מעוניין לתרום זרע לזוג לסביות

התורם

New member
מעוניין לתרום זרע לזוג לסביות

שלום לכולם :)

אם אתן זוג לסביות שחפצות להקים תא משפחתי ללא מעורבות אב מעבר להפריה על ידי הזרע שלו, אני אוכל לעזור לכן.
אני מדגיש, ללא מעורבות כלכלית \ חינוכית \ לוגיסטית וכו' מצידי.
לאמהות, אתן, יש אוטונומיה מוחלטת על הילד ואתן תגדלו אותו כראות עיניכן כאשר אני לא בתמונה.

אני צעיר בשנות ה-20
מוכר על ידי משרד החינוך כמחונן
פסיכומטרי 760
בלונדיני עם עיניים כחולות
ללא מחלות תורשתיות במשפחה (כולל נפשיות)
בעל זרע פורה במיוחד (על פי תוצאות מעבדה והיסטוריה משפחתית)

אני סטרייט אך יחסי מין לא באים בחשבון. ההפריה תתבצע בהזרעה \ מזרק

נא לא לפנות אלי במידה ו:
לא קיבלתן החלטה, אתן רק מגששות וחושבות על התהליך
הזוגיות שלכן טריה
אתן לא מבוססות כלכלית

לעומת זאת אם אתן כמהות לתינוק, ילד שיביא לכן אושר בלתי נדלה ואתן תעניקו לו את כל אהבתכן, ואם כל מה שכתבתי פה טוב ומתאים לכן, אני אשמח לקבל הודעה עם תיאור קצר שלכן ומספר טלפון

התורם.

למה לך לתרום בדרך הזו?

לך לבנק הזרע הקרוב למקום מגורייך ותרום זרע בצורה נבונה ואחראית. בדרך שבה בחרת לנסות לתרום זרע אתה לא מוגן מפני דרישת אבהות ובכל שלב לאורך חיי הילד יכולים לתבוע ממך מזונות, ובכלל לא משנה על איזה מסמכים חתמתם לפני ההזרעה.

כאן הם

New member
אולי תבהיר?

בקיצור אתה רוצה להיות תורם ידוע, אבל "ללא מעורבות כלכלית \\ חינוכית \\ לוגיסטית וכו' מצידי. לאמהות, אתן, יש אוטונומיה מוחלטת על הילד ואתן תגדלו אותו כראות עיניכן כאשר אני לא בתמונה."

אתה מחונן, וגם אני מחונן, ונשים הם לא טפשות. הם ישאלו שאלות, ולי יש שאלות, אם לא איכפת לך לענות לי. אבל קודם, שלא תבין אותי לא נכון: אני בעצמי תורם זרע ידוע, לא מעורב בגידול הילדים, אז אני בהחלט די אוהד לרעיון ולהצעה שלך. השאלות הם למעשה גם לחדד דברים עבורך, בתור מישהו עם נסיון.

- אתה סטרייט צעיר. האם יש סיכוי שבעתיד תהיה עם אישה ותרצה להקים משפחה איתה? אם כן, אתה חושב שהיא ו/או הילד שלך בעתיד יהיו מרוצים מזה שיש לך כבר ילד שאתה לא מעורב בחייו? זה לא יסתום את הגולל על הרצון שלך להקים משפחה משלך?
- מכיוון שאתה ידוע, אז גם הילד ידע עליך. ואם הילד ירצה לפגוש אותך, תתנגד? מה תגיד לו?
- מכיוון שאתה נשמע בחור מוצלח שיצליח בחייו, כפי הנראה תצבור הון ורכוש. שום דבר לא ילך לילד לפי מה שאתה אומר. באמת? אני מאוד מאוד מבין שאתה לא רוצה להתחייב, אבל, מה תעשה בסופו של דבר עם כל מה שיש לך?

אישית, אני מציע לך להיות מעורב ותומך, אבל להבהיר שאתה לא רוצה להתחייב לשום דבר, ואתה רוצה שהמעורבות היא לגמרי לפי ואיך שאתה רוצה.

רענן

התורם

New member
מבהיר

היי רענן

תודה על התגובה, ההודעה שלך באמת מראה על רצון טוב לחדד לי דברים ולכוון, אולם יש בה מעט פטרוניזציה בהנחה שאני חסר ניסיון.
הסוגיות שאתה מעלה, ורבות אחרות, נידונו ביני לבין נשים פוטנציאליות רבות, וגם עם עורכי דין - כך שהרעיון מגובש ואני מודע למצבים משפטיים.

בכל מקרה אני אשמח לענות -

בעתיד אני אקים משפחה עם אישה. אני אהיה גלוי ופתוח איתה לגבי ילד\ים שיש לי מתרומה והיא תצטרך לקבל את זה כדי לזכות בי.
אני אשמח לפגוש את הילד שנוצר מתרומה כאשר יגיע לגיל בוגר. אך זו לא חובה, ולא בטוח שהילד ידע עלי. זוגות לסביות שפגשתי לא היו מעוניינות לספר לו עלי.
ההון והרכוש שאצבור יעברו לצאצאים מבת זוגתי.

כאן הם

New member
הכל מובן. שיהיה לך בהצלחה!

כל אחד יש אישיות משלו, רצונות משלו והאינדיבידואליות שלו. ואני מאוד מכבד את זה אצל כל אדם, כל עוד זה לא פוגע במישהו.

לא ניסיתי או מנסה לעשות פטרוניזציה כלפיך. מצטער אם זה נשמע ככה.

כמו שיש לך אישיות, יש לאחרים אישיות. בסיטואציה הזו, יש אנשים שצריכים לבחור להתמודד עם האישיות שלך (בת זוגתך לעתיד) ויש כאלו שללא שום ברירה, יהיו מושפעים בצורה ישירה מהאישיות שלך (הילד שלו אתה תורם זרע ידוע).

אני מבין שאתה מעוניין שהילד יפגוש אותך רק בבגרותו (גיל 18?) ולכן גם זוג לסביות שמעוניינות שכך זה יהיה.

אני לא חושב שיש ילד שמעדיף שכך זה יהיה.

באימוץ, מכורח החוק, אסור למסור את פרטי ההורים הטבעיים עד גיל 18. יש הרבה ילדים מאומצים שלא מעוניינים להפגש עם ההורים הטבעיים שלהם והם לא מעניינים אותם. אבל יש הרבה ילדים מאומצים שבצורה אובססיבית מחפשים את הוריהם הטבעיים. הם אוהבים את הוריהם המאמצים כי הם היו מעין מלאכים שהצילו אותם מבית יתומים.

אצל ילדים מאומצים יש בד"כ אבא ואמא מאמצים. כאן יש שני אמהות, ואין אבא. ושני האמהות, ביחד עם האב הביולוגי, עשו בחירה עבור הילד שלהם.

אני מקווה שאתה מבין מה אני מנסה להגיד כאן.

אז רק שאלה קטנה, מסקרנות בלבד: למה ההתעקשות לא לפגוש את הילד לפני כן?

רענן

התורם

New member
...

עצם ההנחה שהילד (שלא קיים עדיין) לא מעדיף הסדר כזה היא שורש כל הרע שיוצר אפקט פיגמליון -
זוג לסביות או אישה בודדת שמביאה ילד מתרומת זרע ומטילה דופי באי השתתפות האבא הביולוגי, גם אם בתת מודע, תנחיל לילד את השליליות.
במידה והאמא(ות) שלמה המצב ולא נלחצת כשהילד שואל שאלות קשות, הילד יגדל להיות להיות אדם בטוח ומוצלח.

אין בכלל מה להשוות לאימוץ.
באימוץ לילד יש יותר סיכוי לפתח בעיות התנהגותיות, הפרעות אנטי סוציאליות ואף התאבדות.
ואילו במחקרים שקראתי על ילדי הורות לסבית מתרומת זרע, התוצאות לא רק מראות שאין לילד בעיות השתלבות בבית ספר\בחברה, יש אפילו מחקרים שמראים שהם משתלבים יותר טוב בחברה מהממוצע.
ממליץ לקרוא-
[URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Same-sex_parenting[/URL]

בשורה התחתונה תמוה לי מאד איך בתור מי שמציג את עצמו כ"תורם זרע עם ניסיון" אתה מטיל דופי בבחירה הזאת שעושים המבוגרים לילד. אם יש לילד 2 הורים, המגדר לא משנה. אפילו אם יש רק אמא או רק אבא ילד יכול לגדול מעולה.

כאן הם

New member
לגמרי לא דיברתי על זה

אני לא מטיל שום דופי בבחירה שלך. באמת!!! כל זה רק מכיוון שהבחירה שלי היא שונה משלך כיוון שבכוונה גם אני וגם האמהות רצו שהילדים ידעו עלי מגיל אפס.

אני לגמרי מבין שהבחירה של אנשים אחרים היא תהיה שונה משלי.

אני רק שאלתי שאלה פשוטה: למה אתה לא רוצה שהילד ידע עליך לפני שהוא בוגר? זה רק שאלה מסקרנות.

ושלא תבין אותי לא נכון: אני לא חושב שיגרם נזק לילד אם הוא יכיר אותך רק בבגרותו. די ברור שכל ילד יעדיף להכיר את האב הביולוגי שלו מגיל צעיר. אין פה הרבה ויכוחים. אבל להכיר את האבא מגיל צעיר כשהוא מגודל ע"י זוג אמהות זה מוסיף סיבוכים מסויימים. ללא ספק! ולכן, אני די מבין שרוצים למנוע את זה. ממש מבין את זה.

אבל למנוע מהילד להכיר את האב הביולוגי בגיל צעיר זה נעשה רק בשיטה אחת: לשקר לו. וזה גם יכול לגרום לסיבוך (אחד) מסויים שהילד יכול להבין בסופו של דבר.

ואני מסכים איתך לחלוטין שאין שום בעיות לילדים שגודלים במשפחות הומולסביות. יש הרבה הרבה יותר בעיות עם ילדים מאומצים.

רענן

התורם

New member
2 סיבות

1. הילד יגדל בצורה יותר טובה עם תא משפחתי יציב. אם אבא בא פעם בכמה שבועות או כל מתכונת אחרת יכול להווצר מעורער ומבלבל בשביל הילד.
2. על מנת שאני לא אקשר לילד ואפריע לזוג האמהות לגדל אותו כראות עיניהן.

אין לי התנגדות עקרונית לתורם ידוע

אבל במסגרת מגבלות החוק בישראל זה נראה לי כמו אחד הדברים הטיפשיים שאפשר לעשות.... היה והחוק ישתנה זה כבר יהיה דבר אחר.

התורם

New member
כל דבר מבחינה כלשהי הוא טיפשי.

כל דבר מבחינה כלשהי הוא טיפשי. יש דאונים בכל דבר. את צודקת בדאון של תורם זרע ידוע - מבחינה משפטית המצב בארץ לא טוב. (בעיקר לגבר).

התורם

New member
לא הבנתי את כוונתך

בכל מקרה, אני אתרום גם לאישה יחידה אם אני אמצא אותה מתאימה.

למעלה