מעוניין לקבל פרופיל 21 וצריך עזרה..

SupeRVizoR8

New member
מעוניין לקבל פרופיל 21 וצריך עזרה..

אז ככה התגייסתי לפני חודשים לאחת מיחידות השדה ואני ממש לא אוהב את המסגרת לא טוב לי שם.. למרות שאני חייל שפיץ, הכל נורא קשה לי ואני רק יותר ויותר נכנס לדיכאון מהסביבה והחלטתי לצאת על 21.. עכשיו היתה לי שיחה עם הקב"ן שאמר לי שאין לי שום בעיה ובעצם ששביזות זה דבר נורמאלי לחלוטין. אני מתכנן פשוט לדפוק נפקדות וללכת לפסיכולוג אזרחי ולספר לו את המצב+להוסיף כמה טיפים שקראת באתר טארגט 21. עכשיו תכננתי משהו כזה: פשוט לא להגיע לבסיס (וברור שהמפקדים יתחילו להתקשר אליי לפלאפון) אז לא לענות להם בעצם להיות בנפקדות ובמועד הקרוב ביותר לפנות לפסיכולוג אזרחי שירשום המלצה לפרופיל 21 ואז יש משהו שלא הבנתי איך אני מגיע לוועידה בתל-השומר שאמורה לשחרר אותך?

Kitty of Bodom

New member
זאת אחלה דרך

להגיע לכלא צבאי. ותאמין לי מדברים ששמעתי זה בהחלט לא מקום נעים 'לבלות' בו, זה לא בצפר שאתה יכול פשוט להבריז ומקסימום יזמנו את ההורים שלך אני יצאתי מהצבא ואחד הדברים שעזרו לי היה דווקא לעשות את מה שאומרים לי ולמצוא חן בעיניי המפקדים שלי, כי ככה הם בעצם הקשיבו לי יותר, יותר חכם אם תשאל אותי. אתה יכול לקרוא על איך אני יצאתי כמה הודעות מתחת ואולי זה יתן לך כמה טיפים

Googlish

New member
היי, סופר...

ראשית כל, אתחיל בעובדה שאת הדברים שאתה כותב, נסה לכתוב במעט יותר פירוט, על-מנת שנוכל לדעת באיזה סוג יחידה את וכמובן איזו דרך עברת להגעה ליחידה המדוברת. שנית, לעניין: אתחיל את הדברים בכך שאומר שהדרך הפשוטה ביותר היא "להרים ידיים" ולנסות דרכים קלות יותר, כיציאה מן הצבא ו/או החלפת מספר במסמכי הבריאות בצבא (הפרופיל הצבאי) וזאת אולי ניתן יהיה להשיג במספר דרכים לא מבוטלות, ואולם השאלה העיקרית מבחינתי היא "האם חשבת על כל האפשרויות ההשלכות לעתיד?" אם ענית לעצמך ב"כן" ואתה בטוח במאת האחוזים הקיימים, שהדרך מבחינתך היא לצאת מן הצבא, אומר שחבל מאוד ואולם בטוחני כי לא יצליחו לשנות את דעתך באיומים, ולכן אנסה לסייע במספר הסברים קצרים, שאולי תרצה לבחור אחד מהם במקום לצאת ישירות מאותה היחידה "החוצה": (1) פניה חוזרת לקצין בריאות הנפש: ברוב היחידות הצבאיות (כמובן לא ביחידה שמונה 20 או 30 חיילים בלבד) קיימים קציני בריאות הנפש ומטרתם לסייע לחייל, ככל שרק יוכלו, באמצעות הכלים המתאימים בידיהם, ולהקל עליו בשירותו, על מנת שיכול יהיה לשרת באופן מלא ונוח מבחינתו ומבחינת הצבא. נסה לגשת לקב"ן ולשוחח עמו בשנית ואם צריך אזי גם בשלישית ובקש סיוע מעבר לשיחה קצרה, בה יאמרו המילים שכבר נאמרו בשיחה קודמת שלך עמו. נסה להסביר לו את הקשיים וקבל עזרה בעניין ולא רק לבקש "לצאת על 21", שאת המשפט הזה לא כל הקב"נים מוכנים לשמוע ומוכנים לפעול למימוש מטרת החייל במקרים שכאלה!. מעבר לכך, צודק הקב"ן בדבריו כשאומר ש"רוב החיילים נמצאים ב'שביזות'", מאחר והחיילים ה"חדשים" עוברים תהליך לא קל של מעבר מן החיים האזרחיים לצבאיים, והקשיים נופלים על כתפיהם, ועדיין מצליחים רוב המתגייסים לעבור הכל ולקחת עמם את כל החוויות של השירות. (2) הגשת טופס 55: הגשת טופס שכזה מטרתה אחת -> מעבר מן היחידה לאחת היחידות האחרות בצבא. רוב החיילים שמגישים טופס זה (55) אמורים, אפוא, לספק הסברים נסיבתיים על הצורך שבמעבר. אתה יכול, כמובן, לנסות לשוחח עם הקב"ן בנושא ועם קצינת הת"ש, אולי מעבר לבריאותך. נסה לבדוק אפשרות זו. (3) שיחה אישית עם המפקדים הישירים: אם אינך מבצע תפקיד "קו" (לוחם בשטח), אלא אך ורק נמצא ביחידה קרבית, נסה לבקש העברת תפקיד ואולי מיקום (ייתכן וליחידה שלך ישנן זרועות במקומות אחרים, קרובים יותר לבית ו/או בתוך שטחים קלים יותר לשירות) - ייתכן והמפקדים הישירים יכולים יהיו לבצע איזשהו שינוי בתפקיד, בתוך היחידה, או מחוצה לה. כמובן, שסעיף זה או כמעט בלתי-אפשרי ואף מפקד לא מעדיף לבצע פעולה כזו, שתגרום לו לאיבוד מצבת כח-האדם שברשותו, אולם ייתכן שישנם מפקדים שיעדיפו חיילים אחרים מאשר חייל שאינו רוצה לשרת כראוי תחתם. כל הסעיפים הן המלצות בלבד, אך המלצות אלה טובות בהרבה מאשר ניסיון "בריחה" מן הצבא ונפקדות לאורך זמן. פעולה כזו עשויה רק לגרום לך סבל גדול ורב בהרבה, מאחר ובמצב כזה ייתכן שלא תקבל את מבוקשך, אלא נהפוך הוא, תלך ישירות למעצר, מה שאולי יסייע במעט ואולי יזיק בהרבה (תלוי איך מסתכלים על העניין, באופן אישי). אני ממליץ לך להתייעץ עם הגורמים המתאימים ולא לבצע פעולות פזיזות שנראות כמו "עזרה" מיידית ועשויות לעשות את ההיפך!!! חבל!!! המון המון המון בהצלחה, ידידי. שבוע טוב ושנה טובה

timmyy

New member
הי

בהנחה שאתה סגור על ה21, אני לא ינסה להזיז אותך מעמדה זאת- האמת שהכיוון שלך נכון אך הנפקדות מיותרת. תוכל בפעם הבאה שאתה בבית לאשפז עצמך במין ולבקש שם פסיכיאטר- משם הדרך קצרה. אל תדאג לכל הוועדות- צריך המלצה של פסיכיאטר צבאי- אבל זה כבר בהמשך. אכן יש אתרים שמספקים עזרה טובה בנושא...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
רגע לפני..

שאתה מרים ידיים מהמערכת הצבאית.. רגע לפני שאתה מחפש את הדרך לצאת.. שומעים את הקושי הגדול, מתארים לעצמנו שבקושי כזה, כל דבר רק מוסיף לקושי, לסבל, ליכולת שלך להתמודד.. ואולי, אולי אפשר לדבר עם המפקדים שסביבך.. אולי אפשר לנסות לעבור לתפקיד אחר, מעניין יותר, שלא יגרום לך להרגיש קושי כל כך גדול.. אולי אפשר לנסות לפעול בכוון הזה ולא להרים ידיים..ואולי אפשר לבקש שוב שיחה עם קב"ן ולשתף בקושי ובמצוקה.. לחשוב ביחד איתו איך אפשר לעזור לך... מזמינים אותך להמשיך לעדכן...

למעלה