מעוניין לקנות עט גרפי . כמה שאלות.

מעוניין לקנות עט גרפי . כמה שאלות.

אני כבר המון זמן מתכנן לקנות עט גרפי ... עכשיו לצערי הרב, התקציב שלי נע בין 600 ש"ח ל-900 ש"ח בערך ... ראיתי באתר של וואקום שבמחירים האלו הגודל הוא בד"כ של A6 ... שזה פחות או יותר כמו גלויה קטנה . עכשיו השאלה שלי היא - האם זה שווה את זה? אני יודע שזה לא אותו דבר כמו A4 אבל האם זה כל כך נורא? אני מאד רוצה לקנות אותו ורציתי לראות מה אתם חושבים.... תודה .

Darkscape

New member
תמיד טוב לנסות בחנות

אם אתה עדיין לא יודע, שיטת העבודה עט הלוח היא כשהמבט מופנה רק אל המסך, אתה לא מסתכל על הלוח. לטענת Wacom, אם אני אתן לך לעבוד ככה על לוחות בגדלים שונים מבלי שתראה את הלוח עצמו, אתה כנראה לא תדע להבדיל בין לוח זה לאחר. מעט מאוד אנשים ידעו להבדיל בין הגדלים. יש ציירים מקצועיים שעובדים רק עם A6. בכלל, הגודל אינו גורם חשוב כמו הרזולוציה של הלוח ורגישות העט. למאיירים הייתי ממליץ על סדרת Intous 3, אנשים עם המון כסף מיותר בבנק יוכלו להנות מ-Cintiq, אבל אפילו הגרפיר הזול יחסית היה די טוב ומספק. בינתיים יש כבר דגם אחר שהחליף את סדרת גרפיר.

chatenoire

New member
מסכימה

A6 בהחלט מספיק. אני איירתי איתו חמש-שש שנים ואני מכירה אמנים מוכשרים שממש לא צריכים יותר מזה.

לדעתי,

אתה בכלל לא יודע לצייר, אין לך כישרון בכלל.. ראיתי את הציורים שהעלת לפה.. אז חבל בכלל לקנות לוח גרפי.. אבל תעשה מה שבא לך... בברכת שבוע טוב, לביבה.

שכנה

New member
A4 לטעמי נורא גדול

הרבה יותר מדי גדול. A6, לעומתו, הרבה יותר מדי קטן... עצתי - תחסוך עוד קצת ותקנה A5.

אלמרה

New member
גם אני מעוניין לרכוש A5 ושואל...

1. האם העט נתמך בפוטושופ (באילו גירסאות 8, 9, CS3?) 2. אם כן האם הוא בעצם משמש ככלי הצבעה/בחירה ואיור כמו העכבר? או שצריך לשלב גם עכבר במהלכים של בחירת צבעים, שינוי עובי, בחירה מתפריטים? 3. האם ניתן לרכוש את הציוד רק באמצעות הטלפון? מהאתר? מהם תנאי התשלום האפשריים? תודה לעונים.

Darkscape

New member
לשאלותיך...

1. העט נתמך בפוטושופ (לפחות בכל הגירסאות שהזכרת). למעשה, אפילו במערכת ההפעלה החדשה Vista, יש הכרה בעצמת הלחיצה של העט. 2. אכן מדובר ב"עכבר" לכל דבר, אבל עם מאפיינים נוספים. בעוד שלעכבר ישנה לחיצת "קליק" פשוטה (on או off בלבד), לעט יש רגישות לחץ (בתלות בדגם יתכנו 512 או 1024 רמות רגישות). הלחיצה היא למעשה מגע קצה העט על הלוח. אם עוברים עם העט קרוב אל הלוח מבלי לגעת בו, זה בעצם כמו הזזת סמן העכבר ללא לחיצה. בניגוד לעכבר, ללוח יש קורלציה עם המסך, כלומר הנקודה השמאלית עליונה על הלוח מתאימה לנקודה השמאלית עליונה על המסך והנקודה הימנית תחתונה על הלוח מתאימה לנקודה הימנית תחתונה על המסך (למרות שניתן לשנות גם את ההתנהגות הזאת דרך לוח הבקרה). בלוחות Wacom ישנם כמה מאפיינים אחרים: הקצה הנגדי של העט גם הוא נקודת לחיצה, שנועדה לשמש כמחק. התוכנות המובילות בתחום הגרפיקה מזהות את הקצה הזה ומבצעות מחיקה ברגע שמשתמשים בו. ישנו לחצן כפול באמצע העט שבכיוון אחד מתפקד כלחצן ימני ובכיוון אחד כדאבל-קליק. ברוב הלוחות יש אפילו משמעות לזוית החזקת העט, במטרה לדמות עפרון שבמצב ישר מצייר קו דק וברור ובמצב מוטה הוא מורח פס עבה יותר. Corel Painter למשל יודעת להתחשב גם במאפיין הזה. 3. אני מניח שניתן לרכוש בכל מיני דרכים. אני קניתי את ה-Intuos 3 שלי מאריג'נט, במסגרת "יום Wacom" שהחברה קיימה. כל אמצעי התשלום הרגילים (כולל תשלומים) אפשריים. אפילו היו הנחות לסטודנטים.

אלמרה

New member
אלפי תודות על תשובה ממצה ועניינית

עלה בדעתי ללכך על מוצר מסדרת BAMBOO החדשה ואין לי ספק שאהנה מאוד מהכלי החדש הזה.

למעלה