מעוניינת ללמוד אימיו אישי

Linda Perry

New member
מעוניינת ללמוד אימיו אישי

בקרתי במאמרי הפורום ועדיין זקוקה לתשובות על כמה שאלות: איזהו הבית ספר העיקרי בארץ בו לומדים אימון אישי (אם יש כזה). מה הן העלויות וכמה פעמים בשבוע לומדים? למי מתאים קורס שכזה והאם ישנם תנאי קבלה? האם אדם לא אסרטיבי וחסר ביטחון, שבעצמו לא הגשים מטרותיו בחיים, יכול להיות מאמן אישי של אחרים, בבחינת "הסנדלר הולך יחף"? מחכה לתשובות שלכם.

אוריק3

New member
היי לינדה...

הייתי ברשותך מתיחס רק לשאלתך האחרונה כי השאר הם תשובות טכניות.. לטעמי יש בעיה רצינית ביותר להיות מאמן עם הרקע שאת מציגה. באימון יש מן הפעלת סמכות. כמובן שלא הכל שחור או לבן. ושמה יש באמתחתך יכולות חבויה של תקשורת ואנטראקציה מעולה עם אנשים. לכן אולי תפגשי עם מאמן אחד או יותר . תחווי את הנושא ואז אולי יהייה לך בסיס מידע הרבה יותר רחב, לפני שאת הולכת להשקיע בהימור הבא שלך.. שנאמר צא ולמד.. בהצלחה לך

Linda Perry

New member
הי אוריק,

אני מעתיקה לכאן את התגובה למסר ששלחת לי: חשבתי ללמוד אימון אישי לאו דווקא בכדי לעסוק בכך (אולי בעתיד הרחוק), אלא בעיקר בכדי ללמוד על עצמי יותר ולקבל כלים כיצד לשפר תחומים מסויימים בחיי. גם אלה ההולכים ללמוד פסיכולוגיה, לדוגמא, לא תמיד עושים זאת בכדי להיות מטפלים בסיום לימודיהם וישנם כאלה הלומדים פסיכולוגיה רק משום ההעשרה שלימודים כאלה מקנים ללומד. האם מישהו טרח אי פעם, לבדוק אם הסטודנטים הלומדים פסיכולוגיה באוניברסיטאות ובמכללות הינם בעלי בטחון עצמי ואם הם עצמם מצליחים באותם תחומים בהם הם מייעצים לאנשים? ברור שהתשובה שלילית.

הי ../images/Emo13.gif

אין בית ספר עיקרי. יש כל מיני בתי ספר. כמעט כל מקום עושה ערב מבוא חינם וכך אפשר להתרשם מהמקום. בדרך כלל הלימודים הם פעם בשבוע. יש גם כמה מקומות שזה פעמיים בשבוע עכשיו בקיץ ("ICU" וגם אצל "בני מרגליות". תמצאי בגוגל). עלויות ממוצעות שראיתי - 7,500-11,000. משהו כזה. כחלק מקורס האימון (לפחות זה שאני השתתפתי בו) יש צמיחה אישית של האדם. כל מי שעשה איתי את הקורס, סיים אותו במקום אחר. אני לא חושבת שאדם שלא הגשים אף מטרה שלו, יכול לעזור לאדם אחר להגשים מטרה. אבל אם את הולכת לעבור קורס אימון אישי, אז ברור שתגשימי מטרות. ותעברי חוויות. וזה יפתח אותך להגשמה.

Linda Perry

New member
הי מיכל, תודה על התשובה. ../images/Emo13.gif

אין בכוונתי לעזור לאנשים אחרים להגשים מטרות, לפחות לא בעתיד הנראה לעין. משמע- אני לא ממש מתכוונת ללמוד אימון אישי בכדי לעבוד בכך, אלא כפי שכתבת- לעבור חוויות. מנגד, אני לא חושבת שאדם שלא הגשים את מטרותיו שלו לא יוכל להיות מאמן טוב, כמו שאני לא חושבת שאדם שחיי הנישואין שלו עצמו אינם מוצלחים, לדוגמא, אינו יכול להיות יועץ זוגי ואף להצליח בכך. לפעמים, אין לנו את הכלים ואת היכולות לסייע לעצמינו בבעיותינו, בעוד שאנו כן משכילים לראות פתרון לאותה בעיה וכלים להתמודדות עימה אצל האחר. אני אבדוק את בית הספר שציינת. כתבו פה גם על סמינר לוינסקי. שמעת על המקום?

נהדר ../images/Emo13.gif אני מכירה כאלו שלמדו אימון בשביל

ההעשרה העצמית שלהם. סמינר לוינסקי - נכנסתי לקישור שלהם ולא דיבר אלי. לאור כל מה שכתבת, הייתי מציעה לך לבדוק את ICU, בעיקר בגלל הפן החוויתי האישי - ההתפתחותי שלך. במסגרת הקורס את גם מקבלת אימון אישי.

אגב, למען ההגינות

הרשיתי לעצמי להמליץ בפורום, דווקא כי לא למדתי שם. כן שוחחתי עם אסתי מנהלת המקום, עם בוגרים, קראתי את התכנים וכדומה. אם תרצי עוד המלצות, שלחי אלי מסר

tlingit

New member
הי Linda Perry ../images/Emo13.gif אני יכולה לשאול שאלה? ../images/Emo22.gif

אם מה שאת רוצה הוא לתת לעצמך חוויה, וללמוד על עצמך יותר, ולקבל כלים שיעזרו לך ליצור שיפור בחייך (כל אלה דברים נפלאים
) למה את בוחרת להגביל את המקום שיהיה לך בתהליך? כי כשלומדים בקבוצה, בהכרח קצב לימוד, התכנים וכל מה שקורה הוא משותף לכל הלומדים הנמצאים באותה קבוצה לי זה נראה כאילו שאת הולכת לתת לעצמך מתנה, ואז חותכת אותה לחצי... מה דעתך?

Linda Perry

New member
לא הבנתי למה הכוונה ב"חותכת לחצי".

עבורי, לימוד קבוצתי הוא החוויה המושלמת!

למעלה