הופה! פתחנו יום עיון על GPSים? ../images/Emo13.gif
טוב, אני כמובן לא אמליץ על מכשיר, כי לדעתי אי אפשר ממש להמליץ על מכשיר ספציפי. זה בערך כמו שתצפה ממני שאני אמליץ לך על אופניים. אבל אני יכול לעזור לך לקבל החלטה רציונאלית. אז דיברנו על נוחות תפעול, נחזור עכשיו לפונקציונאליות. השאלה הגורלית - בשביל מה בדיוק אתה צריך GPS? אם תצליח להגדיר לעצמך במדוייק, סביר להניח שתקנה את ה-GPS הכי טוב... עבורך. אפשרויות: 1. אני בסה"כ רוצה לסמן איפה הפקרתי את האוטו ו"לחזור הביתה בשלום". 2. אני רוצה לתעד את כל המסלולים שעברתי ולשמור את כולם במכשיר בשביל הנכדים שלי. 3. אני רוצה לזרוק לפח את המפות הטופוגרפיות, המצפן, הברומטר, הג'ירוסקופ ומד העומק. שהכל יהיה במכשיר - מפות, אתרים, אטרקציות, חישובים... שיכין אפילו קפה. ברור לך שהראשון הוא הבסיסי ביותר והזול ביותר. זהו בסה"כ "כיכר לחם" דיגיטלי שמפזר לך פירורים לאורך המסלול ובמידה והלכת לאיבוד מאפשר לך לחזור על עקביך. השני, דורש זכרון גדול - עבור לוג ועבור Tracks & Routes. מכשירי הביניים מספקים מבחר גדול. לך נשאר רק לבחור. האפשרות השלישית היא לבעלי שריטה עמוקה. נדלג עליה, כי אני מתרשם שהיא לא רלוונטית לענייננו. מקם את עצמך בין האופציות ונסה להיות יותר ספציפי בדרישות. אחרי שתגדיר את הצרכים שלך, נוכל להמשיך משם.