מעוף,יונה, אור של קרן,אוהי ורות

ע י ן

New member
מעוף,יונה, אור של קרן,אוהי ורות

בהתייחס להודעתה של רות בעניין כסף...ההודעה הראשית פתחה שרשור ארוך ...כולנו התייחסנו . בהמשך רות...כתבת הודעה בה סיפרת על שניי מסרים אישיים משתי נשים נהדרות שאינן משתתפות בפורום ,רק צופות. הן שאלו בנוגע לקטנוניות ופגם בזוגיות על רקע התחשבנות..זוכרת ? כולנו הגבנו הלאה ...שיתפנו פעולה .... הבוקר קיבלתי הצפה בתיבת המסרים האישיים....אחת הנשים שפנתה לרות במסר אישי טוענת שאת רות חשפת פרטים שלה אשר עלולים לגרום לה ל.."פיצוץ בזוגיות ..." היא ביקשה למחוק...לא ניתן למחוק רק את הודעתה של רות ...המחיקה גוררת אחריה את כל התגובות...היא התעקשה וטענה שזה מעשה לא מוסרי לחשוף את פרטיה... ובכן חברים , כולכם טרחתם והגבתם ודבריכם היו מעניינים ...אך המחיקה גררה אחריה את כולנו...וסליחה שנאלצתי למחוק את כל התגובות שלנו....

oehhe

New member
כהרף עין נמחק כל כספנו

איזה מזל שלא כך, רק החלומות נמחקו, אפילו זה לא. שני דברים יש לי לומר כתגובה, עין. האחד זוכרים את דבריה של רולן על כך שאני טענתי שהיא חושפנית מדי? זכרו שכל אחד רואה חשיפה בצורה אחרת, מנסיון אומר לכם, מקריאה מעמיקה של כל ההודעות ומהצלבתן יכול כל אחד שמכיר אתכם לדעת שאתם אלה שכותבים כאן. כן, גם ילדיכם וגם אקסיכם אם יכנסו לכאן ואם יש בהם שמץ אינטיליגנטיות (ברור שיש להם, לילדכם זו הגנטיקה ןלאקסיכם, אם לא היו אינטיליגנטים לא היו בוחרים בכם, זוכרים?) השני עין יקרה, חן חן לך על מילוי תפקידך כמנהלת הפורום הזה, בטוחתני כי כל האורכים באכסניה זאת שלך נהנים מתרומתך הן ככותבת והן כמשכוכית. oehhe

maof

New member
איך ירד כל כספינו לטימיון....../images/Emo7.gif

בגלל זה אני משקיע במעוף
מעוף

../images/Emo2.gifואני כבר חשבתי שקאבל פה עזרה...

נו טוב... שפכתי את אשר על ליבי. לקח לי שעה ארוכה לחבר הודעה שתסביר מה הבעיה שלי, ושתציג את השיקולים שלי ואת הדילמה שלי... ביקשתי עצות ועזרה בהחלטה... באו זרות אנונימיות ולקחו הכל.
אבל אם מישהו חושש שהחשיפה פה תפגע בו בחיים האמיתיים שם בחוץ, מחוץ לווירטואליה השוררת כאן בפורום - אני בעד המחיקה.

ע י ן

New member
../images/Emo45.gif

אז מה היה לנו ?.... אור של קרן שאמר שהכל בסל אחד..קופה אחת בבית. אבל מה בנוגע לירושה ? נכון? כיצד מחלקים נכון את הקופה אחרי שבעוד 118 שנים הוא כבר לא יהיה פה ..?אוי אור ...כמה יפה היתה ההודעה שלך ..כל כך מובנת בנויה...(מה עם זוגתו בחיים ? מה עם היאושה של אביהם הביולוגי של ילדיה של קרן ?ירושה/חובות ?? והיתה לנו רות היקרה ..ששאלה האם התחשבנות כלכלית ...יש בה להעיד על פגם בזוגיות ? ואוהי שסיפר לרות בסוד שהוא בדיוק בשביל לברר עיניינים הקשורים בסוגיה זו... ומעוף אחד שעודד את זוגתו לעבוד בשתי עבודות ...ח
חחח וגם אני הייתי שם ..זוכרים עם מוזת הכתיבה וההתפלספות ? יאלה קדימה לשיחזורים...נושא חשוב ומעניין... כל החשודים מתבקשים לזירה....

maof

New member
בשידור חוזר../images/Emo13.gif

אני מבין את הדאגה לחלוקה צודקת אבל עדין לא היגעתי לעינין הזה הילדים של בת זוגתי עדין זאטוטים אני לא רוצה לקפח את ילדי הביאולוגים אבל לצערי את כל האהבה אני מקבל היום דווקא מהילדים של בת זוגתי........ ולמדתי דבר אחד בחיי ......ילדים לא משקרים בנושא אהבה אתה רואה את הדברים ישר.....מול עיניך אני מקבל מהם המון .....הרבה יותר ממה שאני יכול לתאר בבוא הזמן שאני יגיע לגיל פנסיה אני יחשוב על הדברים והיום אני יודע שבת זוגתי היא הידועה בציבור ואני בוטח בה .....בביטחון שלם שהיא תעשה את הדברים הנכונים במידת הצורך......... לגבי ביטוח החיים שלי המוטב היא אחותי שגם בא אני בוטח אני ינסה לעלות הודעה שכתבתי אני כבר מנסה לחפש אותה מעוף

אז הנה שיחזור השאלה שלי.

ותודה לעין
שעזרה לרענן את זיכרוני החלוד. אצלנו הכל בסל אחד. אין שלי ושלך אלא הכל שלנו. כסף, רכוש, ילדים, דאגות, שמחות, ה כ ל. גם אני כמו עין (או חד?) לא רואה איך אפשר אחרת. והנה ה- "אבל". לי יש בעיה עם הצוואה שלי. אני פשוט לא יודע מה אני רוצה שיהיה בה בנוגע לילדים. להזכירכם יש בסך הכל 4 ילדים. שניים של אישתי מנישואיה הקודמים. שניים משותפים. לי אין ילדים מנישואין קודמים (טוב, גם לא היה לי קשר רציני לפני קפיצת הראש שלי ישר למשפחה המורכבת הנהדרת שזו) עכשיו הבעיה היא מה אני מוריש לכל ילד, מבלי להכנס לחלוקה בין "קרן האור" לבין הילדים. מתוך החלק שיהיה מיועד לכלל הילדים - איזה אחוז יקבל כל ילד? והשאלות הפתוחות הן ככה: 1. לשני הילדים "שלה" יש אבא. הם יקבלו ירושה גם ממנו. בעוד 120 טפו טפו טפו. אבל בכל זאת, יקבלו. לילדים "שלנו" אין הורה שלישי לרשת ממנו. איך מתרגמים את זה לאחוזים? 2. יש חשש שלאקס לא יהיה מה להוריש. למעשה יש חשש שישאיר אחריו חובות במקום ירושה יפה. איך מתחשבים בכזה דבר? הרעיון המנחה הוא שלכל הילדים יהיה בסופו של חשבון אותו הדבר. הכוונה לסך הכל הסופי. וכאן הבעיה. למעשה אלה שתי השאלות המרכזיות שאני לא מצליח למצוא להן אפילו כיוון לתשובה. כמובן שיש עוד כל מיני פרמטרים אחרים כמו: - האם אישתי עדין בחיים (הכל עובר אליה, מתוך ידיעה ואמונה שתנהג באחריות ותוריש אחריה, לפחות את חלקי, באופן שאני הייתי רוצה. אבל איך אומרים את זה במשפטולוגית?) - האם אישתי כבר איננה? - מתי כל זה קורה? (כשאני בן 120 ואני כבר יודע את מצבם הכלכלי של כל הילדים? חלק כבר עצמאיים כלכלית וחלק עוד ילדים קטנים? כולם קטינים (נא לשים חס וחלילה במקומות המתאימים) - האם האקס כבר נפטר וידוע מה ירושתו - או שזה עוד לא קרה וסימן השאלה ההוא עוד פתוח? ועוד כל מיני דברים. טוב, מי שיוכל לעשות לי קצת סדר בבלגאן יישמח אותי מאוד. זה מסתובב באוויר כבר כחמש שנים או יותר. מדי פעם אני חוזר לנושא ביני לבין עצמי ולא מצליח להתקדם עם זה. אני יודע, אני יודע... זה לא שזה כל כך מסובך.... כנראה שיש מעצור אחר שמונע ממני להתקרב לנושא הזה... הלוואי שהייתי יודע מה המעצור הזה. הייתי מעיף אותו קיבינימט וסוגר עניין. הלוואי!

yaeli4

New member
טוב, אני אשתדל לענות מנסיוני

כשהתחתנו, לבעלי היו ויש כמובן, שני ילדים מנישואיו הקודמים. לי יש ילדה מנישואי הקודמים ונולד לנו ילד משותף. עשינו הסכם ממון לגבי הנישואין שלנו וגם שתי צוואות של כל אחד מאיתנו. בהסכם הממון הכול מחולק שווה בשווה ובצוואות הזהות שלנו כתוב שלאחר מותו של אחד מבני הזוג, היורש יהיה בן או בת זוגו. לאחר מות בן הזוג השני, הרכוש יתחלק כדלהלן. מחצית מהרכוש יתחלק בשלוש לשלושת ילדיו הביולוגים של בעלי, (ובהם אחד הוא גם שלי) והמחצית האחרת תחולק בשתיים, בין שני ילדיי. (בתי מנישואי הקודמים ובננו המשותף). נכון, יוצא מכך שבעצם הבן המשותף מקבל הכי הרבה אבל זו הפייריות של העניין ולא יכול להיות אחרת. עשינו עוד דבר. הכנסנו סעיף בצוואה שלאף ילד אין רשות להוציא מביתו את אחד מבני הזוג שנשאר לאחר מותו של בן זוגו. כלומר, הדירה המשותפת שלי ושל בעלי תוכל להיות ממומשת כספית רק לאחר מות שנינו ולא שנייה קודם לכן. אין סיכוי להוצאת אחד מאיתנו מהדירה לטובת איזשהו ילד. זהו. כך סיכמנו ואנחנו מרגישים עם זה נוח ביותר.

ע י ן

New member
עד 120 לכולםםם- רגע לא קודם. ירושה

לא פשוט... אני עונה לך ממש מתוך הכירות קצרה...תקן אותי אם אני טועה , נדמה לי שהשניים של אישתך ממש ממש ילדייך, אתה אוהב אותם כל כך ...רק לא מזמן חטפת בעיטה בפרצוף מהפרימדונה....
ובכן נראה לי שבמקום לעסוק במה שנסתר מעינך ..(מה יש ומה אין לאבא הביולוגי שלהם..)לך עם הלב ... ארבעה ילדים ...כולם אחים ...בית אחד ..משפחה אחת...ו...אבא אחד בפועל בבית ! נראה לי גם שכשהילדים יצטרכו להסתדר בעצמם...הם יהיו מספיק הוגנים לחלק את מה שיש שווה בשווה...כולל החובות של האקס של קרן..
הסיכון בלחשב מה יזכו הילדים של קרן מאביהם ולהפחית ממה שיקבלו ממך..הוא שאחרי שתגמור לגדל ..לרוץ..לתת לדאוג ..לחטוף בוקסים ...וכשתגיע לגיל 118 ותאמר יפה שלום ..כל הארבעה יצטערו באותה מידה...ובתום השיבעה יגלו לתדהמתם שאכן עשית איפה ואיפה ..בין הילדים שהולדת לאלו שרק גידלת... מהמעט שאני מכירה אותך ..אני מעיזה לומר שלא לזה התכוונת... מה זה משנה מה יקבלו הילדים של קרן מאביהם ? - ואם הוא ישאיר אחריו חובות עצומים כגודל הירושה כולה ? מה אז?- אין ירושה לאף אחד ?- לא נראה לי....הוא שיוריש להם מה שהוא רוצה ...ואתה אור יקר תתעלם לחלוטין מקיומו בקבלת ההחלטה...אתה אחראי רק על עצמך ועל שלך... בקיצור, המלצתי: לך עם הלב והאהבה ..במותך כמו בחייך.... (בעוד 119 שנים - אני מזכירה!!!) <בכלל תגידו לי ...סליחה על השאלה ..מה מורישים ? אחריינו ישאר הבית - אותו בית בו גדלו הילדים וודאי שנרצה שיחלקו בו שווה בשווה...כסף? ...לא נראה לי שנשאיר ...נבזבז הכל
!!!>

ע י ן

New member
שיחזור ההודעה שלי....../images/Emo127.gif

אני מביעה דיעתי...כמובן שמן הסתם לא תתאים לכולם. ובכן כדור השלג מתחיל בדיוק במקום שעוברים הגבולות וההפרדות בין הביחד ללבד... רק מנסיוני לספר ידעתי...וכל ניסיוני כולו הוא : שותפות מלאה. על כל המשתמע מכך...לקחת באהבה ..להכיל בחברות בזוגיות הכל הכל הכל כלומר אם מאחדים חיים ,גורלות ..מתגברים על מכשולים ...ילדים..למה לעשות הפרדה או נכון לומר :כיצד ניתן לבצע הפרדה כלכלית כלשהיא בתוך זוגיות הבנויה על אמון ואחדות ושותפות וחברות..?מבחינתי המתכון שלי (מאוד מוכיח עצמו בחיים...)הוא בפירוש הכל יחד. תראו אנחנו חברים ואכפת לנו כל כך מכל מה שקורה עם בן/בת הזוג..עם ילדיו..גם הקשיים והרווחה הכלכלית אמורים להיכנס לדיל הזה מבחינה רגשית. אם מישהו מבני הזוג נקלע לצרה כלכלית ...פוטר חלילה..מה אז ?איפה החברות איפה הזוגיות ? מה אנחנו שווים זוגיות ואהבה רק כשהכל בסדר ?...הגלגל עגול ומסתובב אם מאמינים בכל הלב בבן/בת זוג אבל ממש מאמינים ואוהבים ומשוכנעים ...אז מה הקטע בכלל? לאן נעלמים או איך מנהלים תוכניות עתידיות משותפות כשהקופות מופרדות ? הכוחות הכלכליים במשותף כוחם גדול פי שניים...המטרות הכלכליות המשותפות גם הן חלק ממימוש האהבה והחברות... לא יודעת על אחרים , שוב רק מניסיוני ...כבר נאמרו דברים דומים בנוגע לתחושות הרסניות שמשתלטות ומחלחלות...התחושה שהקופה חצויה...משהו חצוי באהבה בביחד... תודו הרי שזה נובע במקור מאיזשהיא חשדנות ...מוצדקת לא מוצדקת ...הגיונית או לא ..תכלס:חשדנות/זהירות/.. ואני אומרת : אהבה וזוגיות אמיצה - היא נטולת חשדנות ...יש בה רק נתינה. אבא שלי עזב את הבית כשהייתי בת 17 , השאיר אישה וארבעה ילדים ..והלך אחרי הלב :מזכירתו. 15 שנים חי באהבה גדולה - באמת אהבה...בדירות שכורות... ביום שהחליט להוציא את הונו לקנות בית לאהבתו(לא אהובתו- נא לא להתבלבל) החליט לעשות זאת על שמו בלבד(הוא היה בעל המאה ...) -מרוב עלבון וניפוץ האשליה..נהרסה לו גם האהבה הגדולה. אז נכון היום הוא כבר מצא אישה חדשה ...אבל בסוד לי הוא פעם ייעץ: ביתי לכי עם הלב..שימי כל מה שיש לך על האהבה הגדולה שלך כי היא לא תסתפק בפחות.... כאמור , כל הביצים בסל אחד - סל האהבה . גם אם זה קשה לנו אחרי הפרק א' העקום שהיה לנו..גם אם יש סיפורים על...אתם מאמינים באהבתכם בכל לבכם ?- שימו מה שיש ומה שאין....

ע י ן

New member
כשהאביב פורח.../מאת יונה לבנה.שחזור

והקן מלא באושר ושמחה אין שום בעיה אבל חברים יקרים האם אין רגע לחשוב גם שכולם מתחילים עם פריחת האביב ובעובדה הרוב מוצאים עצמם בשלכת....עם בעיות כספים ורכוש שהסיפורים רבים כל כך.... קחו אותי לדוגמה הרי אני כאן כדי לתת לכם לראות מרחוק ורק מרחוק שיש גם מצבים אחרים. גם אני התחתנתי מאהבה גם אצלנו הכל היה שיוויוני וללא חשבונות ...והיום המצב כל כך קשה..רוצים לחלק את הרכוש ופתאום עושים חשבון של אני הבאתי הרבה יותר ,ומה עושים כשגרים בבית אחד ורוצים להיפרד? מי נשאר ?מי הולך עד שהבית ימכר?ואם אני יוצאת מהבית מי אחראי לתשלום שכירות?,בעלי למשל אומר,את רוצה ללכת תלכי אני משלם מזונות רק לילדה המשותפת.את יכולה להמתין כאן עד שהבית ימכר,ומה עושים שהשוק חלש ואין סיכוי למכור את הבית בקרוב?,ולי אין כסף לשכירות..?מה אני בעונש? אז קדימה לפתוח את הראש כי זה נורא קל לחשוב ממקום של אושר ושהכל בסדר...גם אני הייתי שם פעם. ולכל המאושרים מכל הלב הכל כדי להאיר עינכם.

rolan

New member
בשידור חוזר הודעתו של אוהי

אגלה לך סוד רותי, אבל תבטיחי לא לספר לאף אחד. סיבת בואי לפורום הזה הייתה לבקש עצות בנושא הזה בדיוק. איכשהו מצאתי כאן אנשים חביבים ביותר, הלשנתי לזוגתי האהובה רולן על קיומו של הפורום, והשאר יסופר בדפי הארכיון של הפורום. בקיצור, אכן יש כאן התלבטויות רבות, אמנה כמה מהן בלי להכנס לתשובות, אומר רק שמאוד הייתי רוצה למצוא את התשובות הנכונות והטובות (וגם צ´ק על מיליון דולר) ראשית, מטבע כל יחסים, קרוב מאוד לתחילתם הם בשיא, בכל מקרה יש דעיכה מסויימת ומתגלעים חיכוכים, הסטטיסטיקה הלא נעימה אומרת שמחצית מזוגות פרק ב נפרדים, עצוב, מדכא, מפחיד, אבל כנראה נכון. בשלב ההתחלה נורא אוהבים ונדיבים ומתחשבים (וגם מבטיחים שיהיה כך לנצח) דווקא אז כדאי לעשות את ההסכמים, וזאת חרף האי נעימות הכרוכה בכך. מאוחר יותר יהיה יותר קשה ופחות נעים. ההסכמים, בין שהם בעל פה ובין שהם בכתב אמורים להתחלק לשני הסכמים, 1 הסכם ממון, קרי מה כל אחד הביא ומה יקבלו צאצאיו הקודמים והחדשים 2 הסכם לאחזקת הבית אם גרים יחדיו. הסכם הממון ראוי לו שיעשה בידי מי שמצוי בהסכמים כגון אלה (אלו שאין הממון מצוי בידם פטורים לצערם) בהסכם חלוקת נטל אחזקת הבית וחינוך הילדים צריך להתחשב בגורמים לא רבים ולא מסובכים להתחשבות: גרים בביתו של אחד מבני הזוג? שוכרים ביחד? השתכרות בני הזוג (זהירות- הגלגל יכול להתהפך) מי חי בבית? ילדים שלו? שלה? שלהם? (סבתא זקנה חס וחלילה?) תשלומי מזונות לילדיהם של אחד מבני הזוג או לשניהם, יוצאים מהמשותף? ועוד. כאמור אני מכריז על תחרות נושאת פרסים יקרי ערך (סופשבוע עם חמותי) לנותן הנוסחה המנצחת. אויגעזונט oehhe

rolan

New member
אני מחוץ לתחרות../images/Emo7.gif

בני זוג לא משתתפים בתחרות, כך מותר לי לכתוב ככל העולה על רוחי... קשה מאוד ההחלטה אבל קשה שבעתיים להתחשבן. אני כמו עוד כותבים כאן נוטה ללכת בעקבות הלב. איך אמר פעם מי שאמר, אם יש לנו עסק עם מנוול/ת לא יעזור שום הסכם. אני מאמינה (כתבתי היום על אמונה...) שהשכל הישר מנצח ובסופו של דבר כל אחד עושה את מה שמתאים לו. ראינו כאן הרבה דוגמאות ונוסחאות, אף אחת אינה דומה לחברתה, וגם אף אחת אינה בהכרח ההסכם המושלם. על כן חברי היקרים, כל אחד צריך לעשות את ההסכם איתו הוא וזוגתו יהיו שלמים איתו. אוהי ואני מתלבטים בשאלה הזו זמן קצר, אני יודעת שבסופו של דבר שכלנו הישר הוא זה שיכתיב לנו את הדרך בחיים ובהסכמים, ונשכיל לעשותם כך שיהיו נוחים ומספקים לנו ולילדינו. אוףףףף זה היה קשה...

למעלה