מעט חלב בשאיבה- דחוף!

bluma76

New member
מעט חלב בשאיבה- דחוף!

הפעם אני כותבת מתוך חשש אמיתי- בני בן 4 חודשים ולפני כשלושה שבועות חזרתי לעבודה-אני עובדת בהיקף של שלושה ימים ונעדרת בממוצע 4 שעות מהבית. הוא ניזון מהנקה ומחלב שאוב בהיעדרי. משקל הלידה שלו היה 2.535 ובגיל 14 שבועות שקל 4.985 ק"ג. הוא מתפתח יפה, בלילות מתעורר מקס' פעמיים ולעיתים ישן ברצף 9 שעות. אני שואבת מאז שהיה בן חודש וחצי מתוך מטרה ליצור מאגר מנות, וכיום אני מספקת לו חלב שאוב טרי, כשהמאגר משמש אותי להשלמות. במשך כחודשיים השתמשתי במשאבה ידנית והצלחתי להגיע לכמויות של כ-75 מ"ל בכל שאיבה. לפני כשלושה שבועות עברתי למשאבה דו"צ FREESTYLE של מדלה, ולדאבוני גיליתי כי אני מצליחה לשאוב כ-50 מ"ל בצד ימין וכ-10 מ"ל מצד שמאל. בימים האחרונים אני לא מצליחה אפילו להגיע לכמויות הללו, ואף בצד ימין פחתה הכמות באופן משמעותי. התחלתי ליטול כמוסות חילבה אתמול, ובאופן כללי התזונה שלי די בריאה ומגוונת- אגוזים, שקדים, ביצים ועוף, פחמימות מורכבות, חלב ויוגורט עיזים וכמובן ירקות. מרבה לשתות מים, לא שותה קפה ולעיתים אוכלת שוקולד.
יש לי כמות של 100 מ"ל רק בבוקר לפני שאני מאכילה אותו, האם לקום לשם כך בשעה 5 כל יום? אני צריכה גם לנוח, שכן הבנתי כי עייפות גם פוגעת בתנובת החלב. בעקרון השאיבה תומכת הנקה- האם הכמויות המועטות הן בשל כך? אני שואבת פעמיים-שלוש ביום אך לא עומדת בקצב לנוכח מיעוט החלב. אני לא רוצה להשתמש באבקות, וחייבת עזרה.

חזרה לעבודה

שלום לך
אני שומעת את המצוקה שלך,ואני אנסה לעזור לך
חסרה לי אינפורמציה.האם את שואבת כשאת בעבודה?
האם השתנתה התנהגותו של בנך בזמן ההנקה ובטופן כללי?
האם החזרה לעבודה מאד קשה לך וכרוכה במתח?

bluma76

New member
תינוק רגיש..

אני שואבת רק פעם אחת בעבודה, ביום בו אני נעדרת מהבית 6 שעות, כולל נסיעה לעבודה. חזרתי לעבודה לפני כשלושה שבועות ובסה"כ אני עובדת שלושה ימים בשבוע: יום א 6 שעות, יום ב 3 שעות ויום ה 4 שעות (כולל היעדרות מהבית). אני מוותרת על שאיבה לפני שאני חוזרת הביתה על מנת להגיע אליו מהר ככל האפשר ולהניק אותו. אני מציעה לו שד באופן תדיר בכל פעם שאני מרגישה שהוא זקוק לו, ואכן בשבוע האחרון שמתי לב שהוא זקוק לי יותר, ואף החל להתעורר בלילה פעם אחת ליניקה יחסית ארוכה של כחצי שעה, לאחר שבמשך החודש האחרון (מסוכות) הוא ישן שנת לילה רציפה של כ8-11 שעות. כמו כן החל לישון פחות במהלך היום בשבוע האחרון (משינה של 40 דקות ירד ל-20 דקות), והייתה לי תחושה שהוא לא שקט כשאני לא בסביבה, למרות שאביו מטפל בו בהיעדרי. שמתי לב כי האחיזה שלו בפטמה חזקה יותר מהרגיל ואף התחילה להכאיב לי בימים האחרונים, והזדקקתי למשיחת לנולין על הפיטמה לאחר היניקה. כמו כן, היניקות החלו להתארך ויכולות להימשך לעיתים כארבעים דקות עד שעה, כמו בהתחלה. יש לי כמובן סבלנות וזמן בשפע, אך אני חוששת כי מדובר בתגובה שלו להיעדרי.
החזרה לעבודה טובה עבורי והרגשתי נהדר לחזור למקום מוכר, אם כי חששתי מכך שהחזרה בשלב כה מוקדם יכולה להיות מאתגרת מבחינת השינה והיניקה. אני עובדת כמטפלת בהבעה ויצירה עם ילדים, בעבודה לא לחוצה אם כי כזו המצריכה משאבים רגשיים. כל הטיפולים שלי בשלב זה הם טיפולים ממשיכים כך שגם הכניסה המחודשת לעבודה היוותה המשך לסוף שנה שעברה. האם החזרה לעבודה יכולה להשפיע על משק החלב למרות מיעוט שעות העבודה וזמינות מירבית שלי כשאני לא עובדת? בשבוע שעבר היו לי כמה סידורים נוספים שלא יכלתי לקחת אותו איתי (מספרה, טיפול שיניים..) והשארתי אותו בבית עם אבא. התניוק המתוק שלי רגיש מבחינה חושית - הוא מגיב באי נוחות מסויימת (לא בכי וצרחות) למגע לא מוכר (בתחילה לא אהב עיסוי ומנשא, ובטיול בעגלה הוא תמיד על הידיים שלי כי בוכה בה) ולצלילים - שם לב לצלילים ומגיב בבהלה ואף באפקט מורו. מה את ממליצה לעשות? אני לא יכולה להפסיק לעבוד וגם חושבת שזה לא נכון, בייחוד לנוכח השעות המעטות שאני נעדרת והטיפול של אביו בהעדרי.

תשובה

לפי התנהגותו של תינוקך נראה שיש באמת פחות חלב
טוב עשית עם החילבה ,בדרך כלל לוקחים 3 קפסולות 3 פעמים יום
כדאי לפני הנקה ושאיבה לעשות קומפרס חמים על השד וכן מסג'
בכל פעם שהוא מקבל בקבוק את צריכה לשאוב
לגבי גירויי יתר הייתי ממליצה לחשוף אותו לרעשים עדינים ולעלות בעוצמה בצורה הדרגתית ,לחייך הרבה על מנת להרגיע אותו ששום דבר נורא לא קרה
בהצלחה

bluma76

New member
כמה מצער לשמוע שיש לי פחות חלב

מה הסיבה לדעתך? האם עלי לשנות\להוסיף\להוריד משהו בתזונה?
מתי כדאי לשאוב? לפני או אחרי הנקה? בערב-לילה יש לי מעט חלב (15 מ"ל). האם כדאי לוותר על השאיבה הזו?
מעצם טיב העבודה שלי אין לי אפשרות לשאוב בכל פעם שהוא מקבל בקבוק, שכן אני עובדת ברצף ובלי הפסקות (אם כי לא הרבה שעות, כאמור), והאכילה שלו מבקבוק אינה לפי שעות אלא לפי צורך, כמו בהנקה
אני אכן חושפת אותו לגירויים באופן מתון, ובסך הכל הוא נהנה לשמוע שירים ומוסיקה מרגישה ונעימה.
תודה רבה על התשובה המהירה- זהו פורום נהדר וחשוב ואתן עושות עבודה נפלאה

שאיבות

אני לא חושבתשאת צריכה לשאוב לפני ההנקה כי אז ישאר עוד יותר זמן על השד ומכיוון שהוא לאחרונה ההנקות יותר ארוכות אין צורך לאחר מכן
אולי כדאי בין לבין אפילו לחמש -עשר דקות לא יותר
ביחד עם החילבה אני מאמינה שזה יסתדר
לא לדלג גםאם יוצא 15 מ"ל
חשוב לשאו תכופות אך לא למשך זמן ממושך-על כל מקרה דו"צ לא יותר מ 15 דקות לבנתיים
כשכמות החלב תיגבר שואבים עד שהזרם פוסק ועוד 2 דקות על ריק
תישתדלי להניק אתו ממש לפני היציאה ומיד לאחר מכן
בעבודה את יכולה אולי לשאוב ידנית אחגי 3 שעות מתחילת ההנקה הקודמת אפילו 5 דקות כל שד או עם המשאבה דו"צ 5 דקות סה"כ

bluma76

New member
זה בדיוק מה שאני עושה

אני שואבת בערך 15-20 דקות ושואבת כ-2 דקות על ריק, מניקה לפני היציאה (אם לא ישן) וממש כשחוזרת- אני ממהרת לחזור הביתה ולא עושה עוד דברים בדרך. ביום העבודה ה'ארוך' שלי אני שואבת בשעה 10, כשעתיים וחצי לאחר ההנקה והיציאה מהבית, והימים האחרים הם קצרים וגם אין לי אפשרות לעשות זאת מעצם אופי העבודה.
אני מאוזנת הורמונלית ובלוטת התריס (מדדתי לפני כשבועיים), אוכלת מאוזן ושותה המון. מה יהיה אם לא יהיה שיפור לאחר נטילת החילבה? כמה זמן לוקח לה להשפיע?

תשובה

לוקח משהו כמו יומיים שיתחיל להשפיע ,כמובן להמשיך לקחת עד שמגיעים לתותאות הנכונות ואז לרדת בהדרגה

bluma76

New member
תודה רבה, עזרת לי מאוד

עם המיקוד של הבעיה וכמובן מורלית- לא פחות חשוב. מקווה שיסתדר. אנני לא מעלה על דעתי להשתמש באבקות (סליחה אם אני נשמעת קיצונית) וזה מאוד חשוב לי להמשיך להניק למרחקים ארוכים..

למעלה