מעוניינת ללמוד מנסיונכם

מעוניינת ללמוד מנסיונכם

שלום רב,

לפני כשנתיים אימי הובחנה כדמנטית.
אפשר לומר שראיתי את הסימנים אבל....

בכל אופן, אימי מתגוררת עם אבי והיא בשלב שהיא מסוגלת להתרחץ, להתלבש, לאכול, לרדת קצת למטה בכוחות עצמה.
כששואלים אותה איזה יום היום וכו' - אין לה מושג.
יש לה התקפים בהם היא מתחילה לעשות שטויות כמו לקרוא לנכדה שלה שתבוא לראות משהו ו...בעצם השעה 1 בלילה.
היא מתקשה להבדיל בין מרכך כביסה לשמפו לשיער.
לא יודעת לחמם לבד אוכל או לזכור לאכול, יכולה ללכת לטייל ופתאום לשכוח היכן היא...להמשיך? אני בטוחה שרובכם חוויתם את הסיטואציה הזאת.

רציתי להכניס את אימי למעון יום לתשושי נפש אבל, מדובר בלא מעט כסף.

פניתי לביטוח הלאומי על מנת לקבל סיוע, שיכירו בה ונוכל להכניס אותה לשם אבל, הם החליטו שהיא כשירה.
לא מבינה את החוקיות בעניין, האם רק כחולה דמנטי לא מסוגל להתרחץ לבד הוא זכאי לסיוע? ומה קורה אם אותו חולה יכול להתרחץ אבל הוא חופף עם קרם להחייאת השיער, לובש בגדים מלוכלכים ולא יודע לאן לחזור אז....הוא לא זכאי?

מה עושים?
תודה.

רגינה9

New member
לפנות פעם נוספת לביטוח לאומי

אלא שהפעם להגיע למפגש מוכנים יותר.
כתבת שאמך אובחנה. ממליצה לך לפנות לרופא המאבחן (פסיכוגריאטר?)
ולבקש אבחנה בכתב, שבה יהיה מצויין במפורש שאמך אינה מסוגלת לדאוג לעצמה
ומסוכנת לעצמה (חוסר יכולת אבחנה/דאגה לאוכל/ניקיון עצמי/הליכה לאיבוד וכד').
בנוסף למפגש האבחנה עם אחות מטעם ביטוח לאומי, מומלץ מאוד שגם את תגיעי
ותתארי בדיוק ובפרוט את הקשיים והבעיות בהתנהלותה של אמא בחיי היום-יום.
מצרפת לך קישור לאתר עמדא - למאמר שדן בנושא שיפור מבחני התלות לחולי דמנציה ואלצהיימר.
הראיון שלך למעון יום לתשושי נפש הוא מעולה.
מקווה שהפעם תצליחו.

תודה רגינה

בדיוק התקשרו אלי מביטוח לאומי....זימנו אותי לוועדה בעניין העירעור שהגשתי.

אכן אפנה לרופא שלה על מנת שיכתוב את אבחנתו בצורה ברורה יותר.

דרך אגב, אימי בת 69, כך שההקלות עדיין לא רלוונטיות לגבינו.

אני מרגישה שהדרך עוד ארוכה....תודה רבה.

רגינה9

New member
קיראי את המאמר השני

ההפנייה שלי לקובץ הנלווה היתה מכוונת למאמר השני, הדן בשיפור במבחני התלות לחולי דמנציה ואלצהיימר
ולא למאמר הראשון בנושא בני 80+.

ענתי44

New member
טובה יקרה

את יכולה לשלוח לי את המאמר הראשון לגבי בני 90 פלוס. הקישור שהעלית לא נפתח. אולי אני אשכיל ממנו ואדע מה מגיע לאמא שלי.

רגינה9

New member
ענתי המאמר אינו דן בבשורות חדשות

המאמר באתר עמדא דן בנושא הערכת תפקוד לבני 80+ וגם זה נמצא כרגע בהליכי חקיקה. אז "חזון למועד".
מצטטת מאתר הביטוח לאומי בנושא בני 90+ ובני 80+
"תובע גמלת סיעוד בן 90 ומעלה, יוכל לבחור בביצוע הערכה התפקוד על ידי רופא מומחה בגריאטריה, שיעשה את ההערכה במסגרת עבודתו במוסד ציבורי. הבדיקה ממומנת על ידי הביטוח הלאומי.
בימים אלה מצוי בהליכי חקיקה הצעת חוק, שיאפשר גם לתובע גמלה בגיל 80 -90 להיבדק על ידי רופא גריאטרי. עד שתאושר הצעת החוק החדשה, תובעים אלה ימשיכו להיבדק בבית.
"
כך שמהביטוח הלאומי לא תבוא לאימך הישועה

נושא נוסף שיכול אולי כן לעזור לכם, הוא סכום ההכנסה לקבלת גמלה מלאה (זכור לי שזה נושא כאוב אצלכם)
ע"פ טבלאות הביטוח הלאומי, החל מ- 1.1.2012 נקבע הסכום ההכנסה הגבולי לקבלת גמלה מלאה על 8,619 ש"ח.
מעל סכום זה מקבלים גמלה מופחתת בשיעור 50%.
האם את מעודכנת בסכום החדש?

NISAN1979

New member
הכי חשוב לא להתייאש

כל התהליך הזה עם ביטוח לאומי ה די מייגע ומייאש, כי מצד אחד אין כוח להתעסק עם זה ( כי יש מספיק טרדות גם ככה )
ומצד שני הם לא מקלים על העניין.
אימי מאובחנת כחולה בדימנציה פרונטלית - PSP
לקח לי בערך 3 פעמים עד שאישרו לי רק חצי תמיכה מהשיותים מיוחדים,
צריך הגדול להגיע עם בדיקות רפואיות וכל מה שאפשר, והעיקר להמשיך לערער והתעקש,
בסוף הם נותנים - ועד אז...
שיהיה בהצלחה
העיקר, אין יאוש בעולם כלל
והחיוך הוא הרפואה להכל
בהצלחה :)

שלום לך בחורה יקרה

לפי מה שאת כותבת, אמא שלך זקוקה להשגחה של 24 שעות ביממה.
אם היא לא זוכרת לקחת אוכל ולא יודעת לחמם לעצמה, הולכת לאיבוד , היא במצב שבכל רגע היא יכולה להתבלבל יותר ולא לזכור את הדרך או מה עליה לעשות.
בהגשת הערעור , עלייך לפרט כמה שיותר את כל הדברים שאתם צריכים לעשות עבורה ואת העובדה שאי אפשר להשאיר אותה לבד.
נכון שהיא מדברת ומראה כאילו הכל בסדר, כך עושים הרבה חולי אלצהיימר.
אך צריך לשאול אותה שאלות מנחות על התרופות שלה ועל הכנת האוכל, כדי להראות שהיא לא כשירה.
אם תצליחי להשיג מכתב מרופא מומחה שירשום שהיא זקוקה להשגחה כזו, זה יהיה הכי טוב לצורך ביטוח לאומי.
את צודקת שהיא זכאית, אך ביטוח לאומי מערים קשייים ואסור לוותר כשצודקים.
מקווה שתצליחו , טובה

למעלה