מעלה אדומים- בחמישון העליון בזכאים לבגרות.

ZiV GiLbOa

New member
מעלה אדומים- בחמישון העליון בזכאים לבגרות.

מדובר במעל 85% מכלל התלמידים בכיתה י"ב במעלה אדומים אשר זכאים לבגרות. אך בגלל הצירוף של הישיבות, בתי הספר והפנימיות מחוץ למעלה אדומים אחוז הזכאים לבגרות צונח ל65% משום שהרבה מתלמידי הישיבות והפנימיות ובתי הספר מחוץ למעלה אדומים לא ניגשים כלל לבחינת בגרות או לבחינת בגרות חלקית. ההערכות לזכאים לבגרות בשנת הלימודים הקודמת מדברים על: במקום הראשון, אולפנת צבעיה עם 92% זכאיות לבגרות. אחריה, בפער קטן יחסית, דקל וילנאי עם 87% זכאים לבגרות. במקום השלישי, בפער קטן מאוד, תיכון אורט תעופה וחלל עם 86% זכאים לבגרות. במקום הרביעי, עומדים ביחד, הישיבה התיכונית ותיכון אמי"ת עם 80% זכאים לבגרות בית ספר אופק שכיום הוא חלק מברנקו וייס מעריך כי בסוף שנת הלימודים תש"ע יהיו 40% מתלמידי בית הספר זכאים לבגרות. את הנתונים העביר השבוע מנהל אגף החינוך בעירייה, דוד שרת לעיתון זמן מעלה, כנראה כתשובה לדברי רפי בן חור במצע הבחירות בו הוא אומר כי מכל 10 תלמידים, ארבעה לא זכאים לבגרות. אני מאמין כי כתבה זו היא חלק ממסע הבחירות בראשותו של כשריאל. תבחרו אתם למי להאמין ולמי להצביע. אבל תזכרו, לא משנה מה דעתכם, צאו להצביע, כי מי שמצביע משפיע!

dkhkv5

New member
אתה קשקשן בגרוש - להלן עובדות........

אני אומרת לך שאתה קשקשן של כשריאל המנסה להראות מציאות שונה. נכון הדבר שישנם במעלה אדומים בתי ספר כמו: "דקל וילנאי" ו- "אורט" אשר מקבלים את התלמידים הטובים בלבד ומגיעים לשיעור גבוהה של זכאים לתעודת בגרות. אולם, המציאות על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ( ולא הפקידון של כשריאל ) מראה: -- כ- 4 מתוך כל 10 תלמידים במעלה אדומים אינם זכאים לתעודת בגרות. -- ההשקעה השנתית בתלמיד במעלה אדומים היא 1,350 ש"ח בלבד. -- במודיעין פי חמש. -- בגוש עציון פי עשר. כן, פי עשר. מהנתונים האמורים לעיל, ניתן ללמוד בבירור, כי, מר בני כשריאל מבזבז את כספי הארנונה של התושבים בצורה נלוזה במקום להשקיע בחינוך.

ZiV GiLbOa

New member
אני לא קשקשן, אני בסך הכל הבאתי את מה שהיה

כתוב בעיתון, אני לא המצאתי שום דבר, העתקתי את הנתונים מעיתון מעלה אדומים ואפילו ציינתי כי יכול להיות שהנתונים האלה באים רק כדי לשפר את מסע הבחירות של כשריאל. תתפלאי, אבל אני דווקא בעד כמה שינויים בעירייה הקיימת היום. ואני מסכים איתך שהדבר הראשון שצריך לשנות פה, הוא החינוך בעיר. ופעם הבאה, אולי אל תכתבי "קשקשן בגרוש"? תודה מראש.

זיו תשמע משהו....

אני לא יודעת מי צודק בהעברת הנתונים ומי גורם להם להישמע טוב יותר או פחות ,אבל ביננו ,זה שדוד שרת מעביר לפתע את הנתונים ה"מפתיעים" לא מעלה בך ספקות ?הרי הוא בעצם טופח לעצמו על השכם להראות כמה הוא מנהל אגף טוב
בעצם ,יש לאמר -סגן מנהל אגף ,כי בני מחזיק בתיק החינוך... אני באופן אישי הייתי סומכת יותר על גוף ניאטלרי כמו הלשכה לסטטיסטיקה ,כי להם אין אינטרס משום צד.... מה דעתך ?

eee2008

New member
למה ללכת רחוק ?

מי לא מכיר את התופעה הבזויה הזו שבשנים האחרונות תלמידים רבים נאלצו לנסוע לירושלים כדאי ללמוד, בעיקר בגלל שבמעלה אדומים החליטו להקים בית ספר לגבוהי יכולת, את הבינונים והמתקשים שלחו באוטובוסים מלאים לירושלים. אני מאמין שבשנים האחרונות המצב טוב יותר, אבל עדיין לבוא ולהתגאות בנתון שידוע לכולם שהוא שגוי, חלק גדול מהעובדה שלחלק גדול מבוגרי מעלה אדומים אין בגרות זו האחריות של ראש העיר, נכון הוא לא זה שלא הכין שעורי בית, אבל במדיניותו האלטיסטית הוא גרם לנוער להיסחב באוטובוסים בזמן שהיה בית ספר תיכון במעלה אדומים. שכול אחת מהתושבים יסתכל בביתו שלו ויראה אם לו או לבני משפחתו יש בגרות, ויסיק את המסקנות. העירייה מושחתת מהיסוד, מלא באנשים שרק הכסא הוא כל עניינם, אני לא מבין איך התושבים במעלה אדומים כל כך עיוורים למציאות שלהם, איך בעזרת כמה עציצים ועצים הצליח בני כשריאל לנתוע בהם תקוות שווא, הבטחות ונתונים שמעולם לא היו, המערכת מהחינוך דרך המתנס שעוברת מועדות המכרזים וכו' מלאות מלאות באנשים שחייבים ללכת כבר לבית !!!! מה צריך לקרות שמשהו יתעורר פה?? דרך אגב עדיין לא ברור לי אם רפי בן חור באמת מתאים להיות ראש העיר, ובאמת חבל לי שאין אלטרנטיבה טובה יותר לטובים, אני מאמין שבמידה והייתה ראש העיר היה היום בדרך החוצה, הרבה מאוד תושבים בוחרים בו בלית ברירה, לא בגלל שביעות הרצון מתיפקודו.

ZiV GiLbOa

New member
זה בדיוק מה שאני אמרתי,

הפרסום שבא בפתאומיות כשבועיים וחצי לפני הבחירות היה למטרת קידום האנשים שקיימים כיום בעירייה בכלל ואת מפלגת כחול לבן בפרט. לגבי אמיתות הדברים אני לא יודע, אני הבאתי את הנתונים שהתפרסמו בעיתון שאמורים (לפחות אמורים) להיות אובייקטיבים ונכונים. דוד שרת לא מכחיש את זה שרק 65% זכאים לבגרות אך הוא מסביר את זה על ידי כך שהוא אומר שיש תלמידים שלא לומדים פה, תלמידי פנימיות והישיבות הדתיות אשר לא ניגשים לבגרות או לבגרות חלקית. אני חושב ששיקר, הוא לא, אבל הוא ייפה את הדברים. כדאי לבדוק.

1350 ש"ח לתלמיד ועוד...מראים שכשריאל מושחת

במעלה אדומים ישנם אנשי חינוך מעולים אשר בזכותם מערכת החינוך נשמרת. אולם הנתון ש-4 מתוך עשרה ילדים בעיר אינו זכאי לתעודת בגרות זועק לשמיים ואומר לבני כשריאל שמחזיק בתיק החינוך: נכשלת ונשחקת, הגיע הזמן לפנות את הכסא. אם במעלה אדומים משקיעים רק 1350 ש"ח לתלמיד ובמודעין וגוש עציון פי 5 ו- 10 בהקבלה אזי ניתן ללמוד מכך- א. ההשקעה של העירייה ( לא של משרד החינוך ) בחינוך הנה בין הנמוכים בארץ למרות שאחוז משלמי הארנונה בעיר הוא מהגבוהים בארץ. ב. כספי הארנונה שלנו מבוזבזים לצרכיו האישיים של ראש העירייה בני כשריאל לדוגמה: פרסומים רבים של העירייה, המתנ"ס והחברה הכלכלית בעיתון זמן מעלה ( בתגובה הוא מקבל כתבות המשבחות את פועלו ), ג. עשרות מקורבים מועסקים בעירייה, בבריכה, במתנ"ס ובחברה הכלכלית ללא כל נחיצות ובסכומי עתק ודוגמה לכך: הגב' יוכי שוברט אשר נכשלה בתפקידה כמנהלת המכללה שנסגרה לאחרונה מועסקת במתנ"ס. ד. פרוייקטים כמו אולם תרבות ( ליד בי"ס "תומר רחל" ומוזיאון "קסטל" ( באזור כלי הנגינה ) תקועים כבר 10 ו- 15 שנה בהקבלה ובכל פעם שהבחירות מתקרבות כמו בסרט סלאח שבאתי כשריאל דואג לשלטים חדשים המבשרים: כאן יבנה..... ד. אין כספים למאבקים ציבוריים בפרסומים ויציאה להפגנות בעניין הפקקים הרבים במעבר הגבול שבנו לנו בא- זעיים. ה. כשריאל מטריד מינית את מנהלת לשכתו ( "את זקוקה לזיון טוב" "בעלך יכול לזיין" ) ומציע לה על חשבון הכספים שלנו נסיעות לחו"ל ובתי מלון בארץ. נכון שהעיר מעלה אדומים מטופחת בפרחים וניקיון אבל זה לא מספיק. הגיע הזמן להחליף את כשריאל המכהן כ- 17 שנה בעיריה ונשחק בצורה שגורמת לנו נזקים רבים.

למעלה