מעוניינת לקבל עיצה ?

מעוניינת לקבל עיצה ?

בבקשה לא לפרסם בעמוד הראשי. תודה. שלום לכם, אני לא יודעת אם אתם יכולים לעזור, אבל אולי תוכלו להפנות אותי למקום בו אפשר לקבל תשובות. בעלי אמור היה להכנס כשותף בחברה בארה"ב. עדיין לא חתמו על החוזה, אבל נחתמה טיוטה. מדובר בשלושה שותפים. עם אחד השותפים הוא חתם חוזה שותפות בחברה אחרת אך טרם קיבל העתק של החוזה שם. היום הודיע השותף כי הוא לא מעוניין לראות את בעלי כשותף באף אחת מן החברות והדבר מקובל על השותף השלישי גם כן. הם מוכנים לראות אותו כעובד מן השורה אולי עם תנאים מוחדים.. בלי להכנס להלם המוחלט ולהשלכות הרגשיות- שאלותיי הן: א. האם חתימה על טיוטה מחייבת בדרך כל שהיא את השותפים האחרים? ב. מבחינה חוקית מה יכולה להיות עמדתו של בעלי? ג. פרט מלפנות לעורכי דין ולנהל מלחמה כואבת (נפשית וכלכלית)- מה הדרך בה הייתם מציעים לנהוג במקרה כזה? יש לציין כי בעלי לא השקיע כספית בחברה, אבל השקיע זמן וידע. אשמח לשמוע כל דיעה.

אם הם משקיעים כל הכסף...זה מקובל !

אם המשכורת היא טובה, מה הבעייה? מי שמשקיע כסף בהקמת חברה ,מגיע לו אחוזים. מי שלא משקיע כסף ! לא מגיע לו אחוזים. זהו

duncken

New member
לא תמיד נכון

אם בחברת סטארט אפ מישהו מביא ידע חיוני הרי זה שווה כסף ולכן מגיע אחוזים. אפילו לא בחברה כזו (נניח בית קפה) אם לאחד יש את הכסף להשקעה ולשני את הידע איך להקים בית קפה אז הם מתחלקים עפ"י ההסכם ביניהם. ולעניין פה. אני ממש לא יודע מה ליעץ לך אבל סתם נקודה למחשבה... כדאי להיות בשותפות עם כאלה שותפים?

שים לב כמה אינפורמציה היא מספקת....

לנו על הפרטים שהתרחשו לפני שהודיעו לבעלה את החדשות הרעות....חחחח אני דווקא הייתי מסתכל על מה שקרה מנקודת מבט אופטימית...כלומר, הם עשו לו טובה שגילו לו את פניהם האמיתיות לפני שנכנסו לשותפות עסקית שקשה ויקר לצאת מהם אחרי שיש כבר חוזים חתומים. דרך אגב,רק לתת לך פרופורציות : עורכי דין בארהב לוקחים עבור קייס כזה RETAINER של עשרת אלפים דולר ו400 דולר לשעה....חחחחח יש ביטוי באנגלית שהולך כך: IF ITS NOT MEANT TO BE, SO BE IT זהו

sweety75

New member
מלחמה או שלום?! ((-:

לדעתי עדיף שיקבל את ההחלטה שלהם ולא יהיה שותף בחברה..לעומת זאת שיתעקש על משכורת מכובדת ואחוזים במידה וזהו אופי העסק בגלל שנתן מזמנו ומהידע המקצועי שלו...... (במידה והעסק בתחום השיווק והמכירות) בכל מקרה לא הייתי ממליצה לכם להיכנס איתם לעימותים איתם מלחמת כוחות לא מועילה לפעמים הורסת ...וחבל איך אומרים הכל לטובה ... חוץ מזה לא רשמת איזה סוג עסק זה ואם בכלל עשה בדיקות שהעסק אכן שווה את המלחמה (האם בכלל העסק ריווחי?!)ושוב לפעמים עדיף להיות עובד שכיר מאשר שותף בעסק שאין לדעת מה יעלה בגורלו....... בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה בהמשך..... חוץ מזה אם אכן בעלך הינו בעל הידע העיקרי מבין השותפים אולי בכלל כדאי לו לפתוח חברה לבד ...... (((-: (השאלה מה ההשקעה המינמלית בעסק?!ואם בכלל יש לכם אפשרות?!)...........ב ה צ ל ח ה

duncken

New member
עוד תשובה

אני לא עו"ד אבל יש לי הרגשה שהמסמך החתום שיש לכם יהיה קביל. לפחות בקייס שלכם נגד השותפים. שאלת מה אפשר לעשות? חוץ מפנייה לעו"ד אין פשוט יותר מידי. אני מציע לפנות לעו"ד לפחות ליעוץ.

gsamuel

New member
מתוך נסיון של ....../images/Emo50.gif

תוך נסיון של הרבה שנים בצפון אמריקה בעסקים אני מצטרף לדעתו של אדון מגרינאייז1" שאמר דבר מאוד חכם לגבי עורכי הדין- התעריפים שלהם - והוא כנראה מכיר את אלה מ"בית הלל", או מהצדיקים , לא מבטיחים כלום אבל נותנים לך להבין בין השורות שתמיד הסיכויים טובים אבל את החשבון שלהם אתה מקבל בתיבת הדואר שלך לפני שיצאת מהמשרד שלהם. ועוד דבר IF IT MENT TO BE - SO BE לפעמים לומדים בדרך הקשה , כל זמן שזה זמן ( ואני לא מזלזל בזמן) ולא כסף שהושקע לפעמים כדאי להפנות את המרץ והיכולות לאפיקים חיוביים ובונים. אני מאחל לכם הצלחה. בברכת חג שמח שנה טובה וגמר חתימה טובה גיבורי שמואל יעוץ וליווי בנושאי מסחר ושיווק Samuel Gibor Consultant / mentor Marketing & Trade טל: 8125100 - 054 : Tel For all Business English & Hebrew [email protected] For the BioMed Field: In The USA & Canada Please English only [email protected]

למעלה