מעונין ביעוץ

gnsis

New member
מעונין ביעוץ

שלום לכולם רציתי להתיעץ עמכם בנושא העבודה.אני מאבטח בבית ספר החל מתחילת השנה. בית הספר גובל בכביש שצמוד אליו (מעין כביש פנימי שכונתי)כבר בתחילת עבודתי בבית הספר ביקש ממני אב הבית להציב מחסום על הכביש על מנת למנוע מצב של כניסת רכבים לכניסה של בית הספר בעיקר בזמן שנכנסים ויוצאים תלמידים.וזאת בכדי למנוע סכנה של תאונות דרכים וכ"ו. המחסום הוא מפלסטיק מהסוג שאתם מכירים שמשתמשים בהם עובדי בזק.חברת החשמל.מע"ץ וכ"ו. משקלו די כבד. לא נראה לי שמחסום כזה מיועד למנוע חדירת רכב תופת או רכב עוין.היות וניתן להעיף אותו בקלות באמצעות כלי רכב. אב הבית מבקש ממני להוציא בבוקר לפני הגעת התלמידים את המחסום משטח בית הספר ולהחזירו בסוף יום הלימודים לתוך הבית ספר.יש לצין כי אני סובל מבעיות גב תחתון וגם במסגרת העבודה נחבלתי באגודל בחודש ספטמבר ועד היום אני סובל מכאבים באגודל.אב הבית שואל אותי מדוע אני לא מרים נירות או בקבוקים של גרס במסגרת עבודתי .השבתי לו שזו לא העבודה שלי וחוץ מזה אם הקב"ט או המשטרה יתפסו אותי עושה זאת הם יכולים להעיף אותי מהעבודה. וכבר קרו דברים מעולם ששומרים עזרו לאנשים אחרים במסגרת בית הספר והקב"ט העיף אותם מהעבודה.ראיתי שאב הבית מנסה להתעלק אלי עם כל מיני עבודות.ודחיתי אותו ואף הסברתי לו את חומרת הענין.המנקה אף אמרה לי כי הוא מנסה להפיל על כולם כל מיני עבודות וזאת בכדי לעשות את המינימום ההכרחי.בעבר פניתי אל המפקח שלי בקשר למחסום והסברתי לו שזאת לו העבודה שלי היות ומדובר בציוד בית ספר אב הבית אחראי על שלמות הציוד והחזרתו. הוא אמר לי שלא כדי לי לקלקל את מערכת היחסים שלי עם אב הבית בשביל מחסום.אני היות וחששתי לעבודתי המשכתי להוציא ולהכניס את המחסום. לאחרונה וגם בעקבות החבלה ביד החלטתי שנמאס לי להיות פריאר אז הפסקתי להוציא ולהכניס את המחסום . אב הבית כעס והחליט להיות בדיסטנס איתי. הוא כמעט ולא מדבר איתי אפילו בדברים חיונים שכן יש ביננו קשר באמצעות מכשיר קשר היות והוא נמצא למעלה בסמוך להנהלת ומזכירות בית הספר ואני נמצא למטה ליד השער.לפני יומים הוא ביקש ממני בנוסף לפתוח את השער של מגרש הכדורגל בכול יום לקראת סיום הלימודים ולסגור אותו בבוקר לאחר הסריקה.אני התנגדתי ואמרתי לו שזאת עבודתו ולא יפיל עלי תיקים. הוא כעס והתקשר למפקח שלי ואמר לו את הענין.המפקח דיבר איתי ובקש ממני לפתוח ןלסגור את השער של מגרש הכדורגל +להוציא ולהכניס את המחסום. הוא הוסיף שלא כדי לי להסתבך עם אב הבית שכן הוא עלול לפנות לעירייה ולקב"ט ולגרום לפיטורי. אני באופן אישי לא חושש שהחברה שלי תפטר אותי בגלל הנושא הנ"ל היות וע"י כך החברה תפסיד את הכסף שהשקיעה בי. גם כך יש לה מספיק צרות מהק"בט שדואג להעיף מאבטחים (מספטמבר ועד היום הק"בט פיטר 2 מאבטחים והזהיר מאבטח נוסף ).מה דעתכם בנושא ? 1.האם כדי לי להביא אישור רפואי שיש לי בעיות וזאת כדי לקבל פטור מהרמת המחסום או שמא אב הבית ישתמש בזה כדי לפטר אותי שכן הוא עלול לפנות לקב"ט ולשאול אותו כיצד הוא מעסיק מאבטח עם בעיות רפואיות (אני דיוחתי שנכנסתי לחברה שאין לי בעיות רפואיות וזאת על מנת שאוכל להתקבל לעבודה ) 2.אם אבקש לעבור מקום אחר לא בטוח שניתן לעשות זאת וגם אם כן לא בטוח שיש באותו מקום שעות רבות כמו במקום עבודתי הנוכחי ? 3. האם עלי להתפשר ולהמשיך להוציא ןלהכניס את המחסום וזאת כדי לשמור על מקום העבודה ? 4. גם בקשתי מספר פעמיים שיציבו שם מחסום קבןע כמו:שרשרת או מחסום נייד מברזל על ציר או שיציבו שם בתונדות קטנות אולם אף אחד לא מתיחס כל עוד יש את הפריאר שמוציא ומכניס את המחסום בכול יום. אולי עצם התנגדותי לעשות זאת תביא בסופו של דבר להצבת מחסום קבוע. ? תודה לכולם על ההתיחסות.

מרכזון

New member
היי גיל...

קראתי בעיון את דבריך ואני מייעץ לך על דעתי בלבד. ללא כל בדיקה מוקדמת בחוק או בחוזה שבין החברה לבית הספר: 1. אישור רפואי יכול, אולי, להיות פתרון אחרון. בוודאי שלא ראשון. 2. שווה לבדוק עם מנהל/ת כוח האדם בחברה שלך אם יש אפשרות לעבור לאבטח במקום אחר. (לא ציינת כמה זמן אתה עובד בחברה, וכמה זמן אתה מאבטח בבית ספר זה??). 3. לשאלה זו קשה מאוד לענות. קודם כל מכיוון שרק אתה יודע מה מערכת היחסים שלך בחברה, ובינך לבין המפקח. רק אתה יודע עד כמה אתה מסתכן אם תסרב!! 4. אולי שווה לבקש שמישהו יעזור לך להוציא ולהחזיר את המחסום. אולי גם כדאי לבדוק עם החברה שלך מה הן בדיוק מסגרות עבודתך, ומה אינו נמצא בכלל בתחום עבודתך!!!

gnsis

New member
שלום מרכזון

ראשית תודה על ההתיחסות.אני עובד בחברה 4 חודשים.אני לא חושב שיש מקום אחר לעבוד בו. ישנם 2-3 מאבטחים אקסטרא .אני עובד בבית הספר כבר שלושה וחצי חודשים.אני לא חושב כמו שצינתי בשאלה כי שווה לחברה לפטר אותי המפקח שלי חושש שהאב בית הוא זה שיעשה את הבלגן אם אני לא יעזור לו להוציא ולהכניס את המחסום שכן הוא חושש שהוא יתלונן אצל הקב"ט או בעירייה ואז אני עלול להיות מפוטר ע"י הקב"ט .גם אם הקב"ט יבוא לשאול לגבי המחסום אני יכול לטעון שזאת לא עבודתי .ועד כמה שלי ידוע אין בעיר בה אני מאבטח עוד מקום שבו משתמשים במחסום.אני יכול לטעון שזת לא עבודתי. אני מקוה שהנושא יפטר על הצד הטוב. מה דעתך להחליף את מנהל הפורום ? תודה על הכל וכל טוב.

למעלה