ונוס, אני מטופלת בבלינסון (מגילה)
עד כה 2 הזרעות וכעת בטיפול הפריה ראשון. אני מאד מאד מרוצה. גם מהיחס, האיכפתיות, הבקיאות בתיק שלי ובקשיים הייחודיים שלנו, וגם מהמקצועיות, הרצון לעזור, להקל, ההתחשבות במכלול (מה נוח לנו, כמה זה עולה, יתרונות מול חסרונות, שיקולי הגיל וכו´), ובעיקר - ההתיחסות אלינו כאל אנשים נבונים שנתקלו בבעיה. לא אומרים לנו מה עושים עכשיו אלה חושבים ומתיעצים איתנו, מסבירים... זה עושה את כל ההבדל. כמי שברחה מבי"ח מאיר בגלל התיחסות לא אנושית (בלשון המעטה), אני לא הולכת לשום מקום אחר. יתכן שאחשוב אחרת במידה ויעברו עוד הרבה טיפולים ללא הצלחה. אני לא יכולה לדעת. ישנם שיקולים לכאן ולכאן במעבר למקום חדש: לחיוב ניתן למנות גישה חדשה ורעננה אל ה"מקרה" שלך, ואולי בעקבותיה פרוטוקול שונה של טיפול, שאולי הוא הוא המתכון להצלחה. לשלילה צריך להבין שבכל פעם הרופאים צריכים להסתגל מחדש אל הגוף שלך ולתגובותיו היחודיות. שינוי בפרוטוקול יכול לגרום גם צרות... מן הסתם לכל בית חולים יש את אותו אחוז הצלחות פחות או יותר, אחרת אלה עם ההצלחות באחוז גבוה היו מפרסמים את עצמם בכל העולם, ולא היו יותר בעיות פוריות נכון? ניסיתי להציג את התמונה המלאה. עכשיו תורך להחליט. יעל