מעט מוסר והמון השכל....!

מעט מוסר והמון השכל....!

יום אחד נכנס המורה למטמטיקה לכיתה ורואה את התלמידים אצים ורבים ביניהם קללות והשמצות עד חורמה, לקח המורה גיר ניגש ללוח וצייר קו קטן, פנה לתלמידים בשאלה איך אני יכול להגדיל את אורך הקו? אז חלק מהתלמידים ענו נאריך אותו מימין חלק אמרו נאריך משמאל חלק מהאמצע, דפק המורה על השולחן ואמר לא! אני רוצה שתאריכו את הקו מבלי לגעת בו! התלמידים הנבוכים נותרו אובדי עיצות וכאשר אבדה תקוותם פנו למורה ושאלו לפשר התשובה, לקח המורה החכם שוב את הגיר וצייר קו נוסף ארוך יותר מעל הקו הקטן ואמר, בכדי ל׳הקטין׳ את השני לא צריך להגיע לעימות חזותי או פיזי אלא מספיק רק להגדיל את עצמך, , , ( זה נכון בכל שלב ונושא בחיים גם בשידוכים,,,,,)

פייגי5772

New member
../images/Emo45.gif

יש את הגרסא היהדותית- מוסרית, כמדומני בשם הגרי"ס: אם ברצונך לגבוה מעלה, מעל חברך, ביכולתך לדרוך עליו ממש ולעלות. אך אם בעל נפש אתה, ביכלותך לעלות על כסא, להתרומם בפשטות ולהיות גבוה, למעלה.. וזאת מבלי לרמוס או לדרוס את החבר שלצידך..

אני ממש לא מבינה

באמת קמת בחמש לפנות בוקר כדי לצטט לנו את זה????? כדי לגדול לא צריך לבדוק אם השני קטן ממני ולהרגע ...מספיק שכל אחד יבדוק את עצמו . למה הוא עושה דברים??ואיך ההתנהלות שלו יכולה להיות יותר טובה -לא בהשוואה לקטנים ממנו . יש לך הרבה על מה לעבוד אם אלו הדברים עליהם אתה מסתכל כשאתה רוצה לגדול

.

עכשיו אני מבין את העניין. עשית עוד ניק. בניק ירושלמית תכתבי דברי חנפנות ובזה תתקפי אנשים. רעיון לא רע.

חח קודם כל

לא יודע אם שמעת על המושג, אבל בכ״א יש מושג שנקרא נידודי שינה, זה מצב בו האדם לא נרדם בשעות הקטנות של הלילה בעל כורחו,,, (את גם תחווי את זה בבגרות שלך עם הזמן) בכל אופן אלמד זכות ואבין, ב, תקראי שוב ושוב את דברי לא אמרתי שצריך להסתכל על השני בדיוק הפוך! אדם צריך להגדיל עצמו מבלי לדרוך/לראות בחסרונו של השני אלא יראה הוא בעצמו מה עוד יש לו לעלות,,,,

למעלה