זה לא בדיוק עונה לשאלתי...
הרי לא כתבת איך אותם 5 אנשים הגיעו לאן שהם הגיעו.

גם לא ממש ברור לאן הם הגיעו, ועוד פחות ברור לאן את רוצה להגיע - תחום פיתוח תוכנה הוא ענק ורחב ביותר.
יש בו מלא מקצועות שונים ודרכי עבודה שונות, ולא בין כולם נהוג לדלג, וגם יש משמעויות בהתרחקות מתת תחום שמתמקצעים בו.

תראי, אני באמת ממליץ לשאול בפורום 308.

יש שם אנשים שמכירים אפיקי מעבר של מהנדסי חשמל לתחום החומרה הרבה יותר טוב מהמשתתפים הקבועים בפורום הספציפי הזה.
זה לא ניסיון לגרש אותך חלילה, אני פשוט מאמין שתקבלי שם יותר תשובות ותשובות יותר ענייניות.

בגדול, מהשאלה שלך לא ממש ברור איזה רקע בתכנות, אם בכלל יש לך.
אני יודע שיש קורסים משותפים בין מדמ"ח להנדסת חשמל, אבל השאלה הגדולה היא מה מהם לקחת ומה מהם את זוכרת ובאיזו רמה.

לא ניסיתי לומר שחייבים תואר מדמ"ח כדי להיכנס לתחום פיתוח תוכנה.
לי אין אחד, ואני עובד בזה כבר 12 שנה.

אבל בתור אחד שעשה את המסלול ה-"חלופי" הזה, אני יודע כמה זה לא פשוט:
ראשית, רוב האנשים שמגיעים לתחום שלא דרך תואר (או מקבילה כגון קורסי תוכניתן בצבא + שירות ביחידה טכנולוגית) הם בד"כ אנשים ששרופים על מחשבים מגיל קטן.

אני רציתי לתכנת (וגם ניסיתי) לפני שהגעתי לתיכון אפילו.

תכנות הוא מקצוע יצירתי, ולכן אהבה לתחום די חשובה. מי שנכנס לזה רק בשביל משכורת ותנאים, יתקשה במשרות הטובות יותר.

שנית, חייבים להתחיל בתחתית.

אני לא יודע לאלו תנאים את רגילה בקריירה שלך כרגע, אבל רוב הסיכויים שבתור מתכנתת עם 0 ניסיון תצטרכי להתפשר על שכר ותנאים שנה או יותר ביחס למה שאת רגילה אליו, עד שתצברי ניסיון תעסוקתי ותוכלי להשתמש בניסיון הזה כדי לשפר תנאים.

שלישית, בהעדר ניסיון ותואר ספציפי חייבים דרך חלופית להראות יכולת.
וזה אומר תיק עבודות.
לפתח לבד פרויקט בקוד פתוח ולפרסם, או לתרום משמעותית לפרויקט קיים עם כמה שיותר משתמשים.

כאן צריך לשים לב שלא מספיק לכתוב תוכנה שאת שומרת קרוב לחזה רק כדי להראות למעסיקים.
זה יותר טוב מכלום, אבל לא ממש מרשים כי אין לאף מעסיק פוטנציאלי באמת זמן לבחון את זה, וגם לך יהיה קשה לעמוד על איכות של מה שאת מציגה.

תוכנה שמפורסמת ברבים, כולל קוד ויש לה משתמשים וביקורת, זה משהו שקל לעמוד על טיבעו.

ולבסוף, צריך מזל, והרבה - לחברה הראשונה בה עבדתי הגעתי לגמרי במקרה.
ולמרות זאת הגעתי למקום מעוד מעניין, שלמדתי בו המון והציב בפני הרבה אתגרים, מה שאפשר לי להתפתח מקצועית.

לדעתי, השלמה לתואר מדמ"ח, אם התנאים האקדמיים מאפשרים זאת, יהיה הפתרון הטוב ביותר בשבילך, שייתן לך את נקודת ההתחלה הכי גבוהה.

אפשרות שניה היא לקחת קורסים רלוונטיים באוניברסיטה הפתוחה, מבני נתונים, מבוא לאלגוריתמיקה, תכנות מערכות וכו'

ומשם האופציה השלישית היא כל מיני קורסים באינטרנט, ולימוד עצמי דרך מדריכים.

קראתי פה ושם ברשת שיש סדנאות הסבה אינטנסיביות סטייל boot camp במכוונים במיוחד לאנשים כמוך - אנשים מתחומי הנדסה אחרים שמחפשים הסבה לתכנות.
אבל הדעות לגבי יעילות שלהם חלוקות.

בכל אופן, בהצלחה!