מעכשיו, לא מספיק להגיד "שוקולד"
עיתון "הארץ" מביא ידיעה מהגארדיאן: בניגוד לדעתם של הצרפתים, האיחוד האירופי מתיר להכניס לשוקולד שמנים צמחיים בנוסף לחמאת הקקאו. השיקולים כמובן - כלכליים. האינטואיציה שלי אומרת, שמחיר השוקולד לצרכן לא ירד בעקבות המהלך. היצרנים יחסכו בעלויות, אבל אנחנו (לא כולנו, רק מי שיקנה שוקולד כזה) נשלם כרגיל. מעכשיו, לא מספיק לקנות "שוקולד". ובטח לא סתם "שוקולד בלגי". צריך להסתכל טוב טוב על האריזה המקורית של השוקולד, לוודא שהוא מבוסס על 100% חמאה קקאו, ולקרוא ברשימת המרכיבים שהיא אינה מכילה שומן צמחי שאינו חמאת קקאו. למיטב ידיעתי, הוספת שומן צמחי לשוקולד יכולה להשפיע על הטמפרור של שוקולד כזה. מה שאומר, שמי שבכוונתו להשתמש בשוקולד כזה, צריך לבדוק אם הוראות הטמפרור השתנו. מי שמקפיד על איכות השוקולד שהוא בוחר, כנראה פטור מהעניין. מבחינתו, מה שהיה הוא שיהיה. אם אמצא עדכונים בנושא, כמובן שאוסיף אותם פה.
עיתון "הארץ" מביא ידיעה מהגארדיאן: בניגוד לדעתם של הצרפתים, האיחוד האירופי מתיר להכניס לשוקולד שמנים צמחיים בנוסף לחמאת הקקאו. השיקולים כמובן - כלכליים. האינטואיציה שלי אומרת, שמחיר השוקולד לצרכן לא ירד בעקבות המהלך. היצרנים יחסכו בעלויות, אבל אנחנו (לא כולנו, רק מי שיקנה שוקולד כזה) נשלם כרגיל. מעכשיו, לא מספיק לקנות "שוקולד". ובטח לא סתם "שוקולד בלגי". צריך להסתכל טוב טוב על האריזה המקורית של השוקולד, לוודא שהוא מבוסס על 100% חמאה קקאו, ולקרוא ברשימת המרכיבים שהיא אינה מכילה שומן צמחי שאינו חמאת קקאו. למיטב ידיעתי, הוספת שומן צמחי לשוקולד יכולה להשפיע על הטמפרור של שוקולד כזה. מה שאומר, שמי שבכוונתו להשתמש בשוקולד כזה, צריך לבדוק אם הוראות הטמפרור השתנו. מי שמקפיד על איכות השוקולד שהוא בוחר, כנראה פטור מהעניין. מבחינתו, מה שהיה הוא שיהיה. אם אמצא עדכונים בנושא, כמובן שאוסיף אותם פה.