מעוניין לקנות gps...יש המלצות??

רֶשֶף

New member
בטווח המחירים הזה אתה יכול להשיג

את המכשירים מהיותר משוכללים. בארץ מחירי המכשירים הבסיסיים נעים בין 900 ל-1700 שקל. מכשירי הביניים, עם יכולות מכובדות למדי שאמורות להספיק בהחלט לכל בנאדם שפוי נעים בין 1800 ל-2500 שקל. כל מה שלמעלה מזה אלו (לטעמי) מכשירים לפריקים וחולי גאדג'טים
גש לחנות הוירטואלית של "למטייל" ועיין שם בדגמים השונים של מגלן וגרמין. תוכל לקבל שם מושג על מפרט, תכונות עיקריות ומסגרת מחיר. ברגע שתבחר דגם המתאים לדרישותיך ולמסגרת התקציב שלך, תוכל להחליט אם אתה רוכש אותו בארץ או מארגן קומבינות מחו"ל. קח בחשבון שתחת הנחה של חסכון הוצאות משלוח (חבר/בן משפחה מביא לך אותו) תוכל לצמצם עלות לחצי

gurdesh

New member
רשף, תוכל בבקשה להמליץ

דווקא על מכשיר מהבסיסיים, שייועד בעיקר לצרכי בטיחות ורפרנס - ופחות לצרכי ניווט אקטיבי?

רֶשֶף

New member
וצרור עצות נוספות...

סביר להניח, שאם אתה רציני ונחוש בעניין ה-GPS, מהר מאד תמצא עצמך בלב הדילמה "מגלן נגד גרמין" (שזה בערך כמו "קרמר נגד קרמר" או "קרקר נגד קרקר" או "מלחמת רוז ברוז"). ואני אומר - עזוב את ה"פוליטיקה"
אחת התכונות החשובות ב-GPS מעבר לכל היכולות הפונקציונאליות, הקשיחות, הניידות, אורך חיי סוללה, מהירות איכון, רמת דיוק וכד' היא נוחות תפעול. במיוחד כשמדובר על מכשיר המיועד לנשיאה על אופניים. אם אין באפשרותך להניח את ידך על מכשיר של ממש, גש לאתר הרלוונטי (צירפתי קישורים למטה) תחת הכותרת Support וחפש את ה-Manuals של המכשיר. ה-Manual כולל צילום מסכים והוראות הפעלה. כך תוכל להתרשם באיזו מידה הממשק אינטואיטיבי ונוח לתפעול. שים לב לגודל מסך, רזולוציה (גבוה יותר לא בהכרח טוב יותר כי בתנאי רכיבה לעיתים קשה להבחין באותיות קטנטנות של רזולוציה משובחת), מיקום כפתורים (צד ימין/שמאל/בחזית), גודל המכשיר, יכולת מיקום על הכידון וכד'. זכור שאם הוא ישב לך כמו אבן בתיק או יעצבן אותך על הכידון, מהר מאד הוא ימצא את מקומו באיזו מגירה חשוכה. בחירה מוצלחת. תתחדש.

רֶשֶף

New member
הופה! פתחנו יום עיון על GPSים? ../images/Emo13.gif

טוב, אני כמובן לא אמליץ על מכשיר, כי לדעתי אי אפשר ממש להמליץ על מכשיר ספציפי. זה בערך כמו שתצפה ממני שאני אמליץ לך על אופניים. אבל אני יכול לעזור לך לקבל החלטה רציונאלית. אז דיברנו על נוחות תפעול, נחזור עכשיו לפונקציונאליות. השאלה הגורלית - בשביל מה בדיוק אתה צריך GPS? אם תצליח להגדיר לעצמך במדוייק, סביר להניח שתקנה את ה-GPS הכי טוב... עבורך. אפשרויות: 1. אני בסה"כ רוצה לסמן איפה הפקרתי את האוטו ו"לחזור הביתה בשלום". 2. אני רוצה לתעד את כל המסלולים שעברתי ולשמור את כולם במכשיר בשביל הנכדים שלי. 3. אני רוצה לזרוק לפח את המפות הטופוגרפיות, המצפן, הברומטר, הג'ירוסקופ ומד העומק. שהכל יהיה במכשיר - מפות, אתרים, אטרקציות, חישובים... שיכין אפילו קפה. ברור לך שהראשון הוא הבסיסי ביותר והזול ביותר. זהו בסה"כ "כיכר לחם" דיגיטלי שמפזר לך פירורים לאורך המסלול ובמידה והלכת לאיבוד מאפשר לך לחזור על עקביך. השני, דורש זכרון גדול - עבור לוג ועבור Tracks & Routes. מכשירי הביניים מספקים מבחר גדול. לך נשאר רק לבחור. האפשרות השלישית היא לבעלי שריטה עמוקה. נדלג עליה, כי אני מתרשם שהיא לא רלוונטית לענייננו. מקם את עצמך בין האופציות ונסה להיות יותר ספציפי בדרישות. אחרי שתגדיר את הצרכים שלך, נוכל להמשיך משם.

gary f

New member
היי רשף

אני לצערי שייך לקבוצה 3 בתגובה הקודמת - בעלי השריטה העמוקה. רציתי לדעת : 1. איך מעברתים מכשיר שמביאים מחו"ל (המחירים שם הם חצי מהארץ, ובלמטייל מתחילים להבין את זה ). 2.בדקתי את הדגם Sport Treck Color של Magellan , ובו יש פרוטוקול המתאים להעברת מפה טופוגרפית למכשיר (Sirf ו - Nmea ). האם ידוע לך אם אפשר להוריד מפה של ארצינו הקטנטונת למכשיר כולל מפת סימון שבילים. אם לא , האם אפשר לסמן על גבי טורבו סי.די. נ.צ. ולהעביר אותם למכשיר שכבר מכיל את המפה. 3. באתר pazlogistics.com יש מכשיר חדש אשר דומה מבחינה חיצונית למשפחת המרידיאן(Mobile Mapper של חברת האם Thales ). האם אתה מכיר אותו ואת תכונותיו ? בתודה מראש.

רֶשֶף

New member
אני, לצערך, לא שייך לקבוצה הזו ../images/Emo13.gif

ולכן: 1. לא מבין מה הכוונה "לעברת". אם אתה מתכוון להזנת Datum אזי כל מכשיר שמכבד את עצמו כולל עשרות דאטומים בילט-אין ואחד שניתן לעריכה שנקרא "User Datume". הזן את הנתונים עפ"י הטבלה
ויש לך "רשת ישראל" במכשיר. 2. למיטב ידיעתי הבעיה היא לא להוריד מפה של ארצינו הקטנטונת. הבעיה היא לגרום למישהו לייצר מפה כזו. מעבר לזה - אין לי מושג. 3. לא מכיר, מצטער, אבל גם לא מבין בשביל מה אתה צריך שאני אכיר. יש לך באתר של ה-Mobile Mapper גם User Manual, גם מפרטים בעברית ובאנגלית וגם לינק לאתר היצרן, ששם בטח יש עוד הרבה אינפורמציה.

taz3k

New member
רשף מה זאת אומרת לייצר כזאת?

ישלך בטורבו סידי מפות כמה שידוע לי. אם הכוונה שלך הינה למפות וקטוריות אז יש מאגר בכיסוי ארצי של כל המפות.כמובן שיש לבדוק פורמטים הסבות וכו'. (שמתוכם מייצרים את הסידרה החדשה של ה-)1:25,000 ) השאלה היא כמות בכדי שמישהו ישים בתוכנה כדוגמת הטורבו סידי ואז להוזיל מחירים לצרכן -> מסה קריטית. סתם דוגמא סידרת המפות הרסטר שמקבלים עם טורבו סידי עולות עשרות אלפי שקלים אך מסופקות במחיר של ~800 ש"ח בתוכנה?

ice9

New member
כן ../images/Emo6.gif ולא ../images/Emo10.gif

ברשותי מגלן map330 קצת ישן יותר מהמרידיאן, אבל אין הבדל משמעותי ביכולות. כן: אפשר להעביר נ"צ מתוכנות חיצוניות כמו טורבו CD, אוזי אקסלורר וכו' - בד"כ דרך פרוטוקול NMEA. זה עובד גם כיוון ההפוך, מה GPS לתוכנה. לא: אי אפשר להעביר מפות ל GPS שלא דרך תוכנה יעודית של מגלן בשם mapsend. התוכנה הזו מספקת מפות של רוב העולם התרבותי, אבל לצערינו אנחנו לא שם.

steiff

New member
MOBILE MAPPER

מקריאת רשימת התכונות נראה לי שמדובר במכשיר זהה למרידיאן הצבעוני. אולי אפשרות לשימוש בכרטיס זכרון גדול יותר. מפות סרוקות אפשר להוריד למכשירים של ג'רמין אבל כאשר אתה עושה זום פנימה המפה הופכת למטושטשת. מפות ווקטוריות של ישראל אין ממש בנמצא. מגלן הוציאה גרסה עולמית של תכנת MAPSEND עם רזולוציית קווי גובה של 100 מ'. לא ממש מועיל לצורך ניווט אופניים טופוגרפי. גם מיקומי הכבישים ומקווי המים לא ממש מדוייקים. בטיול האחרון שלי בדרך הבשמים המפה טענה בתוקף שאני חוצה את כביש 90 בזמן שאני הייתי בעיקול של נחל בערך 7 ק'מ ממערב למואה. כמו כן, אם להאמין למפה הנ'ל, הרכב שלי גילה ביצועים אמפיביים מרשימים בנסיעה לאורך כביש החוף. עכשיו לענייני השוואה: אני ממליץ על סדרת מרידיאן של מגלן מהסיבות הבאות: מסך גדול יותר. כפתורים בחזית. קליטה טובה יותר בשטחים מיוערים. אפשרות הוספת כרטיס זיכרון וטעינת כמות מרשימה של מסלולים ומפות ווקטוריות. מפה פנימית צרובה ברזולוצייה גבוהה יותר (למרות שמדובר במפת כבישים של צפון אמריקה). החסרונות שלו הם מימדים, משקל ואורך חיי סוללות מעט קצר יותר. המתקן לאופניים של מגלן לא הברקה. הוא מתוכנן להתקנה על הכידון וכך קורה שבכל קפיצה המכשיר מסתובב סביב הכידון. כמו כן, בגלל זוויות הכידון המכשיר אינו פונה בדיוק לכיוון הנסיעה. אני שיפצרתי אותו והתקנתי על הסטם ובא לציון גואל. המכשיר (כמו גם אלו של ג'רמין) מתקשר היטב לטורבו-CD ומאפשר טעינת מסלול מהתכנה למכשיר ופריקה של מסלולים מהמכשיר לתכנה. את המכשיר שלי רכשתי בחו'ל במחצית מהמחיר הרשמי בארץ והבעייה היחידה היא שפז לוגיסטיקה, היבואן, חושב שנתוני רשת ישראל הם קניין פרטי שלו ולכן אינו מוכן להעביר הוראות תכנות של רשת ישראל למכשיר שנרכש בחו'ל. אבל אל חשש - הנתנונים נמצאו בחיפוש קצר באינטרנט.

רֶשֶף

New member
מילא שהמתקן לאופניים "לא הברקה"

אבל אתה יכול להסביר לי למה תושבות הכידון של מגלן צריכות לעלות פי שתיים ויותר מאשר תושבות הכידון של גרמין (שגם מחירן לא פרופורציונאלי ל"חתיכת פלסטיק" שהן עשויות ממנו)?

steiff

New member
זה הרי ברור

כי בתושבות של מגלן יש גם חתיכת ברזל, לא רק פלסטיק. העניין היחיד בכל הסיפור הוא שבשביל ה"שפצור" האמור (להתקנה על הסטם) בכלל מורידים את הברזל ונשארים עם פלסטיק נטו. וחוץ מזה - בשביל כבוד צריך לעבוד, לא?

alfon

New member
המלצה אישית..

אני עובד עם Garmin III Plus , נרכש לפני כשנתיים , המכשיר עדיין נמתצא ב top 5 של Garmin . בעיה עיקרית שאין לו הרבה זיכרון , והדגם שנמכר עכשיו כבר יש לו יותר. בכל מקרה לא משנה מה רוכשים צריך לבדוק אם למכשיר שאתה רוכש יש מפות להטענה של מדינת ישראל , ולא רק מפה שמראה כבישים אלא מפה מפורטת , מפת שבילים ( הרבה זיכרון במכשיר...) כל נושא ה"עיברות" ניתן לעשות בכל מכשיר , זאת הפונקציונאלאיות של כל מכשיר GPS , לעבוד לפי מספר DATUMים ... מתקן לאופניים זה נחמד , אבל הבעיה מה קורה כשמתרסקים ( חס וחלילה ) . מה קורה למכשיר זה מילא אבל מה קורה לעין שלך שניכנסת בדיוק לאנטנה של המכשיר על הכידון....:) שים לב גם איזה כבלים אתה מכבל , תדרוש כבל משולב מצית+חיבור למחשב ולא 2 כבלים ניפרדים כי אז ברכב לא תוכל להתחבר לשניהם ביחד . בהצלחה

יש לי eTrax וניתן להוריד מסלול

שלום זיו אני בעלים של eTrax דגם מוכר של Germain וניתן להוריד אלין מסלול שהוכן בטורבו CD . זה עובד מצויין ולמיטב ידיעתי גם ב GPS אחרים מהדור החדש זה אפשרי. זה עובד פנטסטי וחוסך המון ברברת וכאב ראש. בהצלחה ירון

JacobLevin

New member
המלצות

לא המלצות על מכשיר מסוים, אלא נושאים למחשבה ולקניה. טוב אז אנחנו פורום טיולי אופניים אז קנה מכשיר קטן, חייב תושבת לכידון כי בתרמיל הוא יהפוך לאבן ללא שימוש. אתה תרצה (אם לא עכשיו אז יותר מאוחר) להכניס נ.צ. ומסלול דרך המחשב ולכן קנה GPS עם יכולת התקשרות למחשב וקנה את הכבל המתאים. אתה תרצה לנווט לפי מפות ישראל, אז כפי שהציע רשף, קנה GPS עם USER DATUM, USER GRID. אתה תרצה לנווט מספר ימים רצוף או להכניס מסלול ארוך (המתחלק לחלקים) לכן קנה GPS עם יכולת להכניס מספר מסלולים. עד עכשיו כל הדברים הם הכרח, ועכשיו למנות אחרונות: מצפן הוא נחמד, מד גובה ברומטרי זה נחמד, הקלטה של הגובה לאורך המסלול זה נחמד מאוד. מקוה שלא שכחתי שום דבר חשוב. כל שאר התכונות הינם מותרות ביחס לצרכים של חברי פורום זה, תוספות לא יזיקו אבל עולות כסף (אתה תרצה להשאיר קצת כסף לקניית התוכנות). אני משתמש בGPS12 של GARMIN זקן, ללא כל התוספות, עם התכונות החשובות, עובד מעולה למרות שהוא שלושה דורות אחורה מהמכשירים החדשים.

Nadav Fix

New member
המלצה אין - נסיון אישי יש...

ברשותי מכשיר GARMIN דגם 101 דהינו הכי בסיסי שקיים הוא מראה נקודת התחלה, מיקום, גובה, מרחק, מהירות, מהירות מכסימלית, ומסלול גרפי שמראם בטיול היכן ההתחלה עם אפשרות למצב GO TO לנקודה מסויימת שנרשמה או למיקום נ.צ. שהוכנס ידני. ניתן לאגור מספר מסלולים. היתרונות שלו לדעתי הם: מחיר זול יחסית, צריכת חשמל נסבלת (כ 8 שעות על זוג סוללות AAA ), משקל קל מאוד, חוזק מכני גדול ( נפלתי יחד איתו ברכיבות מספר פעמים ולא קרה כל נזק), אם תרצה פרטים נוספים אשמח לעזור.

JacobLevin

New member
זהירות !! לא לקנות !!!

זהו בדיוק מסוג המכשירים שלא כדאי לקנות. אין חיבור למחשב, אין אפשרות לתכנן מסלולים. הנאה מובטחת בקניה - מחיר זול. תסכול מובטח בשימוש - אין תכונות מינימליות.

צורה לכם !!

פותחים כזה דיון 4 ימים אחרי שאני קונה GPS . זה יפה ? ככה עושים ? קניתי את ספורטרק של מגלן ואני לומד אותו. יש למישהו לספר או לשלוח משהו שמתאים לנ"ל ?

למעלה