מעי

מעי

הי בנות,
טוב לקראת ניתוח נשלחתי לבצע בדיקת חוקן בריום :(
כרגע סובלת מכאבים יום יום לוקחת פרקוסט, יש לי קושי ביצאיות ומאמץ גדול ללכת לשרותים
אשמח לשמוע סיפורים מעודדים לבנות שחוו מוקדים במעי ומה זה אומר לגבי ניתוח במידה ונמצא משהו?

זואילי

New member
סיפור מעודד

מאז נותחתי ב 2010 והוסר לי מוקד מהמעי- עד היום טפו טפו הכל דבש.
ומבחינתי האנדו כבר לא משחק תפקיד בחיי.
רק ש.... **הדרך** לאיכות חיים שלי לא כזו שיכולה לעודד...
כי במקרה שלי היו הרבה ניתוחים וסיבוכים והפתעות ועניינים.
אז אי אפשר לעשות השוואות ואי אפשר לנחש מה יהיה.
מבחינת אותו ניתוח- עשיתי בתהש. היו שלל רופאים. היה ניתוח ארוך של 8 שעות. הכל בלפה.
"זכיתי" גם בסטומה.
מנסיוני- של איחור באבחנה, ופחד שהוביל אותי- שניהם יחד הביאו אותי לניתוח חירום. שזה המצב הכי
לא נכון להיות בו מנותחת. אז מי שיודעת על מעורבות מעי- כדאי לה
לטפל בזה כשזה קטן... ולא לחכות.

kikona126

New member

אני ממש שמחה לשמוע שכרגע האנדו לא משחק תפקיד בחייך
במיוחד אחרי כל התקופה שעברת.

איזה יופי!!!!

גם אצלי הוא לא משחק תפקיד, אבל יש לי מתקפת גירודים בכל הגוף אני נראת כמו ילדה מוכה מרוב שאני מגרדת....

זואילי

New member
הי קיקה!!

והיום... גם יש לי ילדה מתוקה
ועם איכות חיים אז אני יכולה להתמקד בחלום שהתגשם.

kikona126

New member
מה זה????

ממתי???? איך לא ידעתי מזה???
ואו נעלמתי לממש הרבה זמן!!!!

זוזו!!!! עכשיו אני ממש ממש ממש שמחה!!!!
תספרי קצת דברים, איך קוראים לה, בת כמה היא...

Natalushka1

New member
סיפור מעודד נוסף

אצלי במשך כ 15-16 שנה היו כאבים לא ברורים באזור המעי, מאוד חזקים, כאב דוקר שפשוט קיפל אותי לשניים והופיע בתדירות גבוהה, הסתובבתי איתו בין רופאים שונים, ואף אחד לא ידע מה יש לי . עד שיום אחד פשוט הגעתי למיון באיכילוב עם כאבי תופת, פשוט לא הצלחתי להתיישר. ואז במקרה ראו שיש ציסטה בשחלה וכך אבחנו אצלי אדומטריוזיס. הוחלט לנתח אותי על מנת להוציא את הציסטה, אך גם אז לא אבחנו שמדובר גם במוקד על המעי וכמובן שלא הוציאו אותו. הסתובבתי עוד כשנה עם הכאב ואז החלטתי שאני לא הוזה ולא מדנמיינת והפעם בדקתי כאן בפורום שמות של רופאים מומלצים והלכתי לרופא מומחה אנדו'. הוא אבחן בכמה דקות שמדובר במוקד רקטווגנילי ובגלל שכבר רציתי גם הריון נתן לי 2 אופציות: לעבור את הניתוח או להמשיך לטיפולי פוריות עם הכאבים. ההחלטה שלי, לאחר התלבטיויות והתייעצות ( כמובן:)) פה בפורום עם הבנות המקסימות, הייתה כן לעבור את הניתוח כי אמרתי לעצמי שאת הכאבים האלה אני רוצה להפסיק או להפחית. בסופו של דבר נמצא מוקד שתפס את הרקטום ואת המעי, המוקד קולף בניתוח ללא צורך בכריתת חלק מהמעי. מאז חיי השתפרו פלאים. כמובן שעדיין יש כאבי אנדו סביב המחזור והביוץ והשחלות מדי פעם מראות שימני קיום, וגם המעי שלי הפך למעי רגיז בגלל אותו המוקד שישב שם 15 שנים. אבל אין את הכאב החד והמשתק וה"מקפל" הזה שגרם לי ליפול על הרצפה. טפו טפו כבר כחצי שנה שאין אותו. בניתוח לא היה צריך אפילו להקפיץ את הכירורג אלא את הכל עשה רופא אנדו' . שוב, במקרה שיש סבירות טובה לצורך בכריתת חלק מהמעי ( טפו טפו) כדאי לברר זאת עם הרופא ולסגור איתו לפני הניתוח האם יעשו את הכריתה או לא. דבר נוסף שלמדתי מהסיפור שלי הוא שצריך לעשות את הניתוח רק בבית חולים שיש בו מחקת אנדומטריוזיס או אצל רופא ( אם את עושה בפרטי) שמתמחה במחלה. והעיקר - לא לדאוג. לאחר הניתוח היה לי קצת קושי ביציאות ושינוי צבע שעברו לאחר כשבוע. ממש לא נורא. ובעיקר שיהיה בהצלחה ובשורות טובות :)

מורנקה28

New member
Natalushka1

בהחלט סיפור מעודד לאור העבודה שאני שוב מקופלת מכאבים מאתמול!
לאיזה רופא מומחה הלכת? ואצל מי עברת את הניתוח?

Natalushka1

New member
הלכתי לד"ר שיינמן

שמקבל בכללית במרכז בריאות האישה בכ"ס, וגם את הניתוח עשיתי אצלו בפרטי בהרצליה מדיקל סנטר.
כמובן שחקרתי עליו לפני כן פה בפורום

חגית2001

New member
אני גם חוקרת את הנושא הזה..-מוקד במעי

מגיל 10 בערך אני סובלת לעיתים תכופות מעצירות שלשולים וכ'..
עברתי פעמיים קולנסקופיה...צילום עם בריום ומה לא...-סבלתי במשך שבוע עד שהחומר הלבן הדוחה הזה יצא ממני!!!!
התוצאה בבדיקה היתה נודלים משהו כזה...(זה היה לפני 7 שנים)
ובסוף הוגדרתי כסובלת מ"מעי רגיז"..
לפני 7 ח' עברתי לפרסקופיה לא שיתפתי את הרופא בכלל על התלונות במעיים...-כי לא חשבתי שיש קשר.
הוא חיפש בכיוון אחר חצוצרות שחלות ואגן.-ת'כלס היו הרבה מוקדים באגן.
אני לא יודעת אם יש במעי או לא...רק עכשיו אחרי שכתבתי כאן-על דימום רקטלי בזמן מחזור
קראתי וגלגלי בד"ר גוגל וראיתי שיש קשר לכל הדברים לאנדומטריויזס
מפחדת מאד מאד-לחשב על הקשר והאם באמת קיים מוקד במעיי.
בינתיים סובלת מזה שנים-ביציאות מאד ומעולם שנאתי את השרותים!

חגית2001

New member
סליחה...התוצאה היתה-פגמי מילוי-במעי הדק.

ועוד..דברים לא ברורים..זה היה לפני 6 שנים...
ומאז פשוט השלמתי עם המציאות העגומה.

אשמח לדעת אם יש קשר..
יש לי תור בקרוב לסוריאנו אבל אני מעדיפה לבוא מוכנה ..
לדעת מה לשאול.

Natalushka1

New member
היי

קודם כל חשוב לציין את כל , אבל את כל הסימפטומים שיש לך. גם מה שנראה לך הכי לא קשור. אני אמרתי לרופא על המעי ממש לפני הניתוח ובדיעבד אני אומרת "כמה טוב שאמרתי לו לפני" כי אז הוא נתן לי הכנה לניתוח שכולל את המעי. ממש באתי אליו באחד מהתורים שלפני הניתוח ואמרתי שיתכן שיש מעורבות של מעי וגם אמרתי שעברתי קולונוסקופיה לפני שנים רבות ,בה לא ראו כלום והוגדרתי כבעלת מעי רגיז. אז הוא ישר אמר לי לעשות הכנה. דרך אגב אצלי המוקד הרקטווגינלי תפס את המעי ואת הרקטום, כך שסביר להניח שאם לא הייתי "מרימה את הדגל" ולא הייתי עושה את ההכנה למעי סביר להניח שאת המוקד לא היו יכולים להוריד לי בניתוח..
מוזר לי שלא ראו כלום בלפרוסקופיה שלך. עשה לך מומחה אנדו? כי הם בדרך כלל כן בודקים את אזור המעי ואם יש מוקד כלשהו ולא בוצעה הכנה לפני כן לניתוח שכולל מעי אז לפחות אומרים לך שיש לך את זה..
אני ממליצה לתאר לו ממש את הכאבים שאת מרגישה באזור המעי, ממתי התחילו, את השלשולים והעצירויות. חשוב גם לציין שבבדיקות הקודמות לא ראו כלום.

מורנקה28

New member
אני לא מבינה

איך זה שכשאני מספרת לרופאים האנדו על נושא הכאבים במעי ,שלשולים, עצירויות, הם נראים מופתעים??
כאילו לא שמעו על הקשר בין התופעות האלה לא לאנדו....
ואז שואלים אותי אם הייתי אצל גסטרו, ושאני אומרת שכן שב קולונוסקופיה שעשיתי פעמיים לא רואים כלום, אז הם אומרים שאולי כדאי לחזור לגסטרו שוב...
כל כך מאוכזבת!

חגית2001

New member
תודה!-את הלפרסקופיה עשה לי

ד"ר סוריאנו. ובכלל לא חששנו לאנדו' הוא בכלל לא הזכיר את זה לפני הניתוח.
רק דיבר על הידבקויות באגן ועל אולי הסרת החצוצרות..
ולא התלוננתי על המעי ובאמת לא נראה לי בכלל שהוא בדק.-זה מבאס אותי ברמות.
לא מסוגלת לחשוב על עוד ניתוח...אבל גם לא מסוגלת לחשוב על להמשיך לסבל מכאבים 90% מהחודש
או בשרותים או כאבי מחזור או כאבים ביחסים מה לא...המחלה הזו משתלטת בכל מקום!
פשוט נמאס!כאבים משתקים מסחררים מעיפיים..
באיזשהו שלב זה יפסק זה יגמר.??
מייאש.

Natalushka1

New member
באמת מוזר למה הוא לא בדק ואפילו לא שאל על

תסמינים שקשורים למעי.. אני הייתי שואלת אותו את זה בביקור הבא.. מאיזו סיבה כשהוא כבר שם, הוא לא הסתכל על "כל המערכת"? האמת שאולי יוכל להגיד לך משהו שאנחנו לא יודעות.. למשל שאולי הוא כן בדק ולא מצא כלום, או שמצא והחליט שלא להסיר.. בכל אופן תשאלי אותו אם ראה משהו שקשור למעי.
לגבי הכאבים אני מסכימה איתך , הם משתקים ובכלל אנחנו האנדואיות מפתחות יחסים מאוד קרובים עם השירותים :) רק יכולה להגיד לך שלי הניתוח מאוד עזר ואת הכאב המקפל הזה שהיה אין לי טפו טפו כבר בערך 7 חודשים.
תשאלי את סוריאנו מה הוא היה ממליץ בהתחשב במצבך, רמת הכאבים ותוכניות הילודה שלך.
והעיקר לא לדאוג - הכל יהיה בסדר :)

חגית2001

New member
מקווה מאד שיהיה בסדר...

אני בסרט הזה של רופאים גניקולגים...הרבה מאד מאד זמן!
המון הפלות שעל הדרך עלו על אנדו' (לא בטוח שיש קשר)
מייד אחרי הפלה כאבים-בקיצור מאד מייאש!
הייתי אצלו...נשמע שהכל חזר והתקדם.
הוא אפילו לא הפנה לבדיקות..
אלא-שאקל לוקרין-ואראה איך זה משפיע עליי.
מקווה שהכאבים ייעלמו-כי נמאס לי!

וניתוח?..מקווה מאד שלא אצטרך...הכל תלוי איך אהיה אחרי הדיכוי של הלוקרין.
תוכנית הילודה שלי-היא לנסות בעוד כמעט שנה.
ונראה..
תודה על העידוד!

שמיץ1

New member
פשוט ספרי לו הכל

תכיני אפילו רשימה של תסמינים שחווית / חווה כעת - בין אם את חושבת שהם רלוונטיים ובין אם לא. הוא כבר ידע לשאול את השאלות הנכונות בהתאם למה שתספרי...

למעלה