מעוניין לקחת קורס בעיסוי

dzacharowicz

New member
מעוניין לקחת קורס בעיסוי

שלום,
אני רוצה לעשות קורס עיסוי וקיוויתי שתוכלו לעזור לי עם הכיוון. כשחיפשתי קורסים שונים ראיתי שהאפשרויות הבולטות ביותר הם קורס עיסוי שוודי וקורס עיסוי רפואי (ופה ושם גם "קורס עיסוי משולב" שאני מניח שמשלב את השניים האלה), אבל דווקא קסם לי הרעיון של עיסוי תאילנדי - אני לא מת על השמנים שנמצאים בעיסוי השוודי ומהעיסויים שאני קיבלתי העדפתי את התאילנדי על השוודי.
יש לי שתי בעיות בעניין, הראשונה היא שאני כמעט ולא מוצא קורסים כאלה (וכשאני כן מוצא זה במקומות שאני לא יודע עליהם דבר), והשנייה היא שקורס העיסוי השוודי כל כך נפוץ שזה גורם לי להרהר האם זה משהו בסיסי יותר. בחיפוש קצר בפורום פה גם ראיתי שיש התייחסות לעיסוי השוודי כבסיס ולסוגי עיסוי אחרים כהרחבה.
אז הייעוץ שאני אשמח לקבל מכם הוא בעניינים האלה. האם עיסוי שוודי הוא באמת בסיסי יותר ועדיף לעשות אותו לפני שאני הולך לתאילנדי? או שעיסוי תאילנדי נחשב גם הוא לבסיסי ואפשר גם להתחיל איתו? ונוסף לכך, האם יש מקומות שמעבירים קורסים בעיסוי תאילנדי שאתם ממליצים עליהם?
תודה לעונים!

Besomet

New member
ההמלצות שלי

שלום לך,
&nbsp
במכללות מסויימות מחייבים ללמוד עיסוי שוודי לפני קורסים אחרים כמו עיסוי רפואי או עיסוי באבנים חמות.
עיסוי שוודי נחשב כקורס בסיסי במכללות רבות וכן במכוני ספא, אך אין לכך כל סיבה.
&nbsp
ישנם סוגים רבים של טיפולי מגע: עיסוי שוודי, עיסוי תאילנדי, עיסוי באבנים חמות, לומי לומי, עוצמת הרכות, טווינא, שיאצו, עיסוי איורודי ועוד.
כל טיפול משתמש בטכניקות שונות וניגש למטופל מתוך נקודת מבט ייחודית. בדיוק כפי שלך יש את ההעדפות שלך (עיסוי ללא שמן), כך גם למטופלים יש את ההעדפות שלהם; יש שיאהבו את המגע האיטי, העמוק והתומך שבשיאצו, יש שיעדיפו את תחושת החום וההרפיה שמעניק העיסוי באבנים חמות ויש שיזדקקו למגע הממריץ והדינאמי של הטווינא.
&nbsp
המלצתי לך היא שתבחר בסוג העיסוי שמדבר אליך במיוחד. תוכל להתנסות במספר טיפולים שונים ולחוש אותם מנקודת המבט של המטופל, וכך להבין למה אתה מתחבר.
&nbsp
אם אתה מעוניין ללמוד עיסוי תאילנדי, אני ממליץ בחום ללמוד אצל מורה בשם אלפונס טרשל. הוא מרצה בכיר וותיק ומאוד מוערך. הוא מלמד במכללות רבות בארץ וחיפוש זריז בגוגל ימצא אותו בקלות.

dzacharowicz

New member
תודה על התגובה המהירה

האמת שקיבלתי המלצה גם מחבר על אלפונס טרשל, אבל כשביררתי גיליתי שהוא מעביר שני סוגי קורסים, הראשון הרבה יותר מקיף, נקרא "יוגה-תרפיה" ואורך שנה או שנתיים, והשני הוא שלושה ימים מרוכזים שנועדו למי שיש לו ניסיון בתחום.
אין לי ניסיון מצד אחד, ומצד שני אני לא רוצה לקפוץ ישר לנושא כל כך רחב ומקיף, אני מחפש קורס שאורך כחצי שנה. אז יש המלצות למקומות נוספים שמעבירים קורס עיסוי תאילנדי?

Besomet

New member
דווקא יש עוד

קורסים לעיסוי תאילנדי שאלפונס מלמד.
&nbsp
כפי שציינתי בהודעה הקודמת, אלפונס מלמד בהרבה מכללות.
למשל, במכללת שלוס בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב יש קורס עיסוי תאילנדי שמותאם למיטת טיפולים (כלומר עיסוי על מיטת טיפולים במקום על מזרון) ונמשך 8 מפגשים. הקורס נפתח ב09/07/15.

0 אור 0

New member
התשובות שלי

קודם כל לגבי העיסוי התאילנדי - גם אני מצטרפת להמלצה על אלפונס
למדתי אצלו קורס עיסוי תאילנדי של שנה (ועוד כמה קורסים אחרי :)
אז לכאורה בשומת צודק , כי עיסוי תאילנדי באמת עומד בפני עצמו וניתן להלמד בלי קשר לעיסוי אחר, אבל אני יכולה להביא עדות מנסיוני האישי:
כשלמדתי רפלקסולוגיה , רוב התלמידים למדו גם עיסוי במקביל (שבדי ואח"כ רקמות)
אני לא למדתי כי יש לי שתי ידיים שמאליות, ואמרתי שאין טעם (גם לא היה לי זמן לעוד יום לימודים בשבוע)
בשלב מסויים ידיד מהלימודים עשה עלי בליץ שכנוע, שאני חייבת לפחות לנסות את הקורס של אלפונס שעומד להפתח , ואם לא יתאים לי שלא ארשם
תנאי הקדם במכללה בה למדתי היו עיסוי שבדי ועיסוי רקמות עמוק, ואלפונס ויתר לי עליהם בגלל שהכיר אותי כמטפלת
האמת, שעלי זה מאד הקשה, כי בזמן הלימודים אלפונס הניח שקיים ידע מסויים אצל כולם (למשל השמות של כל השרירים ומה כל אחד עושה, טכניקות של מגע וכד'), ולקח לי זמן עד שהתחברתי למגע והפכתי להיות מטפלת טובה.
לכן, למרות שאין שום קשר בין שבדי ותאילנדי , בכל זאת כדאי ..
וכמו שכתבו מעלי - לחפש באיזו מכללה אלפונס מלמד ולהרשם לשם . לפני כמה שנים הוא לימד בסמינר הקיבוצים, במירב באר שבע וכמובן וינגייט. לא יודעת איפה היום
&nbsp
&nbsp

למעלה