מעט על עצמי

מעט על עצמי

שלום אני חדש כאן בפורום.
האמת שלא הייתי בפורומים אף פעם בחיים. גלשתי מעט בשירשורים כאן ואני מזהה משהו במשותף ונראה לי שאוכל לשתף בצורה די טובה כאן. כאן לעומת העולם בחוץ או בטיפול, אני אוכל טיפה יותר לחשוף.
אז קודם כל אני בן 32 וחוזר בתשובה, ממה שקראתי אצל ירון על הילדות שלו גם אני נסגרתי וקראתי בספרים במקום לשחק כדורגל ואני מאוד מתבייש בזה. הייתי חכם מאוד ואני עדיין, למרות שהגלגלים עובדים טיפה לאט יותר.
הייתי בטיפולים המון, שלא עזרו, ואני טיפול dbt כבר חמישה חודשים ולשם שינוי הוא מקדם אותי. אני פשוט מסוגל יותר להתמודד.
החוויה הכי קשה לי היא הקנאה. מעולם לא הייתי במערכת יחסים, שום מערכת יחסים עם אישה. רק לחשוב על מה אנשים עושים בזמן שאני מתבטל בבית...שאנשים חיים בזמן שאני מתמודד...מוציא אותי מדעתי. ואני כבר מבוגר, אני בן 32 לא השלמתי אפילו בגרות, לא עשיתי שום תואר, אין לי מקצוע, מעולם לא היו לי יחסים בשום צורה ואין לי רישיון. ואני חוזר בתשובה שישר מודדים אותו בשידוכים מצד הדברים החיצוניים האלו שהזכרתי, וזה ממש מייאש אותי שהחורבן שלי כל כך גדול, אנשים לא מבינים, אבל רק עכשיו אחרי שעבר זמן בטיפול ואני רואה שהחיים מורכבים הגעתי להבנה והחסרון בשנים האלו הוא קריטי. אולי לא אזכה להקים משפחה כמו שרציתי, ואיפה קריירה, משהו, משהו.

MindfullEye

New member
היי!

קודם כל, ברוך הבא.
&nbsp
ממש יפה לשמוע את החוויה שלך מהטיפול (ובאמת ניכר מהדברים שהטיפול מקדם אותך, אתה בטח עושה שיעורי בית לרוב וזה כבר יפה מאוד
)
&nbsp
הייתי, באופן מסויים, במצב שלך - במצב שבו נראה לך שאין לך "כלום" בחיים להציע, לא לעולם ולא לעצמך. הפתרון הוא מאוד פשוט, ע"פ הDBT - צעד אחר צעד.
&nbsp
אם היית שואל אותי לפני 3 שנים איפה אני אהיה בעוד שלוש שנים סביר שהייתי עונה לך שהייתי מת, או לכל היותר באיזה עבודה סוג זין שאני מחליף כל 3 חודשים בשכר מינימום, בלי תנאים ובלי כלום. אבל ברגע שהתחלתי לבנות, כל יום טיפה, משהו - זה השתנה בקצב יחסית מהיר ולא צפוי. אז מצאתי עבודה שאני באמת אוהב ומשם הגעתי לרעיון לקריירה שאני אוהב. היציבות התעסוקתית והמשכורות (שלשם שינוי למדתי לחסוך כי כבר לא הייתי שבוי במעגל האינסופי של לבזבז כל אגורה שחוקה שיש לך על דברים לא ממש פרודוקטיביי) איפשרו לי להתחיל ללמוד לרשיון. לחדר כושר. לחיי חברה מחוץ לעבודה. ועוד.
&nbsp
הסוד הוא צעד צעד. גם אם ביום מסויים אחד עשית צעד קטן, זה הרבה יותר מיום אחד שבו יכולת להרוס הכל קיבינימט, להפסיק טיפול, להפסיק לקחת כדורים (או לחלופין לקחת יותר מדי כדורים שלא צריך...) ועוד ועוד.
&nbsp
נכון, המצב שלך אחר ומורכב (המורכבות במצב שלי ושלך היא זהה בערכה המוחלט, גם אם שונה במרכיבים שלה). כי כן, בגיל 32 במגזר הדתי אתה כבר נשוי + 2 לכל הפחות, וכן מצפים ממך יותר כנראה להסתמך על אמונה ולראות את התמונה הרחבה של הראייה הדתית ולא לשקוע בתחת של עצמך עם הצרות שלך, כביכול.
&nbsp
אבל ככה זה. צעד אחר צעד. לקחת כל יום ביומו. סליחה עם הציטוטים לא מדוייקים. עברתי DBT לפני שנתיים והייתי תלמיד די גרוע, אם לומר בכנות.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוך הבא גיל :)

&nbsp
קראתי אותך ואת מינד...במשך היום אכתוב על זה אני קצת הפוך עדיין:)
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אווקי אז ככה..

שוב ברוך הבא אני שמח שמצאת פה עם מה להזדהות ..
אני גם שמח שאתה בטיפול DBT שנחשב הכי יעיל שיש כיום, זה גם לא סותר חזרה בשתובך ואשרייך על זה. דרך ארץ קדמה לתורה..אתה מתקן נפש מוסר אתה מקבל תורה באמת..

אני לא חושב שאתה כזה מבוגר..32 עוד מצב טוב מה שנקרא.

לפני שאתייחס למטרות שלך אציע משהו שיעזור תוציא נכות מביטוח לאומי. 20% נכות אפילו מספיק לך לקבל שיקום תעסוקתי מלא עד מקצוע. 40% גם שיקום נפשי מלא.

אין חסרון..תסתכל על החצי המלא..אתה חי אתה בטיפול בריאה אני מקווה פיזית. אתה חוזר בתשובה יש לזה את הכוח שלך אתה יודע...

אתה מסתכל לעבר..עזוב אותו, כלומר אל תתן להפריע..יש לך את התרופה מוכנה כבר יש לך יעדים עבודה, רשיון, מקצוע..והשתפרות תוך כדי ..

בטיפול אני מקווה תתחזק לעבוד , נכות תתן מקצוע..גם אתה לא עובד בזמן הלימודים כחלק מן השיקום אתה מקבל קצבה מליאה . רשיון יבוא ..יחד עם ההכנסה
משפחה גם תבוא ..מן הסתם שאתה בונה את עצמך דברים מגיעים..על זה ומה שאמרת פה אתה יכול לדבר עם הרב..הוא ידע להרגיע את הדברים ..

אתה באמת לא צריך לחץ חיצוני ולא פנימי זה הזמן לגייס את הכוחות החיוביים לנצל את היכולות .
ועם זה בעזרת השם תבוא הרווחה השמחה הבית הכל ,אמן

אנו פה בעז"ה ללות אותך בדרך גם לקבל מחוכמתך אם תבחר בזה :)

שבת שלום :)

alice1803

New member
היי גיל

היי לך, וואוו תקשיב, אין ספק שהחיים הם כאן ועכשיו, וחבל על כל רגע, אבל אני בטוחה שהיו לך גם המון חוויות טובות והצלחות בחיים, פשוט אתה לא רואה אותם, בגלל הענן הכבד שמעל ראשך, אתה רואה רק את הכישלונות.
אתה קודם כל, חייב להשתדל, לרצות להרגיש יותר טוב, לנסות בכוח, להכניס קצת שימחה לחייך, תזייף את זה מצידי, עד שתצליח, ואז תתרגל לאנרגיה אחרת, יותר טובה.
תנסה לקבוע איזה דייט עם מישהי שאתה מחבב, ולא מישהי שרוצים לשדך לך, אפילו סתם קפה, בלי יותר מידי מחויבות.
&nbsp
ולדעתי, אתה צריך לדבר על זה בטיפול שאתה עושה, שידברו איתך על הסיבה שלא הייתה לך אף פעם מערכת יחסים.
האם זה מביישנות? אולי מחוסר ביטחון עצמי? תבדוק, זה ירגיע אותך.
&nbsp
אל תלקה את עצמך יותר מידי, הנפש גם ככה הוא דבר הכי שברירי שיש, אבל צריך לפעמים להחליט איפה אתה שם את החלק של הפאזל שלך, כי הוא שלך בסופו של דבר, ואף אחד לא יודע איך לסדר אותו חוץ ממך.
&nbsp
אתה חייב להשתחרר, אתה כבול, יש לך המון מה לתת, אפילו בתוך החזרה בתשובה אתה יכול למצוא מה שיעשה אותך יותר שמח ומאושר.
&nbsp
וגם למצוא אהבה, מבלי להיכנס לשידוכים, ואתה גם יכול ללמוד משהו, לא חייבים תואר, ולמצוא משמעות, ותעסוקה שמקלה על הנפש, וגורמת לה להיות יותר קלילה וזורמת עם האנרגיות הטיבעיות של החיים, ופחות להתעסק בעצמינו, ובמחשבות שליליות על עצמינו.
&nbsp
אוקיי, אין לך רישיון, אז למה אתה לא מנסה ללמוד נהיגה? כי אם זה בגלל חרדה, אז חבל לא לטפל בזה. אתה מרגיש סגור, אז תתרחק מאנשים שסוגרים אותך,
&nbsp
וחוץ מזה, אתה נורא צעיר, תבין את זה, ואני יודעת שזה נראה לך שהכל "מאוחר מידי" אז אתה עוד יותר שוקע, אבל זו טעות גדולה, כי עכשיו זה עכשיו, ואתה קיים, אז אין חוקים, אתה יכול לעשות עדיין הכל, ויש לך עוד מלא לחקור, וללמוד על עצמך, וזה בסך הכל כיף.
&nbsp
ואני מדברת מניסיון, כי אני בת 42, וגם אני הרגשתי בדיוק כמוך, ועדיין אני חסרת ניסיון במערכות יחסים רציניות, אבל היו אהבות, ועדיין יש פה ושם, אבל הלב שלך צריך להיות פתוח, ולא סגור.
&nbsp
אני נורא צעירה בנפשי, וגם סקרנית לא קטנה, ודי היפראקטיבית, אז אני מוצאת זמן לבלות, להתפרק קצת, אפילו אם זה אחת לשבועיים, זה גם מעולה.
כי אין לי מגבלות, אני רווקה, ללא ילדים, אז נשארתי צעירה, וזה נתן לי עוד קצת זמן, לגלות את עצמי בסופו של דבר.
&nbsp
בקיצור, בלי לחץ, אתה לא חייב להספיק לעשות הכל, אתה יכול להתחיל במשהו אחד, כמו רישיון, או מערכת יחסים כלשהי.
&nbsp
המון בהצלחה, אני פה אם אתה צריך להתייעץ במשהו.
אליס

למעלה