מעונין לשמוע דעתכם בנושא גודל

ד ו ד 9 9

New member
מעונין לשמוע דעתכם בנושא גודל

אריחים. במה עדיף לרצף באריחים שגודלם 45X45 או באריחים שגודלם 47X67 כלומר מלבניים. מדובר בריצוף בשטח של 54 מ"ר (סלון מטבח ופינת אוכל) תודה מראש לעונים
 

בינא

Member
אריחים מלבנים או ריבועיים לרצפה?

אם השטח המיועד לריצוף ריבועי - מסכים עם fireman. אם השטח המיועד לריצוף מלבני, עדיף לרצף עם המרצפות המלבניות לרוחב השטח = אורך המרצפת לרוחב ורצוי בשיטת צורת הבניה ולא בקווים מקבילים.
 

נאוה שפ

New member
../images/Emo207.gifאם כבר שאלת ריצוף אז:

פורצלן? קרמיקה? גדול? קטן? כהה? בהיר? יתרונות? חסרונות? תודה! (וסליחה על ההשתלטות.....)
 

בינא

Member
יתרונות וחסרונות סוגי קרמיקה...

חלק מהיתרונות יראו כחסרונות בעיי אחרים, אבל להלן כמה תובנות, כפי שאני רואה אותן: גרניט פורצלן הוא שם לסוג של ציפוי לקרמיקה. רצוי לרצף עם קרמיקה המכילה לפחות 3-4 גוונים בתוכה כדי שלא יראו עליה לכלוך מסוגים שונים. קרמיקה בהירה מידי, נראית מלוכלך כמו קרמיקה כהה מידי. קרמיקה קטנה בגודלה, מתאימה לשטחים קטנים בעוד בשטחים גדולים, יש עדיפות לקרמיקה גדולה. רצוי לרכוש קרמיקה עם חיתוך מדוייק ובכך להימנע מצורך ב"פוגות" = מרווחים בין האריחים, אותם נדרש למלא ברובה. הרובה היא מוצר נחות, יחסית לקרמיקה, מעבירה מים אל המילוי שמתחת לריצוף וככל שהמרווחים גדולים יותר, כמות המים המועברת עם כל שטיפת רצפה גדולה יותר. לרובה יש נטיה "מרגיזה" להתפרק בדיוק באמצע הסלון ולהעלם מהמרווחים. צריך להתאים את גוון הרובה למרצפות וקשה לראות את הגוון הסופי שלה עד לאחר שעברו לפחות 48 שעות מהיבוש, לאחר המריחה. קרמיקה טובה תהיה בעלת 4 צלעות במידה מילימטרית מדוייקת וכשתשימו 2 אריחים "פנים אל פנים" הם לא "יתנדנדו" אלא ייצמדו אחד לשני. קרמיקה זולה תהיה לא מדוייקת ומעוותת, אבל זה לא אומר שאין לה תקן.
 
אתה טועה.

ודבריך נוגדים את התקן. עדיף שהרובה תתפרק באמצע הסלון (מתזוזת קרקע?) מאשר שהמרצפות יתנתקו. רובה לא מעבירה מים. מרווח מדוייק - כן מעביר מים.
 

בינא

Member
ציטוט המלצות לצרכן של מכון התקנים

רבים מה"מומחים" הכותבים כאן מתבלבלים ומבלבלים בין תקן = חוק = מחייב לבין תקנות או המלצות שאינן מחיבות לבין הסיבות לתקן או לתקנות ובשביל מה יש בכלל תקן או תקנות... להלן ציטוט מהמידע לצרכן של מכון התקנים: "יש לרצף עם מרווח בין האריחים (פוגה) של לפחות 3 מ"מ וזאת על מנת להתגבר על אי דיוקים במידות האריחים." שימו לב כי האמור הוא ל-"אריחים בעלי מידות לא מדויקות" או "אי-דיוק" במרווחים בין האריחים". מדוע בכלל יש בישראל תקנה המתיחסת למרווחים בין אריחים? כי יש יותר מידי מקרים בהם העבודה הרשלנית יחד עם חומר זול ולא מדוייק, נפגשים באתר הבניה והפועל היוצא הוא ויכוחים אין-סופיים בין הקונים לקבלנים בנושא, להנאת חברות הביקורת שנחלצות בעזרת התקן להצדיק את מי שמשלם להן... אם תרכשו קרמיקה מדוייקת ותתנו לרצף טוב לבצע את העבודה ויהיה מפקח שגם ישגיח על הבצוע במהלך העבודה, תוכלו לא לבצע פוגות בכלל והרובה תהיה משהו שלא צריך, כי כמו הטיח, גם הרובה באה להסתיר פגמים. לבצע משטח מרוצף עם קרמיקה בעלת צלעות ישרות, ללא מרווחים, אינו נוגד את התקנות. מה שהתקנות אומרות זה שאם הקרמיקה עקומה ואתם עושים מרווחים, כדי שהרובה תתפוס, צריך לבצע את הקרמיקה במרווחים של 3 מ"מ לפחות...בגלל הרובה. מי שחושב שרובה לא מעבירה רטיבות (יחסית לקרמיקה), אל המילוי שמתחת לריצוף שיפתח פעם רצוף קרמיקה ויסביר לעצמו, כיצד הגיעה רטיבות לשם, כאשר אין אף צנור מים בסביבה והגשם בחורף זורם מהבית החוצה ולא אל מתחת לרצוף...
 

אמארונה

New member
אין שום קשר

בין קרמיקה עקומה לבין הצורך בפוגות של מינימום 3 מ"מ, את זה יוכל לאמת כל אדם שמבין ו/או מתמחה בריצוף כמו רוחמה שרון, למשל שלא מוכרת בחנות היוקרתית שלה קרמיקות עקומות, אתה יכול לסמוך על זה.
 

fireman

New member
עניין הפוגות זאת סאגה שלא נגמרת

בין מכון התקנים ויבואני\משווקי האריחים במדינת ישראל יש המון ענייני כסת"ח כי רוב ה"רצפים" בארץ הם כאלה שהקבלן שלהם אסף אותם ליד איזה כביש ראשי ועשה מהם רצפים לרגע גם אם עד היום כל מה שהם יודעים לעשות זה רק טייח. הפוגות באו לכפר על הפאדיחות של יצרני האריחים ונוצרו בעצם בגלל הקרמיקה. הקרמיקה בתהליך השריפה האחרון שלה מתעוותת ומאבדת את צורה המרובעת והאחידה ולכן, אם תצמידו אריח קרמיקה אחד לאריח קרמיקה אחר ישארו מרווחים, מה שלא קורה באריחים מנוסרים בלייזר ששם החיתוך מדוייק ומבוצע לאחר כל התהליכים הדרושים להכנת האריח. סיבה נוספת שמקדמת את הפוגות היא דעת המשווקים.... היום מישהו שמוכר לך אריח, יכול למכור אריח של 300 ש"ח למ"ר, עם החיתוך הכי מדוייק שיש בעולם ובאיכות הגבוהה ביותר שיש, את תביאי רצף גרוע וזה ייראה בהתאם, הגבהים לא יהיו אותם גבהים, פסי החיבורים בין האריחים לא יהיו אחידים, מרצפות ישקעו עם הזמן בגלל פאשלות בתהליך ההנחה עצמו (חוסר מקצועיות) ואת התלנות שלך את תביאי בפני החנות שמכרה את האריח בגלל שהפינוץ נשברות או בגלל שהקצוות העליונים מתקלפים בגלל השקיעות ותאשימי את איכות החומר ואת המשווק. אז הוא פותר את עצמו מאחריות על האריח במידה והביצוע יהיה ביצוע של חאפר. מקסימום הפוגות ייצאו, האריח יישאר שלם, גם אם מדובר בפורצלן הכי זול והכי פחות איכותי שתוכלי למצוא.
 

fireman

New member
התשובה מורכבת מ.....

פונקציונליות טעם אישי ממון סגנון החיים בבית לכל סוג אריח יש יתרונות וחסרונות, לכל צבע יש יתרונות וחסרונות גודל זה עניין של העדפה והתאמה לשטח המרוצף, אם מדובר בחללים גדולים עדיף אריח גדול, אם מדובר בבית שמלא במסדרונות צרים כדאי לשקול אריחים קטנים יותר היום הכיוון הוא לפורצלנים ולא לקרמיקה. מכאן זה תלוי בכל מה שכתבתי למעלה.
 
למעלה