתח תוך הפיכתו על 2 צדדיו עד לאטימתו. 2. מנמיכים להבה למינימום וצולים כשכל 10 דקות הופכים. - כמה זמן בערך מבצעים את תהליך זה? 3. לאחר שנדמה שהוא כמעט מוכן - פורסים לפרוסות דקות וצולים אותן דקה נוספת. תודה רבה!

bigjack

New member
תשובה

הנתח לא חייב השרייה אבל יהיה נחמד לפחות לתבל אותו במלח ופלפל שחור גרוס 1. צודק......אבל לצרוב מסביב ולא רק מ-2 צדדים 2. לדעתי בערך כחצי שעה אבל זה באמת תלוי בגודל הנתח, תמיד אפשר לפרוס פרוסה מהקצה ולבדוק את המוכנות בתוך הנתח. 3. שוב צודק
לומדים רק מהנסיון ואחרי פעם פעמיים כבר תהיה מומחה
הכי חשוב זה לא לצלות יותר מידי.

yiftah k

New member
לגבי בדיקת דרגת הצליה של הנתח...

אני נגד לחתוך חתיכה מהקצה לשם בדיקה...פגיעה בו לפני האכילה עשויה לייבש את הבשר. האופציה האחרת והטובה היא בדיקת דרגת העשיה במדחום ייעודי לעניין. ואם אין מדחום, משתמשים בשיפוד מתכת: נועצים השיפוד בנתח למשהו כמו חצי דקה. ומיד מניחים על השפתיים. אם השיפוד חמים, הנתח באזור המדיום-אידיאלי. למי שיש מדחום, כשהנתח ב-60 מעלות, הוא בדרגת צליה מדיום. בהצלחה, יפתח.

לבדוק עם הסטייק הוא

מדיום ריר או וולדאן רק אצבע (-: לחיצה עם האצבע אם הבשר שוקע פנימה ריר , קשה- וול דאן, כדי לא לקבל כוויה, מרטיבים את האצבע במים או עם כפפה. במשך הזמן מתרגלים והנגיעה היא לזמן קצרצר. בתאבון אני משתמשת בשיפוד עץ ולא מתכת, אם נצבע באדום, יכול להשות עוד שניות בגדול זמן הבישול קצר ואני אוהבת מדיום ררי. בתאבון

אחשל

New member
MMMM זה רק אחרי שטועמים ../images/Emo6.gif, לא../images/Emo35.gif

קודם כל הבהרה - הטיפול באסאדו ואנטריקוט שונה וכ"א מהם צריך התייחסות אחרת. מרינדה אפשרית, אבל אישית אני מעדיף את הבשר שלי בטעם בשר... אנטריקוט הוא נתח די גלילי, ולכן צריך לצרוב אותו מכל צדדיו - על להבה גבוהה, כ- 5 דקות על כל צד (כל פעם נותנים לו רבע סיבוב...) לגבי מידת ההכנה של הנתח, אפשר להשתמש במדחום, ואז למידת עשייה M אאל"ט, הטמפ' צריכה להיות כ-55 מעולת צלסיוס במרכז הנתח. אגב, פש"ג = פלפל שחור גרוס
.

iouziel

New member
בשר בטעם טבעי

הכי חשוב שיהיה מיושן כמו שצריך. לגבי הזמן, תמיד אפשר להחזיר לאש אם רוצים. ולגבי מרינדה, אם רוצים אפשר להכין רוטב בנפרד להוסיף אחרי שפורסים. בהצלחה...

תגובה לתשובותיכם...

bigjack: אני צורך את כל הנתח למטה,למעלה,בצדדיו - הבנתי. אני ממש מודה לך - עזרתי לי מאד! אחשל: הערכתי שטיפול בנתח אסאדו ובנתח אנריקוט שונה... אני לא מדבר על איזו מרינדה מיוחדת לתוספת טעם(למשל סוייה-דבש או צ'ימיצ'ורי)אלא למרינדה שמרככת את הבשר לפני צלייתו... האם עושים משהו כזה? אני בדיוק מתכוון לרכוש עכשיו מד חום,לא רק בשביל למדוד טמפ' הנתח אלא העיקר לדעת טמפ' הגריל. תודה על ההבהרה... אני ממש מודה לך - גם אתה עזרתי לי מאד! iouziel: אם לא מרינדה - אילו הכנות לבצע לפני זריקת הנתח לגריל? לדחוף פנימה דברים כמו שום,פטרוזיליה ו"לעסות" את הנתח בשמן זית? תודה רבה לכולם!

ליפתח+אתי...16.9.07

יפתח+אתי... אני אכן מתכוון לרכוש מד חום ייעודי...נראה לי שדרגת M היא אכן האופטימלית לצליית נתח לפני פריסתו. אשמח באם תענו לי על שאלה זו... נאמר ויש בידי נתח במשקל 1.2ק"ג עד 1.5ק"ג - כמה זמן יקח תהליך צלייתו??? אני קודם כל יצרוב את כל החלק החיצוני של הנתח - מניח שתהליך זה לא יקח יור מ-10 דקות, נכון? ולאחר מכן, אם אני מעוניין להגיע לרמת צלייה של M(שהבשר אדמדם מבפנים...),מבלי לפרוס את התח על ההתחלה,כמה זמן צלייה דרוש? האם פשוט להפוך כל מס' דקות את הנתח לצדו האחר??? תודה רבה!

זה שיש לך נתח איקס זכור

שהנתח מאבד בחלקו מהמים ונשאר לך בערך 2/3 מכמות. לגבי צריבה, תלוי באיזה גודל אש משתמשים. כירים ביתיים או מקצועיים או בחוץ. אם האש חזקה הצריבה יכולה לקחת 5 דקות כאשר חשוב לסובב את הנתח כל הזמן. יכול להיות שהנתח עבה,יכול להיות צר וארוך לכן אין זמן אוטופי. אוטופיה אלו העינים שבולשות כל הזמן שלא יישרף. כנ"ל מדיום, ככלל, תמיד פחות, דקור עם קיסם עץ ותרגיש את הבפנוכו. כך אינך פוגם בנתח. עם הנתח עבה יקח יותר זמן גם אם הנסיון הראשון לא יצליח לא נורא. לכן בישול קצר. אם לא עשוי מוסיפים עוד דקותיים. בטוחה שתצליח רק לא לפחד.

אתי...

תודה על תגובתך! זה טוב וחשוב לדעת - אז בגלל איבוד הנוזלים הנתח מאבד 1/3 ממשקלו. אני משתמש במנגל גז של "וובר" במרפסת בצירוף שבבי עץ(בשביל הריח...) אני הייתי בטוח שבשלב הראשון אני דווקא כן צריך להשתמש באש חזקה עי אני צריך לצרוב את החלק החיצוני של הנתח ולאטום אותו - לא כך??? שמתי לב שאין כאן דעה נחרצת לגבי זה... אז מה שאני עושה: על אש חזקה אני צולה את הנתח והופך אותו כל הזמן למשך איזה 5 דקות...? לאחר מכן(אני מעריך...)אני צולה למשך איזה 1/2 שעה והופך מידי פעם את הנתח.... ככה? תודה רבה!

אני משתמשת בגז ביתי על הלהבה הגדולה ביותר

לא מקצועי. מחבת חם. לא להבה ענקית יש הבדל. אתהלא רוצה לחרוך את הנתח אלא לצרוב אותו, אם המחבת אחר חם מאוד מקבלים צריבה שסוגרת מהר את הנקבוביות. לכן חשוב להפוך ברגע שמרגישים שצד אחד סגור. המטרה לא לסגור 4 מלימטר מהנתח אלא 2 עליונים בלבד. כך הבשר נשאר רך ועסיסי. נסיון שצוברים עם הזמן, טוב פחות לצרוב מאשר יותר. תשמן מעט את הנתח עם מברשת באיזה שמן שאתה רוצה,חמאה זית שומן חזיר אחר. מעט פלפל שחור גרוס וזה הוא. צליה ארוכה מידי מייבשת את הבשר. ישנם שמכבים את הגחלים וצולים ללא אש, רק מהחום. יש שיטות רבות לצליה. תקיש בגוגל, תמצא המון. גם בעברית בהצלחה.

אתי...

אתי שלום! תודה על תשובתך... אני לא משתמש במחבת על גז למטרת צליית נתח אסאדו... יש לי גריל גז עם שבבי עץ מיוחדים(לתרום את הריח של גריל פחמים...אז כך שכמובן שאיינני משתמש בכלל במחבת. אני ינסה לתמצת את מה שכתבת(גם ככה קשה לי הסבר שהוא לא כתוב "כמו הסבר" קרי בשלבים. *משמן את הנתח,מפזר מעט פלפל שחור גרוס. *אני פותח את הגריל על הלהבה הכי גובהה. *אני אוטם את הנתח כמו שאמרת...הנקבוביות נסגרות וסוגר\אוטם את ה-2מ"מ העליונים בלבד. *צולה ומחכה ומחכה ומחכה(בין לבין בודק מה קורה...)עד להשלמת הצלייה. מוזר...ואני חשבתי שנתח בהחלט צולים לאט לאט,הרבה זמן ועל אש נמוכה...תקנו אותי אם אני טועה. תודה רבה!

בגדול הכללים זהים

מה שמשנה את הנושא הוא: סוג הנתח, גודל הנתח. לאלו יש משמעות. סטייק של 100 גרם לא נצלה כמו 200 גרם או 400 גרם. לכן יש עיניים, תחושת בטן, וחשיבה(-: לכן גם רשמתי,עדיף פחות מאשר יותר,אם פחות ניתן לתקן יותר זה שרוף. חתימה טובה.

אתי...תודה נשמה!

אני פשוט איישם את העיקרון בצליית נתח שהוא: כמה דקות על האש הכי גבוהה ואז להנמיך ולהפוך מידי פעם... תודה רבה!

למעלה