מעי אקוגני, פליטות ומוצקים

מעי אקוגני, פליטות ומוצקים../images/Emo94.gif

שלום רב! בני בן כמעט 7 חודשים. ניזון בלעדית מהנקה. במהלך ההריון (שבוע 24) נצפו מעי אקוגני ולולאת מעי מורחבת. הממצא לא היה קיים בבדיקות קודמות. מי שפיר, TORCH ובירור ל- CF תקינים. נולד בשבוע 38 פלוס 4 במשקל 2500 גרם (הסיבה לIUGR אינה ברורה. יתכן שקשור למיעוט קיצוני במי השפיר בשבוע 26. בכל אופן, מעקב צמוד על זרימות חבל הטבור היה תקין. אחותו נולדה במשקל דומה לאחר רעלת הריונית). חזר למשקל הלידה בגיל 12 יום. בגיל חודש שקל 3100 גרם. גיל חודשיים 4010. בגיל שישה חודשים ושלושה שבועות 7350 גרם (כמעט שילש את משקל הלידה). מיום לידתו פולט די הרבה ובקשת. הרופא נמנע מלאבחן ריפלוקס בטענה שבסך הכל העליה במשקל תקינה (אף כי עולה מתון יותר מאחיו). לאחרונה ניסינו להתחיל מוצקים (בטטה, תפוח אדמה, בננה ותפוח עץ) וכולם נפלטו חזרה במידה זו או אחרת. הבננה היא היחידה אותה לא לחלוטין פלט. תגובה רעה במיוחד נרשמה לתפוח. ראוי לציין כי נראה מוכן למוצקים (מתעניין, לועס יפה, מכניס לבד כפית לפה, יושב היטב). מאז הנסיונות הללו יש לי גם רושם שכמות הפליטות, שכבר הייתה במגמת ירידה, עולה שוב. אין לי בעיה כל שהיא להמשיך לבסס את תזונתו לעת עתה על חלב אם בלבד, באם מדובר בעניין של בשלות המערכת, אך באם הבעיה אחרת אני מניחה שזה לא פתרון מיטבי לאורך זמן. השאלה היא האם אכן מדובר בריפלוקס? האם יש בירור כל שהוא שצריך לעשות? ובעיקר: האם יש קשר כל שהוא לנושא המעי האקוגני? האם במידה והיה ממצא כזה, אך אין בעיה סביב ללידה עצמה ניתן לשכוח מקיומו?
על תשומת הלב ו
על האורך.

ועוד משהו קטן ../images/Emo42.gif

(טוב, קודם זה לא היה מספיק ארוך...) ברור לי כי המעי האקוגני לא קשור לנושא הפלטות בהיותו ממוקם במערכת אחרי הקיבה, ואילו הפליטות, לרוב, די סמוכות לאוכל (אם כי, בעיקר בנסיון הלא מוצלח עם התפוח, היה ברור שהוא מציק לו גם די הרבה זמן אחרי הארוחה, בקיבה) השאלה היא בעצם אם יש תמונה כל שהיא שיכולה לקשר בין שתי התופעות (פליטות מרובות ומעי אקוגני) או שאלו שני דברים נפרדים. חשוב לציין כי הממצא של מעי אקוגני לא נעלם עד תום ההריון (נבדקתי באולטרהסאונד כל שבוע). שוב תודה

מעי אקוגני ופליטות

הייתי שוכח את נושא המעי האקוגני- עם הברור שלכם ועם ילד נורמאלי שעולה במשקל ויש לו יציאות אין סבירות לפתולוגיה מה גם שאולטרהסאונדים חוזרים היו תקינים לגבי הפליטות יחד עם עליה מצויינת במשקל וחיוניות ייתכן כי מדובר בהאכלת יתר- ייתכן ויהיה שיפור עם הסמכת כלכלה מציע לפנות לגסטרו ילדים לשיחה ובדיקה והערכה האם לבצע בדיקות נוספות אם תרצו אשמח לנסות ולסייע כל טוב

תודה ותיקון קטן

הממצא האקוגני נשאר בעינו לכל אורך ההריון. בכל אופן, נשמח לשכוח מן העניין (אם כי הריון מרתק כשלו לא מהרה ישכח). ברור לי כי חלק מן הפליטות הן בשל האכלת יתר מסויימת (המופלטה חמדן ציצי ידוע) אבל המוצקים ניתנים לו לא בסמוך להנקה ובכמות קטנה מאוד ובכל זאת גורמים פליטה. מכיוון והוא יונק קשה להסמיך לו את הכלכלה (אלא אם כן נעבור לכפית, דייסה מחלב אם). בכל אופן, אשמח בהחלט לשוחח על האפשרויות השונות. תודה רבה!

תוספת

יש מוצר בשם אלגיקל שיכול להנתן לאחר הנקה ולהסמיך אותה דברי עם הגסטרואנטרולוג שלך בהצלחה

למעלה