מעטפה לבנה ..

danistar

New member
מעטפה לבנה ..

כמה מאיתנו מובטלי ההי טק לא חוו את הרגע הזה שבו אתה ניגש לתיבת הדואר שלך למשוך את הדואר ונתקל באותה מעטפה . שם בין כל המעטפות החומות/ירוקות שמזכירות לך לרענן את המדים ואת הלילות הארוכים ללא שינה , בין אותן מעטפות הנושאות את הלוגו של המדינה ואתה כבר מפנטז על כמה צריך לשלם ועל האזהרה החמורה שמיסים יש לשלם בזמן אחרת תישא בתוצאות ( ואז אתה חושב לעצמך מעניין איך הם יתייחסו כשהם יהיו חייבים לך החזר ) , בין המעטפות מהבנק , עמוק בין כל המעטפות הללו שהרבה טוב הן לא טומנות בחובן מופיעה לה מעטפה לבנה , כל כך צחורה ונקייה עד שאתה חושב שהנה משהו אופטימי להמשך היום . המחשבה הזו נעלמת מהר מאוד .. אתה מבחין בלוגו של החברה שהתראיינת במשרדיה לפני כמה שבועות. עמוק מעבר לכל בעיות המיסים , המילואים ושאר ירקות שהמדינה מרעיפה עליך ב "אהבה" אתה עובר תקופה לא קלה . הרבה זמן שאתה כבר "בשוק" . אחרי הרבה שנות עבודה בתחום , אחרי כל כך הרבה השקעה בהשכלה ולימודים אתה מוצא את עצמך חסר אונים , חסר אונים מול משק שאין לו הרבה סנטימנטים למי אתה ומה אתה יכול לתרום , ליכולות שלך , להשכלה ולרצון שלך להתפרנס בכבוד . משק שכל מה שמעניין את קברניטיו ובעלי ההון שלו זה איך לנצל אותו כמה שיותר לתפארת מדינת ישראל וחשבון הבנק האישי שלהם . אז מה אם אתה בעל ניסיון בתחום , אז מה אם אתה בהחלט עונה על הדרישות ואתה יכול למלא היטב את הדרישות של התפקיד , כל זה כמעט ולא רלוונטי אם אין לך את הקשרים המתאימים . אתה יכול להיות הבן אדם הכי חלש בתחום , הכי פחות מבין העיקר שאתה לוקח כל בוקר את אותה גלולה שעושה קסמים , גלולה שהיא ההמצאה של השוק הישראלי ושל החברה שלנו בפרט . אין להשיגה על המדפים בבתי המרקחת , היא מאוד אינדוודואלית לכל אחד והיא מגיעה בעוצמות שונות ומינונים שונים . גלולת הפלא הזו יותר חזקה מהוויאגרה המפורסמת היא סם חיים במדינה שלנו והיא נקראת "ויטמין P" . כשאתה רואה את המעטפה הזו אתה יודע שפשוט לך אין את המרשם וגם אם חשבת שיש לך מינון נמוך ממנה התבדת . אתה מה שנקרא נטול תרופות ולכן אתה יכול לקחת את כל הניסיון שלך וכל תעודות הלימודים שלך וכל שאר הדברים שיש לך להציע ולקבור אותם עמוק עמוק בארון , זה לא מעניין אף אחד , זה לא משנה לאף אחד ומצידם שתירקב בבית , הרי למי אכפת שיש עוד מובטל אחד בבית שבמקום לייצר ולתרום למשק בבית יושב ונרקב ( שוב לתפארת מדינת ישראל ) . המפגש עם אותה מעטפה .. עם הלוגו הזה מעלה לך בזיכרון את הראיון שעברת ואפילו את המבחן הכנה שהעבירו אותך , אתה למוד הניסיון עדיין לא מבין למה צריך מבחני הכנה כאלו לאנשים ברמת הניסיון שלך ולמרות זאת עושה את המבחנים ברצינות . אתה יודע שאתה לא מושלם ויודע שאף אחד לא כזה , בסך הכל אתה עושה את המבחן כדי לעבור אותו ואתה בהחלט מלא בחששות , בחיים לא הבנת מה הולך במבחן הזה והעצות שקיבלת מהספרים והחברים רק מבלבלות יותר . אתה פותח אותה בידיים די רועדות , משתדל להיות רגוע וקר רוח למרות שאתה יודע שמעטפה יש לה פירוש אחד בלבד ואז כאילו אותו מראיין עומד בפנייך ומקריא לך את ההודעה בקולו היבש וחסר האכפתיות מודה לך ( אחת התודות הכי מרירות שקיבלת אי פעם ) על פנייתך אבל מישהו אחר כבר אייש את המשרה . בכל אופן הוא מסיים בנימה אופטימית מאוד שאם יהיה צורך בעתיד הם בהחלט יפנו אליך . הפוליטיקלי קורט שבונה את החברה ההיא מעבר לים עשה עליה לישראל והתנחל כאן היטב . אחרי שקראת את המילים הללו ולמרות קור הרוח איפה שהוא אתה נהיה יותר עצוב . אתה כבר למוד מכתבים ודחיות ויש לך בבית סניף דואר שלם מאלו שלפחות היו הוגנים וחזרו אליך . אתה חוזר לאבטלה , לדמי האבטלה שבקרוב יגמרו , למשכנתא , למילואים , לכל החובות שהמדינה הזו גובה ממך בלהט רב ולא שוכחת אף אחד מהם לרגע ( וחסר לך שתשכח ) אבל שוכחת את חובותיה כלפיך ,היא שוכחת שלמעשה היא חייה ממך , שאתה אותו משלם מיסים קבוע , עושה מילואים , אותו אחד שבנה לעצמו את חייו ללא שום עזרה או תמיכה מהמדינה שרק דאגה להקשות עליו לאורך כל הדרך , זכאי להתפרנס כאן בכבוד .

הלוואי שלא יהיו עוד מעטפות כאלו

מגיע לכולם להתפרנס כאן בכבוד, מקווה שכל מחפשי העבודה יקבלו סוף סוף עבודה , והמצב בארץ ישתנה לטובה , לו יהי , שלא נקבל תשובות בטלפון שליליות או מכתבים לבנים אלה רק בשורות טובות , שיהיה לכולם יום טוב ומוצלח עם אושר ושימחה ,מקווה שהשינוי יגיע בקרוב מן המדינה , מירה לצערי המון אנשים בעלי נסיון , עם תואר או שעדין לומדים , שמחפשים עבודה ולצערנו לא מוצאים , ... לו יהי שיהיה יותר טוב במדינה , במצב הכלכלי, הביטחוני והמדיני .
לכולם.

דני..... ../images/Emo140.gif

קראתי את המילים שלך, וחשבתי לעצמי שגם אני לצערי עלולה למצוא את עצמי עם המילים האלה בעוד כמה חודשים.... אנחנו עוברים תקופה לא קלה עכשיו. המשק עומד לקרוס... כבר אין בטחון בשום מקום עבודה, זה כבר הופך למגיפת פיטורין... לכל מקום שאני הולכת, אני שומעת על זה או אחר שפוטרו.. אנשים טובים, אנשים מוכשרים, אנשים חרוצים שרוצים לעבוד ולתרום... וגם אני שואלת את עצמי לא מעט... בשביל מה הייתה כל הטרחה הזו ללמוד כל כך הרבה שנים? להשקיע כסף זמן וטרחה כדי להשיג את התעודות המיוחלות שיפתחו את הדלתות המתאימות... לשם מה כל זה אם ממילא אין עבודה? אבל דני... אני אגיד לך כמה מילים מהמקומות שלי... "פרנסה היא מאת השם" אנחנו יכולים ללכת לכל ראיונות העבודה, ללמוד לכל התארים, לעשות השתדלויות עצומות, וללא שום הבנה לקבל דחייה.. לקבל פיטורין... כי הכל מאיתו יתברך, מאת הקב"ה. הוא מחליט מלמעלה מה תהיה הכנסתנו.... "מראש השנה ועד ראש השנה..." ולי נפלו כמה אסימונים בזמן האחרון כשקיבלתי בשורה על חרב הפיטורין העומדת מעל לראשי... אין בטחון בשום דבר בחיים! בשום דבר! אותו בוס שפיטר אותך היום, מחר גם הוא עלול להיות מפוטר! הקב"ה מעמיד אותנו בהרבה נסיונות קשים... אחד מהם זה אובדן פרנסה. ואנחנו צריכים לקבל נסיון זה באהבה, ויחד עם תחושת המרמור, החרדה, התסכול והעצב, עלינו להרים ראש ולקוות לטוב. לא להתייאש!!!! עלינו לראות את החיובי במציאות החדשה שנוצרה, לראות רק את הטוב! במקום לשבת בבית ולהיות מתוסכלים מחוסר מעש... לנצל את הזמן הזה שניתן לנו במתנה, ועדיין בשכר, ולהינות ממנו! לעשות את כל הדברים שלא הספקנו לעשות כשעבדנו.. וללמוד להסתפק במועט!!! וזה השיעור הכי גדול! ללמוד להסתפק במה שיש. לא לרצות יותר ממה שאפשר! ללמוד לעשות וויתורים, גם אם הם כואבים מאוד. ללמוד להסתכל על החיים בפרופורציות נכונות... יש בחיים דברים גרועים יותר מאובדן פרנסה, הרבה יותר גרועים!!! אתה תמצא עבודה אחרת, גם אם היא תהיה שונה ממה שהורגלת, אין לי ספק שתמצא עבודה אחרת! התאזר בסבלנות, ובטח באלוקים! סבתא שלי שתחייה תמיד אומרת: "אם הקב"ה דואג לנמלים שיאכלו, גם לנו הוא ידאג." אל תדאג דני, לא לדאוג! והודה לשם שיש בכוחותייך לעשות מילואים. כן, הודה לשם. זו מתנה גדולה שנפלה בחלקך לשרת את המדינה. לא כולם זוכים לה. התחזק ואסוף כוחותייך!! כל טוב!

טאKילה

New member
דניסטאר..../images/Emo24.gif

כל כך מצער לשמוע שמעטפה כזו מגיעה, האבטלה לא פסחה על רוב האוכלוסיה. כאב לב כשחייבים למלא חובות וזכויות בעצם אין. מי יתן ויהיה רק טוב...במדינה שלנו.

Mוניk

New member
דני-סטאר../images/Emo24.gif

כבר אמרו פה הכל. וכל מילה שאוסיף תהיה מיותרת אבל רק כמה מילים! זו תקופה קשה בכל המדינה וזה יעבור, אתה תמצא עבודה ותקבל מעטפות עם צ'קים ואולי גם כמה פרגיות ככה על הדרך
כך הכל בסובלנות ושמור על הבריאות מוניק

חן (*_*)

New member
דני, אין מילים בפי ../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

רק לשלוח חיבוק מעודד, ולקוות איתך שבפעם הבאה, יהיה במכתב, אישור קבלה לעבודה.

danistar

New member
בוקר טוב לכן ולכם ידידי ..

תודה על תגובותיכן. אני די מנוסה במעטפות לבנות . לאורך כל 7 שנות הניסיון שלי קיבלתי כמה וכמה מהן אבל זו האחרונה היתה הכי כואבת . כשאתה ניגש לראיון עבודה לתפקיד שבנוי בדיוק על כישורייך , יכולותייך והניסיון שלך . כשמדובר בכלים בהם עבדת ובעובדה הסופית שזומנת למבחני הקבלה ואז במכה אחת למרות שהכל נראה בסדר אתה מקבל את ההודעה ( אגב שהגיעה לאחר שחרי חודש של דממה ימרתי קשר עם החברה ביוזמתי אבל לא יכולתי לתפוס את הממונה כי היא כל הזמן בישיבות ... ) זה מרגיז עוד יותר מרגיזה העובדה שמסתבר לי ( ויש לי מקורות ) שהמועמד/ת שהתקבל אינו מבין הרבה מבחינה מקצועית ( וזה בדוק ) ואז הכל מסריח מוויטמין P . מה אני אגיד לכם ידידי זו מדינה של קומבינות כמו שמישהו פה אמר ואם אתה לא מקורב אז אכלת אותה . שימו לב לקרקס סביב המינוי של שר אוצר זה אולי ימחיש יותר מכל לדעתי את מה שמחכה לנו בהמשך .. לאף אחד ללא אכפת ולא מזיז ולא נראה לי שהמילים "יהיה טוב" ישפיעו כאן .. ( הלוואי שאתבדה ) . לפני יומיים ראיתי איזו כתבה בטלוויזייה על הבנקים למשכנתאות שממשיכים להרוויח ובגדול וכמובן להעיף אנשים מביתם . ישבה שם איזו גברת נכבדה מטעם הבנק וצייצה ש "הלוואת חייבים להחזיר" , איזו גברת שכנראה לא מבינה את המשמעות היום יומים של עמידה בהחזרים ואת הקושי הרב שבזה . מה שהיא היא לא ציינה את הריבית הרצחנית שהם לוקחים ( שודדים ברישיון ) ואת העובדה שהתחשבות או אנושיות היא לא חלק מהמנגנון הזה שנקרא בנק . זהו ככה המדינה הזו נראית ואני מקווה מאוד שמישהו פה יתעשת כי אחרת .. אני אומר את זה ככה : סאדאם , לא הסקדים שלך יפילו אותנו אלה הממשלה והבנקים שלנו ..

למעלה