מעוניינת לקנות אופניים?אפשר המלצות?

מעוניינת לקנות אופניים?אפשר המלצות?

שלום לכם אתחיל בווידוי קטן , אני כבר שבוע שלם (יום יותר יום פחות ) עוקבת אחרי הפרום שלכם .. פורום מקסים , נותן המון חשק (בעיקר התמונות של האל בחר וחבריו ..) הלוך הלכתי לי אל הגדולים והמבינים באופניים , ראיתי עם בולם אחד עם שניים , עם 21 /24/27 הילוכים , בולם 70 , בולם 80 , בקיצור יש לי בראש הרבה מספרים דגמיםן וצורות אבל מתקשה לגבש החלטה .. אני מחפשת אופניים לרכיבה , הייעוד שלהם זה שטח ..איזה שטח?איזה פונקציות האופניים יצטרכו למלא? וואלה אין לי מושג ובגלל זה אני כאן .. מאמינה שלפחות בהתחלה אצא לרכיבות בשטחים קלים (הבנתי שרכיבת שטח קשה מרכיבה רגילה .. ומספינינג?) אבל לא רוצה למצוא את עצמי מחליפה אופניין אחרי חודש כי זה לא מתאים ... הלוואי והייתי כיולה לקנות את האופניים בחמשת אלפיי השח ומעלה .. מאמינהה שאז ההתלבטות הייתה פחות קשה ...(נדלקתי עליהם ממבט ראשון...) ראיתי אופניים של TREK GAINT SPECIALIZED HARO MARIN אשמח לקבל מכם המלצות .. תודה ורכיבה מהנה

boazo

New member
ז"ק עד 2000 ש"ח

אופני שיכוך מלא (שני בולמים) יד ראשונה ברמה, כנראה לא מתאימים לתקציב שלך. לדעתי בסכום של עד 2000 ש"ח את יכולה לקנות משהו כמו HARO V3 או TREK מקביל ולהנות מבולם קדמי של 100מ"מ מערכות הילוכים DEORE וגם שאר הדברים ברמה סבירה ביותר לרכיבת שטח. אם תרצי לשדרג תוכלי להוסיף מוט כיסא עם שיכוך (זה לא בולם אחורי אבל זו התחלה....) אני רוכב בעיקר בעיר ובשטח מאוד לא אגרסיבי על V3. אם בתכנון יש רכיבת שטח אגרסיבית - אולי כדאי יד שניה עם שיכוך מלא.

לגביי שאלתכם :תקציב- עד 2000 שח ...

ראיתי TREK ב2500 אבל האמת שזה נראה לי כרגע המון כסף לאופניים .... מעדיפה לקנות משהו באיזור ה1500 , אבל שוב אם זה משהו שממש ידליק אותי אני אעשה מאמצים (אשדוד איזה מכולת קטנה ) ושקיע גם עד 2000 שח .. עם כל האהבה שלי לאופניים וההתלהבות אני צריכה לזכור שאני עוד סטודנטית .. (והרי כמובן שגם אצטרך לקנות קסדה וכיו"ב) האם כל החברות שרשמתי בהודעה הראשית הם טובות ? האם TREK הם באמת המומלצות ביותר כפי שהציגו את העניין בפני ? סופ"ש נעים (פליז שלא יירד גשם ..)

IlanShacham

New member
בטווח המחירים הזה אין הבדל גדול

בין הצעות החברות השונות. מה שיותר חשוב הוא שתקבלי אופניים שמתאימות לך, ומכוונות בשבילך, כי אם הן לא זה מאוד יגרע מההנאה שלך ועלול אפילו לגרום לכאבי ברכיים, גב וכו', ולכן חשוב יותר שתמצאי לך חנות אמינה וטובה, שתתאים לך את האופנים ושיהיה לך נוח להגיע אליה לטיפולים וכוונונים, ותבחרי שם את האופנים שהכי מוצאות חן בעיניך. במאמרי הפורום יש רשימת חנויות מומלצות. אם תגידי איפה את אני בטוח שתקבלי המלצות ספציפיות. לגבי ההשוואה בין ספינינג לרכיבת שטח - יש דמיון בפעולת הרגליים, אבל סה"כ אלו דברים שונים לגמרי. אם את חזקה בספינינג זה יעזור לך ברכיבה, אבל עדיין סביר להניח שתשפכי בעליה הרצינית הראשונה (ואחרי זה תתרגלי וזה ילך יותר בקלות). תהני

תודה רבה (ועוד שאלה אחת קטנה)

אני מבינה שבעיקרון אין הבדל מבחינתי בטווח המחירים האלה בין סוג זה אוא אחר אבל בכל זאת אשמח לשמוע איזה חברה עדיף לקנות.. אם אחליט בכל זאת להשקיע קצת יותר ולקנות עם שני בולמים , יש הבדל בין אלו שהכסא מחובר באופן מלא לאופניים לבין אלה שהכיסא כאילו באויר ? שוב תודה על הכל ..

Eyal Hershtik

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ברמת המחירים של 2000 ש"ח ואופניים ראשונות אני ממליץ לך לקנות אך ורק אופני זנב קשיח (בולם קדמי בלבד ) . אם תמצאי אופני שיכוך מלא בעלות הזאת זה יבוא על חשבון הרבה דברים אחרים כגון : משקל גבוה , בולמים לא איכותיים וכו' . כיום כמעט לכל חנות יש אופניים ברמות המחירים האלו וכמו שקודמיי אמרו אז הכי חשוב זה למצוא את החנות הנכונה עם השירות החייכני. הדבר הכי חשוב בקנייה של אופניים ראשונים הינו גודל השילדה -כנסי לחנויות ,תעשי כמה סיבובים על זוגות אופניים וכך תדעי אילו הכי נוחות לך .... אייל

IlanShacham

New member
כמו שאייל אמר

במחיר הזה לא שווה ללכת על שיכוך מלא (שני בולמים), רק אחרי שתעברי את ה 3000 צפונה אפשר להתחיל לחשוב על זה (אם כי עדיף להצפין עוד קצת...). לכל חברה רעיונות משלה לבניית השלדה, ויש יתרונות וחסרונות לכל שיטה. יש עוד הרבה תתי קטגוריות מעבר למה שציינת.

תודה לכולכם...

כרגע נראה כי אני ארכוש אופניי טראק - עוד צריכה לחשוב על זה קצת ולבדוק את התקציב .. אופניים ,קסדה, משאבה ומתקן מים זה הציוד הבסיסי נכון ? מה לגביי קרניים ? אני רגילה באופניים שיש לי כיום לרכב עם קרניים שהם ממש המשך של הכידון ..(לא תוספת נפרדת ) כלומר הקרניים ארוכות יותר .. האם מומלץ לרכב עם קרניים בשטח או שזה מסוכן במקרים של נפילות וכאלה? מקווה שאולימחר בבוקר תהיה מעט שמש ואם לא אז לפחות קצת שקט מהרוחות .. ולו לשעה אחת בלבד... רכיבה נעימה ותודה על קבלת הפנים החמה ..

IlanShacham

New member
תוסיפי פנימית ספייר

וערכת תיקון פנצ'רים, כולל כפות לחליצת הצמיג (דברים מאוד זולים), ורצוי גם כפפות ומכנסי רכיבה
לגבי קרניים - אפשר להסתדר יופי בלי זה, אם כי יש מצבים מסוימים שזה כן עוזר - אני מציע לך להתחיל לרכב בלי, ואם תרגישי שחסר לך אז תוסיפי. בכל מקרה לא תמצאי אופנים רציניות שכוללת כידון כמו שיש לך כיום.

aradshahar

New member
האופניים שלי

הם דווקא ראלי M20 אני אישית נהנה מהם, נקנו במצמן, המלצה על הטיפול הטוב והמסור במצמן בילו. גם לאשתי רכשנו זוג זהה. מחיר- רק 1100 ש"ח, משחרר קצת כסף לקסדה ושאר מיני תוספות קדימה- מתי רואים אותך בשטח?

למעלה