מעוניין לשמוע עיצות להתמודדות

ניאו30

New member
מעוניין לשמוע עיצות להתמודדות ../images/Emo4.gif

נכנסתי לקשר עם מישהי לפני כמה חודשים.הימים-שבועות ראשונים היו מאוד טובים והיה ביננו חיבור מאוד טוב.לאחר מכן,באתי עם סינדרום ה"רוצה יותר מזה",היא רצתה שנשאר רק ידידים,והקשר די התמסמס מאליו.לאחר כמה שבועות של הפסקה,היא חידשה את הקשר לפני כשבוע,רצתה שאני אגיע אליה ואז בילינו שבת אחת מאוד טובה ביחד. בדיעבד, אני חושב שהיא פשוט רצתה לברוח מהמצב שבו היא הייתה ואני פשוט "הייתי" שם.אגב,אין לי שום בעיה עם זה,גם אם זה קצת פוגע באגו שלי. לאחר היום הזה בו התקרבנו מאוד,התברר לי שההורים שלה רוצים לאשפז אותה בכפייה עקב איומי(נסיון?לא שידוע לי....) התאבדות,ומאז (מיום ראשון) היא מאושפזת שם.ביקרתי אותה פעמיים,אבל לא נתנו לי להכנס(רק קרובי משפחה מדרגה ראשונה),אז רק השארתי לה כל מיני דברים שהיא ביקשה.אבל,אנחנו מדברים בטלפון כל יום.אתמול היא אמרה לי משהו שהבהיל אותי בטירוף.היא שאלה אותי:"אתה רוצה לגור ביחד?".ההסבר הוא פשוט-היא רוצה להשתקם,וטוב שכך,והיא רואה נגיד מישהו שיהיה איתה בקשר קרוב,ויכול לעזור לה,כמשהו שיכול לקדם את השיקום הזה.אמרתי לה שאני מרגיש שאני לא מוכן לקפיצת מדרגה כזו(היא כבר יודעת שאין לי נסיון רב עם נשים). עד השאלה הזו הייתי מאוד מודע ליכולת של מערכת יחסים ביננו להוריד אותי בחזרה למטה,ולכן דאגתי להפריד בין הרגשות ביננו וכל מה שקורה,לבין כל שאר החיים שלי שממשיכים כרגיל.מאז אותה שאלה זה קצת השתנה-לא יודע אם יש קשר ישיר אבל בתור עובדה נהייתי יותר עצבני ולחוץ,דבר שבא לביטוי בעבודה ולא רק.אני גם חושב עליה הרבה יותר מאז.אני חושב על זה שאני יושב בבית בשישי,ונח לי והיא נמצאת שם במין "בית סוהר" כזה,וכל מה שאני רוצה זה להיות איתה עכשיו. אז גם עלתה בי המחשבה שאולי זה כן משפיע עליי.כלומר,כמה שאני לא אהיה מודע לכך, אני בן אדם רגשני מאוד, וקשה לי לשים את אותם מחסומים/הפרדות שאולי היו דרושות כדי להתמודד טוב יותר עם מצבים כאלו,שאולי אנשים אחרים היו יכולים בקלות רבה יותר לשים לעצמם.זו גם הסיבה שאני נקשר ("מהר מדיי"?) לאנשים בצורה כל כך חזקה ועוצמתית. הסוגייה שעלתה אצלי בעקבות זה,שגרמה לי לכתוב על זה כאן קשורה לשאלת החברים שמורידים אותנו מול חברים שמעלים אותנו.כי פה זה הרבה יותר מורכב-מתי עובר הגבול בין לחשוב כל הזמן על עצמך,על טובתך,על מה שמתאים לך לבין הרצון לעזור,הרצון לתמוך,הרצון להיות חבר וידיד של אמת,בלי שום קשר למה ש"ייצא לך מזה".אני רוצה לעזור לה עכשיו! בלי קשר למה יקרה ביננו בעוד כך וכך זמן,או האם יש לקשר הזה עתיד או לא. בחיים שלי עד עכשיו לא חשבתי שתהיה מישהי שתציע לי הצעה כזו,ואני אסרב לה,ועכשיו שהיא נאמרה אני קצת אובד עיצות-מצד אחד אני באמת מרגיש לא מוכן ולא בשל לחיי זוגיות,ומרגיש שאני צריך להתנסות וללמוד עוד הרבה דברים לפני שאני ארגיש מוכן.מצד שני,אולי אני צריך פשוט לקפוץ אל המיים הקרים וללמוד תוך כדי ההתנסות עצמה.החיים קצרים,ומי יודע מתי זה עוד יכול לקרות. כן,אולי היא לא אשת חלומותיי,אבל אולי הגיע הזמן שלי לרדת משם,לרדת מהחלומים הורודים על אותה אחת שתכנס אל תוך עולמי בסערה ואנחנו נצעד ביחד מול כל העולם (כשהשקיעה מאחוריינו כדי להוסיף אוירה...
).לפעמים טוב לא להתפשר,אבל לפעמים חשוב שכן נדע להתפשר,ואני לא יודע האם המקרה הזה שייך לראשון או לשני.וגם,אני שוב חוזר-שאני לא בן אדם שהצעות כאלו יזרמו אליו בצורה רבה ומהירה,מתי שאני ארצה או ארגיש מוכן,אז... בינתיים הספקתי גם לדבר עם אמא שלה,לקבל כל מיני הבנות שלא היו לי לפני כן ולראות טוב יותר את נקודת מבטה.סיכמנו שבימים הקרובים אני לא אהיה בקשר טלפוני איתה,לתת לה קצת לשתף פעולה עם הצוות שמטפל בה כדי שהיא תצא משם כמה שיותר מהר.מצד אחד אני עושה את זה וממתין,מצד שני אני לא יודע כמה זמן אני יוכל להמתין,אני גם לא מחסידי הברנז'ה הרפואית הממסדית בארצנו אם אתם מבינים את כוונתי.האמא נראית לי אחת כזו-הרופאים מבינים ולכן צריך לתת להם את החופש פעולה לעשות מה שהם רואים לנכון.אני רואה את זה טיפה שונה-אני רואה כמה הם לא מבינים את רוח ונפש האדם,את הצורך בחופש ובעצמאות וכדומה.מצד שלישי,אין לי זכות(גם חוקית) להתערב בזה כי אני לא בן משפחה,ומצד רביעי(לא בילבלתי אתכם נכון...עם כל הצדדים האלו ) אני נקשרתי אליה ולא יכול לעזוב אותה ככה כפי שהיא בגלל שככה אומרים/מבקשים ממני או שככה חושבים יהיה לה טוב יותר,אני רוצה לעשות את הדבר הנכון,לא בשבילי,בשבילה! אני גם לא רוצה להרגיש שכאילו "ניצלתי" אותה,את מצבה, כדי לספק את הצרכים שלי,או הרצונות או החלומות שלי בחיים.רוצה שזה יבוא טבעי והדדי...אבל החיים זה לא תכנית כבקשתך בדר"כ.טוב,מרגיש שחוזר על עצמי,אז נעצור כאן.עכשיו,נשמע את דעתכם.וכן,אני יודע-אי אפשר להגיד לי מה לעשות,ובסופו של דבר ההחלטה שלי,ידה,ידה ידה...אבל בכל זאת תנסו לחשוב על זה מנקודת מבטכם כיצד הייתי מגיבים לזה(קשה,קשה...כמו שקשה לאחרים להבין את נקודת מבטי) או אם יש לכם עיצות או דברים אחרים שרוצים להגיד. תרגישו חופשי להגיד הכל!

פווווווו לוקחת נשימה עמוקה

וואלה, ניאו...קשה. לא סגורה על מה שאני רוצה להגיד. (ויש סיכוי לתשובה שונה אולי כשהנושא הזה יתבשל לי בראש). אז כותבת בינתיים דברים שעלו לי כרגע מקריאה ראשונה. אהבה - אולי באמת יש עץ גבוה שממנו כדאי לרדת, אבל השאלה לאן יורדים. לעבור לגור עם מישהי, זה צעד שמגיע מתוך מערכת יחסים, מתוך אהבה (גם אם זה לא סיפור סינדרלה, זה עדיין מצב עמוק בין שני אנשים). זה בטח שלא מגיע מתוך שיקולים טכניים של אינטרסים (אלא אם כן זו שותפה לדירה, ולא בת זוג). מה גם שאתה אדם מאד רגיש ורגשי, וזה צעד שמגיע מתוך רגש. הבחורה - מתוך קריאה כאן, ומתוך קריאה בעוד מקום שאליו הפנית אותי, אני מתרשמת מכך שהיא במצב של מצוקה ויש בה דפוס התנהגות מאד תלותי (לא שופטת אותה. זו לא הכוונה, אוקיי?). השאלה שלי היא: האם אתה מסוגל להיות במצב בו מישהו אחר יהיה מאד תלוי בך? התשובה לכך יכולה להיות כן, או לא (כאן, רק אתה יכול לענות). אני אישית - לא נמצאת היום במצב בו אני יכולה להרשות לעצמי להיות שם נטו עבור מישהו/י. עדיין יש לי סוגיות לפתור עם עצמי. מערכת היחסים שלכם - הקשר מאד לא יציב. מתנתק. מתחבר שוב. היתה שבת טובה, אבל במקרה היית שם וזה היה יכול להיות כל אחד אחר (אתה אמרת את זה). זה מצב של אי וודאות תקשורתית. עדיין אין אמון מלא, אין חופש מלא, אין כנות מלאה. (וגם אם לא מלאה - עדיין לא במינון גבוה מספיק). במצב כזה, לא הייתי עוברת לגור עם בן אדם , גם בתור שותף רגיל שלא לדבר על בן זוג. בקיצור, כרגע - אני רואה אולי את חצי הכוס הריקה. כאמור, צריכה לחשוב על זה יותר. אבל אולי זו תישאר התשובה שלי גם אחרי מחשבה נוספת.

ניאו30

New member
כן,להבה,אני מבין שזו ואחד שאלה ולכן

קודם כל תודה על התגובה. תראי-כל החיים שלי לא חשבתי על עצמי,והנה בשנה האחרונה את כל השינויים שעשיתי בחיים שלי עשיתי מתוך מחשבה "אנוכית",כלומר-מה טוב לי?...והנה, עכשיו,אחרי שכבר די "התרגלתי" לחשוב בצורה כזו אני מוצא את עצמי בהתלבטות ממש חזקה. מבחינה טהורה של בחינת הקשר לטובתי-אין כמעט ספק שהוא לא לטובה.כמוך,גם אני יש לי סוגיות לא מעטות לפתור לי עם עצמי,ובדיוק בגלל זה כתבתי שאני מרגיש לא מוכן ובשל למערכת יחסים כזו,בשלב הנוכחי כמובן. אבל יש כאן שיקולים נוספים-אני לא יכול לחשוב רק על עצמי כל הזמן,אני בטח לא רוצה לפגוע בה(אפילו אם זה בטוח לא יהיה בכוונה) ושהיא לא תרגיש כאילו כולם נוטשים אותה.אני מכיר את ההרגשה הזו,וזו הרגשה נוראית! אז בעצם חוזרים לסקוור ואן-הקשר ביננו נפסק בזמנו בגלל שרציתי "יותר מזה" והיא רצתה ידידות,ועכשיו רק התפקידים התחלפו אבל המצב בכללי לא השתנה- דרך אגב,מה שאת כתבת לגביי הקשר-גם אני אמרתי לה,שאנחנו לא באמת מכירים אחד את השני טוב,וזה הבסיס לפני שבכלל חושבים על הכנסות לדבר מסובך שכזה.היא "פתרה" את זה בנלמד תוך כדי...אבל בשבילי זה היה לא מספיק,אז אמרתי לה כאמור שזה לא מתאים לי כרגע,ואחר כך הפסקתי להתקשר אליה,ומי יודע מה היא חושבת כרגע...אני לא רוצה להפנות לה את הגב,מצד אחד,אבל גם לא לשכוח את ה"גב" שלי,מצד שני. האמת,שגם בנושא של לתמוך במישהי אני לא מרגיש שזה נכון בשבילי כרגע, בגלל כל הבעיות האחרות שלי עם עצמי.אז אולי נראה שיש כאן תשובה,וזו גם היתה התשובה שלי אליה כשהיא הציעה את זה(נחת עליי כ"רעם ביום בהיר",כמו שאומרים),אבל החרטות,והמחשבות...גאד...
...כנראה שגם אלוהים בחופש עכשיו,בטח בשבת. בדיוק עכשיו ראיתי את הסרט "פילדלפיה",ותמיד כשאני רואה את הסרט הזה הוא עושה לי משהו,במיוחד הסצינה האחרונה שהם קוברים אותו,ומושמע השיר המדהים הזה של ניל יאנג(למי שמכיר).הפזמון של השיר הולך ככה: Sometimes I think that I know What love`s all about And when I see the light I know I`ll be all right. אבל זה בדיוק העניין-שאני לא יודע מה זו אהבה,ואין לי הסבר למה דווקא איתה התחברתי כל כך,כשאין לנו הרבה דברים במשותף,אבל איכשהו היא נתנה לי את הצאנס שאחרות לא נתנו לי,אז אולי זה העניין...האם זו באמת אהבה?ואם לא,למה אני חושב עליה כל כך הרבה ולמה אכפת לי ממנה כל כך?

תמיכה

פנים רבות יש לתמיכה. האם יש מצב שאתה רואה את התמיכה שלך בה בזווית ראייה מאד שחור-לבן? כלומר- לעבור לגור ביחד = תמיכה. לא לעבור לגור ביחד = נטישה. למה זה כך? למה אם אתה מסרב לבקשה אחת, אתה מיד מצטרף קטלוגית אל מעגל הנוטשים? אהבה - פנים רבות לה
אין מצב שבעולם, שאדם שעובר תהליך רגשי כמו שאתה עובר לא יידע מה זו אהבה. כשזה מגיע, זה מגיע, לא? מאמינה ככה, בכל אופן
ומה שאתה מתאר זה בהחלט רגשות שמתעצמים לגבי אותה בחורה. אם הם נובעים מתוך העובדה שהיא לא דחתה אותך? אולי. אין חוקים באהבה. אהבה יכולה לצמוח גם ממקום כזה. תגיד, אינטואיציה - מה אומרת לך האינטואיציה שלך? לעבור או לא לעבור?

ניאו30

New member
אינטואציה...אמממ...

בדר"כ הדבר הראשון שאתה אומר/חושב הוא האינטואציה שלך,לא?ואם ככה,אז היא אומרת לי לא להכנס לקשר כזה,אבל כן להישאר בקשר ידידותי איתה,אבל קשה לי המחשבה שהיא תרגיש שכולם עוזבים אותה דווקא בתקופה שהיא הכי צריכה את האנשים,את החברים.אולי אני באמת צריך להפסיק לחשוב שאם אני לא נענה לה זו מעין נטישה.יש במה שאמרת הרבה הגיון(מצד שני,ממתי אני יודע מה זה הגיון?). וחוץ מזה,אני גם חושב שאין חוקים באהבה,והיא יכולה לצמוח מהרבה מקומות שאין לשלול אותם מראש...אולי אני פשוט צריך להפסיק לחשוב ולענות את הנפש כל כך ולתת לדברים לזרום כפי שהם...היא יודעת מה שאמרתי לה,ואולי זה שאנחנו לא מדברים זה לטובה,מי יודע. אני מניח שאני אתן לכל המחשבות האלו להתעכל אצלי במהלך סופהשבוע ובתחילה של השבוע הבא אני אבוא ממקום שלם יותר עם עצמי לגביי מה שאני רוצה כאן.

ניאו30

New member
אולי הבעיה כאן היא שאני מנסה להכניס

לתוכי את המחשבות שלה,מנסה לפרש איך היא חושבת ומה היא תחשוב אם אני אגיד לה משהו אחד ולא אחר. יש כאן גם עוד נקודה,וזה הניתוק של הקשר הטלפוני איתה שעשיתי בעיצה אחת עם אמא שלה אתמול...זה הדבר העיקרי שגרם לכל המחשבות האלו על איך היא תקבל את זה בתור נטישה או משהו דומה.לפני כן,גם כשאמרתי לה שאני לא מעוניין במגורים משותפים כרגע,היתה ביננו תקשורת טובה.עכשיו,אני לא יודע אם זה יישאר ככה.

BellA עלמה

New member
אישית זה נראה לי קשר

מורכב מידי יותר מידי כמו תומך ונתמך. לא יודעת קשר אמור להיות הדדי אישית לא רואה את עצמי בקשר כזה

ניאו30

New member
מורכב זה שמי האמצעי ../images/Emo13.gif

ראשית,מי אמר שהחיים הם פשוטים? שנית,מדוע קשר שהוא מורכב(ואני לא מכחיש הוא כזה) צריך להיראות כשלילי? אה,כמו יהודי טוב-עונה לשאלה בשאלה...
בקשר לתומך-נתמך,אני בכלל לא בטוח.יש דברים שהיא יכולה לעזור לי,וזה לא חייב להית חד כיווני.כרגע זה לא נראה ככה בגלל המצב שלה,אבל בתקופה שהקשר התחיל זה היה קשר די הדדי,ככה לפחות בהרגשה שלי.

opalit

New member
אני רוצה להגיד לך משהו

אתה נראה לי כזה חמוד. באמת. אני אישית הייתי מקבלת רגליים קרות הבחורה איימה בהתאבדות וזה מרתיע, אבל אתה ממשיך לנסות להבין מה יעשה לה טוב, זה מקסים. החיים באמת לא פשוטים. בגדול, נראה לי שתשאירו קצת בצד את הקשר הזוגי גם בגלל שהיא עכשיו במצב לא פשוט ומאוד רגיש(נשמע ככה) וגם בגלל שאתה מרגיש שאתה צריך זמן לעצמך. אם זו אהבה זה יגיע גם אחרי הסערה, ברוגע. ודוגמא אישית-זה לא אותו דבר אבל העיקר דומה: היה לי חבר שאיים בהתאבדות לא פעם, הייתי אתו, זו היתה טעות, זה היה נורא ואיכשהו קישרו גם אותי לכל הסיפור, אם הייתי לוקחת זמן זה לא היה כך.

ניאו30

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

אני כרגע באמת אתרחק מההקשר הזוגי,ואתמקד בהקשר של הידידות הרגילה ביננו.קודם כל,הכי חשוב בשבילי כרגע שהיא תצא משם כמה שיותר מהר,ואחר כך אני אשתדל לזרום עם מה שיקרה ולתת לתחושות לקרות מאליהם או לא...אני מתחיל להבין(כאילו שלא הבנתי קודם) שזה עניין שאני צריך להקדיש לו יותר מחשבה על האם אני בכלל רוצה את זה,איך אני עובר בשביל הביניים שלא פוגע בה ולא פוגע בי,אם זה בכלל אפשרי...או שמישהו אחד יפגע כאן בכל מקרה? אמממ,לא יודע הם שתי המילים שמבטאות היטב את תחושתיי ברגע זה בכל הקשור לעניין. בשורה התחתונה,אני מאמין שיהיה טוב ושבסוף אני אעשה את הדבר הנכון, בשבילי ובשבילה.אני לא אתן לעצמי לרדת להיכן שלקח לי כל כך הרבה זמן ומאמץ לעלות ממנו,אני פשוט לא אתן לזה לקרות...אני מאמין וסומך על עצמי בעניין הזה,על עצמי וגם על המודעות העצמית והכללית שצברתי בשנה האחרונה.

אני מרגישה שיש פה משהו מהמיתוס

שכולנו גדלנו עליו של ה"נסיך המציל" וה"נסיכה המוצלת" שמשחק תפקיד מסויים אצל הרבה אנשים ומאוד מפתה להכנס למשחק התפקידים הזה... אני מציעה שתשאר איתה בקשר למרות מה שאמא שלה אומרת. גם בגלל שהצוות הרפואי באמת הרבה פעמים לא רואה את האדם שמאחורי ה"מחלה", וגם בגלל שסביר להניח שבגלל האמא הזאת ודרך גידולה הבחורה הגיעה למצב שבו היא נמצאת כיום ולכן אולי לא כדאי שהאמא הזאת תשתלט לה על החיים (ואולי אני פשוט משליכה מעצמי על הסיפור שלה..). בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל צעד שתבחר ותלך עם תחושות הבטן שלך...

ניאו30

New member
בהחלט יש משהו ממה שאמרת

אני אפילו כתבתי על זה כאן בשבוע שעבר,ואני מתכוון לחלק האחרון של ההודעה הזו שלי(הפיסקה האחרונה הכוונה). אני גם די מסכים איתך לגביי האמא ולגביי המערכת הרפואית בארץ, אבל אין לי הרבה מה לעשות עם החוק בארץ-ההורים שלה הם הקובעים, האפוטרופסים שלה,ולכן לי לא רק אין מילה,אלא אני אפילו לא יכול לבקר אותה,שזה מאוד מתסכל בפניי עצמו.הם אפילו אמרו לי שם "עצם הגעתך לשם תבלבל אותה ואתה תערער את המצב העדין שלה גם ככה...".סליחה על הבוטות,אבל התשובה הזו שלהם פשוט מעצבנת!

לגביי אפוטרופסים-מדובר רק בקטינים

או כאלו שהוכרו כלא כשירים לאחריות על עצמם. אחרת ההורים שלה אינם אפוטרופסים שלה. אני יכולה לספר מהניסיון שלי מהעבר הרחוק שכשאני הייתי מאושפזת אמרו לבעלי לשעבר לא להתקשר "כי זה מבלבל אותה" ואח"כ אף פתחו מכתבים שהיה שולח לי ומעבירים אותם לפסיכיאטרית הפסיכית ש"טיפלה" בי. היחס היה מחפיר, משפיל וסותר את כבוד האדם ופרטיותו. יש לציין שאבי לא לקח את דברי הרופאים ברצינות מתוך היכרות עם המערכת ולא ציית להם בעיניים עצומות. אולי זה המזל שלי שבלעדיו עוד הייתי שם כיום.. אני לא יודעת כמה נכונה האמירה ששיחות הטלפון ממך יבלבלו אותה. לדעתי כל טיפה של אכפתיות מחממת קצת את הלב וזה מה שחשוב, בעיקר כשאתה במצב כ"כ שפוף, אז אל תוותר. מעניין אותי מה דעתך..

ניאו30

New member
לא הבנתי-דעתי בקשר למה?

בכל מקרה,אתמול דיברתי איתה ומצבה טוב יותר(נשמעה גם הרבה יותר מעודדת). מחר היא עוברת למקום פתוח יותר שלא רק בני משפחה יכולים לבקר,ואני אבקר אותה ברביעי או חמישי.אולי חשוב יותר-היא משתחררת משם בעוד 12 יום,אז כנראה שחלה שם איזו התקדמות בימים שלא דיברנו,ולכן אולי החוסר קשר שהיה ביננו בימים האחרונים בא לטובה,ככה אני מקווה.

למעלה