מעכשיו, לא מספיק להגיד "שוקולד"

terroir

New member
מעכשיו, לא מספיק להגיד "שוקולד"

עיתון "הארץ" מביא ידיעה מהגארדיאן: בניגוד לדעתם של הצרפתים, האיחוד האירופי מתיר להכניס לשוקולד שמנים צמחיים בנוסף לחמאת הקקאו. השיקולים כמובן - כלכליים. האינטואיציה שלי אומרת, שמחיר השוקולד לצרכן לא ירד בעקבות המהלך. היצרנים יחסכו בעלויות, אבל אנחנו (לא כולנו, רק מי שיקנה שוקולד כזה) נשלם כרגיל. מעכשיו, לא מספיק לקנות "שוקולד". ובטח לא סתם "שוקולד בלגי". צריך להסתכל טוב טוב על האריזה המקורית של השוקולד, לוודא שהוא מבוסס על 100% חמאה קקאו, ולקרוא ברשימת המרכיבים שהיא אינה מכילה שומן צמחי שאינו חמאת קקאו. למיטב ידיעתי, הוספת שומן צמחי לשוקולד יכולה להשפיע על הטמפרור של שוקולד כזה. מה שאומר, שמי שבכוונתו להשתמש בשוקולד כזה, צריך לבדוק אם הוראות הטמפרור השתנו. מי שמקפיד על איכות השוקולד שהוא בוחר, כנראה פטור מהעניין. מבחינתו, מה שהיה הוא שיהיה. אם אמצא עדכונים בנושא, כמובן שאוסיף אותם פה.
 

asafyigal

New member
האמריקאים נוהגים כבר תקופה ארוכה

להכניס שומן צמחי לזוועה שהם מכנים שוקולד (מדובר ביצרנים הגדולים כמו הרשי וגיראדלי). הם גם ממתיקים אותו בעזרת סירופ תירס (לא ברור אם יש חוק לגבי ההמתקה של השוקולד). אני אמנע מלהשתמש בתאורים ציוריים לתיאור הטעם הנוראי של השוקולד האמריקאי. קיימת קרן אור קטנה בשוקולד האמריקאי והיא נקראת el Rey - שממוקמת בונצואלה ומייצרת שוקולד מפולי קקאו הגדלים בונצואלה. השוקולד מאד נפוץ בארה"ב לא מכיר את תפוצתו באירופה או בארץ. הטעם שלו שונה מהשוקולדים המיוצרים באירופה כמו ולרונה, קליבו, פריבל וכו' ולדעתי הוא לא ימצא חן כל כך בעיני המכורים לטעם הצרפתי מאחר והשוקולד פחות מעודן בטעמו. השוקולד מאד נוח לעבודה.
 
למעלה