למרבה המזל, יש לי את הספר
ואני מצטט (ורק בשביל למנוע לצרות, את הציטוט אני לוקח מהספר "שיחות על תורת המשחקים" מאת חיים שפירא, אני לא מייחס לעצמי שום קרדיט או זכויות על הכתוב): " לאחר מחשבה קצרה אני אומר לעצמי: "ואו, אני לא מרוצה מבחירתי, כי הממוצע של הכסף שנמצא במעטפה שלא בחרתי הוא גדול יותר מן הסכום הנמצא ברשותי. למה? הרי במעטפה האחרת יש 2,000 או 500, והממוצע הוא 1,250 שקלים, שהם יותר מאשר 1,000 שקלים, אשר נמצאים במעטפה שבחרתי". לאמיתו של דבר, כל סכום כסף שאמצא במעטפה שלי ישמש מעין הוכחה לחוק מרפי: המעטפה שאני לא בוחר בה היא תמיד בממוצע טובה יותר, יהיה הסכום במעטפה שלי אשר יהיה. אם בחרתי 400 שקלים, אין זה משנה את המצב - במעטפה האחרת יש 800 או 200, והממוצע הוא 500. שוב יוצא שהממוצע של המעטפה שלא בחרתי גדול יותר מן הסכום הנמצא במעטפה שלי. כל סכום כסף שאמצא בה - בסופו של דבר יצא שבחרתי לא טוב. במעטפה שלא נבחרה יהיה תמיד סכום שגבוה ב-25 אחוז מן הסכום שבמעטפה שלי. האם ארצה להחליף את הבחירה שלי אם יציעו זאת? האם ארצה להחליף מעטפה אחת באחרת עוד לפני שראיתי את סכום הכסף שבה? אם אתם עונים על השאלה האחרונה ב"כן" הרי תיכנסו ללולאה אינסופית של החלפות. הנה, הסתבכנו בקבלת בחלטה שנראת כה פשוטה. מה קרה כאן? "