מעט מבולבלת...יוסי, עזרתך

קינקי567

New member
מעט מבולבלת...יוסי, עזרתך

מולטי צ'יריוס מורכב מדגנים(תירס, חיטה, שיבולת שועל ואורז) שהם כידוע בעלי א"ג נמוך ועל כן אמורים להעניק תחושת שובע, אך בפועל הוא לא משביע בכלל. *האם כל ה"קורנפלקסים" למיניהם מתעתעים בתחושת השובע כמו המולטי צ'יריוס? *המאמן שלי טוען שאכילת מולטי צ'יריוס תפריע לי בבניית מסת השריר ובהורדת אחוזי השומן. היש דברים בגו'?
 

אלי ו.

New member
מה עוד יש שם?

בפעם האחרונה שטעמתי את המוצר גיליתי שלמרות שדגנים בצורתם הטבעית בד"כ אינם מאוד מתוקים המוצר הזה מאוד מאוד מתוק. האם יתכן שיש בו סוכר?
 

אלי ו.

New member
אני יודע, האם קיבלת את התשובה?

אי אפשר להתייחס רק לשיבולת השועל ול"דברים הטובים" ולהתעלם מכך שחלק משמעותי מהמוצר הוא סוכר. הזכרת את האינדקס הגליקמי, ברור שזה מעלה אותו. זה גם מעלה את הצפיפות הקלורית (קלוריות ל 100 גרם) ואת הקלוריות למנה. דגני בוקר רבים הם עתירי קלוריות בזכות כמות גבוהה של סוכר או במקרה ה"בריאותי" הרבה דבש פירות יבשים שקדים ואגוזים. כשאת בוחרת דגני בוקר (או כל מאכל) מומלץ לקחת את המוצר ולהשוות את הערכים התזונתיים שלו למוצרים מתחרים. כמו שיוסי הזכיר פייבר 1 הוא הסטנדרט למוצר דל קלוריות ועתיר סיבים, אול בראן ובראנפלייקס (ללא סוכר) גם הם מוצרים עם ערכים דומים. כמובן שלאנשים עם חוש טעם יכולה להיות הסתייגות מסויימת מהדגנים האלה, חלק מאתנו יעדיף לערבב דגנים עתירי סיבים עם דגנים שהטעם שלהם אינו דומה לקרטון כדי לקבל תערובת סבירה מבחינת טעם.
 

tommythecat

New member
מה הערכים התזונתיים?

במיוחד, כמה סיבים תזונתיים? אני עצמי מעדיף את ה Fibre 1 שעשיר מאד בסיבים תזונתיים ומשביע למדי. לגבי ההערה של המדריך שלך, כל מזון שיגרום לך להמצא במאזן קלורי חיובי יפגע בירידה בשומן. יוסי
 
אהה.. דגני בוקר? כנסי אהובתי ותלמדי

דגני בוקר אלו הם אחד מהדברים נטולי הערך התזונתי שקיימים בשוק. הסוכר למינהו (גם האלו בתחפושת שכולל את הלתת, סירופ גולוקוזה, פרוקטוזה, סירופ תירס וכו') פשוט מונע - פשוטו כמשמעו - את ספיגת הוויטמנים והמרכיבים שיש בדגני בוקר. לא לחינם צריך לחרבן הרבה אחרי כמה מנות קורנפלקס. צריך לשנות את הגישה מהיסוד. לא האם זה רע או מזיק, אלא במה הוא תורם לגוף. התשובה היא כלום. מפה הוא יכול רק לרדת לנזקים. הצעה שלי היא לכל מכורי המתוק והקורנפלקס בבוקר, שחייבים משהו מתוק להתחלה. פתרון שהוא גם יותר זול, גם יותר טעים אחרי יום-יומיים שמתרגלים, וגם בריא ברמות (את פשוט לא תהיי חולה למשך כמה שנים טובות). שימי לב: לקנות את כל, אבל את כל סוגי פירות העונה (מה שתמצאי בסופרמרקט) ולהכין כל בוקר קערה גדושה מהם. תנסי ולא תתאכזבי כל אופן, אצל אנשים שנגמלו מהבורסה העולה ויורדת של הסוכר, אצלי למשל, פרוסת לחם/קטניות זהו הדבר הכי טוב לבוקר. פשוט עושה את היום כל כך קל. ולא לשכוח, מיד כשקמים כוס מים, להעביר את חומציות הקיבה ולקראת היום החדש. בתיאבון
 

tommythecat

New member
כמה דברים

1. בדגני הבוקר שהומלצו לה יש ממתיקים מלאכותיים ע"מ להקטין בצורה ניכרת את תכולת הסוכר. 2. יש לך סימוכין לטענה כי "הסוכר פשוט מונע - פשוטו כמשמעו - את ספיגת הויטמינים והמרכיבים שיש בדגני בוקר" ? 3. פעילות המעיים כתוצאה מאכילת דגני בוקר, נובעת בעיקר בשל תכולת הסיבים שלהם, ולא הסוכר. 4. אתה מתנגד ל"סוכר למינהו", בין היתר "פרוקטוזה" ובאותה נשימה ממליץ על כמות ניכרת של פירות שעשירים ב...פרוקטוז. 5. לא ידעתי שכוס מים מעבירה את "חומציות הקיבה". כמה זמן צריך לחכות אחרי אותה כוס מים אומללה, כדי שהקיבה תהיה שוב חומצית ותוכל לעכל את המזון שנכנס לתוכה? יוסי
 
כמה דברים בחזרה

אייי... מנהל פורום יקר. כוונותיך טובות. עצוב לי לראות את הזלזול שלך שנובע מחוסר ידיעה. אנא קרא את דבריי לאט ובסבלנות עד הסוף ונסה להבינם: 1. ממתיקים מלאכותיים שהגוף לא יודע להתמודד איתם ומזיקים לגוף. בלתי טבעיים ובלתי מזינים בעליל. עם הסוכר הגוף שלנו יודע לפחות להתמודד. לא לחינם רושמים באריזות המסטיקים/דיאט קולה וכו' שאסור לצרוך כך וכך ליום. סוכר נכנס במהירות ויוצא מהגוף באותה מהירות שהוא נכנס. עם האנשים שמבריזים איתו, אוכלים אותו כצורך רגשי וכשלא עושים פעילות גופנית הוא נאגר כשומן. זאת כבר בעיה פסיכולוגית שזקוקה לטיפול. הכל שאלה של גישה ידידי, או לאכול בשביל לשמור על הגזרה, או לאכול בשביל לבנות את הגוף ולתת תחזוקה שוטפת למכונה שנקראת גוף האדם שרוב בני האדם לא יודעים איך לטפל בה. 2. את הסידן הוא מונע בוודאות. מחקרים אין ספור. ואל תספר לי על מחקרים הפוכים ואינטרסנטים. הסוכר הלבן שבו משתמשים היום הוא תוצר תהליך של זיקוק קנה הסוכר במעבדות. תוצר הלוואי הוא הסוכר הלבן שזה הזבל של הזבל בסוכר שגם ככה אין בו הרבה תועלת. כמו קמח לבן. חברות המזון לא חושבות על הבריאות שלך הם רוצות שהמוצר יאריך כמה שיותר זמן על המדף ושייראה יפה. בנוגע לספיגת הוויטמנים, רופא הסביר לי את זה. 3. לא הבנתי איך זה קשור אבל הסבר משני: דגני הבוקר עם חיטה מלאה הם בהחלט הרע במיעוטו, אבל שוב, סיבים יש בכמות רבה יותר ובאופן טבעי בקטניות, דגנים (אורז, דוחן, חומוס, טחינה וכד') ופירות וירקות. למי שאוהב בריאות וקונה את הדגני בוקר אין לי בעיה, וזה בהחלט עדיף על הזבל של תלמה שההורים נוטים להלעיט בו את ילדיהם בגלל האריזה היפה המכילה 6 וויטמנים סינטטיים. רק שלא תצפה שהגזרה של המותן תהיה צרה יותר או לחלופין תהיה מרוכזת במהלך היום. פעילות מעיים טובה במילא לא תצליח עקב החלב שרוב האנשים שותים יחד עם הדגנים. 4. פרוקטוז ממקור טבעי ! זה כמו ההבדל בין סולר לגז טבעי. אני מתנגד לסוכר, ולכן הסברתי שהכי טוב זהו פת לחם. אבל, למי שהתרגל למתוק על הבוקר ומי שמחפש תחליף דומה - פירות הם דבר נפלא. לא מעובדים, אלפי ויטמנים, סיבים ומה שלא תרצה לכל היום ואפילו יותר היישר מהאדמה. בלי התערבות המעבדות המזיקות של חברות המזון שכל מה שהם רוצות זה להשפיע על שתי סנטימטר הלשון שלך שבו נמצאים חוש הטעם ותו לא. יש בזה כמובן קלוריות, אבל התועלת העצומה לגוף מחפה על הכל. תרגישו טוב יותר, תיראו טוב יותר והגוף יעבוד טוב יותר. הכל עניין של גישה. אם תרצה להרזות אני אוכל לתת לך כימוטרפיה ותוריד 10 קילו תוך יומיים. 5. 5 דקות - רבע שעה. כשהקיבה נחה היא מוציאה חומציות שנאגרות בתוכה במהלך הלילה. כך גם הכבד וכיס המרה. כוס המים מעודדת אותם לשוב לפעילות. עשה ניסוי, בשביל לגוון את הבקרים השגרתיים. קח לך בקבוק מים חצי ליטר, שים אותו לפני השינה ליד המיטה ו5 דקות אחרי שאתה קם, כשאתה עוד במיטה, שתה את כל המים לאט (רצוי קרים) ותברך את השמיים על ההרגשה הטובה שמעולם לא חווית. באהבה
 

moran f

New member
אכן, לא סתם

אבל כן סתם שאלה - חישבת פעם את ה"כך וכך כמות"? רק כדי לראות מהי אותה כמות שהגוף שלנו כבר לא מסוגל להתמודד איתה? כי הגוף שלנו לא יכול להתמודד עם מעל "כך וכך כמות" של כל דבר, השאלה היא רק כמה זה יוצא - אז לארס נחשים יש "כך וכך" מאוד נמוך ולדברים אחרים הוא יותר גבוה. אהבתי את התאוריה שלך שסוכר יוצא מהגוף באותה מהירות שהוא נכנס, אבל אם אוכלים אותו כצורך פסיכולוגי הוא נאגר כשומן. גוף משוכלל יש לנו, שבוחר מה לעשות עם האוכל לפי הסיבה שאנחנו אוכלים! מה ההבדל בין פרוקטוז ממקור טבעי לפרוקטוז שסונתז במעבדה? אתה חושב שתדע להבדיל? חומציות נאגרת בקיבה במהלך הלילה? מרתק. איך זה קורה? ממתי הכבד וכיס המרה אוגרים חומציות? אם כולם מפרישים במהלך הלילה, למה צריך לעודד אותם לשוב לפעילות - הרי הפעילות שלהם היא הפרשה והם לא הפסיקו? אבל השאלה הכי חשובה - אתה מתחייב על "פתרון שהוא גם יותר זול, גם יותר טעים אחרי יום-יומיים שמתרגלים, וגם בריא ברמות (את פשוט לא תהיי חולה למשך כמה שנים טובות). שימי לב: לקנות את כל, אבל את כל סוגי פירות העונה (מה שתמצאי בסופרמרקט) ולהכין כל בוקר קערה גדושה מהם."?
 
יש בעייתיות במה שאתה אומר, כנס

אתה מעלה טענות חסרות סימוכין, ביקשו ממך להביא סימוכין, אבל אתה ממשיך להסביר בטענות חסרות סימוכין. 1. הסף האסור של הממתיקים המלאכותיים, אתה כנראה לא תגיע אליו. עשה חיפוש, דנו על כך הרבה בפורום. 4. פרוקטוז מזיק בכמויות גבוהות ולא משנה מהיכן בא. פירות הם אכן דבר נפלא ועדיף, אבל בכמויות הנכונות. דרך אגב, יש מאמר על פרוקטוז. 5. לא מובן לי בכלל. אני נוהג לשתות על הבוקר חצי ליטר מים פשוט כי אני קם צמא מאוד, ולא אוהב קפה. אבל אני לא מרגיש שונה באופן שאתה מתאר. אשמח להסבר על החומציות שנאגרת בקיבה, כיס המרה והכבד. יום טוב
 

tommythecat

New member
תשובה

ראשית, חסוך ממני את טיעוני האד-הומינם שלך, משום שהם אינם תקפים וגם לא ממש מצליחים להסיט אותי מהטענות הלא מבוססות שלך. 1. אתה מוזמן לבסס את דברייך ולהוכיח שממתיקים מלאכותיים "מזיקים לגוף" כטענתך. עד שלא תעשה כן, אלו עוד דברים באויר ונפנופי ידיים. 2. טבעיותם או אי טבעיותם של דברים איננה טיעון תקף. הכשל הנטורליסטי מכה שנית. 3. "את הסידן הוא מונע בוודאות"? סימוכין. עד שלא תציג מחקרים מדעיים קפדניים שתומכים בטענה הזו, אין סיבה להתייחס לדברייך ברצינות. ו"רופא הסביר לי את זה" זה לא סימוכין. זה בסה"כ כשל של פנייה לסמכות. 4. אם לא הבנת איך סיבים קשורים לפעולת המעיים, כנראה שההבנה שלך בתזונה דלה משחשבתי. אתה מוזמן לפתוח ספרי תזונה בסיסיים וללמוד מעט על הסיבים ותפקידם בתזונה האנושית. 5. "סיבים יש בכמות רבה יותר בקטניות, דגנים ופירות וירקות" -- תוכיח. בפייבר 1 של נסטלה, יש 47% סיבים תזונתיים. תראה לי בדיוק את אותם פירות וירקות שאתה מדבר עליהם אשר מכילים אחוז גבוה יותר של סיבים תזונתיים: http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20RA.html 6. "פרוקטוז ממקור טבעי" -- הכשל הנטורליסטי מכה בשלישית 7. כל המלל שלך על חומציות הקיבה משולל כל תימוכין או ביסוס מדעי. זה שתחזור עליו ביתר פירוט ותיאורים לא ישכנע אותי בתקפותו. אגב, אני ממליץ לך לא לשתות חצי ליטר בפעם אחת, שכן הדבר יגרום לעלייה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי שלך, ואני, בניגוד לך, גם אצטט סימוכין לדברי בעזרת (1,2), מחקרים בבני אדם שהראו כי שתייה של 500 מ"ל מעלה את לחץ הדם ב 11-13 נקודות. שמו של הפורום הוא "מדעי התזונה" לא "תזונה כיד הדמיון הטובה עלי בלי שום ביסוס מדעי, רק כי זה נשמע לי טוב". אני יודע שהשמות דומים עד כדי בלבול, ובכל זאת, נסה להפנים את רוח הפורום. יוסי
1: Jordan J, Shannon JR, Grogan E, Biaggioni I, Robertson D. A potent pressor response elicited by drinking water. Lancet. 1999 Feb 27;353(9154):723. No abstract available. PMID: 10073520 [PubMed - indexed for MEDLINE] 2: Endo Y, Yamauchi K, Tsutsui Y, Ishihara Z, Yamazaki F, Sagawa S, Shiraki K. Changes in blood pressure and muscle sympathetic nerve activity during water drinking in humans. Jpn J Physiol. 2002 Oct;52(5):421-7. PMID: 12533246 [PubMed - indexed for MEDLINE]​
 
תודה על האיחולים.

ואם יורשה לי לשאול - למה בדיוק ציפית? יש פה חבורה של אנשים שקוראים מחקרים, מתעדכנים, לומדים את הנושא. אתה בא וטוען בנחרצות כמה טענות ש(ככל שידוע לנו) הן פשוט לא נכונות. אתה לא מבסס אף אחת מהטענות, אתה מקבל על כך ביקורת (ובצדק) - וכל שיש לך להגיד הוא שבזה מבחינתך נגמר העניין? אם אתה מצפה שיקחו את דבריך ברצינות, המינימום הוא שתדע להראות סימוכין רציניים למה שאתה אומר. עם כל הכבוד, המסקנות והתחושות האישיות שלך הן לכל היותר בסיס לבחירות שאתה תעשה עבור עצמך. כשאתה מייעץ לאחרים, מן הראוי שתלמד את הנושא בצורה יותר רחבה מאשר ידע כללי ומסקנות אישיות.
 

קינקי567

New member
../images/Emo99.gif

גם מרצה על ליאונרד כהן וגם מבין גדול בתזונה!
 

קינקי567

New member
לא אוכלת פירות. לצערי.

לכן, מחפשת מקורות אחרים למתוק. תודה. סופית- הקורנפלקס נמחק מהתפריט!!!
 
למעלה