מעלה מחדש נושא כאוב

תירתיר2

New member
מעלה מחדש נושא כאוב

אני יודעת שכבר דובר בפורום על כך, אבל הבעיה היומיומית שלנו לא נפתרה וגוזלת מאיתנו כוחות ועצבים ללא סוף. ואני מתכוונת כמובן לנושא הגמילה. יש לי ילדה בת3 שנגמלה יפה ללא כל תסביכים, אבל אחיה היקר בן ה-5 למעשה אינו שולט בדיוק בצרכים (פיפי) ואם הוא היה קצת יוצר צעיר, הייתי מחזירה אותו לטיטולים. אבל יש גבול... וחוץ מזה שהוא לא מוכן לשמוע על כך. אם אני לא שולחת אותו לשירותים כל חצי שעה-שעה גג, הוא מרטיב. ולמי זה מפריע? נכון, רק לי. האם עלי להסתגל לרעיון שהוא לעולם לא יהיה עצמאי בתחום זה? ואגב, בענייני אכילה והתלבשות, הוא עצמאי בצורה מוגזמת- אוי ואבוי אם אני אעז לעזור לו. הוא מתעקש להתלבש לבד. והוא אוכל לבד. רק בתחום הנקיון האישי, נשארנו בגיל שנתיים. אני יודעת שעניין נוסף מפריע מאוד לעסק, וגם הוא נושא לדיון בפני עצמו, שהילד שלי מפחד לעשות את הצרכים (קקי) ומתאפק למשך ימים. זה גם מאוד מאוד בעייתי, וכאשר הוא לחוץ לשירותים, אחוז הפיספוסים מבחינת הרטבה עולה מאוד. למשיהו יש ניסיון בתחום זה? עצה כלשהי?

נונינה

New member
נראה לי שהדרך לפתור את בעית

הפיפי היא - לפתור את בעית הקקי........אולי הוא נמנע גם כמה שאפשר להתקרב לשירותים כשנדמה לו שהוא צריך גם "קקי" אבל זו אינטואיציה שלי. ספרה לי משהיא פעם שהילדה שלה גם לא רצתה לעשות "קקי" בשירותים והם פתרו את זה ע"י כך שמספר ימים נתנו לה תרופה שגורמת תוך זמן ידוע ליציאה, ובזמן הזה הכריחו אותה לשבת על האסלה (חיבוק דוב......) תוך עידוד והרגעה ורבלים, ואחרי מספר ימים כאלו הדבר הסתדר. אני לא יכולה לאמר שאני ממליצה על שיטה זו. בעיקר לילד PDD אבל אפשר להתייעץ עם הגורמים המטפלים בו........

תירתיר2

New member
אשמח אם תתייחסו להודעתי

כתבתי בדף זה "מעלה מחדש נושא כאוב) ולא קיבתי כמעט תגובות, פרט לנונינה (תודה !) מחכה לתגובותיכם. תירתיר.

Diana M

New member
תירתיר מקווה כי תקבלי התייחסויות

נוספות היות ואין לי נסיון בתחום זה לא אוכל להוסיף באופן אישי. צרפתי שירשור שעסק בנושא לאת י אשר שאלה שאלה דומה, אולי תוכלי להעזר בו, למרות שאני כי קראת אותו.

doritmor

New member
תירתיר היקרה, לשימחתי אין לי

נסיון אישי (עם הילדים) בתחום. אבל אחזור על עיצה ששמעתי מאמא שהבן שלה התקשה בנושא. הרקע: לילד אין בעיות אחרות (הוא לא בח"מ או משהו אחר) ומשום מה בנושא הקקי היו בעיות. הן התחילו מבעיה פיזיולוגית (עצירויות שגרמו לכאבים) ובעקבות זה הבעיה הפכה לרגשית (הוא פחד וא"כ השתמש בזה לצורך מאבקי כוחות כנראה ). הילד היה בגיל 5. האמא נסתה את כל השיטות: בהתחלה גילתה הבנה וסבלנות, א"כ הכריחה אותו לנקות את עצמו לבד ולהחליף בגדים לבד, לקחה אותו הביתה או הפסיקה פעילות שאהב כשפספס, נתנה לו מדבקות והפתעות (עיצוב התנהגות) א"כ כעסה וגילתה חוסר סבלנות - שום דבר לא עזר. היא הלכה לפסיכולוג ילדים שמתמחה בנושא - הוא אמר שאין לו עוד עיצות... בסופו של דבר, לאחר שיטוטים באינטרנט, היא נתנה לו חומר משלשל עדין לפני השינה. החומר עובד כמה שעות, כך שה"יציאה" מתוכננת לבוקר. בבוקר היא הושיבה אותו על האסלה ולא נתנה לו לרדת עד שגמר... כך במשך שבועיים. בזה נגמר הסיפור עם סיום טוב...

א תי

New member
לא מכירה את הרקע

של הבן שלך, אז קצת קשה לשלוף ככה פיתרון. אני מתעסקת יום יום בנושא גמילה ומניסיון, אני יכולה להגיד לך שהתהליך יכול להיות מאוד ארוך. הבעיה של האיפוק מוכרת לי מאוד - ואני יודעת שיש אפשרות להושיב את הילד עם טיטול בהתחלה על האסלה, ובהדרגה לעשות חור בטיטול. בקשר לפיפי, איך את מגיבה כשעושה בשירותים? כשמפספס? אני אשמח לנסות לעזור, אם תתני לי קצת יותר פרטים על הילד, ומה ניסיתם עד עכשיו.

תירתיר2

New member
תודה למגיבים, הוספת פרטים

הילד מקבל משלשלים מדי יום , לאחרונה איני מקפידה על כך כי אין תוצאות. גם אם אני נותנת יותר מהמינון המומלץ, כבר אין השפעה עליו. מסתבר שיש לו מעיים מברזל. ולגבי טיטול- אין על מה לדבר. בסופו של דבר הוא עושה בשירותים, אחרי שבאמת לא יכול להתאפק.הוא שמח מאוד אחרי שמצליח ומראה לי, אבל בפעם הבאה- שוב מתאפק. לגבי פספוסים של פיפי, אני כועסת ואומרת לו להחליף והוא מחליף לבד. בלי לעשות דרמה מהעניין, כי אני יודעת שזה לא עוזר. וכמובן חיזוקים על "יובש".בלילה הוא ישן עם טיטול, שאני שמה לו אחרי שנרדם.

למעלה