מעלה נושא לדיון

מעלה נושא לדיון ../images/Emo124.gif

שלום, אני מנהלת את הפורום השכן-טיפול בשפה ודיבור. אני מאוד מעוניינת לשמוע מכם המגמגמים, אילו שיטות טיפול עזרו לכל אחד, ולמה. אבקש ממי שעונה-אין צורך להזדהות , אך אשמח מאוד אם תציינו את גילכם. ערב טוב...

ת:-שאלי הפוך , אילו שיטות לא עזרו ?

שמי בתיה בת 37 בגיל 12 לקחו אותי לפסיכולוגית - היה מיותר לחלוטין. בגיל 17 קלינאית תקשורת בבית חולים - לא עזר בשנות העשרים : בהפניה של אף אוזן גרון הפניה לקלינאית בבלינסון - לא עזר ברברה דם - טענה שיש לי מספיק בטחון עצמי ואין צורך בטיפול שלה (גם בשל הגיל) פניתי לדר' צליוק . . . הייתי בפגישה אחת ולא המשכתי. . . ועודני מגמגמת גב' בן עזרא היקרה, סליחה על הציניות שלי , אבל זה באמת ענין כאוב. אני באמת לא מחזיקה מטיפולי התקשורת האלה. גם אני יוצאת "מדעי ההתנהגות" + נסיון של 37 שנה בגמגום , וטענתי היא שאם זה לא עובר בגיל צעיר אז קשה מאוד לרפא כי זה מעגל קסמים שהולך וגודל עם הגיל ועם האישיות - והחיבור בין שניהם הופך למסוכן וקשה לפיצוח. אני מאחלת לך בהצלחה ! ואשמח לתגובה בתיה

תודה על התגובה

מעניין. מה היתה המטרה מבחינתך כשניגשת לטיפול? למזער את הבעיה? להכחיד אותה לחלוטין? אני חושבת שאם ניגשים לטיפול עם ציפיות ריאליות, אז מצליחים להבחין בשיפור. אשמח לתגובתך ולתגובות נוספות.

ובוודאי שלא ניגשתי בשביל התענוג. .

אבל , כבר בגיל קטן (כיתה א' , ב' בערך) הרגשתי שהבעיה של הגמגום חוסמת אותי מכל הכיוונים ואני חייבת להעלים אותה , אבל הנושא בבית היה מין טאבו שלא מדברים עליו ולכן הטיפול התאחר יותר. בבי"ס יסודי ניסו לשלוח אותי לפסיכולוגית , ולדעתי השיקול היה מוטעה , כי עד היום אני לא יכולה לשכוח את החוויה הדיבילית הזאת : היתי ילדה חכמה ומפותחת , והיא נתנה לי לשחק בבית בובות : כמעט פירקתי אותה וזה יצר לי כבר בגיל קטן חוסר אמון בטיפול בגיל 18 שפניתי לטיפול של קלינאית בבית חולים , הטיפול היה קבוצתי , והיא טענה שביחס לשאר משתתפי הקבוצה "אין לי מה לחפש שם" זה מיותר בשבילי , זה אמנם החמיא לי לאגו , אבל הבעיה נשארה בעינה והמשיכה להפריעה. זה הפריעה לי יותר שהגעתי לאוניברסיטה ף דאז פניתי לקלינאית בבלינסון , אז היא טענה שאני בוגרת מידי לטיפול "זה קצת מאוחר" ולכן המליצה לי על טיפול פסיכולוגי, לשחרר את המתחים ולהלחצים שהבעיה לוחצת. בגיל 31 שפניתי לברברה דם , היא התלהבה מהיכולות שלי , מהפתיחות וכו' , וטענה שיש לי מה ללמד בקורס שלה , אך לא ללמוד. ושוב פעם החמיאו לי לאגו והבעיה נשארה בעינה. אמנם כיום אני " חיה עם הגמגום" אבל לא קל. . . אשמח לסייע לך במידת הצורך רציתי לשאול אותך שאלה הבצד של המטפל איך תוכלי לעזור לאדם מגמגם אם לעולם לא חווית את הבעיה ????????????? בתיה

b e ll

New member
היי מאיה.

אני בת 38, מגמגמת מגיל 5. עברתי אין-ספור טיפולים בילדותי ונעוריי - אני חושבת שאת כל סוגי הטיפולים האפשריים והבלתי אפשריים. בעקבות טיפול מאוד כושל כשהייתי בת 13 שבעקבותיו הוא (הקלינאי תקשורת) הצליח למחוק לי את שארית הבטחון העצמי שלי, הוריי כעבור כשנה לקחו אותי לטיפול פסיכולוגי שהצליח להחזיר לי את האמון ביכולות שלי, שהצליח לשכנע אותי שכדאי להתאמץ להצליח. בתחילת התיכון עוד הייתי תלמידה בינונית מאוד אבל בעזרת הפסיכולוג ההוא ששיכנע אותי שכדאי ורצוי להפריד בין הגימגום לבין היכולות האחרות שלי סיימתי תיכון בצורה מכובדת מאוד. עד שהתחלתי ללמוד לימודים אקדמיים (אחרי הצבא) לא עברתי שום טיפול נוסף, רק המחשבה על עוד שיטה ועוד קלינאי תקשורת שרלטן צימררה אותי ועשתה לי ביעותים, בהיותי בת 22 וסטודנטית שמעתי על השיטה שהדסה עין-כרם מנסים לייבא מקנדה. שמעתי על השיטה והשתכנעתי שכדאי לי לפחות לשמוע יותר. מצבי מבחינת הדיבור אז היה בכי רע. בערך 50% שטף. הייתי בקורס האינטנסיבי הראשון בהדסה. "התקבלתי" לאחר מיונים קפדניים שבהם הם בחרו את חמשת המגמגמים הקשים שהיו להם מבין כמה עשרות או מאות מועמדים שפנו אליהם. סיימתי את הקורס עם כ- 90% שטף והמשכתי לתרגל במשך עוד כחמש שנים אח"כ במינונים יורדים של זמנים. היום אני לא מתרגלת בכלל אלא אם אני מרגישה לא מאוזנת וזה קורה בעיקר במצב לחץ קיצוני. כבר מעל שנה שלא תירגלתי בכלל וגם אז היה מדובר בתירגולון של כמה דקות בלבד. הקצב בתרגול בהחלט עושה לי את זה. היום יש לי כ- 95% שטף, קצב הדיבור שלי די איטי. ובגדול אני עדיין שומרת ועל המשמר כל הזמן על המשימות שלמדתי בהדסה. הייתי בהדסה לפני כשנתיים - הצוות שם היה מאוד מאוד מרוצה מהשטף שלי ובכלל מצורת הדיבור שלי. היום אני עוסקת בהוראה, והקמתי גם עסק פרטי של הכנת תלמידים למבחני בגרות במקצועות הראליים. כך שגם עיסוקי המקצועי קשור ישירות בהרבה דיבור. מבחינתי - הקורס האינטנסיבי היה הדבר היחיד שעזר לי. אבל גם הייתי כל כך מיואשת בזמנו מהמגבלות שהגימגום כפה עלי שברגע שקיבלתי את הכלים שאיפשרו לי לדבר, לא הרפתי.

תשובותיי ../images/Emo26.gif

היי מאיה, אני בת 31 ומגמגמת מאז שאני זוכרת את עצמי. אציין קודם שהגמגום אצלי הוא תורשתי בוודאות, אבא שלי גמגם. מאז ומתמיד הגמגום הפריע לי בחיי היום יום, נורא התביישתי בו ומנעתי מעצמי המון מצבים בגללו. בביה"ס יסודי הוציאו אותי מהשיעורים ליועץ ביה"ס שעבד איתי על נשימות ונתן לי לעשות תרגילי נשימה בבית. מיותר לציין שהביקורים אצלו רק ערערו לי את הביטחון העצמי וגרמו לי לחשוב ולהאמין שמשהו ממש דפוק אצלי אם מוציאים אותי באמצע שיעור ליועץ ביה"ס.....אולם חשבתי שאם אתרגל בבית את הנשימות הגמגום יעלם. לא כך היה כמובן. עם השנים הדחקתי את מצבי וניסיתי להסתיר את הגמגום בכל מיני שיטות שהמרכזית בהן היא פשוט הימנעות ממצבי דיבור. בבית לא דיברו על הגמגום, זה היה טאבו ואני הסקתי מכך שהגמגום הוא תופעה מבישה שיש להסתיר, וכך עשיתי. כל השנים חלמתי שיבוא יום ויהיה לי אומץ לפנות לטיפול ואז "אחלים" מהמכה הארורה הזו. האומץ הזה הגיע בגיל 26 לאחר משבר נוראי בו החלטתי שאני לוקחת את עצמי בידיים וניגשת לטיפול. הגעתי לקלינאית תקשורת שעבדה יותר על הפן הפסיכולוגי. מהרגע הראשון, מהשיחה הראשונה הבנתי שזה לא הולך לעבוד עלי כי הרגשתי שאני זקוקה לתרגול טכני אותו היא לא העניקה לי. לאחר נדמה לי ארבע פגישות הגענו שתינו למסקנה שאנחנו לא מתאימות אחת לשניה והלכתי לדרכי מאוכזבת ושבורה- החלום נגוז, נמוג, התפוגג. לאחר כמה חודשים אזרתי אומץ וניגשתי שוב לקלינאית אחרת שעבדה יותר על הפן הטכני של הדיבור והפקתו, זה היה טיפול בשלבים ואליו הגעתי עם רמת ציפיות בינונית (לאחר שלקלינאית הראשונה הגעתי עם רמת ציפיות גבוהה מאוד), התחלנו לעבוד וראיתי ששוב, בתוך הקליניקה, במעבדה הסגורה אני שוטפת מבלי בכלל להתאמץ אבל בחוץ זה עולם אחר. עם הזמן הבנתי והפנמתי שבעצם אין מזור לגמגום, נולדתי מגמגמת ואמות מגמגמת....יש אולי כל מיני טכניקות לשיפור שטף (שהוא מתאים למגמגמים קשים ואני לא כזו) אבל זהו, הגמגום לא יעלם. כיום אני מגמגמת בדיוק כמו שגמגמתי בגיל 26, 20, 17, 12. מתי לא אגמגם? אולי בגלגול הבא.

מירב , תמיד הדברים שלך

כאילו יצאו מתוך ליבי , זה מדהים כמה שאני מזדהה עם כל מילה.

shuky63

New member
בגדול-הטיפולים הקבוצתיים עזרו לי יו

יותר מכולם.אני בן 40 עם 28 שנות גימגום שהתחיל בגיל 12 כגימגום קל שהפך תוך חודש לגימגום קשה מאד.לאחר שנה של טיפול שבועי אצל דורי צליוק הפך לגימגום בינוני עם עליות וירידות עד היום.אף טיפול לא העלים את הגימגום לאורך זמן.בטיפול אצל ברברה דם בשנת 88 סיימתי עם שטף מעולה אבל לא הצלחתי לשמור לאורך זמן.עם זאת הטיפולים שגרמו לי להעז לדבר יותר למרות הגימגום הם שני טיפולים קבוצתיים שעברתי,אחד כילד והשני הטיפול אצל ברברה דם.אני מאד ממליץ על הטיפול הקבוצתי בגימגום בהקשר של האומץ לדבר. הטיפול האחרון שעברתי היה אצל ברברה דם לפי שיטתה החדשה.הטיפול הזה העלים לי לחלוטין את הגימגום בקריאה אבל אני מתקשה לישמו בדיבור.

yogya

New member
גם אני

מתקשה ליישם אותו בדיבור. מה לדעתך הנקודה שצריך לשים עליה דגש??

למעלה