מעי רגיז וטבעונות

מעי רגיז וטבעונות

ככל הנראה, לפי הסימפטומים ולפי מה שחושב רופא המשפחה שלי, אני סובלת ממעי רגיז (תור לגסטרו יש לי רק ב-7 באוקטובר שרק אז אוכל באמת לברר את זה).

בכל אופן קראתי על זה קצת, אני יודעת שלמצב הזה יש דיאטה מיוחדת מומלצת שנקראת fodmap. ממה שקראתי על כך הבנתי שבדיאטה הזאת אסור בכלל לאכול קטניות. עם דגש על רוב הקטניות שאני אוכלת: חומוס ועדשים..
בסויה דווקא הפחתתי משמעותית אבל בכל זאת כמובן שאני אוכלת קטניות. והרי ידוע שקטניות הן מרכיב משמעותי בתזונה טבעונית.
האם זה באמת יכול להסתדר?
יש כאן אנשים שחוו תופעות דומות והצליחו לפתור אותן במסגרת הטבעונות?

אשמח להארות בנושא

vegetalien

New member
לפי הרשימה

כאן, טופו וטמפה כן מותרים, כך שאפשר לאכול קטניות (או ליתר-דיוק, סויה) במצב המתאים (טופו הרי כמעט לא מכיל סיבים וטמפה עבר התססה).

vegetalien

New member
אה,

וגם קטניות מונבטות (משום-מה שמו אותן ברשימת הירקות).

מעניין

כנראה שבכל מקום כתוב משהו אחר. באתר שאני הסתכלתי בכלל לא היו כתובות קטניות מותרות והדגש בקטניות ה"אסורות" היה בעיקר על סויה.
וכן, באופן כללי אני יודעת שהשריה/הנבטה של הקטניות עשויה להקל על המצב, רק שהתפלאתי לראות ברשימה שראיתי שהן בכלל "מחוץ לתחום".

לגבי זה ששמו אותן ברשימה של הירקות, לפי מה שהדיאטנית פעם הסבירה לי זה תלוי כמה מנביטים אותן. כשמנביטים קטניה יותר מדי, כך שיש לה "זנב ארוך" מדי, היא כבר נחשבת לירק.

חשבתי שאני מספיק וותיקה בפורום

כדי שמי שקורא אותי כאן יידע שאני כבר יותר משנה לא צורכת מוצרי חלב...

יוספה 51

New member
מעי רגיז הרבה פעמים זה כינוי למשהו

שהרופאים לא לגמרי יודעים מה סיבתו. היה לי סיפור כזה עם הבת שלי בזמנו. הורדנו את כל הדברים הקיצוניים- קודם כל, לא מטוגן ואח"כ - לא טעמים חזקים מדי: לא מאד מתובל, לא מאד מלוח, לא מאד מתוק. הורדנו לה גם את השמרים שבלחם, וגם כל המצליבים והבעיה נפתרה. שווה נסיון

goola8

New member
אני סבלתי שנים מבעיה דומה

עשיתי בדיקות רבות ולא ידעו מדוע זה.
אני אגב, לא צורכת קטניות רבות- כי אני לא אוהבת. אבל כן הרבה ירקות.

בסוף הגעתי למומחית גדולה ששלחה אותי להרבה בדיקות. אבל לפני הכל אמרה לי לקחת פרו ביוטיקה פעמיים- שלוש ביום (חצי שעה לפני האוכל)

זילזלתי קלות אבל לקחתי. תוך שבועיים העניין בא לסיומו.
עכשיו אני לא מספיק מקפידה אבל בתיאוריה לוקחת פעם ביום.
אם היו פעמיים- שלוש שהרגשתי שזה חוזר, לקחתי שוב בכמות גדולה יותר.

אגב, ההגדרה של מה שיש לי גם היא מעט אמורפית. זה נקרא "שגשוג יתר של חיידקים במעי".

מה שהיה אצלי זה גזים (עד כדי כך שהבטן פשוט נפוחה כמו הריון קטן), עצירויות ולפעמים שלשולים.

לא טרחתי לעשות את שאר הבדיקות כי החיידקים האלה פשוט הצילו אותי.
ממליצה בחום לנסות, אם לא יועיל- לפחות לא יזיק.

בהצלחה ובריאות!

תודה

באמת קניתי לפני כמה זמן כדורי פרוביוטיקה אבל אני לא מתמידה כל כך בלקחת אותם. אולי באמת אני צריכה יותר להתמיד.
יש לי בדיוק עוד חודש עד הפגישה עם רופאת הגסטרו, אולי זה זמן טוב להתחיל עם הפרוביוטיקה ואולי זה יחסוך ממני בדיקות לא נעימות.

אצלי הבעיה העיקרית היא עצירות וגם כן גזים ו"גרעפסים" לאורך כל היום וגם תחושה כזאת של מלאות (כלומר גם אם שעות ארוכות אני לא אוכלת אני עדיין יכולה להרגיש כמו אחרי ארוחה מלאה).
אולי באמת הפרוביוטיקה תקל על זה..

תודה ושבת שלום.

כמה "חשודים מיידים"

מעבר להמלצה על פרוביוטיקה, נסי להוריד שמרים, גלוטן וסוכר. לפעמים זה הבדל של שמיים וארץ. אני מכירה כמה אנים שאחרי שהורידו את זה יכלו בקלות לחזור לקטניות ואפילו בכמות גדולה.

למעלה