מעלה העקרבים הרומי

doron hari

New member
מעלה העקרבים הרומי

סוף השבוע עבר עלינו במסלול המדהים של נחל ימין מיצד צפיר ומעלה העקרבים הרומי, איןםפק שזאת אטרקציה לאוהבי הפירייד. היה מאמת נפלא ותודה לאלה שסייעו במידע. עובדה אחת מצערת אותי ואני
חושב שאנו רוכבי האופניים ואוהבי הטבע מחוייבים אליה: שמירת הטבע והנוף. במעלה הרומי יש פסים שחורים, פסי החלקה של צמיגים. מעטפת הסלע במקום הינה שכבת מאובנים נדירה, המכילה אמוניטים, והקסוגירות. על שכבה זאת נמרח 'השחור' וחבל שכך. האם זאת שאלה של איכות הצמיג? האין אנו, חובבי הטבע, מצווים על שמירת היש?

יורם חן

New member
מסכים עם דורון בכל מילה../images/Emo45.gif

אם לא נשמור לא ישאר....חייבים להפגין איכפתיות ואף הייתי עד לסיטואציה בה נעם תדהר עמל קשות על מנת למחוק סימני צמיג שנותרו על סלע גיר רך, או ארנון שלא מתעצל לאסוף פנימיות שזרקו רוכבים בצד השביל כאילו זה יתאדה בשמש (נדיר אבל יש גם כאלה- הרי זה כבר מפונצ'ר לא....)

aFish

New member
חברים - בואו רגע נהיה רציניים

אין דרך לסלק את הנזק. אני ראיתי את זה גם כן בפעם יחידה שהייתי שם. או שלא נרכב שם - באמת מקום יחודי - או שיסומן שם מסלול בצורה זו או אחרת (המומחים ודאי ידעו יותר טוב איך) כדי שהרוכבים ימנעו מרכיבה על משטחי הסלע. עד כמה שאני זוכר אפשר לעשות זאת. ככה במקרה הגרוע הנזק יוגבל לשטח מצומצם מאד.

timon1

New member
קצת סינגלים לא הופכים מסלול לFR

אם כי אני חייב להסכים איתך שזהו מסלול יפהפה [רכבנו אותו לפני שבוע]. גם אני שמתי לב לסימני הצמיגים אבל קשה לי להאמין שמדובר בסוג/איכות הצמיג אלא יותר בנעילת גלגל וחיכוך הצמיג בסלע.

למעלה