מעוניינת לדעת מהם הנזקים

מעוניינת לדעת מהם הנזקים

של אכילת 700 קלוריות ביום, והורדת 700 קלוריות [כן, זה אפשרי] ביום?

אלי ו.

New member
לאורך זמן

על קצה המזלג: נזקים למערכת ההורמונלית (לעתים עקרות), פגיעה במסת השריר, פגיעה בלב, וגם השמנה. חוץ מזה נשמע בסדר.

4maya

New member
אלי - שכחת להוסיף

בריחת סידן, נשירת שיער, אפשרות לפגיעה בלב.אבל אתה צודק, חוץ מזה לא משהו מיוחד.ול"משכו אותי בחוטים" - אני מציעה לך להתעורר ולהתנער במהירה מהרעיון הזה, אחרת באמת יצטרכו "למשוך אותך על חוטים". ואני מקווה שאת מבינה שהציניות היא רק כדי שתביני עד כמה הנזקים הינם חמורים. הדרךהנוכנה והבטוחה ביותר לירידה במשקל הינה להתייעץ עם דיאטנית לשם קביעת תפריט נכון ומאוזן שיספק את כל אבות המזון, ויחד עם זה לשלב ספורט. מקווה שתבחרי בדרך הנכונה, אחרת לצערי לא יעבור הרבה זמן עד שתאבדי שיער, למשל, וזה במקרה הטוב. בהצלחה !

אירובי

New member
עוד קצת

דברים שקורים לגוף מאכילה של מעט קלוריות: פגיעה בכל מערכות הגוף, בגדילה ובצמיחה * פגיעה בתפקוד המוחי * נשירת שיער * ירידה בראייה * פגיעה בתפקוד בלוטות ההפרשה הפנימית (בעיקר בלוטות המגן ובלוטות המפרישות הורמונים, כמו שחלות או אשכים) * הפסקת המחזור החודשי * פגיעה במערכת החיסונית * בריחת סידן מהעצמות * פגיעה בחניכיים ובשיניים * פגיעה בעור הפנים והגוף * פטרת בציפורני הידיים והרגליים * שיעור ייתר * פגיעות במערכת העיכול * ירידה בכושר הריכוז * ירידה בהישגים בלימודים או בעבודה * חוסר יכולת לתקשר עם אנשים * ויכוחים ומתח בתוך המשפחה * שקרים * הסתגרות חברתית. מספיק דברים כדי לא לעשות את זה????

lubelia

New member
הי-אני מאד חדשה - אבל שכנעתם אותי..

סליחה - אירובי - אבל 'הפן התקשורתי' של הרשימה הארוכה (והמפחידה) שלך מבוסס על פגיעות במערכת עצבית?

אירובי

New member
אני לא ממש יודעת

זה מתוך ידיעה שלי ומתוך מאמרים רבים שקראתי בנושא

הפגיעה ב"פן התקשורתי"

נוצרת (לרוב) בעקבות מיעוט בסוכרים ובפחמימות, שמביא לחסכים במוח, שיוצר מצב רוח רע ולעיתים דיכאון. משפיע כמובן על הצד החברתי, בכל מיני דרכים.

lubelia

New member
תודה - הכל כ"כ מורכב

הכל קשור בהכל.... נפלאות הבריאה קצת מבלבלות

תודה רבה לכולם על התשובות,

אבל אני באמת לא עושה את זה מתוך רצון. אני מתאמנת המון במכון כושר, ורק עם 45 דק' על מכשיר כלשהו [קרוס ראמפ, למי שמכיר] אני מורידה 500 קלוריות, וכמובן שאח"כ אני עוברת לשיעור ספינינג [
אני מזיעה שם כמו-לא-יודעת-מה] או אירובי [גם לא פחות קל]. אם כך, אני מניחה שאני מורידה בשעתיים אימון 600-700 קלוריות ביום. בנוגע לתזונה, אני מאד רוצה לרזות ולכן משתדלת לאכול כמה שפחות. האם ניתן לעבור את ה700 קלוריות באכילת 3 מלפפונים, מעדן גמדים ומעט קוסקוס? [אני יודעת שאסור לכתוב תפריטים וזה נוגד את חוקי הפורום, אבל בבקשה אל תמחקו! אני פשוט הייתי חייבת להוסיף את הדוגמא הזו.] כן, הלכתי כבר לדיאטנית אם זה מה שאתם באים להמליץ. עזר? לא ממש. 5-6 חודשים ראשונים הקשבתי בעצותייה, ואח"כ כבר הפסקתי להגיע. אז מה לעשות?

4maya

New member
משכו אותי בחוטים

אחרי כל הפגיעות האפשריות שציינו לך פה את עדיין ממשיכה לטעון שאת צורכת 3 מלפפונים, מעדן גמדים ומעט קוסקוס ביום ?! תראי, אם עדיין לא הבנת את מה שכולם פה מנסים להסביר לך, אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי במקביל לפנייה לדיאטנית, כי יש לך בעיית אכילה. אל תכעסי שאני כותבת לך את זה, אבל את פוגעת בעצמך וכואב לראות את זה. תעשי לכולנו טובה - תפסיקי לפרסם תפריטים של הרעבה, כי את לא יכולה לצפות שמישהו בר-דעת יטפוח לך על השכם שאלו הרגלי האכילה שאת מקנה לעצמך.

אני מצטערת, אבל אתה מעוות את כל

מה שכתבתי ושאלתי. אני לא ציפיתי ממישהו שיעודד אותי או שיאמר לי שאני אוכלת בריא ונכון, אני פשוט ניסיתי למצוא תשובה, מה ניתן לעשות? ואני לא מבינה מה זה קשור לפגיעות האפשריות...? הרי אני אכלתי! 3 מלפפונים, מעדן גמדים וקוסקוס זה נקרא לאכול! זאת אומרת, בחורה שמגיעה לאנורקסיה היא בחורה שלא אוכלת כלום ולא בכל יום אני מתאמנת במכון, כך שבוא נאמר שמה שאכלתי- נשאר. כשאני בדיאטה- אני אוכלת ככה^. כשלא, אני אוכלת ארוחת צהריים מסודרת וקורנפלקס עם חלב בערב.
[רואה שאין לי בעיית אכילה?
]

Infin1ty

New member
את כנראה לא מבינה מה זה אנורקסיה

בכללי (מאוד בכללי) אנורקסיה זה מצב בו חושבים שאנו שמנים שבעצם במציאות אנחנו לא שמנים ורק אנחנו רואים את עצמנו כך, מאין תפיסה כזאת, ומי ש"חולה" באנורקסיה יעשה הכל בשביל לרדת במשקל, הדרך הכי נפוצה זה להרעיב את הגוף, ובלי להכיר אותך אפילו, לפי מה שרשמת פה שאת אוכלת זה נקרא הרעבה. הרעבה זה לא רק לא לאכול אלא לא לאכול מספיק. זה כמו שתנסעי לנסוע ברכב מתי שמיכל הדלק ריק.

opell

New member
את כ"כ טועה....

אין כזה דבר אנורקסית שלא אוכלת כלום... חייבים להתקיים על משהו תאמיני לי זה מניסיון תפריט שמכיל 3 מלפפונים, מעדן גמדים וקוסקוס ליום, הוא אכן תפריט הרעבה ואני ממליצה לך לפנות לדיאטנית כמו כן לפסיכולוג/ית בתור אחת שחווה את הדבר הנורא הזה שנקרא הפרעות אכילה ומנסה עכשיו לחזור לשגרה ולקום ממעידה הנוראית הזאת אני ממליצה לך לא להתחיל עם זה, לא לחשוב על זה אפילו! אם תראי את התפריט שלי, שהוא המינימום שבמינימום וזאת רק ההתחלה כי עוד הולכים להעלות לי בתפריט את תראי ותביני כמה שהתפריט שלך לא נורמלי בכלל!!! [רואה שיש לך בעיית אכילה?}

sweetibabe

New member
אפשר לשאול משהו?

למה זה לא עזר לך לא הורדת כלום? כי אני גם רוצה לפנות לדיאטנית.

דיאטה דלת קלוריות

בדיאטה של פחות מ-1000 קק"ל לא ניתן לקבל את כל אבות המזון ויטמינים ומינרלים בכמות מספקת ותקינה לגוף. לאורך זמן ניתן לגרום לנזק שיכול להיות בלתי הפיך. רצוי ומומלץ- ליצור קשר עם איש מקצוע ע"מ לקבל הנחיות מתאימות ולא מזיקות.

למעלה