מעוניינת לשמוע על השמה חוץ ביתית

taltal8877

New member
מעוניינת לשמוע על השמה חוץ ביתית

מחפשת הורים שהתנסו בהשמה חוץ ביתית לילדי PDD, בגילאי 12-15 שנים בערך.
אשמח לשמוע רשמים, חוויות לטוב ולרע, מסקנות לאחר מעשה, והמלצות/דיסהמלצות על מקומות מסויימים.
ולא מעוניינת לשמוע ביקורות על מחשבותיי בעניין, תודה. (כולי תקווה שבפורום זה יש שינוי ברמת ה"התקפות" לעומת פורום הPDD שממנו נראה שכולם ברחו)

אני בטוחה, שאם באת לשאול פה שאלה כזו, חשבתם על זה הרבה לפני שפניתם לפורום וזו לא שאלה שלאחר יד.
לצערי, אני לא יכולה לעזור.
אבל חשוב לי להגיד לך, שפה כנראה לא יתקפו אותך, כי אני חושבת שפה כולם מבחינים אותך.
שולחת לך המון חיבוקים. אני מקווה שאוכל לעזור לך בדרך אחרת, ואם צריך - רק תגידי.
אתם עוברים התמודדות לא קלה, ואני מאוד מבינה אותך.

taltal8877

New member
תודה אמא חמסה

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך ולשבח אותך על ליווי (אינטרנטי) של שנים אותי ואת בני, זה לא מובן מאליו. את אישה נפלאה ונדירה!!!!

תודה! אני חושבת שאת ובנך אנשים מקסימים

ולכבוד הוא לי להיות אתכם בקשר. ומקווה שיכולתי מעט לעזור.
גם את עזרת לי מאוד.
זה חשוב שיש לנו ההורים אחד את השני.

doroniz

New member
קראו לי, אז באתי

תקוה ביקשה ממני לקחת חלק מתוך הניסיון שלנו.
עומר, בננו הבכור, אוטיסט בן 18 וחצי, עבר לדיור חוץ ביתי לפני ארבע שנים.
עד כמה שההחלטה מבחינתנו נראתה אז (וכך גם היום) טריביאלית, היא לא עברה עלינו בקלות.
גם הילדים (אחיו ואחותו של עומר) עברו תקופה לא פשוטה בכדי להכיל את המצב החדש, וכמובן שגם עומר עצמו.

זו אחת ההחלטות הנכונות והחשובות שעשינו בחיינו.....
עומר מאושר בדיור, שמח לחזור לשם אחרי כל ביקור בבית ושמח באותה מידה להגיע לביקור בבית.
אנחנו חופשיים לעשות פעילויות שקודם לא יכולנו לעשות אותן או היינו מוגבלים מאוד....טיולים משפחתיים, ארוחות ובילויים.

תהליך המעבר של עומר לדיור יובלים מתואר בבלוג שכתבתי באתר דוגרינט.
דורון.

yonitbrk

New member
הנני כאן, נקראת לדגל

הי טלטל, ברוכה הבאה. אנחנו עברנו את התהליך הזה עם טל, אחרי תקופה מאוד קשה שפגעה בכל המשפחה.
עצם ההוצאה מהבית עשתה רק טוב, אם לנו ואם לטל עצמו, שכרגע מקבל הרבה יותר מעבר למה שאנחנו יכולנו לתת לו. המעבר היה כרוך גם במעבר ושיבוץ לבית ספר בקרבת מקום לדיור, ויכולה להגיד רק דבר אחד - הרווחנו מכל הכיוונים. אמנם הנסיעות קשות לנו, אך לא מתייאשים ומתמידים להביאו לביקור אחת לשבועיים, ז"א כל שבת שניה, וגם בחגים המשמעותיים מבחינתנו ומבחינתו של טל כמו ראש השנה וחג ראשון של סוכות, כולל שישי שבת שהיו צמודים לחג.

מבחינת המלצות, קשה להמליץ , היות ולנו אין אפשרות היום לדעת איפה יש מקומות פנויים אם בכלל. גם את זה תוכלי לדעת רק אחרי שתעברי ועדת הסכמה מול גורמי הרווחה בעיר מגוריך. אוכל רק לומר שבשנים האחרונות נפתחו מספר מערכי דיור במספר מקומות בארץ, שניים מהם באזור המרכז , אך כולם מלאים.

כיום קיימים מספר מפעילים שמנהלים מערכי דיור חוץ בייתיים ( מילים מכובסות להוסטלים ) , המיועדות לרמות תפקוד שונות. בית אקשטיין לדוגמא מנהל מערכי דיור נפרדים לתפקוד גבוה ונמוך/בינוני. אלוט לא מפרידים . וכמובן שישנם מפעילים פרטיים , כאשר כולם נמצאים בפיקוח של משרד הרווחה ומשרד הבריאות.

בהצלחה.

doroniz

New member
פיקוח ואחריות ושיתוף פעולה

מוסיף לדברי חברתי הנהדרת:
האחריות לכל מערך הדיור והתעסוקה של בעלי צרכים מיוחדים בכלל במדינת ישראל היא בידי משרד הרווחה.
משרד הבריאות אינו חלק ואינו צד בעניין.

כבר שנים רבות שמשרד הרווחה מתפעל מסגרות לתעסוקה ודיור חוץ-ביתי בעזרת מיקור חוץ ע"י מכרזים.
בתחום האוטיזם, עד לפני מספר שנים לא היה שום גוף שיכול היה להתחרות בידע המקצועי שיש לאלו"ט.
היו מספר חברות שנגשו למכרזים ואפילו זכו, אבל איכות השירות שהם נתנו היתה מתחת לכל ביקורת.
המצב של ביקוש גואה הולך וגובר מול מחסור בהיצע רק החריף את המצוקה.
במקביל עלה הצורך במציאת פתרונות דיור ותעסוקה שונים מאלה שהכרנו עד כה.

בשנים האחרונות חל שיפור כלשהו בתחם הזה.
עדיין רב הביקוש על ההיצע, עדיין יש מחסור ניכר בפתרונות דיור ותעסוקה למיגוון התפקודים והצרכים.

אישית, עומר שלי נמצא באותה מסגרת דיור יחד עם טל של יונית.
מדובר במסגרת של מפעיל פרטי בצפון הארץ, מפעיל שמטרתו העיקרית היא רווחים עסקיים.
החשש הגדול היה שאותה מטרתה עסקית תבוא על חשבון ילדינו שיקבלו שירות ירוד ואולי אף גרוע מזה.
חששות אלה התבדו כלא היו.....צוות הדיור קשוב להורים ולילדים בצורה מעוררת התפעלות.
יש קשר מדהים בין צוות הדיור לצוות ביה"ס הסמוך, כמובן ביחד איתנו ההורים.

taltal8877

New member
האם הכוונה היא לבית מגורים או פנימייה? ולגבי לימודים..

האם הילדים לומדים בבי"ס רגיל, או בתוך הפנימייה, ומה הם לומדים? האם מקבלים טיפולים כגון פסיכולוג, ריפוי כלשהו?
האם עליי לפנות בראש ובראשונה לרווחה לשם בדיקת זכאות לפנימייה או דיור?
מי דואג לדוגמה שישתה את התרופות כל יום?
האם ניתן לבקר שם, עם האחים הרטנים? או שזה ממש לא מתאים...
אשמח לתשובות ולהרחבות, גם מדורון כמובן...

doroniz

New member
מסגרות דיור ולימוד

הוסטל יובלים הוא הוסטל לאוטיסטים שזקוקים להשגחה צמודה.
עד לפני כמה חודשים בהוסטל היו שלוש דירות שבגל אחת 7-8 דיירים, שני דיירים בחדר.
בכל דירה סלון ומטבחון, חצר רחבה עם מתקנים וכמובן שירותים ומקלחות.
במשך היום יש בדירה 2-3 מדריכים ובלילה מדריך אחד בכל דירה.
לכל צוות המדריכים יש מנהל משמרת שנותן גיבוי בעת הצורך.
הדיירים מקבלים מערך שלם של תמיכה, החל מתרופות ומזון, סיוע והכוונה בהיגיינה אישית (שירותים, מקלחת).

ההוסטל נמצא במיתחם חינוכי נעמן שבו יש שלושה בתי ספר, אחד מהם בי"ס חורשה שהוא בי"ס לחנ"מ לאוטיסטים.
כפי שכתבתי, יש שיתוף פעולה מצוין בין צוותי ההוסטל ובית הספר וכמובן גם ההורים.

yonitbrk

New member
כתבתי המון והכל נמחק

יש הגבלה לכמות תוים בהודעה?

אמשיך את דברי דורון ואוסיף - כשהבוגרים חוזרים ממרכזי התעסוקה, והצעירים מבתי הספר השונים, הם נפגשים למפגש פתיחה בו מעדכנים אותם על מה צפוי להיות בהמשך היום. הם יושבים ומכינים סלט פרות , אוכלים תוך כדי, ויוצאים לפעילויות ההמשך שמתקיימות בדירות עצמן. כמעט בכל יום מתקיים חוג כלשהו, אם יוגה,אמנות,מוזיקה, נגרות, טיפולים רגשיים פרטניים כמו ביליותרפיה (לטל), מאפשרים להם כמובן גם פעילות חופשית שכל אחד בוחר לעצמו מה הוא רוצה לעשות. לטל מאפשרים קודם כל להכנס לחדר ולהרגע מכל היום, ורק אחרי זמן מה הוא יוצא ומצטרף לפעילות. מכינים למי שצריך טבלה של סדר יום אישי, במיוחד לאלו שחייבים לדעת מה צפוי להם, ואם צפוי שינוי ,כמובן שמיידעים.

לגבי מפגשי הורים , כמובן שניתן להגיע לבקר, רצוי בתאום מראש, וכן, אף להביא את האחים. במהלך השנה מתקיימים מספר מפגשי משפחות עם הפעלה המותאמת לאחים הקטנים. לדוגמא בסוף החופש הגדול - ביום האחרון של החופש התקיים מפגש כזה ,היתה שיחת סיכום להורים, פעילות עם מתנפחים, ואח"כ הפעלה עם מתופפים, וכמובן שגם דאגו לארוחת צהרים מכובדת כאשר גם כאן, דואגים גם לאוכל שיתאים לילדים. גם בסוכות היתה פעילות משותפת בסוכה, באחד הערבים. בחנוכה מארגנים הדלקת נרות משותפת ,שאחריה ההורים נשארים בד"כ לפגישת סיכום שנה. אנחנו לדוגמא לא יכולנו להגיע לפעילות בסוכה, אך נסענו לבקר את טל בשמחת תורה, אז נשאר בדיור, ישבנו איתו בחצר ואף יצאנו איתו למתחם שמחוץ לדיור וטיילנו איתו קצת. אנסה להעלות תמונות של המקום.

SMADAR55

New member
מחזקת אותך בתקופה קשה זו של התלבטויות

מצטערת שלא יכולה לעזור, משום שאין לי ידע בנושא.

אני בטוחה שזה מאוד מאוד קשה לקבל החלטה בנושא.

למעלה