מעט תקווה למי שאיבדה ממנה...

TL111

New member
מעט תקווה למי שאיבדה ממנה...

אני אמא.
רציתי להתחיל בזה.
לפני שנה ו5 חודשים, נולדה ליה. היא הייתה דוממת, היא הייתה כול מה שרציתי והיא הגיעה לעולם ללא נשימה. את ליה איבדנו בשבוע 37.
זה הריון ראשון, הגיע באופן סונפטני ומושלם בדיוק אחרי שהשלמנו את כול משימות החיים האחרות, היינו מוכנים לעוד פיק של אושר בחיים שלנו...אבל עשינו תוכניות ולנו תוכננו אחרות.
אני זוכרת את הרגע ששלחתי SMS לבעלי שלמד לבחינות הגמר האחרונות של התואר ואמרתי שיש משהו מוזר ואני לא מרגישה אותה כמו תמיד, מסתבר שלא הרגשתי בכלל והמוח או לא יודעת מה פשוט נתן לי לדמיין שאני מרגישה..
מיותר לציין את המסלול, מוניטור שלא מוצאים דופק ואני בטוחה שהיא פשוט זזה ואז המתמר של הרופאה ואז המבט שלה. המבט שלה שאני לא אשכח בחיים, ואני היד שלי מעיפה את היד שלה מהבטן שאני ואומרת לה להפסיק לחפש. אני כבר הבנתי. את ליה שלנו איבדנו.
מיון.
זירוז.
אפידורל.
לידה ראשונה.
ההחלטה לראות אותה.
ראיתי אותה, הייתי חייבת להבין שהיא מתה ושלא לקחו לי אותה.
סלקל ריק.

פסיכולוגית אחת שהצליחה ונתנה לי תקווה.
אחרי 7 חודשים בדיוק בניסיון ראשון ומלא פחדים נקלטתי.
לא האמנתי.
שבוע 7 פלוס יום ויש נק' מהבהבת ומהממת על המסך. אנחנו בהריון.
עד שבוע 20 הייתי בסדר, מבחנתי ההריון לא קיים, מה שלא רואים, מה שלא מרגישים לא קיים נכון!?
ואז אחרי יומולדת 30 זה התהפך. הבטן יצאה והבעיטות או...הבעיטות. הוא לא נתן לי מנוח ואני ידעתי שהוא עושה את זה בשבילי.
וכן זה בן, תודה לאל. זה בן ולא בת.
נקבע לאחר ויכוחים עם הרופא לזירוז בשבוע 37 ולא 38.
אושפזתי למעקב צמוד 10 ימים לפני הלידה. 3 מוניטורים ביום.
ואז הגיע היום הגורלי.
אמרה לי להחליף לכותנות, אני אמרתי לה בבקשה תבדקי שעוד יש דופק. אני לא האמנתי שאני נמצאת בחדר לידה עם דופק. יש לי עובר חי בבטן.
אחרי שהיא וידאה שיש עובר חי עם דופק הסכמתי להחליף לכותנות לידה.
זירוז בלון בשעה 14:00.
צרים.
איפידרול.
בשעה 14:00 בדיוק למחרת בדרמה ענקית הגיח לעולם איתן.
לאחר שהיו האטות בדופק, וצרחות שלי שהתינוק שלי שוב מת,
הרופא שנהייה לבן וצרח להביא וואקום ורופא ילדים ואולטרסאונד ומה לא ואני פשוט לא האמנתי שזה קורה שוב!
בדיקה של המיילדת מגלה שהראש שלו בחוץ ואני רק צריכה ללחוץ. לא יכולתי חשבתי שהוא מת. בעלי הצליח למרכז אותי ולהנחית אותי ישר לסיטואציה, 2 לחיצות חזקות.
והוא שלי.
אני לא יכולה לתאר את ההרגשה ששמו אותו עליי ושמתי את היד שלי על המותן שלו והרגשתי אדם קטן. הוא נושם ובוכה.
ואני בוכה בעיקר עלייה וצורחת שאני מתגעגעת אלייה בכול נשמתי.

סלקל מלא.

והנה עברו כמעט 3 שבועות מה שמציין שעוד מעט 40 שבועות והוא מושלם. הוא אוצר קטן ואני לא מאמינה שהוא שלנו. שאף אחד לא יקח לנו אותו.
הלחץ לא מרפה, בודקת כול שנייה שהוא נושם, 3 פעמים כבר הייתי אצל הרופא והוא נדקר ונדבק מכול עבר. אני לא מצליחה להרפות שמשהו לא בסדר.
רק עכשיו לאט לאט אני מצליחה להבין שהוא איתן. יותר ממה שחשבתי או דמיינתי והוא פה להשאר.
אל תאבדו תקווה, תנו לזמן לעשות את שלו.
מכול התהליך אני יכולה להגיד כמה דברים,
כשהבור שחור, והתהום עמוקה תזכרו באנשים שלמענם אתם חיים. אם לא למען עצמכן אלא למענם, זה הצעד הראשון לצאת מהבור. אחרי זה, זה כבר יותר פשוט כשיש קרן אור אחת לפחות.
אם משהי אי פעם תעבור חוייה זוועתית כזו, תראו אותו, אותה תהיו ברגע הזה. כמה שזה קשה, זה רגע שיתן לכם הרבה. אתם תבינו שהוא לא נלקח, השכל יעשה את שלו ואחרי אחרי שאסימון יפול אתם תבינו...

פסיכולוג טוב.

תתאבלו! כמה שצריך! תבכו פשוט תבכו! על מה שאיבדתם ועל מה שעתיד איבד בשבילכם.

תהיו חזקות בנות יקרות שלי.

ריגשת אותי עד דמעות

הרבה מזל טוב להולדת איתן!

כל כך מרגש

בוכה על ליה שלך ועל מה שכמעט היה, ובוכה איתך על שמחת היש.
תודה ששיתפת והלוואי שתמשיכו לשמוח בבריאות ובאזור.

שירהד1

Member
מנהל
כל כך מרגש- האבל על מה שאין והאושר על מה שיש-

שוכנים בליבכם ביחד, מעורבבים זה בזה. לא פשוט להתמודד...
מאחלת בריאות, אושר ונחת מאיתן.

האם תוכלי לרשום את ההודעה גם בפורום "אובדן הריון"? ההודעה מאוד רלוונטית לשם. אודה לך אם פשוט תוכלי להעתיק אותה- מילה במילה. בלי לשנות כלום. כולל הכותרת החשובה.

שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

TL111

New member
תוכלי את בבקשה לפרסם את זה שם?

לעיתים הודעות כאלה מתפרשות לשני הכיוונים, לחלק קשה יותר ולחלק נותן תקווה...

"ועצבות מהלה כל שמחה ששמחתי...״

למרבה היגון אני מכירה היטב את המסע הזה מתוך האובדן, הגעגועים למה שיכול היה להיות, מתוך מעמקי הבור , אל האור והשימחה. לי דווקא היה קשה לקבל את זה שאני בהריון עם בן אחרי שאיבדתי בת- אבל עכשיו כשהוא כאן אני עולה על גדותיי מרוב אהבה אליו.
על הכאב לא נוכל לוותר אף פעם וכמו שאני חושבת כי הרי אי אפשר לשכוח את הילדה שאהבנו. אבל מה טוב שבנוסף לכאב יש גם אושר גדול ומישהו להרעיף עליו אהבה.
&nbsp

idit84

New member
ריגשת אותי עד מאוד

קראתי את ההודעה שלך ולא הפסקתי לבכות, כל כך מרגש, כל כך מוכר ומובן. הייתי חייבת להראות מה שכתבת לבעלי וגם הוא דמע, משהו שבדרך כלל לא קורה. מאחלת לכם שקט, שלווה, בריאות ונחת!!

ספרקית

New member
הכתיבה שלך חזקה ונוגעת

היא קורעת את הלב ומעוררת רצון עז לחבק אותך.
אני מקווה שהפסיכולוגית שמצאת ממשיכה ללוות אותך גם היום.
אני חושבת שהתקופה הזו של הורות ראשונית לאחר אובדן היא תקופה בה חשובה מאוד התמיכה הנפשית הזו. כדי להוריד מעט מהעומס, מהמחשבות על מה שלא יהיה, מהפחדים לאבד את מה שיש.
מאחלת לך המון אושר יקירה.

סלקל מלא!

מתרגשת ודומעת ובעיקר יכולה לדמיין בקלות את בליל הרגשות הזה בלידה, והבלבול בראש את מי מהם את יולדת כרגע.
ויש לך כרגע בידיים (או לידך בעריסה) את אחד האנשים המשמעותיים שעבורם תצאי מהבור. מה זה תצאי - תרמסי את הבור בטרקטור, תמלאי בבטון מזוין ותבני גדר סביב. מקווה שנשארת אצל פסיכולוג טוב שיעזור לך לעשות בדיוק את זה.
והכי חשוב - מאחלת לכם לגדל את איתן בבריאות שלמה ובאושר גדול.

TL111

New member
תודה בנות:)

תודה בנות על המילים החמות, זה מדהים אותי שכול אחת ואחת יכולה להתחבר למילים האלה למרות שאנחנו איננו מכירות אחת השנייה ולעולם לא נכיר. אבל בעצם, אנחנו מכירות הכי טוב אחת השנייה, מהמקום הכי כואב מהמקום שאף אחד אחר לא מכיר לא משנה כמה הוא ינסה.
זה היה הפוסט הראשון והאחרון שלי.
זאת הייתה המטרה שלי, כשאיבדנו את ליה וגלשתי בפורום השני ואחרי זה בזה בעלי אמר לי..."כשהוא יוולד את תכתבי את הסיפור שלך, רק פוסט אחד, פוסט של ניצחון". ככה ידעתי כשאני אכתוב אותו אני יגיע לנווה נדבר שלי.
היום איתן בן 3 שבועות, הוא ממלא את הבית באושר קסום ומסתורי, עם החיוכים שלו מתוך שינה ועם הבכי הכואב מהגזים, אני פיללתי לבכי הזה שבועות הארוכים. כשאיתן בוכה אני מחייכת, אני מחייכת שיש אותו פה ואני יכולה לטפל בו ולדאוג לו ולנסות להעלים לו את הכאב. אני יודעת שהמסע שלנו רק התחיל, המסע המשותף כמשפחה אחת ומגובשת הרבה יותר.
ואולי בהמשך הדרך עם הרבה אומץ נוכל לצרף עוד נכס למשפחה, עוד תינוק.
3 ילדים רציתי, 2 הולדתי, אחד נשאר.
ליה תהייה תמיד הילדה הבכורה שלנו.

למעלה